Autor |
Wiadomość |
Mroczny Pasażer
|
Lucyna, a gdzie w tym artykule pani minister mówiła coś, że rydzyk ma jakieś lewe interesy? Chciała tylko kontroli, to ja zadałem pytanie czy może rydzyk ma coś do ukrycia. Anyway widzę, że pani minister jednak też boi się wpływów rydzyka skoro już zrezygnowała z kontroli.
Cytuj: Alus, ty rowniez zbyt pochopnie wyciagasz wnioski. Jezeli chcesz byc sprawiedliwy w swojej opinii, to rowno traktuj dwie strony i rownie zyczliwie patrz na wszystkich. A co on takiego nieżyczliwego powiedział? Dlaczego niby nierówno traktuje obie strony? Powiedz, skoro Wyższa Szkoła Humanistyczna w Piździkowie Górnym może być kontrolowana to czemu szkoła rydzyka ma nie być? Cytuj: Mroczny, nie Twoje to zadanie osadzac kaplanow.
Twoje też nie baudzo.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Wt lis 27, 2007 18:19 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lucyna - tu nie ma dwu stron...jest szkoła i MEN...i każda szkoła podlega MEN...takie jest prawo w Polsce.
A cytowanie NDz możesz sobie darować....przez kilka lat za wiele czytałam tam półprawd, przeinaczeń, niedomówień, reinterpretacji.
Cała prasa jest mniej lub bardziej wiarygodna, poniektóre zupełnie niewiarygodne, wg mnie NDz do nich należy....niestety 
|
Wt lis 27, 2007 18:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Mroczny, nie Twoje to zadanie osadzac kaplanow. Oceniać jednak można, jak każdego innego człowieka. Nikt Rydzyka nie ocenia pod względem wykonywania posługi kapłańskiej, ale jego prywatne interesy medialne i cała ich otoczka podlega takim samym ocenom jak u każdego innego. Niestety są osoby które gdy widzą sutannę, to im się wydaje, ze to sam Jezus zstąpił na ziemię, takie osoby nazywam dewotami. Jeżeli chodzi o artykuł który podałaś. To wyraźnie widać kto się tam oburza - psy gończe Kaczyńskiego, ostatnio na czoło tej sfory wysuwa się Girzyński - widac chce swą głupota przeskoczyć Kurskiego. Najbardziej ośmieszył się zdaniem: Cytuj: Domagam się odpowiedzi na pytania, jakie informacje i fakty skłoniły panią minister do publicznego postawienia cieszącej się dużym uznaniem i prestiżem Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu
Buhahahahhahahahahahha "duże uznanie i prestiż"  No rozwalił mnie takim stwierdzeniem. To jedna z lichych prywatnych szkółek tzw. wyższych.
W 2006 r, na 58 ocenionych niepaństwowych szkół wyższych, WSKSiM uzyskała zaszczytne i prestiżowe miejsce - 55 Tuż za nią uplasowały się renomowane i cenione w świecie Wyższe Szkoły w - Żywcu, Tucholi i Kamieniu Małym - buhahahahahhahaha Przed nią są - Grudziądz, Supraśl i Polkowice - Normalnie światowy prestiż  Taki na poziomie Girzyńskiego.
Naprawdę każdy by tam chciał studiować. Podobno mają zamknąć Oxford, Cambridge itd. bo wszyscy marzą o "rydzykówce" w Toruniu.
|
Wt lis 27, 2007 22:41 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sprostowanie!!!!
Najnowszy ranking z tego roku!!! 2007
WSKSiM Tadeusza Rydzyka pnie się jak burza do góry!!!!
Na 70 ocenianych szkół, uplasowała się na miejscu 65!!!, a więc o dwa miejsca wyżej niż w roku poprzednim!! (Drżyjcie Oxfordy i inne zgniłe liberalne uczelnie - z KUL-em na czele  ). Stało się to m.in. z tego powodu, że zdołała wielkim trudem i dzięki ogromnym wyrzeczeniom pokonać w rankingu tak cenioną w świecie "kuźnię talentów" jaką jest Wyższa Szkoła Wychowania Fizycznego i Turystyki w Supraślu!!! (gdzie to jest?).
Gratulujemy szczerze Ojcu Dyrektorowi tych wspaniałych wyników i proponujemy by jego Uczelnia nadała "doktorat honorowej kozy" panu posłu Girzyńskiemu - niech ma, nie się cieszy prestiżem doktoranckim. W końcu jak ma Lepper to czemu on nie może mieć 
|
Wt lis 27, 2007 22:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"Nikt Rydzyka nie ocenia pod względem wykonywania posługi kapłańskiej"
a co ten tekst oznacza?
"Prosze o szacunek dla osoby kaplana"
Mroczny P. - Do kapłana ok, ale nie do rydzyka.
