Co Myslicie o Muzyce Metalowej ????
Autor |
Wiadomość |
DeaDe
|
SOAD to dla Ciebie gra na cymbałkach? To co dla Ciebie nie jest już grą na cymbałkach?
|
Cz gru 27, 2007 23:39 |
|
|
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Szczerze powiedziawszy nie lubię tych wszystkich dzisiejszych nu-metalowych papek i zastanawia mnie jak tacy ortodoksyjni metalowcy mogą tego słuchać - rap z metalem. Ja jestem zagorzałym tradycjonalistą progresywnego, starego rocka, choć w dużej mierze otwarty na nowsze brzmienie tego gatunku ( Riverside czy Porcupine Tree rządzą!!!  ).
Podobnie jak w przypadku Korna, Slipknotu i tych innych dzisiejszych nu-metalowych papek nie przekonuje mnie omawiany wyżej System Of A Down. Sorry, ale ja nie wiem co ludzie w nim takiego widzą. Płyty jak i muzyka tego zespołu to - IMHO - tylko zwykłe szarpanie strun (biedne gitary  ), bezmyślne walenie w perkusję oraz bezsensowne "darcie mordy do mikrofonu". Kompletny brak zgranej melodii, brak wyczucia taktów oraz bardzo mizerny wokal. Kontakt z tą muzyką to tak jakby mieć w rękach piłę łańcuchową i ciąć nią metalową blachę. No, it's not for me. Sorry 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pt gru 28, 2007 11:51 |
|
 |
pavel332
|
Jesli Dobrze Cię zrozumiałem DeaDe, to moja odpowiedź brzmi : po prostu przyzwyczaiłem się powoli do metalu i SOAD dla mnie nie jest wcale taki mocny. Gra na cymbałkach to tak napisałem bo ktoś przede mną tego użył i mi sie spodobało. Nie jest dla mnie grą na cymbałkach np. In Flames jak już wspomniałem. Świetny zespół, ładne melodyjne refreny z połączeniem szybkich i energicznych zwrotek. Dlatego chyba tez zwie się to Melodic death Metal.
Bartas - z tych co wymieniłeś to oprócz SOADu żadnego nie słuchałem więc nie wyrażam opinii. Kolega słucha i lubi bardzo Slipknota, jednak słyszać go u niego kilka razy uważam że też to jest syf. Tak jak napisałeś - brak melodyjności, rzężenie (nie wiem czy dobrze napisałem  ) na gitarach i bezsensowny wrzask...
|
Pt gru 28, 2007 13:00 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Posłuchajcie tego
To jest świetne 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pt gru 28, 2007 14:32 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Bartas napisał(a): To jest świetne 
Sabsi z Dio na wokalu? Nie, dzięki, nie skorzystam. Jak Black Sabbath to tylko z Ozzym.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pt gru 28, 2007 14:48 |
|
|
|
 |
pavel332
|
Ehh... mnie już jakoś zniechęca widok palących aniołów... nie cierpie fajek tak wogóle. kiedyś ściągłem pare utworków tego zespołu ale nie podobały mi się...
|
Pt gru 28, 2007 14:55 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Rojza Genendel napisał(a): Bartas napisał(a): To jest świetne  Sabsi z Dio na wokalu? Nie, dzięki, nie skorzystam. Jak Black Sabbath to tylko z Ozzym. TrÓ, trÓ. Ozzy jest najlepszy;] Cytuj: kiedyś ściągłem pare utworków tego zespołu
Sprecyzujmy- "kiedyś ukradłem pare utworków tego zespołu", tak?
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Pt gru 28, 2007 16:25 |
|
 |
Bartas
|
Rojza Genendel napisał(a): Bartas napisał(a): To jest świetne  Sabsi z Dio na wokalu? Nie, dzięki, nie skorzystam. Jak Black Sabbath to tylko z Ozzym.
O, widzę, że się orientujesz
Eeeeetam, Ozzy to mięczak  :P:P
|
Pt gru 28, 2007 16:27 |
|
 |
nospheratu
|
Barta, Ozzy wypił więcej kielonów niż Ty kiedykolwiek empetrÓjek przesłuchasz. Choćby za to szacunek mu się należy. 
_________________ Mors dicit
|
Pt gru 28, 2007 16:50 |
|
 |
Rojza Genendel
|
I jaki on ma głos! Aż dreszcze chodzą po plecach.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
Pt gru 28, 2007 16:55 |
|
 |
Bartas
|
Rojza Genendel napisał(a): I jaki on ma głos! Aż dreszcze chodzą po plecach.
buahahahhahahahahah
Ozzy wymięka przy Dio! Taka prawda 
|
Pt gru 28, 2007 17:37 |
|
 |
Bartas
|
Ok, a tak serio, ażeby nie było nieporozumień: lubię Ozzy'ego, nawet bardzo (te dwie pierwsze płyty solowe wymiatają!!!), ale w Sabbathach lepiej sprawdza się Dio, którego zaliczam do jednego z najlepszych (o ile nie najlepszego) wokalistów metalowych wszechczasów. 
|
Pt gru 28, 2007 17:42 |
|
 |
DeaDe
|
Dio to bóg jak sama nazwa mówi. Byłem na koncercie Sabsów z Dio - coś pięknego. H&H to oczywiście najlepsza płyta BS.
Co do Twojego opisu SOAD - rofl.
A post pavla o palących aniołach mnie tak rozpieprzył, że nie mogę znaleźć swojej nogi. Chłopczyku, daj już spokój z wypowiadaniem się o metalu w temacie innym niż humor  .
|
Pt gru 28, 2007 18:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pavel, gdzie Ty tam widzisz anioły?
|
Pt gru 28, 2007 18:10 |
|
 |
Paschalis
|
Bartas napisał(a): w Sabbathach lepiej sprawdza się Dio, którego zaliczam do jednego z najlepszych (o ile nie najlepszego) wokalistów metalowych wszechczasów. 
Ale ile on ma już lat? To już niedługo emerytura. 
_________________ www.onephoto.net
|
Pt gru 28, 2007 19:57 |
|
|
|