Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 17:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Komercyjne media w Polsce 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

kosiarz napisał(a):
Prosze mi wytłumaczyć ten fragment Uśmiech........

Cytat:
O byłym szefie MON z PiS

- Na tym polega problem byłego ministra Szczygły, że zmienia on swoje wyjaśnienia. Jest to znamienne – powiedział Ćwiąkalski.

Zaznaczył, że "o ile wie, to Szczygło nie był jeszcze przesłuchiwany przez prokuraturę wojskową". Zwrócił jednak uwagę, że prokuratura może przesłuchiwać kogoś albo w charakterze świadka, albo podejrzanego.

- Problem polega na tym, że nie powinna przesłuchiwać nikogo w charakterze świadka, kto potencjalnie może stać się podejrzanym – tłumaczył minister Ćwiąkalski w radiu Zet.

Przecież jest pytanie, i jest tekst...co więcej Ci potrzeba? :)

Tekst widzę, ale pytania nijak nie mogę dostrzec. Może wytłuść je, albo postaw na końcu znak zapytania. Na razie jedyne pytanie, jakie widzę, to "czego mi więcej trzeba?", a trzeba mi właśnie pytania do tekstu ;)

pogrubione :) prośba związana z tekstem....;) prosiłem o "przetłumaczenie" tego tekstu w kontekście artykułu który się ukazał w którejś z gazet ....

Cz gru 27, 2007 22:19
Zobacz profil WWW

pogrubione :) prośba związana z tekstem....;) prosiłem o "przetłumaczenie" tego tekstu w kontekście artykułu który się ukazał w którejś z gazet ....

Dla mnie ten tekst jest zrozumiały, więc nie wiem, co tu jest do "przetłumaczenia". Dlatego pytałem, czego konkretnie nie rozumiesz i proponowałem, abyś zadał pytanie do tekstu. Wówczas na to pytanie postaram się odpowiedzieć.

Pt gru 28, 2007 10:26
"Bezstronne, obiektywne, niezależne"....znajdź mi człowieka bezstronnego, obiektywnego i niezależnego :D
Jezus mówił "..przyszedłem na świat rzucić ogień"...i co?.... jedni kapłani, teolodzy, interpretują, że przyszedł rzucić ogień miłości a inni duchowni uznają te słowa jako przyzwolenie do ataku na niewierzących, inaczej myślących...bo "słowo Boże jak ogień ma wypalać zło".
I co Ty na to?

PS. Jeśli nie pamiętasz i skąd się wzięli p. Walterowie, to byli oni gwiazdami programu TVP2 za PRL.

Pt gru 28, 2007 13:26
zbanowany na stałe

kosiarz napisał(a):

Dla mnie ten tekst jest zrozumiały, więc nie wiem, co tu jest do "przetłumaczenia". Dlatego pytałem, czego konkretnie nie rozumiesz i proponowałem, abyś zadał pytanie do tekstu. Wówczas na to pytanie postaram się odpowiedzieć.

Prosze Cię, byś nastepnym razem nie stwarzał problemu, jezeli nie widzisz go :).
Jeżeli wszystko rozumiesz to ok.
Ja nie rozumiem.

Cytuj:
"Bezstronne, obiektywne, niezależne"....znajdź mi człowieka bezstronnego, obiektywnego i niezależnego Suszę zęby
Jezus mówił "..przyszedłem na świat rzucić ogień"...i co?.... jedni kapłani, teolodzy, interpretują, że przyszedł rzucić ogień miłości a inni duchowni uznają te słowa jako przyzwolenie do ataku na niewierzących, inaczej myślących...bo "słowo Boże jak ogień ma wypalać zło".
I co Ty na to?