"Formalnie może i nim jest, ale duchowo to nie bardzo".
Wszyscy ktorzy tak potrafia siac nienawisc na forum, plotkowac, niszczyc dobre imie czlowieka, niech sie zastanowia nad swoim postepowaniem, bo krytykowac z miloscia i szacunkiem mozna, ale nie w ten sposob w jaki robi to profos albo Mroczny P.
Od innych wymagaja, krytykuja, oceniaja, opluwaja, a na swoj sposob w jaki pisza o drugiej osobie nie zwazaja. Nie traktuja blizniego swego, jak siebei samego.
Grzesza slowem bo ich teksty czesto niszcza dobre imie drugiej osoby.
Kazdy, za kazde slowo odpowie przed Bogiem.
Za kazde slowo i napisane, i powiedziane kazdy otrzyma nalezyta zaplate.
I nie bedzie wymowki, ze tak mowilem bo osoba byla taka, a taka, tylko bedzie pytanie a jaka Ty osoba w stosunku do innych byles?
Bardzo niemile czyta sie teksty osob, ktore nie patrza na nic i w sposob agresywny i opryskliwy mowia o drugim czlowieku.
Czy te osoby nie mysla o tym, ze piszac zle o innych daja swiadectwo o sobie, i w rozny sposob szkodza sobie?
Niszcza swoja wrazliwosc, spokoj i czystosc serca.
I najwazniejsze, rania na nowo Chrystusa.
Czasem wrecz odechciewa sie pisac na forum, gdzie nie szanuje sie drugiego czlowieka.
|
Wt lis 27, 2007 23:24 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jak czytam te twoje "rejtanowskie" teksty w obronie Rydzyka to naprawdę mi się robi niedobrze.
Gdyby ten gościu był w porządku nikt by się go nie czepiał.
Ledwo minister coś bąknęła o jakiejś tam kontroli, a Rydzyk już w spodnie narobił, a do tego raban na całą Polskę.
Przestań wreszcie prawić tutaj kazania, tym bardziej, że wszystkie opierają się na bezmyślnej obronie Rydzyka i są nudne.
może wreszcie zrozumiesz, że szacunek się należy, ale trzeba na niego zapracować. Samo włożenie sutanny nie jest równoznaczne z tym, że musimy takiego kogoś szanować. To, ze ty masz jakieś średniowieczne poglądy to sobie je miej, ale nie wciskaj ich innym - bo to zwykły kit!
Powtarzasz się na okrągło, jak mantra. Może jeszcze zaczniesz nas piekłem straszyć? Weź przestań czytać, pisać i nie ośmieszaj się.
|
Śr lis 28, 2007 0:00 |
|
 |
Kamyk
|
Ja proponuję dyskutantom wziąć na wstrzymanie i powstrzymać emocje. A uwagi bardziej prywatne załatwiać przez PW, żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać tego wątku
|
Śr lis 28, 2007 0:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Pani Minister Kudrycka pomylila sie jezeli chodzi o zakres kompetencji, ktore otrzymala i pomylila sie w jakim jest ministerstwie.
http://www.radiomaryja.pl/dzwieki/2007/ ... .akt01.mp3
|
Śr lis 28, 2007 1:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Do uwag skierowanych do moderacji służy specjany dział 
Osobiste uwagi kierowane do konkretnego uzytkownika proszę wysyłac na PW
|
Śr lis 28, 2007 9:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kolejne bzdury wygłaszane z Jedynie Słusznego Radyja:
wtorek 27.11.2007
Hanna Wujkowska na temat edukacji seksualnej w szkole:
Cytuj: - Celowe deprawowanie dzieci i młodzieży, tak jak to się odbywa w wielu krajach świata - wyjaśniła. I ciągnęła dalej: - Owoce tego są dramatyczne: dochodzi do wielu nieszczęść młodych ludzi, nie tylko do przedwczesnego macierzyństwa, ale także do wielkich poranień, do tracenia swego powołania życiowego, do wchodzenia w różnego typu grupy przestępcze, do zakażenia się chorobami wenerycznymi, do samobójstw, także do nierozpoznania tzw. tożsamości płciowej. Bo przeciez tego typu edukacja jest zachętą do różnych dewiacyjnych zachowań.
