Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N paź 26, 2025 0:01

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Pewien problem.... 
Autor Wiadomość

Post Pewien problem....
Witam. Widzicie, mam taki problem... Wszedzie widze grzech... nawet doszukuje się go tam gdzie go nie ma. Ostatnio większość rzeczy mnie męczy... Np. gram w zespole metalowym na elektryku, ale zastanawiam się czy granie metalu to grzech? nie mamy szatańskich tekstów itp, tylko bardziej życiowo (takie teksty w stylu emo -staciłęm dziewczyne itp). no a mimo wszystko czegoś sie bezpodstawnie próbuje doszukiwać...

Cz gru 13, 2007 23:39
Myśle że popdasz w paranoje !! Polecam iść do księdza i powiedziec mu o tym problemie !! Takie rozwiązanie jest najlepsze

Pt gru 14, 2007 14:25

Dziwne też tak ostatnio mam:/ Czasem coś mi przeleci przez myśl(jakaś myśl grzeszna) a ja od razu myśle ze popełniłem grzech,ale to chyba dlatego,że byłem u spowiedzi ostatnio na święta i staram sie za wszelką cene dotrwać bez grzechu ciężkiego

Pn gru 17, 2007 21:28

To się nazywa skrupulanckie sumienie (skrupulantyzm) Dobrze pomaga w radzeniu sobei z tym stałe spowiednictwo.

Pn gru 17, 2007 21:35

Ehh...ja mam teraz dylemat...w ten piątek byłem u spowiedzi i niedawno napiłem sie troche piwa..:/ teraz nie wiem czy moge po tym iść do komunii świętej,potem przeczytałem ze bluźnierstwo wobec Boga to śmiertelny grzech..po chwili już mi coś w głowie odbiło i .. przez moment podświadomie jakbym obraził P.Boga ale tak na prawde tego nie chciałem...zawsze tak mam...Boje sie teraz troche..czy puste myśli nie znajdujące pokrycia z prawdziwymi uczuciami to grzech?

Pn gru 17, 2007 23:27

Ehh...ja mam teraz dylemat...w ten piątek byłem u spowiedzi i niedawno napiłem sie troche piwa..:/ teraz nie wiem czy moge po tym iść do komunii świętej,potem przeczytałem ze bluźnierstwo wobec Boga to śmiertelny grzech..po chwili już mi coś w głowie odbiło i .. przez moment podświadomie jakbym obraził P.Boga ale tak na prawde tego nie chciałem...zawsze tak mam...Boje sie teraz troche..czy puste myśli nie znajdujące pokrycia z prawdziwymi uczuciami to grzech?

Napisz, gdzie to przeczytałeś, bo szczerze mówiąc wątpię, żeby było to jakieś wartościowe źródło. Uważam, ze nie masz najmniejszych powodów do zmarwień. A co do drugiej części wypowiedzi - nie rozumiem :).

Pt sty 25, 2008 21:26

Bardzo Ci współczuję.To bardzo męczące takie myśli, których nie chcemy. Często powodem tego jest nerwica natręctw. Spróbuj porozmawiać o tym ze swoim lekarzem. Ja obiecuję, że wspomnę o was w swojej dzisiejszej modlitwie.

So sty 26, 2008 21:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]