Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 10:50

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
Wtorek 4 grudnia 2007 r. - BARBÓRKA
Wszystkim Basiom Najlepszego :!: :lol: :lol: :lol:

"Możliwością podwyższenia statusu się nie kupczy"

Wczoraj w "Kropce nad i" ulubienica LARK-a znana tancerka Anna F. pytana, czy należy bezdyskusyjnie przyjmować wszystkie propozycje Amerykanów w sprawie tarczy i nie starać się negocjować więcej, Fotyga odparła, że dla Polski jest to kwestia pozostania lub nie w strefie wpływów Rosji. - Możliwością podwyższenia statusu się nie kupczy, choćby nie wiem ile rakiet nam dawali. Bezpieczeństwo kosztuje i trzeba być gotowym do poniesienia tych kosztów. (...)

KOMENTARZYK:
No i mam dylemat.
Czy Anna F. poleciała Beck'iem, czy też jej sie po prostu bekło :?: :twisted: :twisted: :twisted:

.

Wt gru 04, 2007 9:21
Środa 05 grudnia 2007 r.

Limitowanie świadczeń zdrowotnych

Narodowy Fundusz Zdrowia ogranicza liczbę świadczeń, które placówki ochrony zdrowia mogą wykonać w ciągu roku
Dopiero od maja fundusz zamierza znieść limity na leczenie zawałów, oparzeń i patologii ciąży
Szpitale domagają się przed sądami od NFZ ponad 650 mln zł za tzw. nadwykonania

Zniesienie limitów na leczenie zawałów dopiero od maja
- zobacz:

http://gamma.infor.pl/p/_wspolne/obrazk ... 6a.101.jpg

Wbrew wcześniejszym oczekiwaniom, Narodowy Fundusz Zdrowia nie zniesie od początku przyszłego roku limitów na niektóre świadczenia zdrowotne, w tym z zakresu kardiologii inwazyjnej. Oznacza to, że wciąż zostają utrzymane limity na ratowanie tzw. zawałowców. (...)
DOMINIKA SIKORA

Całość VIDE: "Gazeta Prawna"

http://www.gazetaprawna.pl/?action=show ... .1.0.1.htm

KOMENTARZYK:
Nie ma sprawy, wstrzymam się z trzecim zawałem do maja :P :wink: :D :lol:

.

Śr gru 05, 2007 7:07

Fotyga odparła, że dla Polski jest to kwestia pozostania lub nie w strefie wpływów Rosji. - Możliwością podwyższenia statusu się nie kupczy, choćby nie wiem ile rakiet nam dawali. Bezpieczeństwo kosztuje i trzeba być gotowym do poniesienia tych kosztów.

To też ironia losu, że taką poddańczą wizję wobec oferty USA ws tarczy antyrakietowej prezentuje była minister dyplomacji, która szczyci się tym, że za jej czasów skończono z rzekomą polityką kłaniania się w pas na arenie międzynarodowej.

Śr gru 05, 2007 19:47

Ale jak mam iść zamiatać, to już wolę u Amerykanów niż u naszych "słowiańskich braci".

Śr gru 05, 2007 20:16
Dziś rejestrowałem (dałem wpisać) ojca na planowaną koronorografię. Stwierdzono u niego wieńcówkę.
Zapisać, zapisali, mili nawet byli, ale potem mi powiedzieli ile trwa okres oczekiwania na zabieg - bagatelka - 2 LATA (sic!)
No jest oczywiście szansa jak go na "R" powiozą z zawałem to sie przesunie w kolejce na początek (o ile zdąży) :D
Jak ja kocham NFZ i naszą Służbę Zdrowia :D
A zresztą rozumiem ich - dziadek ma już 69 lat - zbyt długo pobiera emeryturę i na dodatek chce się jeszcze drogo leczyć...