Takie brednie wygłasza lekarz (chyba raczej felczer). Za moich szkolnych lat nie było żadnej edukacji seksualnej w szkołach, czasem coś wuefista lub biologiczka bąknęła coś o życiu seksualnym, ale niezwykle rzadko. Jednak tak samo jak i teraz zdarzały się niezaplanowane, bardzo wczesne ciąże, zdarzali się osobnicy którzy kończyli swoje życie w więzieniu, samobójcy, homoseksualiści, lesbijki, z całą pewnością obdarzeni kiłą też by się znaleźli. Dewiantów też pod dostatkiem - jak chociażby wspominany w innym wątku prawie 40-letni proboszcz skazany przez sąd za pedofilię. On też nie miał edukacji seksualnej w szkole, nie mówiąc już o Paetzu, który jest o wiele starszy. Od kiedy to brak wiedzy seksualnej chroni przed dewiacją lub zbyt wczesnym rozpoczęciem współżycia?????
Gdyby to była prawda to do tej pory nie mielibyśmy w kraju żadnych problemów z dewiantami. Takie tezy może głosić tylko ktoś o wyjątkowo ciasnym horyzoncie umysłowym, lub guru sekty probującej zapanować nad umysłami wyznawców.
Jak więc można słuchać medium które głosi takie bzdury, jak można wierzyć takiemu bełkotowi. Czy tam występuje ktokolwiek normalny? Chyba nie, bo normalni ludzie omijają studio Rydzyka z daleka, dlatego by jakoś zapełnić czas antenowy skupia on wokół siebie grupę nawiedzonych i niekompetentnych niby-fachowców.
W poniedziałek ministerstwo nauki wydało specjalny komunikat w którym tłumaczy, że będzie miało "oko" na WSKSiM takie samo jak i na wszystkie inne uczelnie, a artykuł z Rzeczpospolitej został źle napisany i słowa p. Kudryckiej przeinaczone.
Niestety jeszcze we wtorek Rydzyk wył ze swojej anteny niczym jakiś potępieniec, omotując umysły ludzi którzy mu bezapelacyjnie wierzą. Niestety nie potrafią zauważyć, że to zwykły cwaniak, któremu nie tyle chodzi o Polskę, co o władzę. M. in. Sprawdził, że Kudrycka była w PZPR, aż do stanu wojennego. Niestety nie sprawdził, że mnóstwo jego radiowych fachowców to nie tylko szarzy członkowie PZPR, ale wręcz bolszewiccy kolaboranci. Tego jednak na swojej antenie nie powie, bo otworzyłyby się oczka jego wielbicieli.
Manipulant nic więcej. Jak można mieć szacunek do kogoś tak zakłamanego?
|
Śr lis 28, 2007 11:04 |
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: Jak więc można słuchać medium które głosi takie bzdury, jak można wierzyć takiemu bełkotowi. Czy tam występuje ktokolwiek normalny? Chyba nie, bo normalni ludzie omijają studio Rydzyka z daleka, dlatego by jakoś zapełnić czas antenowy skupia on wokół siebie grupę nawiedzonych i niekompetentnych niby-fachowców.
Przesadzasz w tym momencie w drugą stronę, profosie. Oprócz audycji wątpliwych czy głupich wypowiedzi, są też na antenie RM programy jak najbardziej wartościowe i cenne dla docelowej grupy odbiorców. Trochę więcej obiektywizmu
|
Śr lis 28, 2007 12:42 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Wszyscy ktorzy tak potrafia siac nienawisc na forum, plotkowac, niszczyc dobre imie czlowieka, niech sie zastanowia nad swoim postepowaniem, bo krytykowac z miloscia i szacunkiem mozna, ale nie w ten sposob w jaki robi to profos albo Mroczny P. Ojejku jejku. A jak mam pisać? Kobieto, jesteś przewrażliwiona na punkcie jakichkolwiek księży a już w ogóle rydzyka. Napisałem, że nie będę miał szacunku do tego jegomościa, a Ty zaczynasz swoje morały o sianiu nienawiści i krytyce. Nie będę miał do niego szacunku, nie lubię go, jego _publiczne_ działania nie pozwalają mi na szacunek do niego. Cytuj: Od innych wymagaja, krytykuja, oceniaja, opluwaja, a na swoj sposob w jaki pisza o drugiej osobie nie zwazaja. Nie traktuja blizniego swego, jak siebei samego. Grzesza slowem bo ich teksty czesto niszcza dobre imie drugiej osoby.
Kazdy, za kazde slowo odpowie przed Bogiem. Za kazde slowo i napisane, i powiedziane kazdy otrzyma nalezyta zaplate. I nie bedzie wymowki, ze tak mowilem bo osoba byla taka, a taka, tylko bedzie pytanie a jaka Ty osoba w stosunku do innych byles?
Bardzo niemile czyta sie teksty osob, ktore nie patrza na nic i w sposob agresywny i opryskliwy mowia o drugim czlowieku. Czy te osoby nie mysla o tym, ze piszac zle o innych daja swiadectwo o sobie, i w rozny sposob szkodza sobie? Niszcza swoja wrazliwosc, spokoj i czystosc serca.
