Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 13:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Jeśli rzeczywiście nie znajdujesz "niczego złego, obraźliwego, szyderczego", to dalsza polemika nie ma żadnego sensu..."mówił dziad pewnego razu do obrazu.... :D
Wypowiedź w oderwaniu....pytanie czemu rektorzy pozostałych uczelni nie wypowidają się w podobnie "niewinnym, rzeczowym" tonie???....a sprawy p. Jarosza dalej nie postrzegasz :D :lol:

Pt gru 21, 2007 10:10

Nowy przełożony ojca Rydzyka

Prowincjałem zakonu został ojciec Ryszard Bożek – ustaliła „Rz”. Jest przeciwnikiem angażowania się Kościoła w politykę

(...)
O. Bożek jest zdecydowanym przeciwnikiem angażowania się Kościoła w politykę. – Wiązanie się Kościoła z jakąkolwiek partią polityczną to jego przegrana, to koniec Kościoła ewangelicznego. A tylko Kościół ewangeliczny jest zdolny poddawać krytyce życie społeczne.
(...)

Widzę jakiś promyk nadziei przed Świętami :)

Pt gru 21, 2007 11:33
zbanowany na stałe

Jeśli rzeczywiście nie znajdujesz "niczego złego, obraźliwego, szyderczego", to dalsza polemika nie ma żadnego sensu..."mówił dziad pewnego razu do obrazu.... :D
Wypowiedź w oderwaniu....pytanie czemu rektorzy pozostałych uczelni nie wypowidają się w podobnie "niewinnym, rzeczowym" tonie???....a sprawy p. Jarosza dalej nie postrzegasz :D :lol:

mówił dziad do obrazu...a obraz na to "spieprzaj dziadu!!" :D

Alus jeżeli chcesz o czyms podyskutowac to napisz konkretnie...bo to co piszesz to jak komisja specjalna d/s pomówień medialnych...ogólnie i nie na temat :)
Nie wiem co za rektorzy, nie wiem co za uczelnie, wogóle mało wiem o co Ci chodzi..odpisywałem profosowi...

Pt gru 21, 2007 20:58
Zobacz profil WWW

http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2928657.html

So gru 22, 2007 9:43

Przecież kosiarz ma rację - tam nie ma niczego złego!! Toż Ojciec Dyrektor wygłosił przedświąteczną homilię dla swoich wielbicieli. Homilię pełną bożonarodzeniowej miłości, uczciwości, piękna, patriotyzmu, oczekiwania (na kasiore)
On niewinny jak baranek, dlaczego więc się wszyscy czepiają ? :D

So gru 22, 2007 10:01
Jest taki pan Rafał Maszkowski, który od 1995r zbiera materiały i umieszcza na stonie internetowej i nikt z "SOS dla RM" ani O. Rydzyk z nim nie walczy, nie podaje do sądu o pomówienia.....nie dziwne to????
Możesz co nieco poczytać
http://www.radiomaryja.pl.eu.org/

So gru 22, 2007 10:04

Ojciec Dyrektor modli się za te zagubione owieczki...a poza tym ten Maszkowski to pewnie ma żydowskie pochodzenie :D

So gru 22, 2007 10:12
zbanowany na stałe

Prosze przedstaw mi o co Cichodzi...konkretnie!! Podajesz mi stronkę którą znam od dawna , ze statystykami, zestawieniami, artykułami...to samo moge zrobić wklejajać odnosniki do stron które demaskują żydów, masonów, komunistów..itp..Ty mi napisz, przedstawiajac słowa i czyny o.Rydzyka, które Tobie nie odpowiadają i które uważasz za złe...z cytatami lub "audio-video"...sama zrecenzuj i oceń!

Np. dlaczego uważasz, ze pan Maszkowski miał by trafić pod sąd? co napisał złego o RM? albo nieprawdziwego?