Możesz się zgadzać na te manipulacje, możesz się zgadzać na wszystko co wokół Ciebie się dzieje...ja nie musze :)
Dziwi mnie, fakt...w którym przyznajecie, iż media manipulują i swiadomie wpływają na nasze postrzeganie, a z drugiej strony poddajecie
krytyce osoby, instytycje..itp, które sa przez te media atakowane, nie zwarzając na wczesniejsze Wasze oceny...eh ciekawe spojrzenia :(

Cytuj:
PS. Jeśli nie pamiętasz i skąd się wzięli p. Walterowie, to byli oni gwiazdami programu TVP2 za PRL.

pamietam...pamietam bardzo popularne własnie studio2, prowadziła je żona Waltera...coż nie kazdy w tym czasie mógł założyć telewizje :)...
niektórzy podejrzewają, o to służby prl-u /WSI/ ;), ja zakładały.

So gru 29, 2007 16:47
Zobacz profil WWW
Kosiarz, tak się wgłębiasz w spiski ITI, a ja mam pytanie - sprawdzasz tak samo media Rydzyka? Zdajesz sobie sprawę, że one również są stronnicze?

Tylko jedno ale.
Zasięg TV Traw a TVN?
Wpływ na kształtowanie opini publicznej jednej i drugiej telewizji?
To jest taki mały szczegół, ale jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach.
Poza tym TVN kreuje się na obiektywne media, więc nie tylko TVP, ale każda TV powinna starać się być obiektywną.
Ktoś z dyskutantów napisał, że ma prawo być nieobiektywna, bo jest komercyjna.
OK, to niech tak będzie, i niech podkreślają, że to jest ich własne zdanie, a nie kreują się, silą na obiektywizm, którego nie ma.
Manipulują jak każda TV, bo po to są media, żeby manipulować, bo to IV władza.
Praktycznie to oni namaszczają władzę, która ma być wybrana i dzięki wszystkim telewiziom wybrano PO, bo tego chciały media.
Ludzie jak kukiełki poszli głosować i mamy co mamy.

N gru 30, 2007 14:22
Ponieważ jest to temat o manipulacji to przyjrzyjmy się tym praktykom.
Jak nagrano rozmowy Gudzowatego z Oleksym, to dzienikarze manipulowali w ten sposób, że chcieli zbagateliować ten incydent w ten spoób, iż niby kogo ma interesować prywatna rozmowa dwóch panów.
I znów diabeł tkwi w szczególe.
Te osoby to nie są normalni obywatele, tylko elity gospodarczo - polityczne kreujące rzeczywistość w Polsce, więc nie można zbyć tej informacji jak rozmowy dwóch pań w kolejce do sklepu.
Twierdzić i wmawiać ludziom, że to nieistotna dla obywateli rozmowa, która nic nie wnosi do rzeczywistości.
Oleksy tymi wypowedziami obnażył przerażający widok życia politycznego w Polsce, a dziennikarze chcieli na siłę zamieść temat pod dywan.
Pytam się - po co i dlaczego?
Następna manipulacja wykonana tym razem przez Pana Kalisza w programie „Kawa na ławę”
Powiedział on w sprawie Krauzego, że takich spraw mamy codziennie w Polsce kilkaset, więc dlaczego PO miałaby robić z tego show, co zapewne zrobiłoby na jej miejscu PiS i Ziobro.
To ja odpowiem Panu Kaliszowi, że pan Krauze nie jest pierwszym lepszym szarym Kowalski i ma przemożny wpływ na nasze życie przez sterowanie politykami.
Jest bardzo medialną i ważną osobą i nie widzę powodu, aby znowu zamiatać tego i Krauzego pod dywan, bo jak widać dla pewnych ludzi z PO, SLD jest to wielce niewygodny temat.
Znów będzie się nam wmawiać, że nie ma czym się zajmować, bo Krauze jest nikim.
Że mamy jego sprawę traktować po macoszemu, bo to tak samo podejrzany jak jakiś Franek z ulicy, który ukradł coś jubilerowi, więc po co fatygować opinię publiczna taką osobą.
Manipulacja, manipulacja i jeszcze raz manipulacja.
Równość wobec prawa nie oznacza, że mamy podchodzić do aferalnych spraw obojętnie, bo to wygodne dla pewnych ludzi.
Właśnie media winny uwrażliwiać na te sytuacje, a nie próbować na siłę bagatelizować to karygodne zjawiska.

