Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: A ZOMO?
To było specyficzne, wiecowe przemówienie, na dodatek całkiem przekręcone. Powiedziałem: "Ci, którzy na nas plują, stoją tam, gdzie stało ZOMO", czyli bronią III Rzeczpospolitej, tak jak tamci bronili PRL-u. Ostatnio przeczytałem w "Gazecie Wyborczej", że Adam Michnik czuje się spoliczkowany nawet określeniem "front obrony przestępców", używanym w dyskusji publicznej od dziesięciu lat. Żąda się wiec od nas, żebyśmy w ogóle nie opisywali rzeczywistości, albo żebyśmy przyjęli opis drugiej strony, choć on jest całkowicie fałszywy.
A może wystarczyłoby opisywać rzeczywistość w łagodniejszych słowach?
W jakich łagodniejszych? Co jest mało łagodnego na przykład w pojęciu "front obrony przestępców"? Jest grupa publicystów, prawników, polityków, którzy uważają, że przestępy powinni być bardzo łagodnie traktowani. Czy to nie jest obrona? Jest. Używam tego pojęcia od 1994 r. i to skutecznie, bo "front" bardzo osłabł. A poza tym mamy do czynienia z sytuacją cokolwiek zabawną. "Gazeta Wyborcza" przecież bez przerwy obraża w swych tekstach i może tylko na łamach "NIE", "Trybuny" czy "Faktów i Mitów" żale naczelnego redaktora byłyby jeszcze
http://www.kprm.gov.pl/s.php?id=669
Dziś politycy Samoobrony, wchodzą do struktur PO...dziś ludzie z SLD, np pan Kurczuk, są protegowanymi PO....czy Kaczyński mijał się z prawdą?
Czy ludzie umoczeni w prl-u, budujący ten sytem, musza piastowac wysokie stanowiska w wolnej Polsce???
Sweet się obraził na PiS..bo, usłyszał nieprawdziwą wersję "zomo", bo wreszcie poprzez Kaczyńskiego pozbylismy się Leppera, na którego głosowało 12%! Polaków...jak teraz na LiD...i poznaliśmy prawdziwą twarz Giertycha...na którego głosowało 8 % rodaków podobnie jak teraz na PSL...na kogo się obraziłeś na demokratyczne wybory?
|
Śr sty 02, 2008 22:11 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DZIEŃDOBEREK
Środa 2 stycznia 2008 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru  :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
I bardzo słusznie, po co sentymenty, ekonomia jest ważniejsza.
No chyba, że ktoś chce, aby tak jak przy ratowaniu "Kolebki" zarobiły jakieś obywatele ojce 
|
Cz sty 03, 2008 7:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kosiarz napisał(a): (...) Czy ludzie umoczeni w prl-u, budujący ten sytem, musza piastowac wysokie stanowiska w wolnej Polsce??? (...)
Masz na mysli takich jak osławiony sędzia Kryże, przyjaciel JARK-a Wojciech Jasiński (minister od skarbu), Andrzej Aumiller (minister od budownictwa) ... 
