Wasze największe fiksacje ;)
| Autor |
Wiadomość |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Dzięki, Rozi, za zamianę słowa "zboczenie" na "fiksacje"
Bartas.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Wt lis 06, 2007 23:29 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Rozalka zapomniala chyba, ze w prawdziwym Hyde Parku kazda krytyka, oprocz obrazania krolowej jest dozwolona. 
|
| Śr lis 07, 2007 2:50 |
|
 |
|
filippiarz
|
Jak znajdę jakąś fajną gąsienicę to hoduję z niej motyla i wypuszczam
Reszta to banały - muzyka (granie i słuchanie), filozofia/religia, gry komputerowe, anime i reszta kinematografii, dobre jedzenie i trunki...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Śr lis 07, 2007 9:16 |
|
|
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Mój narzeczony często mówi że jestem molem książkowym. A ja dodam że oprócz tego także księgarskim sępem, niczym owa dziewczynka z wiersza Jachowicza:
Zamiast kwiatków, zamiast wstążki, kupowała Wandzia książki
Więc oczywiście antykwariaty, bukiniści, hurtownie i nieocenione Allegro.
Muszę wyznać, że od kiedy jesteśmy razem mieliśmy tylko dwie kłótnie i właśnie jedna z nich była z tego powodu. Poszło o to, że najpierw kupuję owe książki a potem narzekam że nie mam ich gdzie ustawiać i ciągle brakuje mi pieniędzy...
W każdym bądź razie książki są starannie układane, czytane wielokrotnie i właściwie zajmują większą część pokoju. Wkrótce będę dorabiać nowe półki.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| Śr lis 07, 2007 10:41 |
|
 |
|
zszywacz
|
Ja też właśnie się zastanawiam, gdzie wstawić nowe półki 
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
| Śr lis 07, 2007 12:21 |
|
|
|
 |
|
Rojza Genendel
|
zszywacz napisał(a): Ja też właśnie się zastanawiam, gdzie wstawić nowe półki 
Ja ostatnio pozbyłam się części ubrań żeby zrobić miejsce  Na niektórych szerszych półkach ustawiam dwa rzędy książek.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| Śr lis 07, 2007 12:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hmmm.. to już dawno musiałem zrobić....
u mnie teraz książki walczą o miejsce na górze szafy z akcesoriami wędkarskimi.. w lecie te drugie mogę trzymać na balkonie, ale w zimie to nie bardzo.
Crosis
|
| Śr lis 07, 2007 13:19 |
|
 |
|
zszywacz
|
Ja na razie doszedłem do punktu, w którym na książkach ustawionych normalnie leżą książki położone poziomo 
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
| Śr lis 07, 2007 13:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Też tak mam  Na dwóch rzędach
Crosis
|
| Śr lis 07, 2007 13:51 |
|
 |
|
olinka
|
Moją pasją, treścią życia i miłością jest Jezus.
Po drugie: nie ma rzeczy, której nie zrobiłabym dla przyjaciół.  A kota z powodu alergii mogę mieć jedynie na punkcie książek. Przerobiłam już wszelkie możliwe ustawienia: w dwóch rzędach i poziomo jedne na drugich. Teraz staram się rozstawać z niektórymi z nich 
_________________ Make a good thing better.
Mój Bóg i moje wszystko.
|
| Śr lis 07, 2007 16:53 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
olinka napisał(a): Moją pasją, treścią życia i miłością jest Jezus
Ludzie, błagam Was! Dla mnie Jezus też jest Miłością, Przyjacielem i w ogóle ... ale ... chodzi mi o takie normalne ludzkie, doczesne sprawy, którymi się zajmujecie, no!
Poza tym: O Chrystusie można przecież też świadczyć zajmując się tym, co sprawia przyjemność 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Śr lis 07, 2007 17:07 |
|
 |
|
Vroo
|
Hmm moje fiksacje?
- muzyka, muzyka, muzyka. Ponad 1000 płyt na CD, a ile w gigabajtach... ;-)
- ostatnio przekłady Biblii. 12 przekładów Psalmów naliczyłem dzisiaj na półce :-))
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
| Śr lis 07, 2007 18:22 |
|
 |
|
Rojza Genendel
|
Crosis napisał(a): Też tak mam  Na dwóch rzędach  Crosis
U mnie tak samo. Ale wtedy niszczą się grzbiety.
Trzeba będzie jednak zmajstrować nowy regał.
|
| Cz lis 08, 2007 10:17 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hmm u mnie nie bardzo... wynajmuję mieszkanie i jest już umeblowane nieco pod antyki. Ładne te meble, wręcz piękne, ale z poręcznością to trochę na bakier.
Na pewno nie planował ich logistyk
Crosis
|
| Cz lis 08, 2007 10:38 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hmm...
-Suwałki,Sudety,Tatry, Bieszczady itd.
-ludzie //i ich zycie//