Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 12:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
Alus, może nie idioci, ale cwaniacy którzy chcieli dostać się do władzy, nachapać , nie dzieląc się z nikim, a tym bardziej ze społeczeństwem.
To takie polskie.
Moim skromnym zdaniem PiS - acz niemrawo - ale jednak szedł dobrą drogą, o czym nawet lekarze wspominają.
Tusk i Kopacz wypieli się na lekarzy, co widać gołym okiem, szczególnie po wypowiedziach Niesiołowskiego.
Underman nazwał działania Kopacz chamskimi zagrywkami politycznymi.
Mam podobne odczucia, ale bez epitetów typu chamskie.
Ot, taka politykierska , przedwyborcza retoryka i nic więcej.
Pustosłowie, nie poparte w obecnej sytuacji czynami.

Śr sty 09, 2008 11:26

Ciężko nie wierzyć doniesieniom dziennikarzy, którzy dla swoich potrzeb wygrzebią najtajniejsze informacje spod ziemi.

To ciekawe, bo w czasach IV RP takie informacje przez zwolenników PiS określane były jako wściekły atak wrogich mediów polskojęzycznych na jedynie słuszną drogę zaproponowaną przez przewodnią siłę narodu.

osiris napisał(a):
Kompletnie mnie to nie zaskakuje i potwierdza wcześniejsze moje przypuszczenia.
PO było pewne, że przynajmnie przez rok nie będzie nękane przez nikogo, a wyłącznie chwalone i chołubione.
A tu nagle zaskoczenie.

Przyznam, że się pogubiłem... To w końcu zaskakuje Cię czy nie zaskakuje?

osiris napisał(a):
SweetChild, nie recenzuj sam siebie, bo to nie przystoi osobie z taką inteligencją.
Pozostaw ocene swojej osoby innym, bo wywyższanie siebie samego jest bardzo płaskie oraz przyziemne i przystoi jedynie fizolom oraz politykom.

Najpierw dzięki za komplement :) A teraz wyjaśnienia:
1. Nie oceniam ani nie wywyższam swojej osoby. Przestawiam tylko i wyłącznie swoją ocenę konkretnych argumentów przytoczonych w konkretnej dyskusji.
2. Pozostawiam ocenę innym, pisałem "(...)uważam, że każdy, kto byłby zainteresowany, przeczyta i sam wyciągnie wnioski"
3. Swoją ocenę przedstawiam tylko i wyłącznie po to, aby wytłumaczyć się z braku odpowiedzi. Mogłem albo kombinować i wymyślać jakieś preteksty, albo napisać szczerze, choć przyznaję, że nieskromnie.

Śr sty 09, 2008 11:37

(...)forsowanie jeszcze większej obniżki składki rentowej(...)

Jakie znowu forsowanie? Jeśli już formułować to w charakterze zarzutu, to można mówić co najwyżej o zbyt słabym hamowaniu. Jedyną osobą, która forsowała tę obniżkę, była Zyta Gilowska.

Śr sty 09, 2008 11:45
"To takie polskie"....bez wyjątków...a zwłaszcza tyczy to PiS, który chciał "zbudować raj na ziemi"....dla kogo??...przed 90 laty też tak tłumaczono....też było "samo czyste dobro" :D :lol:

Śr sty 09, 2008 11:51

Nie rżnij głupa, bo dokładnie wiesz o czym piszę.
Niezaskakuje mnie postawa Kopacz i PO, a zaskoczone jest PO, nie ja.
Albo naucz się czytać ze zrozumieniem, albi nie pisz głupot.
Myślisz, że jak zaczniesz żonglować słowami, to ktoś się na to nabierze.
Na tym forum nie ma półgłówków, więc te teksty zostaw politykom dla mamienia ciemnych mas, a nie tu.

Śr sty 09, 2008 12:02
"To takie polskie"....bez wyjątków...a zwłaszcza tyczy to PiS, który chciał "zbudować raj na ziemi"....dla kogo??...przed 90 laty też tak tłumaczono....też było "samo czyste dobro" :D :lol:

Nic nie wiem, żeby PiS miał budować jakiś raj (może jakiś cytat na poparcie Twoich słów), ale na pewno wiem, że PO czeka na cud, bo tylko to ich może uratować, a przy okazji nas.

Śr sty 09, 2008 12:04

Cytuj:

Nie rżnij głupa, bo dokładnie wiesz o czym piszę.
Niezaskakuje mnie postawa Kopacz i PO, a zaskoczone jest PO, nie ja.
Albo naucz się czytać ze zrozumieniem, albi nie pisz głupot.
Myślisz, że jak zaczniesz żonglować słowami, to ktoś się na to nabierze.
Na tym forum nie ma półgłówków, więc te teksty zostaw politykom dla mamienia ciemnych mas, a nie tu.

Twoje tłumaczenie się, za przeproszeniem kupy nie trzyma. Uważam, że są tylko dwie możliwości:
1. PO jest faktycznie zaskoczone. Wówczas jednak rację ma Alus, że tylko idiota mógł być tego pewien, więc nie rozumiem Twojego późniejszego dementi. Zapytam więc wprost: czy Twoim zdaniem ktokolwiek z IQ powyżej poziomu idioty mógłby być pewien, że PO "przynajmniej przez rok nie będzie nękane przez nikogo, a wyłącznie chwalone i hołubione." (cytat z drobną korektą)?
2. PO nie jest zaskoczone, a zaskoczeni są wyznawcy teorii Układu, wedle której media i PO wspólnie tworzą Szarą Sieć, a wobec tego powinny się wyłącznie chwalić i hołubić. Tę wersję przyjąłem po tym, jak odpowiedziałeś Alus, że nie uważasz PO za idiotów.