|
Cz sty 03, 2008 7:37 |
|
|
|
 |
SweetChild
|
kosiarz napisał(a): Cytuj: To było specyficzne, wiecowe przemówienie, na dodatek całkiem przekręcone. Powiedziałem: "Ci, którzy na nas plują, stoją tam, gdzie stało ZOMO", czyli bronią III Rzeczpospolitej, tak jak tamci bronili PRL-u. Sweet się obraził na PiS..bo, usłyszał nieprawdziwą wersję "zomo", Po pierwsze ja się nie obraziłem na PiS, więc rozpowszechniasz tu nieprawdziwą wersję mojej wypowiedzi. Po drugie ja usłyszałem tę oryginalną wersję, chyba że wszechpotężny Układ podmienił eks-premiera na wiecu w Stoczni. I właśnie o te słowa, które przytoczyłeś powyżej, a które zrównują III RP z PRL i obrońców III RP z ZOMO mi chodziło. kosiarz napisał(a): bo wreszcie poprzez Kaczyńskiego pozbylismy się Leppera, na którego głosowało 12%! Polaków...jak teraz na LiD...i poznaliśmy prawdziwą twarz Giertycha...na którego głosowało 8 % rodaków podobnie jak teraz na PSL... Zgoda, to największy sukces budowniczych IV RP. Obawiam się, że niezamierzony, ale niezależnie od tego, niewystarczający. kosiarz napisał(a): na kogo się obraziłeś na demokratyczne wybory? To niby ja tu wylewam żale nad wyborem większości Polaków, rzekomo wprowadzonych w błąd przez Układ i głosujących na PO? Ja się nie mam co obrażać na wybory. kosiarz napisał(a): Dziś politycy Samoobrony, wchodzą do struktur PO...dziś ludzie z SLD, np pan Kurczuk, są protegowanymi PO....czy Kaczyński mijał się z prawdą? Kaczyński przede wszystkim mijał się z prawdą kiedy obiecywał, że nie będzie tworzył koalicji z postesbecką Samoobroną. Chcesz porównywać skalę masowego wejścia polityków SO na salony IV RP z obecnymi jednostkowymi przypadkami? Przypomina mi to cedzenie komara i połykanie wielbłąda. kosiarz napisał(a): Czy ludzie umoczeni w prl-u, budujący ten sytem, musza piastowac wysokie stanowiska w wolnej Polsce???
W ustach zwolennika partii, która obsadziła najwyższe stanowiska w państwie (aż do wicepremierów rządu) ludźmi z SO, brzmi to jak mało śmieszny żart. O LPR, którego kandydatem na prezydenta był aktywny utrwalacz stanu wojennego, nie wspominając.
|
Cz sty 03, 2008 10:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
16:59, 03.01.2008 /Washington Post
Idiota Roku - Sowińska nr 3 NIECHLUBNE WYRÓŻNIENIE ZA TROPIENIE HOMOTUBISIA
Rzeczniczka Praw Dziecka Ewa Sowińska została nagrodzona trzecim miejscem w konkursie Idiota Roku 2007 (Idiot of the Year Award) przez znanego publicystę "Washington Post" Emila Steinera.
Ewa Sowińska badała homoseksualne ciągoty bajkowego bohatera TVN24
Tinky Winky, mimo czerownej torebki, nie okazał się gejem (TVN24) Fot. TVN24
"Nagroda" ma oczywiście związek ze sprawą jednego z bohaterów bajki "Teletubbies" Tinky Winky. Ewa Sowińska próbowała dociec, czy noszący kobiecą torebkę Tinky Winky nie jest aby propagatorem treści homoseksualnych. Jak napisał Steiner "jej brązowy medal będzie na zawsze świadectwem tego znakomitego momentu w polskiej historii".
Pierwsze miejsce w rankingu i złoty medal zdobył były sędzia Roy L. Pearson z Waszyngtonu, który pozwał na 54 miliony dolarów okoliczną pralnię za zniszczenie wartej 395 dolarów bielizny.
jak
Artykuł TVN24.pl:
http://www.tvn24.pl/-1,1534148,wiadomosc.html
Publikacja: 16:59 03.01.2008 / Washington Post
|
Cz sty 03, 2008 21:45 |
|
|
|
 |
kosiarz
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Po pierwsze ja się nie obraziłem na PiS, więc rozpowszechniasz tu nieprawdziwą wersję mojej wypowiedzi. napisałeś we wcześniejszym poście... Cytuj: A to, że premier ustawił mnie tam, gdzie stało ZOMO, moją niechęć do PiS przypieczętowało.