Śr gru 05, 2007 20:19

Dobrze Paschalis.
Ale jak mam iść zamiatać, to już wolę u Amerykanów niż u naszych "słowiańskich braci".

Teraz nie mamy tarczy, a nie musimy zamiatać u "słowiańskich braci". Tą niezależność od Ruskich zapewnia nam niepodległość oraz członkostwo w NATO i UE, nie tarcza antyrakietowa.

Śr gru 05, 2007 20:23
Czwartek 06 grudnia 2007 r.

Girzyński chce od premiera wyjaśnień na temat wypowiedzi Kutza dotyczącej autonomii Śląska
Co obiecał premier :?:

Poseł Zbigniew Girzyński (PiS) domaga się od premiera odpowiedzi, czy ten faktycznie obiecał reżyserowi Kazimierzowi Kutzowi zabieganie o autonomię Śląska w zamian za jego kandydowanie z list PO. Kutz - dziś poseł Platformy - powiedział o tym w wywiadzie dla jednego z kolorowych miesięczników.

(...)

Zenon Baranowski

Całość VIDE: "Nasz Dziennik" Nr 285 (2998)
http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po03.txt

a także na "Ostatniej Krucjacie"
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-50.php

KOMENTARZYK:
Cusik mnie się zdaje, że to jest taka wspólna nagoneczka kaczystowskiego aparatczyka i organisty obywatela ojca Tadeusza z Torunia na Kazimierza Kutza.
No cóz od dawna wiadomo, że najlepszą obroną jest atak :P

Jeżeli ktoś się jeszcze nie zorientował, to wyjaśniam, że ten Zenon Baranowski należy do tych dziennikarzy papierowego "Radia Maryja", o których pan Kutz wczoraj powiedział w TVN 24 tak:

„Jeśli dziś robią coś takiego, to są obrzydliwe świnie, które się mienią katolikami. Oni nie mają nic wspólnego z katolikami”

To jest brudne, brzydkie, żeby mnie obrzucić gównem. Ja się na to nie zgodzę. Sprawa znajdzie się w sądzie. To nie może tak być, żeby ludzie patrzyli, że znaleźli agentów w Sejmie i jest moje zdjęcie. Oni ze mnie robią, szpiega, agenta, ubeka. Jestem obwołany za przestępcę politycznego. To są stare, ubeckie metody - mówił Kutz i zapewnił, że skieruje sprawę do sądu.

.

Cz gru 06, 2007 9:14
"Sprawa znajdzie się a sądzie"...i co z tego???.....o. Rydzyk w swoim zasobie słów nie posiada tego podstawowego dla większości społeczności świata - przepraszam - ma za to dodatkową datę...40 maja - tego dnia przeprosi J. Owsiaka :D :lol:

Cz gru 06, 2007 9:54
Gruby napisał(a):
Fotyga odparła, że dla Polski jest to kwestia pozostania lub nie w strefie wpływów Rosji. - Możliwością podwyższenia statusu się nie kupczy, choćby nie wiem ile rakiet nam dawali. Bezpieczeństwo kosztuje i trzeba być gotowym do poniesienia tych kosztów.

To też ironia losu, że taką poddańczą wizję wobec oferty USA ws tarczy antyrakietowej prezentuje była minister dyplomacji, która szczyci się tym, że za jej czasów skończono z rzekomą polityką kłaniania się w pas na arenie międzynarodowej.

Toteż onia ani sie nie kłania, ani nie kleka.
Ona po prostu leży :evil:

Cz gru 06, 2007 10:30
Girzyński, Girzyński, to ten gościu co się kreuje na Kurskiego, ale [...] Girzyński jest zwykłym [...] na posyłki [...] Rydzyka.