So gru 22, 2007 10:43
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Cytuj:
Odroczenie apelacji Jarosza Drukuj Email
20.04.2007.
Do 28 maja Sąd Okręgowy w Tarnobrzegu odroczył proces apelacyjny byłego rektora Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Jarosławiu. Antoni Jarosz nie przybył na rozprawę. Z zaświadczeń lekarskich wynika, że oskarżony jest chory i przebywa w szpitalu. Na sali nie było także obrońcy Jarosza. Podobnie jak jego klient jest chory. Oba te przypadki - na polecenie sądu - mają zbadać specjalnie powołani biegli. Tarnobrzeski sąd ma rozpatrywać apelację od wyroku jaki zapadł w ubiegłym roku. Za wyłudzenie z budżetu uczelni 230 tysięcy złotych i kierowanie gróźb karalnych pod adresem dziennikarki, Antoni Jarosz został skazany na dwa lata więzienia - w zawieszeniu na pięć lat oraz 10 tys. złotych grzywny. Od wyroku odwołała się obrona. We wtorek natomiast rzeszowski sąd okręgowy ma rozpatrywać odwołanie od wyroku skazującego byłego rektora na 5 lat więzienia i 110 tysięcy złotych grzywny. Taki wyrok zapadł w Rzeszowie w ubiegłym roku. Antoni Jarosz został uznany winnym m.in. żądania i przyjmowania łapówek.

W różnych mediach widzimy broniących się oskarżonych...Sawicka, Jakubowska, Czarzasty, Piskorski, Lepper itd.. występują w innych mediach a nawet mają swoich obrońców..którzy opowiadają się za "ich wersją"...nie słyszałem by o.Rydzyk kwestionował zasadność zarzutów i wyroku sądowego...ani mówił, że pan Jarosz napewno nie brał łapówek

So gru 22, 2007 10:58
Zobacz profil WWW
Nie słyszałeś aby o. Rydzyk bronił p. Jarosza?, bo ponoć nie oglądasz TVTrwam i nie słuchasz RM (tak wczesniej deklarowałeś :D )- ja akurat słyszałam i to dwa razy oglądałam program w TVTrwam z udziałem obu panów.
"Co napisał złego o RM albo nieprawdziwego".....i w tym istota :D

So gru 22, 2007 12:12

N gru 23, 2007 10:48
To było na temat, ponieważ była to wiadomość z ND i to dobra wiadomość. Poza tym złożyliśmy sobie świąteczne życzenia, które składam też tobie i życzę ci również byś w ten świąteczny czas był mniej upie...wy ;)

N gru 23, 2007 11:36
"Dyplomy "Benemerenti" oraz medale "Milito pro Christo" przyznane.
Radio Maryja zasłużone dla Chrystusa i Ojczyzny".

http://www.naszdziennik.pl/index.php?ty ... d=po01.txt

Obrazek

Pn sty 07, 2008 17:12

"Dyplomy "Benemerenti" oraz medale "Milito pro Christo" przyznane.
Radio Maryja zasłużone dla Chrystusa i Ojczyzny".

Dla tych, którzy nie doczytają do końca podanego przez Lucynę linka a są ciekawi, co to za dyplom i odznaczenie, pozwolę sobie wkleić ostatni akapit:

Cytuj:
Dyplom "Benemerenti" Ordynariatu Polowego WP został ustanowiony 23 lutego 1995 r. przez ordynariusza polowego WP ks. bp. gen. Sławoja Leszka Głódzia. Przyznawany jest w dowód uznania dla "postaw i osiągnięć osób, które dają świadectwo najwyższym wartościom, jakimi w życiu jednostki i społeczeństwa są prawda i sprawiedliwość". Natomiast medal Ordynariatu Polowego "Milito pro Christo" został ustanowiony przez ks. bp. Głódzia w 2001 roku. Przyznawany jest za upowszechnianie standardów moralnych i działania zgodne z wartościami chrześcijańskimi.

Pn sty 07, 2008 18:21
Czyli "jesteśmy w domu"...to odznaczenie dla RM i dla Zespołu Duszpasterskiej Troski o Radio Maryja.

Pn sty 07, 2008 19:40
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 168  Następna strona