Zrozumiałem, że poczułeś sie obrażony tym porównaniem...no ale nie ważne  Cytuj: Po drugie ja usłyszałem tę oryginalną wersję, chyba że wszechpotężny Układ podmienił eks-premiera na wiecu w Stoczni. I właśnie o te słowa, które przytoczyłeś powyżej, a które zrównują III RP z PRL i obrońców III RP z ZOMO mi chodziło Więc jeżeli słyszałeś oryginalną wersję, dziwię się, iż dalej twierdzisz, że to słowa "zrównują III RP z PRL i obrońców III RP z ZOMO", dla mnie to porównanie-analogia, a nie zrównanie... Cytuj: To niby ja tu wylewam żale nad wyborem większości Polaków, rzekomo wprowadzonych w błąd przez Układ i głosujących na PO? Ja się nie mam co obrażać na wybory. ....nigdy nie zdarzyło mi się napisać, że partie które są w sejmie nie posiadają mandatu by pełnić władzę....tak jak to Ty sugerujesz w przypadku Samoobrony i LPR-u. Co innego jest pisanie o tym jak tam się znalazły i dlaczego moim zdaniem uzyskały takie wyniki wśród wyborców. Cytuj: Kaczyński przede wszystkim mijał się z prawdą kiedy obiecywał, że nie będzie tworzył koalicji z postesbecką Samoobroną. Chcesz porównywać skalę masowego wejścia polityków SO na salony IV RP z obecnymi jednostkowymi przypadkami? Przypomina mi to cedzenie komara i połykanie wielbłąda.
Ja sobie przypominam, także pana Tuska, jak to przezd wyborami w 2005 roku, mówił, ze koalicja to tylko z PiS-em...jak widzisz w polityce "nie mów nigdy-nigdy" obowiązuje każdego. Kaczyński powiedział to przed wyborami 2005r, nie było wtedy wiadomo nic o wyniku Samoobrony....i LPR-u. Jeżeli chodzi o "masowe wejścia polityków SO...." uważam, ze jesteś w wielkim błedzie...jak widac nie ma fali "masowej" zwolnień tych panow co moze jedynie potwierdzać, ze ich tam nigdy tak naprawdę nie było, w jakiś większych ilościach.  Cytuj: W ustach zwolennika partii, która obsadziła najwyższe stanowiska w państwie (aż do wicepremierów rządu) ludźmi z SO, brzmi to jak mało śmieszny żart. O LPR, którego kandydatem na prezydenta był aktywny utrwalacz stanu wojennego, nie wspominając.
Ponad poglądami jest prawo....
PiS nie jest lustratorem, ale partią polityczną. Miliony ludzi było w PZPR, milony uczciwych ludzi, lustracja nie miała polegać na wykluczeniu z życia społecznego ludzi z przynależnością partyjną, ale kluczowych postaci które piastowały wysokie stanowiska w tamtejszych władzach politycznych
, a także tajnych ich wspólpracowników.
Dekomunizacja, zaś to nie "polowanie na czarownice" jak to przedstawiają
ludzie zainteresowani i manipulowani, ale odsuniecie od piastownia wysokich stanowisk byłych funkcjonariuszy aparatu władzy prl-u, i tyle...
To z powodzeniem było przeprowadzone we wszystkich pozostałych krajach dawnego "bloku sowieckiego" prócz Polski i państw byłego ZSRR.
Przypadek Kryżego, który ani nie był wysokim funkcjonariuszem państwowym, ani nie był tajnym współpracownikiem, może być jedynie wyjaśniony poprzez sledztwo i wyrok sądu....i tak też się dzieje.
Pisałem o tym już w tym temacie...no cóż, uroki forum dyskusyjnego  .
|
Pt sty 04, 2008 9:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"My jesteśmy tu gdzie wtedy, oni tam gdzie stało ZOMO"
http://spieprzajdziadu.com/muzem/index.php?title=ZOMO
cenzura wyrzuca słynne słowa p. Prezydenta do dziada  , w tym linku jest wersja "powównania-analogi" odmienna od opcji kosiarza 
|
Pt sty 04, 2008 10:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[quote="Gruby"]DZIEŃDOBEREK
Piątek 4 stycznia 2008 r.
(...)
vide - do wyboru do koloru  :
http://zbyszek.myfreeforum.org/ftopic539-75.php
http://forum.www.kielce.pl/viewtopic.ph ... 2&start=30
http://www.tvn24.pl/1,251,24,37081562,1 ... forum.html
KOMENTARZYK:
Episkopat i obywatel ojciec Tadeusz zawarli pakt z rabinami, cycuś
.
|
Pt sty 04, 2008 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Już myślałem, że PO przetrwa conajmnie dwa lata, ale wygląda, że za pomocą lekarzy (a zapewne po jakimś czasie inne grupy dołączą) czas ten skracam do jednego roku (żeby tylko)
Widać kompletną nieporadność Pani Kopacz w sprawie lekarzy.