O ile wiem to Kutzowi nie tyle chodziło o autonomie Śląska co o stworzenie wielkiej aglomeracji, która miałaby więcej do powiedzenia niźli teraz zlepek wielu miast. Wiadomo, ze PiSuarom takie coś się nie podoba, bo ta banda marzy o centralnej władzy kierowanej przez Imperatora Kaczyńskiego, dlatego jakiekolwiek autonomiczne ruchy sa im nie na rękę.
Aglomeracja która miałaby nosić nazwę "Silesia" miałaby dużo do powiedzenia, chociażby dlatego, że liczba mieszkańców byłaby większa od liczby mieszkańców Warszawy - tak więc byłaby to ogromna konkurencja dla stolicy.
Taki [...] Girzyński i te pismaki od Rydzyka, albo o tym nie wiedzą, albo po prostu kłamią pod publiczkę. Optuję za tym drugim, bo Rydzyk to wyjątkowy oszust.

[...] - bez obelg, Paschalis

Cz gru 06, 2007 22:02

Jednak by mój post był zrozumiały napiszę, że : Girzyński jest nieodpowiedzialnym, niepoważnym [...] i populistycznym kłamcą, którym wysługują się Kaczyński plus Rydzyk ze swoimi kłamliwymi mediami

Pt gru 07, 2007 0:06
Piątek 07 grudnia 2007

Sto dni i do raportu

Obrazek
Kto się nie wywiąże z obietnic, straci posadę, fot. A. Nocoń /Agencja SE/East News/

"Metro" informuje, ministrowie Donalda Tuska mają nie jemu w gabinecie, ale ludziom na konferencjach obiecać, co zrobią przez sto dni. - Kto się nie wywiąże z obietnic, straci posadę - zapowiada szef rządu.

(...)

Całość VIDE: INTERIA
http://fakty.interia.pl/kraj/news/obnaz ... ic,1023379

KOMENTARZYK:
LARK i JARK już się starają, żeby nie były to spokojne dni.
Może właśnie dlatego będą to dni udane :!: :lol:

.

Pt gru 07, 2007 8:12
Sobota 08 grudnia2007 r.

Gruźlica w domu dziecka

21 podopiecznych i 9 wychowawców z domu dziecka w Puławach przez pół roku musi brać leki przeciwprątkowe, by wyeliminować ryzyko zachorowania na gruźlicę.
W tamtejszym domu dziecka podczas wakacji pracowała z dziećmi młoda stażystka, która niedługo potem zmarła na gruźlicę w szpitalu w Lublinie. Prokuratora Rejonowa w Puławach prowadzi postępowanie, by wyjaśnić, kto odpowiada za narażenie dzieci i personelu na zakażenie tą chorobą.
(...)

Całość VIDE: "Kurier Lubelski"
http://www.kurierlubelski.pl/

KOMENTARZYK:
Dobry ten temat to nie jest, ale taka też jest Polska - słabo widoczna w cieniu "wielkiej" Polityki.

I jeszcze jedno, w tym samym numerze "Kuriera Lubelskiego" można opoczytać o probie zmiany patrona jakiejś szkoły w Lublinie. Jarosław Dąbrowski okazał sie dla niektoryvch nie w ramach i nie po linii.
W Puławach też niedawno była burza o nazwę ulicy.
Lokalni politycy zajmuja sie bzdetami, a pod ich nosem 27-letnia kobieta umiera na suchoty!

.

So gru 08, 2007 9:54
zbanowany na stałe

Tusk potajemnie spotyka się z "betonem" postkomuchem Millerem...koledzy o tym nie wiedzą, a nawet w to wątpią !!

Cytuj:
Posłowie PO nic o tym nie wiedzą

Nie wie o nim na przykład nic minister Julia Pitera. - Byłam wczoraj w kancelarii prawie cały dzień. Ale nic nie wiem o spotkaniu. Nie widziałam tam Millera - mówi zdziwiona Pitera. I dodaje: - To dziwne, że jeżeli do spotkania doszło, to nikt z pracowników kancelarii o tym nie mówił. Przecież Miller jest rozpoznawalny i jeśli był w kancelarii, to na pewno ktoś go musiał widzieć.