N gru 30, 2007 14:46
zbanowany na stałe

Kosiarz, tak się wgłębiasz w spiski ITI, a ja mam pytanie - sprawdzasz tak samo media Rydzyka? Zdajesz sobie sprawę, że one również są stronnicze?

RM to rozgłośnia katolicka...więc jest stronnicza, nie ukrywając tego faktu.
Stronniczość nie jest negatywna gdy jest podpisana przez "autora", tak jest z reklamami, za przykłąd moze posłużyć Państw. Komisja Wyb. która nakazała Platformie podpisac swoje afisze wyborcze...
Gdy wiemy "kto za tym stoi", stronniczość nam nie straszna...gorzej w przypadku "anonimowych" mediów które jak TVN czy GW...mają właścicieli zainteresowanych pewnymi rozwiązaniami politycznymi, a udają obiektywne i rzetelne media.

N gru 30, 2007 19:37
Zobacz profil WWW
No właśnie. Podpisuję się pod tym, co Kosiarz napisał.
Bądź stronniczy oficjalnie, a nie udawaj obiektywizmu, co czynni większość mediów próbując przekonać wszystkich do swych racji i tez.
Manipulacja na każdym kroku w celu osiągnięcia zamierzonych przemian politycznych , czy dogodnych ustaw, przepisów, które pozwolą napędzić sobie większych zysków.
PiS próbował zrobić porządek w państwie - z lepszym lub gorszym skutkiem - i dlatego stał się śmiertelnym wrogiem pewnych ludzi, układów, czy też mediów, które są przedłużeniem tych układów.
PS
Jeszcze o manipulacji środkami medialnymi.
Jako młody człowiek w PRL-u oglądałem taki publicystyczny program, którego czołówka rozpoczynała się od filmu z amerykańskim żołnierzem, który miotaczem ognia raził we wiosce wietnamskiej i za moment pokazywano palącego się człowieka.
Wniosek nasuwał się sam, żołdak amerkański podpalił cywila miotaczem.
Celowy zlepek scen. Dopiero po latach okazało sie, że ten palący sie człowiek to był mnich buddyjski, który dokonał samopodpalenia.
Jakże wredna manipulacja obrazem.
Teraz robi się podobnie, ale w bardziej finezyjny spoób.

N gru 30, 2007 20:12
katolicka = stronnicza????....a nie uczciwa, prawdomówna, szanujaca każdego człowieka???..... :diabel: :diabel:

N gru 30, 2007 20:31
zbanowany na stałe

Coś Ci się Alus pomyliło...stronnicza; to nie wyrazy tożsame z nieuczciwością, ani nie mające nic wspołnego z poszanowaniem każdego człowieka...kto Ci wbił do głowy, że "poszanowanie" człowieka równe jest jego bezkarnosci i brakiem sprawiedliwości dla jego czynów...brakiem krytyki?
Wszystko jakoś dziwnie poprzewracane...lata propagandy socjalistyczno-złodziejskiej uczyniły swoje.

Stronniczość w RM wyraża się propagowaniem nauki KK i katolicyzmu, tak jak w czasopiśmie wędkarskim propagowana jest stronniczo idea wedkowania, a nie szycia. Krawiec może być zawiedziony....
Jeżeli TVN czy inne media, nie utożsamiają się z żadną grupą społeczną ani światopoglądowo, ani ideowo, mam prawo przypuszczać, iż kreują się na media obiektywne, co oczywiście nie ma nic wspólnego z prawdą.

Śr sty 02, 2008 8:54
Zobacz profil WWW

SweetChild napisał(a):
kosiarz napisał(a):

Prosze Cię, byś nastepnym razem nie stwarzał problemu, jezeli nie widzisz go :).
Jeżeli wszystko rozumiesz to ok.
Ja nie rozumiem.

Żadnego problemu nie stwarzam, wręcz przeciwnie, staram się Ci pomóc rozwiązać Twój problem. Skoro jednak nawet nie potrafisz określić, czego konkretnie nie rozumiesz, to przyjmuję do wiadomości, że nie rozumiesz i nie chcesz zrozumieć. Wobec tego dla mnie EOT.

Śr sty 02, 2008 11:33
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2