Autor |
Wiadomość |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Od stycznia do grudnia 1991 KLD współtworzył wraz z PC, SD i PSL mniejszościowy rząd koalicyjny, na czele którego stanął współzałożyciel partii Jan Krzysztof Bielecki. W skład rządu weszli politycy Kongresu: Janusz Lewandowski (minister przekształceń własnościowych), Henryk Majewski (minister spraw wewnętrznych), Andrzej Zawiślak (przez krótki czas na stanowisku ministra przemysłu). Rzecznikiem prasowym Klubu Parlamentarnego został Andrzej Halicki, a doradcą premiera ds. młodzieży Paweł Piskorski. Sprawami kobiet zajmowała się w rządzie Anna Popowicz.
A Ty o tym pisałaś..
Ale co to ma wspólnego z NFI i Kuroniem?....to był mniejszosciowy rząd....
|
N gru 16, 2007 23:27 |
|
|
|
 |
Koren
|
kosiarz napisał(a): A ja pamiętam Twój "autorytet" Jacka Kuronia, jako ministra w kufajce przy kotle...zupe sprawującego..w tym czasie moja ponad 50-cioletnia matka jak miliony innych Polaków została wyrzucona z pracy na bruk...by pozniej panowie z KLD, za 20 zl, sprzedali 1250 firm...
Także nie masz co chwalić się, ze ksiądz od Ciebie nie chce kasy..inni za Ciebie płaca i płącili...tak jak za Kuronia...zupa dla niewielu, cierpienie dla milionów..to cały trockizm...
Jak Ci tak uwiera ten autorytet, to zainteresuj się czym się zajmował w przeszłości autorytet wszechczasów i "patriota" Rydzyk. Zdezerterował do Niemiec, za co powinien wylecieć zakonu. A potem kosił kasę na pielgrzymkach do Medjugorie. A teraz jak mu chcą odebrać 15 baniek, to jest wielki krzyk, że Polska zagrożona.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
N gru 16, 2007 23:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A jakie to ma znaczenie czy rząd był mniejszościowy?...przecież rzadził podejmował decyzję.
Bezrobocie w Polsce od 1990r rosło systematycznie do 1994r...PC (Glapiński i Eysmont min. z PC) w koalicji z KLD go nie zahamowało
NFI obejmowały ok. 500 firm, przygotował rząd H. Suchockiej a wszedł za rządów Pawlaka.
Wydawanie zup przez Kuronia było naganne i przyczyniało sie do wzrostu bezrobocia - czy aby nie często te zupy ratowały życie całych rodzin?.
|
N gru 16, 2007 23:57 |
|
|
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Koren napisał(a): kosiarz napisał(a): A ja pamiętam Twój "autorytet" Jacka Kuronia, jako ministra w kufajce przy kotle...zupe sprawującego..w tym czasie moja ponad 50-cioletnia matka jak miliony innych Polaków została wyrzucona z pracy na bruk...by pozniej panowie z KLD, za 20 zl, sprzedali 1250 firm...
Także nie masz co chwalić się, ze ksiądz od Ciebie nie chce kasy..inni za Ciebie płaca i płącili...tak jak za Kuronia...zupa dla niewielu, cierpienie dla milionów..to cały trockizm... Jak Ci tak uwiera ten autorytet, to zainteresuj się czym się zajmował w przeszłości autorytet wszechczasów i "patriota" Rydzyk. Zdezerterował do Niemiec, za co powinien wylecieć zakonu. A potem kosił kasę na pielgrzymkach do Medjugorie. A teraz jak mu chcą odebrać 15 baniek, to jest wielki krzyk, że Polska zagrożona.
Jest jedna wielka różnica...on nie wplywał na losy milionów...nie rzadził krajem, nie był ministrem itd..jeżeli tego nie zauważasz to gorzej dla Ciebie..
Kuroń walczył nie tyle z komunizmem co ze stalinizmem...dlatego dla mnie taki sam lewak jak kazdy inny.
|
Pn gru 17, 2007 9:07 |
|
 |
genowef
|
Uwielbiam dyskusje o "autorytetach". "Jak ktoś opluwa Kuronia, to coś nim tak...". Dla mnie jest coś nie tak, z osobą która nazywa autorytetem twórcę czerwonego harcerstwa (w latach stalinizmu), polityka, którego wyrzucono z PZPR za to, że zarzucał partii, iż nie jest wystarczajaco socjalistyczna... Działalność opozycyjna później piękna. Choć nasuwają się pytania: ile w tym zapału J. Kuronia, a ile świadomego przyzwolenia na taką działalność władzy (czy to nie dziwne? słynny na cały kraj numer telefonu, którego władza nie odłącza?). Można wyrażać wiele wątpliwości. I RM to robi, co mnie cieszy.
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Pn gru 17, 2007 9:52 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kuroń akurat mnie nie interesuje, chociaż ci co go znali uważają go za dobrego człowieka, który nie skalał sie niczym hańbiącym. Poza dosyć mocno czerwonymi poglądami. Jednak jego rozliczył juz ktos inny.
Ciekawe jest inna sprawa:
http://wiadomosci.onet.pl/1659527,11,item.html
Jestem pełen podziwu dla cwanego biznesmena Rydzyka. To świetne zagranie wykupić za grosze grunt, który zostanie4 wkrótce zalany i odszkodowanie będzie się należało. Takie cwane zagranie w stylu mafijnym, a może inaczej - prawne wyłudzenie pieniędzy od państwa, czyli od podatników.