Mówiąc kolokwialnie "Zesr.......... się bieda i płacze" bo inaczej tego nie da się opisać.
Lekarze wywiesili na niej wszystkie psy, i o dziwo chwalili poprzedni rząd i Kaczyńskiego (jestem w szoku)
Bidula nie chce skorzystać z poprzedniej propozycji PiS, bo to siara, ale nie ma nic nowego od siebie i mamy klops.
Tusk w ogóle nie przejmuje się całą sytuacja, jakby został premierem Księżyca a nie Polski.
Wydaje sie, że już myślami jest przy wyborach prezydenckich, więc nie ma czasu na takie pierdoły jak służba zdrowia.
Chyba to on właśnie - a nie Dorn - wsadzi lekarzy w kamasze, bo już w Tomaszowie zapowiadają w tęgi mróż ewakuacje chorych pasjęntów. Horror.
Jak na razie oprócz kamaszy, to nie widzę innych propozycji dla lekarzy, chyba , że Tusk popełni sepuku i zgodzi się na prywatyzację szpitali, na co oczekują cały czas lekarze.
|
Pt sty 04, 2008 11:30 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
osiris napisał(a): (....) Jak na razie oprócz kamaszy, to nie widzę innych propozycji dla lekarzy (...).
Nie widzisz W takim razie sugeruje wizytę u okulisty
"Minister Zdrowia Ewa Kopacz oraz podsekretarz stanu w Ministerstwie Zdrowia Andrzej Włodarczyk 3 stycznia 2008 r. spotkali się z przedstawicielami Komisji Młodych Lekarzy przy Naczelnej Radzie Lekarskiej. Tematem spotkania była obecna sytuacja młodych adeptów sztuki medycznej i działania kierownictwa Ministerstwa Zdrowia podjęte w celu poprawy sytuacji materialnej i ułatwień w rozwoju zawodowym tej grupy. (...) 1. Lekarze stażyści W ustawie budżetowej na 2008 r. zaplanowana jest 30 proc. podwyżka dla lekarzy stażystów. I tak wynagrodzenie (wraz z pochodnymi) wzrośnie z kwoty 2.113 zł w 2007 r. do kwoty 2.890 zł w roku 2008.
2. Lekarze rezydenci W ustawie budżetowej na 2008 r. zaplanowana jest również 30 proc. podwyżka dla lekarzy rezydentów. Wynagrodzenie lekarzy rezydentów (wraz z pochodnymi) wzrośnie z kwoty 2.112 zł w 2007r. do kwoty 2.776 zł w roku 2008. Na rok 2007 zostało przyznanych 1.590 rezydentur, natomiast na rok 2008 zaplanowano - zgodnie z projektem ustawy budżetowej - zwiększenie liczby rezydentur do 2.260 na dwa postępowania kwalifikacyjne. (...) 4. Inne działania Przedstawiciele środowiska młodych lekarzy zwrócili się do Ministerstwa z szeregiem postulatów, z których część - w opinii Minister Zdrowia - jest możliwa do realizacji w najbliższej przyszłości: → Przedstawienie opinii prawnej w zakresie możliwości podwyższenie przez kierownika danej placówki wynagrodzenia lekarza rezydenta ponad kwotę wynikającą z ustawy budżetowej; → Zróżnicowanie wynagrodzenia lekarzy rezydentów w zależności od czasu trwania rezydentury, tak by mogło ono rosnąć z każdym rokiem trwania rezydentury; → Zmianę przepisów w celu wprowadzenia ułatwień w wykonywaniu praktyki prywatnej dla lekarzy dentystów poprzez wprowadzenie możliwości wykonywania praktyki „w miejscu wezwania”; → Przeniesienie niewykorzystanych w 2008r. środków na wynagrodzenia dla lekarzy rezydentów.
|
Pt sty 04, 2008 12:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gruby, mój wzrok mnie nie myli.
Piszesz androny.
Primo, czy środowisko lekarskie składa się tylko z młodych lekarz?
