Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 23:07

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Tommy, czy chodzi Ci o ten dokładnie post? viewtopic.php?p=304486#304486

Wt lis 20, 2007 20:26

Tommy, czy chodzi Ci o ten dokładnie post? viewtopic.php?p=304486#304486

Tak owszem. Absolutnie nic nie wnosi do tematu a Sewerynowi wielokrotnie tlumaczone bylo, ze z tej wypowiedzi sie wycofalem. Takze wnioskuje, ze jedynym celem tego postu byla zwykla prowokacja - czyli typowe trollowanie.

Śr lis 21, 2007 9:43
Proszę o zrobienie porządku z uzytkownikiem o nicku kusztar. który werbuje do sekty i nakłania ludzi do spotkan w Warszawie, jednoczesnie unikając przy tym jakielkolwiek dyskusji o swoim wyznaniu, jego celach i doktrynie, tłumacząc sie brakiem sił i jednoczesnie wkleja jakies propagandowe materiały...

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=14411&postdays=0&postorder=asc&start=0

Pn lis 26, 2007 21:34

O lol, usunęli temat... Smutny jest ten wasz katolicki ekumenizm.

Ale zdążyłem skopiować cytat, do którego chciałem się odnieść.

Cytuj:
a sprawę przekażę moderacji, bo regulamin zakazuje werbowania od sekt,a z tym właśnie mamy do czynienia: unikanie dyskusji, sztuczna przyjacielskość, te ciągłe ))) usmieszki...

Smutny jest dzisiejszy świat, że w człowieku, który życzliwie uśmiecha się do obcych widzi kogoś złego.

Pn lis 26, 2007 21:46
Mroczny- zapoznaj się z definicją ekumenizmu. Jakoś mi się zdaje, że dotyczy on wyznań chrześcijańskich ;-)

Sekt tutaj tolerować nie będziemy i to nie podlega dyskusji. :)

Pn lis 26, 2007 21:49
Smutny jest ten wasz katolicki ekumenizm.

Ekumenizm - ruch, inspirowany i kierowany przez Ducha Świętego, zmierzający do przywrócenia jedności w podzielonym chrześcijaństwie.
http://ekumenizm.wiara.pl/?grupa=6&art= ... 1131636524

Pn lis 26, 2007 21:51

Mroczny, akurat w tej sprawie Teresse popieram. Kusztar zamiast rozmawiać o swojej religii, tylko ją reklamował. Żadnych konkretów, tylko zdjęcia ładnych miejsc i uśmiechniętych ludzi. Na pytania o doktrynę nie ma czasu odpowiedzieć, ale szukać obrazków ma czas? Zachwala swoją wiarę, ale nie potrafi wyjaśnić podstaw jej założeń?
Ok, wszystko powyższe można potraktować lekko i podsumować - ot, radosny człowiek, chce się podzielić źródłem swojej radości, ale moją uwagę mocno zwróciła jedna rzecz. Gdy Marcin Jarzębski chciał się z nim spotkać gdzieś w kawiarni pogadać, to Kusztar od razu zaproponował mu, żeby porozmawiali w jego ośrodku. Nie wydaje Ci się podejrzana rezygnacja z neutralnego gruntu i od razu "przyjdź do nas"?

Pn lis 26, 2007 21:51
Mroczny, ja chciałam z kusztarem dyskutowac, ale on nie miał siły, jak sam to okreslił...

I smutne jest to, ze sekty właśnie wykorzystują ten mechanizm, że w dzisiejszym wrogim swiecie człowiekowi brak ciepła i miłości i stosują taktykę, która w literaturze nazywa się wlaśnie" bombardowanie miłością"... :-(

polecam Steven Hassan"Psychomanipulacja w sektach"...

i właśnie wiele ludzi uzywa slowa ekumenizm, choc go nie rozumie...

Pn lis 26, 2007 22:01
kusztar zalozył drugi raz ten sam temat...chyba to się nazywa robienie bydła..."drodzy" :)))

Pn lis 26, 2007 22:04

Czyżby znowu coś zaczął niedozwolonego robić? Bo jeśli nie, to dajcie mu szansę merytorycznej dyskusji.

Pn lis 26, 2007 22:41

Czemu poleciał temat kusztara?
Miało być:
Czemu znowu poleciał temat kusztara?

Pn lis 26, 2007 22:45

Mroczny, akurat w tej sprawie Teresse popieram. Kusztar zamiast rozmawiać o swojej religii, tylko ją reklamował. Żadnych konkretów, tylko zdjęcia ładnych miejsc i uśmiechniętych ludzi. Na pytania o doktrynę nie ma czasu odpowiedzieć, ale szukać obrazków ma czas? Zachwala swoją wiarę, ale nie potrafi wyjaśnić podstaw jej założeń?
Ok, wszystko powyższe można potraktować lekko i podsumować - ot, radosny człowiek, chce się podzielić źródłem swojej radości, ale moją uwagę mocno zwróciła jedna rzecz. Gdy Marcin Jarzębski chciał się z nim spotkać gdzieś w kawiarni pogadać, to Kusztar od razu zaproponował mu, żeby porozmawiali w jego ośrodku. Nie wydaje Ci się podejrzana rezygnacja z neutralnego gruntu i od razu "przyjdź do nas"?

Fakt, z tym spotkaniem też mnie to nieco zaintrygowało i miałem te same obawy... Tematu dokładnie w sumie nie czytałem więc nie wiem czy odpowiadał na pytania czy nie, zaufam Wam.

A z tym ekumenizmem to chodziło mi o ogólny dialog no. :P

Anyway może macie rację...

Pn lis 26, 2007 22:46
filippiarz napisał(a):
Czemu poleciał temat kusztara?
Miało być:
Czemu znowu poleciał temat kusztara?

Ponieważ to nie jest Forum apologetyczne i nie ma na nim miejsca na przekonywanie userów do wyznania noszącego wszelkie znamiona sekty :) Wszelkie kolejne także polecą.

Pn lis 26, 2007 22:48

Ponieważ to nie jest Forum apologetyczne i nie ma na nim miejsca na przekonywanie userów do wyznania noszącego wszelkie znamiona sekty :) Wszelkie kolejne także polecą.

Ale daliście mu drugą szansę?

Pn lis 26, 2007 23:01

Dlaczego mój post z wątku o odwołaniu wizyty "Dalaj Lamy" u Jego Świątobliwości został wykasowany?

Wzywam moderatora-kasownika, który nie miał odwagi sie podpisać do ujawnienia się i uzasadnienia swojej decyzji.

Wt lis 27, 2007 13:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 222  Następna strona