Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 0:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna strona
 Adwentyści Dnia Siódmego 
Autor Wiadomość
musze sie z marcinem zgodzic JAn nie chrzcił w imię Trójcy

Pn lis 12, 2007 18:10

chrzest jest naszym obrzezaniem, nie mam zamiaru ponawiać dyskusji o tym czy można chrzcić niemowlęta, Kościół rozstrzygnąć to i dziś tak katolicy, luteranie, prawosławni, starokatolicy kto tak, Koptowie i tak dalej nie maja z tym problemu. Chrzest Janowy był zapowiedzią chrztu w tajemnicy Trójcy.

Ciebie zbawia wiara a mnie Jezus i możemy tak w nieskończoność.

Nigdzie nie twierdziłem że nie można chrzcić niemowląt..
Tylko z punku widzenia Ewangelii nie bardzo ma sens..
Co do wiary
Lubię argumenty w stylu pisurowców..
Wiesz dokładnie . w co ja wierzę
Wiara w Chrystusa.. zbawia..
Chrystus powiada ..
Kto we mnie wierzy zbawienie mieć będzie..
Zapomniałem Ty przecież wierzysz jeszcze tak ż e nie kłam publicznie..!!! w zastępców Chrystusa w chrzest pragnień i chrzest krwi.i podobne tam drobnostki , które nic nie mają wspólnego Ewangelia.. Czyli czysta herezja !!!
Pozdro Marcinie..

Pn lis 12, 2007 21:58

to może napisz godunowie czym się różni wizja wiary w KK a u protestantów? Jak KK rozumie wiarę w Jezusa?

Pn lis 12, 2007 22:28
Zobacz profil WWW

Marcinie napisałeś deczko wcześniej przytaczam jeszcze raz
Kod:
Ciebie zbawia wiara a mnie Jezus i możemy tak w nieskończoność.

To Ty wyszedłeś z bezsensowną polemiką Wiedząc dokładnie , ze prawie wszyscy protestanci wierzę.. I to Wierzę w samego Jezusa Chrystusa i w to co głosił. Dokładnie też wiesz ,że nie wierzymy przykładowo w PiS i podobne tam inne bzdety..!!
Pozdrawiam Panie Marcinie

Wt lis 13, 2007 7:18

Wt lis 13, 2007 14:02

ja wierze w PO ;p

W Tuska też..????

Wt lis 13, 2007 14:03

Weszłam w dyskusjęjuż dość długą więc nie chcę powtarzać pewnych problemówi itp.
Jestem adwentystką,ale nie jest moim zadaniem nawracac.
Wolę świadczyć o moim Panu ...Bo wielkie rzeczy mi uczynił...
podam wam też link i polecam gorąco posłuchajcie świadectwa wiary.
http://www.czasdecyzji.pl/download.php? ... ubcat&id=1

Shalom!

Cz sty 24, 2008 9:58
co do Adwentystów mam mieszane uczucia... ztego co pamietam odrzuclili niesmiertelność duszy ...tzn wogóle odrzucili życie po śmierci ...co do świadectwa ...heh tak samo wiele znam świadectw zielonoświątkowców , katolików , prawosławnych itd nie ma reguły pozdr

Cz sty 24, 2008 11:56
a godunow w Tuska nie wierze bo wiem że jst ...widziałem go w TV ;p

Jesli juz tak sie kłocimy ...ludzie po co ? przeciez każdy kto przyjął chrzest w imię Ojca i Syna i Ducha św i wierzy , kocha Boga bedzie zbawiony. Trzeba uwierzyć że Chrystus przyszedł nas zbawić , umarł za nas na krzyżu i wziął na siebie wszystkie nasze grzechy bo łaska zostaliśmy zbawieni !! wszyscy zarówno katolicy jak i luteranie i inni ale trzeba wierzyć i wypełniać przykazania... swoją drogą bedziemy rozliczani z miłości a nie z tego czy ktos byłem w takim czy innym kościele ... Biblia jest ta sama , może jestem troche inny ale nie wierze ślepo KK ale należe do niego bo codziennie duzo czytam Pismo św i nie wiem czemu ale zdecydowałem że pozostaje przy KK.