A jakie propozycje dla lekarzy w średnim wieku i zaawansowanych wiekowo, którym należą sie o wiele wyższe uposażenia, niż dla tych młodzików, stażystów i osesków.
Secundo, lekarze żądaja podwyżki o 100% większe, a nie jakieś marne ochłapy.
To ma być niby proponowane rązwiązanie problemu?
Nieadekwatne do żądań wysokości podwyżek i tylko dla wąskiej grupy lekarzy, którzy najmniej zarabiają.
Śmiech na sali szpitalnej.
Widzę, że jak pijany płotu chwytasz się każdego argumentu, ale blado to wygląda.
|
Pt sty 04, 2008 13:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Osiris, idź do okulisty a potem poszukaj to znajdziesz. jak dotąd widzisz tylko kamasze.
Jak nie napisałem katalogu działań i propozycji rządu tylko pokazałem ze jesteś ślepy i demagogiczny.
|
Pt sty 04, 2008 17:40 |
|
 |
genowef
|
A ja się zastanawiam, kto tu jest zaślepiony? Tak to już Gruby jest w polityce, że zawsze można grać w ping-ponga. Ty możesz wkleić sobie brązowy medal w konkursie "Idiota roku" dla p.Sowińskiej, a Kosiarz może do woli cytować cytaty Palikota, Pitery (która wszystko sprawdzi), Niesiołowskiego itp. Warto zachować umiar i dyskutować merytorycznie, a nie obelgami kto ślepy, a kto głupi. Miałem okazję przeczytać kilka wypowiedzi p.Sowińskiej na inne tematy niż orientacja fioletowego teletubisia i jestem przekonany, że aż tak źle z tą panią nie jest... Umiar polecam. Inaczej można stracić kontakt z rzeczywistością.
_________________ wiara to pewność bez dowodu
|
Pt sty 04, 2008 18:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Primo, czy środowisko lekarskie składa się tylko z młodych lekarz? A jakie propozycje dla lekarzy w średnim wieku i zaawansowanych wiekowo, którym należą sie o wiele wyższe uposażenia, niż dla tych młodzików, stażystów i osesków. Secundo, lekarze żądaja podwyżki o 100% większe, a nie jakieś marne ochłapy.
Zgadza się! Środowisko lekarskie to nie tylko młodzi stażyści.
Problem leży gdzie indziej.
Kasa dla "rylów" z kopalni, a brak kasy dla lekarzy i pielęgniarek. Kasa dla chamów i śmierdzirobotków z kopalń, a brak dla tych którzy naprawdę pracują.
Chore jest państwo w którym związkowe nieroby zarabiają więcej od fachowców. Taka jest prawda!! W związkach zawodowych (wszystkich) pracuje banda śmierdzirobótek, nierobów, oszustów i wyłudzaczy. Dopóki w kraju będzie się "srać" na widok związkowca dopóty nie będzie dobrze.
Krótko! Lekarze dadzą sobie radę, a nieroby ze związków górniczych zdechną z głodu - bo to banda s....nów.
Lekarzom się należy! Górnikom nie bardzo, bo górnikiem może zostać największy matoł, lekarzem już nie...Potrzeba czegoś więcej niźli oglądanie filmów z Van Dammem lub Seagalem.
Czas by Zimoń zdał sobie sprawę z jednej rzeczy! Śląsk już dawno nie stoi górnictwem. Niestety Zimoń to stary chłop i nie rozumie przemian. Dlatego prawi farmazony i [...] bez sensu na dorocznych pielgrzymkach do Piekar. [...] farmazony i to nieludzkie
[...] - bez wulgaryzmów proszę. Kamyk
|
Pt sty 04, 2008 21:23 |
|
 |
Kamyk
|
Cytuj: Lekarzom się należy! Górnikom nie bardzo, bo górnikiem może zostać największy matoł, lekarzem już nie
A to synek przyjedź se do nas na gruba, pofedruj se trocha, a potem takie farmazony wypisuj. Lekarz może i musi mieć większe wykształcenie, ale praca górnika jest bez porównania cięższa. To, że lekarzom się należy, nie znaczy, że nie należy się górnikom
|
So sty 05, 2008 0:49 |
|
|
|