W spotkanie nie chce wierzyć poseł PO Janusz Palikot. - To niemożliwe. Znam pana premiera. Nie wierzę, że spotkał się z panem Millerem, bo niby po co? - pyta Palikot. Jednak fakt, że do spotkania Tuska z Millerem doszło, potwierdza szef kancelarii premiera Tomasz Arabski.

- W kancelarii premiera pan premier Donald Tusk spotkał się z panem Leszkiem Millerem - mówi "Dziennikowi" Arabski.

http://wiadomosci.onet.pl/1655033,11,item.html

Nasi ostatnio- "przyjaciele" rosjanie, w dowód zaufania i kłąniania się pana Sikorskieg w pas...zakazują importu drobiu i "przetworów" z drobiu z Polski..

http://www.tvn24.pl/12692,1531273,wiadomosc.html

Obrazek

By wszystkim żyło się lepiej!

Cytuj:
Zamiast 75-procentowej stawki, lewe dochody resort chce opodatkować na zasadach ogólnych, z możliwością korygowania deklaracji po kontroli podatkowej lub skarbowej. Jak podaje "Rzeczpospolita" będzie to możliwe, gdyż decyzje wydawane przez dyrektorów urzędów kontroli skarbowej nie będę miały już charakteru ustalającego, lecz określający.

Dzięki temu, osoba której fiskus udowodni posiadanie majątku, z którego nie wytłumaczy się, będzie miała 14 dni na złożenie deklaracji PIT. Wtedy zapłaci daninę według normalnej skali podatkowej plus odsetki.

http://podatki.onet.pl/1648141,1,0,wiadomosci.html

A jak tam Gruby zawłaszczanie państwa? jak tam z konkursami w ZUS-ie...i wogóle? jak postrzegasz autorytet bezstronny adowkata-prokuratora Ćwiąkalskiego? a pan minister finansów który nie ma peselu, nip-u, ba..nawet dowodu osobistego nie ma...czy może pani wiceminister fianasów (censored)-Duch, zapłaciła za przekrety z jeszcze rzadów komuchów podatek ?
A jak tam pan Staszak, który w rzadach SLD-PSL, uodpolityczniął prokuraturę? no i pan WSI, który został szefem kadr...? Gdzie ten rzad "cieni", gdzie cud gospodarczy i druga Irlandia? , no wiem w rękach PSL-u i Pawlaka, ktory przeciez blokuje!! wymówka zawsze jest...i ten zły prezydent..
Gruby Ty może zacznij się odchudzać...no i te rybki!

So gru 08, 2007 14:13
Zobacz profil WWW
Niedziela 09 grudnia2007 r.

JARK ma 79,41% zaufania w PiS
Udzieliło mu go 810 z 1020 delegatów na kongres partii

Obrazek

fot. Piotr Balwicki /Agencja SE/East News/

Prezes PiS Jarosław Kaczyński otrzymał wotum zaufania na sobotnim kongresie partii.
Szef PiS jest zadowolony z wyniku głosowania.
Jak mówił, wierzy, że PiS będzie jeszcze rządził.
Zapowiedział też dynamizację działań partii.

Za wotum zaufania dla J. Kaczyńskiego zagłosowało 810 delegatów na kongres,
50 było przeciw, a 77 wstrzymało się od głosu.
Do udziału w głosowaniu uprawnionych było 1020 delegatów, którzy uczestniczyli w kongresie.
(...)

Całość VIDE: INTERIA
http://fakty.interia.pl/kraj/news/50-de ... mu,1024228

KOMENTARZYK:

Zaczęło sie po leninowsku od "szto diełać" JARKA,
Aa skończyło po gomułkowsku odśpiewaniem "Sto lat"
dla Pierwszego Sekretarza KC PiS :P :P :P

.

N gru 09, 2007 5:10
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 135  Następna strona