Cz sty 24, 2008 12:26

Przecież nikt Ciebie nie zmusza do uznawania zasad moich.Ja mogę je Tobie jedynie przedstawic- dlaczego ja tak a nie inaczej uważam.I to uczy nas wzajemnego szacunku.Pomówienia i domysły oraz dyskusje o słowa prowadzą do sporów i kłótni.Poznanie wzajemne zbliża.

I powiem Ci włąśnie świadectwa wiary są tym o czym mamy mówić.
Do jakiego kościoła należeli łotrzy na krzyży obok Jezusa??
Jeden dał świadectwo wiary i ono do tej pory inspiruje miliony ludzi.
Wystarczy już Tobie takich świadectw??nie cieszysz sie kiedy widzisz jak Pan działa,jak ludzie go wielbią za to??I nie ważne czy to zieloni,śj czy krk.

Shalom!

Cz sty 24, 2008 16:04
agar ale napisałem wyżej że po co kłotnie? napisałem że każdy kto kocha Boga i wierzy w Chrystusa jako zbawiciela to nie ważne czy ktos pochodzi z KK czy śj to moim zdaniem bedzie zbawiony! Dla mnie świadectwem jest Pismo św wierze w nie że to co tam piszą jest najczystszą prawdą ... co do poglądów szanuje twoje ale nie zgadzam sie co do nieśmiertelności duszy i tyle !

Pan Bóg działa wszedzie tam gdzie wzywa się imię Pańskie

Pt sty 25, 2008 9:12

Jestem bardzo daleka od takich zamiarów.Mogę też odpowiedzieć na drażliwe pytania jeśli są zadane w duchu miłości.i W takim duchu odpowiem.
Ale poznanie się pozwala na szacunek wzajemny i dla mnie Pismo Św jest najwyższym autorytetem,więc widzisz ile mamy wspólnego?
Świadectwa wiary traktuje nie jako autorytet,ale wzmacnianie na tej drodze która kroczymy.I też posłucham świadectwa wiary z KRK, ŚJ czy kogoś kto szczerze wierzy w Boga.
Bóg wie z jakiego materiału jesteśmy ,żeśmy słabi,i stawia na naszej drodze też ludzi by nas wzmocnic.
Po to też jest i społęcznośc chrześcijańska.By wspierac się na tej drodze.

Shalom!

So sty 26, 2008 20:07
Zgadzam się zTobą Pismo św jest podstawa każdego chrześcijanina a świadectwa czy cuda mogą nas utwierdzac we wierze ! bo trudno przejść obojetnie wobec cudów , cudownych uzdrowień ...

N sty 27, 2008 14:22

każdy kto kocha Boga i wierzy w Chrystusa jako zbawiciela to nie ważne czy ktos pochodzi z KK czy śj to moim zdaniem bedzie zbawiony

Nie jest tak do końca . Bóg dał człowiekowi wolną wole i rozum. Dlatego mamy słuchać co mówią inni ,czy to ksiądz czy nasz przyjaciel czy jakiś pastor.Podstawą wiary wszystkich chrześcijan jest Pismo Święte i rzeczy które nie są zgodne z P Ś powinniśmy odrzucić pozdrawiam :cry:

http://www.alberto.pl/darmo.php
Oglądnijcie filmy z tej strony trochę wam to odpowie na wasze pytania szczególnie poleciłbym Luther Objawienia Maryjne, Przykazanie,Kryzys wiary ,mnie to dużo pomogło

Cz mar 13, 2008 9:56
Tylko wiesz moim zdaniem cżłowiek bedzie rozliczony z miłości bo tak jak mówie można nie wiem jak trzymać sie Bibli ale z człowiekiem nie bedzie można wytrzymać to wszystko może pojść na marne ...

Cz mar 13, 2008 10:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 282 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna strona