Nie rżnę więc głupa, ale uważam Twoją wypowiedź za wewnętrznie sprzeczną.

osiris napisał(a):

A co to za wywyższanie się i innych Forumowiczy ponad resztę narodu ;)

Śr sty 09, 2008 12:54
http://www.matka-kurka.net/post/?p=661

Śr sty 09, 2008 12:56

Dobre :) Trochę tylko brakuje mi wykorzystania motywu z wysłaniem limuzyny rządowej przez ministra rolnictwa (wówczas jeszcze Jurgiela z PiS) po o. Rydzyka ( w rzeczywistości dziennikarza podającego się za o. Rydzyka), któremu miał zepsuć się samochód. Kolejny ludzki odruch ludzkiego Paniska ;)

Śr sty 09, 2008 13:20
Nic nowego nie wnieśliście swoimi wpisami.
Widać nerwowość w szeregach PO a także ich popleczników, i adoratorów.
Ciężkie czasy przyszły na PO.
Miodowy miesiąc się kończy i czas zmierzyć się z wielkimi problemami.
To będzie sromotny koniec Tuska i jego ekipy, bo naprędce przygotowane ustawy (pisane na kolanie, a zerżnięte z projektów PiS) nic nie pomogą, tylko doprowadzą do ogólnego chaosu i protestów społecznych.
Kopacz, aby nie być posądzoną o plagiat wzięła projekt koszyka usług gwarantowanych (autorstwa Religi), odjęłą od reszty i podała koszyk usług niegwarantowanych.
Tak prostackiego oszustwa jeszcze nie widziałem.

Śr sty 09, 2008 14:25

osiris, jedyną nerwowość, jaką widzę, to w Twoich postach oraz kilku innych zagorzałych, sprawiających wrażenie fanatyków, przeciwników PO
Mówienie o jakiejkolwiek ekipie rządzącej, co dopiero od bardzo niedawna, że poniesie porażkę, klęskę, etc., co więcej, życzenie jej tego, jest co najmniej żałosne :?

Śr sty 09, 2008 14:51

Kopacz, aby nie być posądzoną o plagiat wzięła projekt koszyka usług gwarantowanych (autorstwa Religi), odjęłą od reszty i podała koszyk usług niegwarantowanych.

Ten projekt Religi, dotyczący koszyka usług gwarantowanych, był akurat niezły. Gorzej, gdy PO przejmie "genialny inaczej" Pakiet Religi:
Cytuj:
Podczas konferencji prasowej w Sejmie były minister zdrowia Zbigniew Religa poinformował, że pierwszy z projektów PiS zakładający zwiększenie składki zdrowotnej trafił w środę do Sejmu. Projekt zakłada podnoszenie składki zdrowotnej o 1 pkt. proc. co roku, aż do poziomu 13 proc.

Pewnie by chorowało się lepiej. Wszystkim... To ja proponuję zwiększyć składkę zdrowotną do poziomu 69%, a w szpitalach zapanuje nie tylko powszechna szczęśliwość, ale powszechny orgazm.

Niestety, obawiam się, że socjaliści z PO przeforsują ten pomysł (jak nie mój, to Religi ;) ).

Śr sty 09, 2008 17:01
"zerżnięte z projektów PiS".....i wychodzi szydło z worka....posłanka Sawicka wiedziała o czym mówi oferując agentowi CBA prywatyzację szpitali....po prostu wiadomości "zerżnęła z projektów PiS" :D :lol:

Śr sty 09, 2008 17:28
Wyszyński Małostkowych Braci, genialny prokurator generalny pretendujący do tytułu pierwszego z czterech ziober kaczystowskiej IV PRL zniszczył oryginał dowodu w postępowaniu przeciwko Lepperowi :!:
:razz: :razz: :razz:

Śr sty 09, 2008 17:39

Paschalis napisał(a):
(...)forsowanie jeszcze większej obniżki składki rentowej(...)

Jakie znowu forsowanie? Jeśli już formułować to w charakterze zarzutu, to można mówić co najwyżej o zbyt słabym hamowaniu. Jedyną osobą, która forsowała tę obniżkę, była Zyta Gilowska.

Nie. Projekt budżetu nie został uchwalony przed objęciem władzy przez PO. Nie jest więc żadnym uchwalonym aktem prawnym i nowa ekipa sama musi zdecydować czy chce obecnie jeszcze większej obniżki, czy nie. Jeśli więc Tusk chce żeby w budżecie doszło do dalszej obniżki składki kosztem mniejszego zdecydowania we wspomnianych reformach, to jest to jego własna decyzja. Opinie w tej sprawie minister finansów z rządu poprzedniej kadencji i konkurencyjnej partii nie są w żaden sposób wiążące dla jego decyzji jako premiera, ani dla decyzji nowego ministra finansów. A więc jeśli je popiera to w wyniku własnej decyzji i na własną odpowiedzialność.

Śr sty 09, 2008 21:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 135  Następna strona