Damn, ale ładnie napisałaś o rydzyku, nie myślałem, że stać Cię na takie słowa wobec tego człowieka. Cieszy mnie ten fakt.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr lis 28, 2007 14:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przesadzasz w tym momencie w drugą stronę, profosie. Oprócz audycji wątpliwych czy głupich wypowiedzi, są też na antenie RM programy jak najbardziej wartościowe i cenne dla docelowej grupy odbiorców. Trochę więcej obiektywizmu
Racja!! jedynymi programami których da się słuchać na antenie RM, są programy stricte religijne (Masz św., modlitwy, katechezy). Natomiast zdecydowana większość tych w których są poruszane sprawy polityczne, a w których dodatkowo wypowiadają się tacy pseudo-fachowcy jak Wujkowska to kompletny bełkot i robienie ludziom wody z mózgu.
|
Śr lis 28, 2007 20:13 |
|
 |
Metalik
|
Bełkot? Coś mi się zdaję, że przez przypadek nastawiłeś sobie RMF i myślisz, ze to Radio Maryja 
|
Pt lis 30, 2007 9:55 |
|
 |
genowef
|
Żal patrzeć na dyskusje o Radiu Maryja i o.Rydzyku. Z doświadczenia wiem, że najwięcej pretensji mają Ci, którzy tej rozgłośni nie słuchają, a czytają jedynie o tym co było nadawane. Osobiście zazwyczaj nie słucham tej rozgłośni, preferuję "trójkę", zaglądam zaś na strony Naszego Dziennika i wstrętu nie odczuwam...
Zacznę od tego, że na forum katolickimi duchownych wypada jakoś tytułować: literki znaczki typu "x.", "o." czy "ks." przed nazwiskiem powinny być normą. Cokolwiek nie sądzić x.Rydzyku - święceń kapłańskiech nie unieważniono i nie ma powodu do pisania per "rydzyk"... Piszę o tym dlatego, że niezbyt lubiany przez bp Pieronek nie jest dla mnie jakimś pieronkiem, ale biskupem o którym nie piszę jak o pierożku.
Nie rozumiem wypowiedzi typu: "nudzą mnie Twoje brednie i kazania, robi mi się niedobrze". Uczestnictwo w forum jest dobrowolne. Nie podoba mi się forum gazeta.pl to na nim nie piszę. Proste.
Wypowiedź pani Wujkowskiej uważam za ciekawą i wartą dyskusji, choćby w kontekście takiej informacji, że przeciętny wiek inicjacji seksualnej w wielu krajach (a także w Polsce) jest niski, że bodajże w Niemczech czy Szwecji najczęstszą przyczyną zgonów w przedziale wieku 15-40 są samobójstwa. A ciekawy jestem jak wyglądają statystyki dotyczące liczby nieletnich matek i zarejestrowanych poczęć nieletnich przez nieletnie kobiety (różnica w wyniku powie nam co nieco o skali aborcji). Ale podkreślam - to są zagadnienia na ciekawą dyskusję. Wg mnie są to zagadnienia ważne i warto takie tematy poruszać. Ale bez rzucania obelg i uprzedzeń. Pamiętam jak na pewnym forum uczestnicy umieści link z wypowiedzią zakonnika sugerującego, że po zbliżeniu mąż nie powinien natychmiast odwracać się na drugi bok, ale jescze pozostać w bliskości z żoną. Gawiedź forumowa (katolicy!) prześcigała się w komentarzach. A zakonnik wypowiedział się bardzo sensownie, choć niezbyt śmiało.
Słuszny jest zarzut o tym, że Radio Maryja jest zbyt jednostronne politycznie. że bywa w tym względzie zmienne. Ale równie jednostronny jest Tygodnik Powszechny - nie rozumiem dlaczego w tym względzie "Tygodnik" cieszy się tak wielkiem spokojem. Taki red. Kozłowski, dziś przyjmujący postawę apolitycznego eksperta był swego czasu szefem MSW, UOP, senatorem z ramienia OKP, UD i UW. Można sprawdzić w sieci. "Postępowi" katolicy mogą być politykami, ale ci "rydzykowi" to już nie? Słowo klucz: kali.
Taka dygresja na koniec: odnoszę wrażenie, że zdeklarowani przeciwnicy RM wiedzę o rozgłości i całym koncernie czerpią z innych mediów, zazwyczaj wrogo nastawionych do działań o. Rydzyka i nie potrafiących się zdobyć na choćby minimum obiektywizmu. Warto na spokojnie zajrzeć na stronę Naszego Dziennika i poczytać. Ale na spokojnie i nie wyrywki artykułow, ale całość. Kto czyta nie błądzi...
|
Pn gru 03, 2007 15:29 |
|
|
|