No to Rydzyk może się wpisać do panteonu naciągaczy  Bo do kapłańskiego to mu niezwykle daleko.
|
Pn gru 17, 2007 10:11 |
|
 |
Kamyk
|
Przypomnę, że tutaj nie dyskutujemy o autorytetach, Kuroniu, PZPR, komunizmie etc.
|
Pn gru 17, 2007 14:09 |
|
 |
Koren
|
genowef napisał(a): Uwielbiam dyskusje o "autorytetach". "Jak ktoś opluwa Kuronia, to coś nim tak...". Dla mnie jest coś nie tak, z osobą która nazywa autorytetem twórcę czerwonego harcerstwa (w latach stalinizmu), polityka, którego wyrzucono z PZPR za to, że zarzucał partii, iż nie jest wystarczajaco socjalistyczna... Działalność opozycyjna później piękna. Choć nasuwają się pytania: ile w tym zapału J. Kuronia, a ile świadomego przyzwolenia na taką działalność władzy (czy to nie dziwne? słynny na cały kraj numer telefonu, którego władza nie odłącza?). Można wyrażać wiele wątpliwości. I RM to robi, co mnie cieszy.
Rozumiem, że jedynym akceptowanym autorytetem jest miłościwie nam panujący w Toruniu ojciec dyrektor i ewentualnie ktoś kogo on sam wskaże np. Kobylański, wprost proporcjonalnie do wysokości darowizny.
ps. Bardzo to ładnie brzmi "wyrażanie wątpliwości". W wykonaniu RM należy to czytać: seanse nienawiści.
_________________ Dokądże głupcy mają kochać głupotę, szydercy miłować szyderstwo, a nierozumni pogardzać nauką? (Prz 1,22)
|
Pn gru 17, 2007 15:05 |
|
 |
genowef
|
Dla mnie o.Rydzyk nie jest autorytetem. Nawet nie mam zbyt wielu okazji posłuchać Jego słów...
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Pn gru 17, 2007 15:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"To świetne zagranie wykupić za grosze grunt, który zostanie4 wkrótce zalany i odszkodowanie będzie się należało."
Zdanie to, to zwykle powtarzanie gazeciarskich przeklaman. Obsesjoniści sa i na forum wiara, niestety.
http://konserwatyzm.pl/content/view/2785/111/
p.s
Ojciec Tadeusz Rydzyk to zbior samych wad, i jako jedyny czlowiek nie zostal stworzony na obraz i podobienstwo Stowrcy, profos20 natomiast, to uosobienie lagodnosci, dobroci, wyrozumialosci i milosierdzia dla innych.
|
Pn gru 17, 2007 15:41 |
|
 |
Kamyk
|
Zmuszacie mnie do poważniejszych działań. Poszedłem wam na rękę, łagodząc linię moderacyjną w tym wątku. Jednak jeśli nie zmienicie sposobu dyskusji tutaj, wrócę do dawnego sposobu moderowania, a w ostateczności znów zamknę wątek na jakiś czas. Potraktujcie to ostrzeżenie poważnie
|
Pn gru 17, 2007 20:58 |
|
 |
Koren
|
Cytuj: »Nieznani sprawcy« atakują o. Rydzyka"
Europosłowie LPR Urszula Krupa i Witold Tomczak zwrócili się do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ćwiąkalskiego o wszczęcie postępowania mającego wykryć "sprawców godzących w dobre imię ojca Tadeusza Rydzyka".
http://wiadomosci.onet.pl/1660136,11,item.html
ps.
"Nie czas żałować róż, kiedy płoną lasy"
|
Pn gru 17, 2007 22:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A księżulek Rydzyk siedzi na tronie, popija prałatowskim winkiem, czyta posty i gęba mu się szeroko uśmiecha...  To jest prawdziwy OLIGARCHA!
|
Pn gru 17, 2007 22:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Frigid napisał(a): A księżulek Rydzyk siedzi na tronie, popija prałatowskim winkiem, czyta posty i gęba mu się szeroko uśmiecha...  To jest prawdziwy OLIGARCHA!
Mylisz się!
Rydzyk to cwany kanciarz, który na dodatek reklamuje swoje prywatne wydawnictwo w społecznym medium. Oczywiście jego kumple w rodzaju prowincjała Kafki (Klafki czy jak się tam ten anonimowy redemptorysta nazywa) nawet się nie zająkną, bo skąd by brali taką kasę?
Redemptoryści maja kurę znoszącą złote jaja, tak więc pozwalają jej nawet na podróże biznes klasą i popijanie darmowych drinków.
Lucyno
Daj spokój z tym linkiem, tam są same oszołomstwa. Rydzyk nie potrzebuje obrony jako ksiądz - bo nie zasługuje na to miano. Rydzyk potrzebuje obrony jako biznesmen, który korzystając z politycznych konotacji wyłudza kasę od podatników - Kanciarz Rydzyk - tak powinno się go nazywać i tym mianem objąć jego najbliższych współpracowników np Króla - kanciarza nr. 2
Ten zakon jest jakiś podejrzany, wstydziłbym się być redemptorystą...wolałbym być zbieraczem złomu.
|
Pn gru 17, 2007 22:49 |
|
 |
Koren
|
Jedno trzeba przyznać Rydzykowi. Zna się na tym co robi.
Cytuj: Od zarządu Redemptorystów nie sposób uzyskać informacje na temat finansów, czy skali działalności radia. Sekretariat informacji nie udziela, mimo że jego pracownicy rozmawiają grzecznie. Szybko żegnają się serdecznie - „to chyba jakaś prowokacja, szczęść Boże..." Po szczegóły zwykle odsyłają „do źródła", czyli do Torunia. Tam ton rozmowy jest także serdeczny, a jej efekty równie owocne.
Polecam ciekawy artykuł której fragment cytuję wyżej
http://manager.money.pl/artykul/histori ... 52222.html
|
Pn gru 17, 2007 23:04 |
|
|
|