Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 15, 2025 11:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona
 Trudne pytania - tragedia w Afganistanie. 
Autor Wiadomość
Widać, że Ciebie emocje babskie poniosły, bo robisz szkolne błędy, które nie przystoją dorosłym.
Żołnierz pisze się inaczej niż Ty napisałeś, wiec weź sobie wiadro zimnej wody i pisz spokojniej i z sensem.
Żądanie ode mnie nazwisk poszczególnych przełożonych jest kuriozalne.
Czyś Ty się z małym na głowy pozamieniał?
Ja nie pracuje w wywiadzie, ani kontrwywiadzie, a także w alitach rządzących, żebym znał personalia tamtych ludzi.
Ktoś wydał rozkaz.
A kto? To może do tego dojdzie sąd.
Ja mam być mądrzejszy od sądu i prokuratorów? Chyba mnie lekko przeceniłeś lub jesteś tak głupi, żeby ode mnie żądać takich informacji.
Weź sobie na uspokojenie.
Na razie musze wyjechać do miasta, wiec nie będę miał czasu ripostować Twoich ataków. (bo dyskusją - tego rodzaju odzywki i na tym poziomie - ciężko nazwać)

Śr lut 13, 2008 9:48
Atak personalny ii i na literowki jest najlepszym dowodem że nie masz ani argumentów ani wiedzy o przedmiocie sporu.

Nie trzeba mieć dostepu do tajnych informacji aby wiedzieć, kto jest (polskim) przełożomym tych żołnierzy od Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej – Zwierzchnika Sił Zbrojnych Lecha Kaczyńskiego poczynajac

To jest całkiem proste, trzeba mieć tylko nieco rzetelnej wiedzy o Polsce w ogole i o tym o czym sie dyskutuje.

Ty niestety nie masz tej wiedzy i tylko powielasz brednie z tabloidów :cry: :cry: :cry:

Śr lut 13, 2008 10:02
...............

Ty niestety nie masz tej wiedzy i tylko powielasz brednie z tabloidów :cry: :cry: :cry:

Nie czytuje kolorowych gazetek, a Ty udowodniłeś, że je jak najbardziej przeglądasz, bo jak byś mógł wywnioskować, że moje pisanie przypomina Ci treść przedmiotowych piśmideł? :PPP
A fe, nie myślałem, że zaczytujesz się w tych szmatławcach. :D

Śr lut 13, 2008 13:06
Ale nadal migasz sie od odpowiedzi na pytanie o dowódcow wydajacych rozkazy.

I nic dziwnego,bo najwyraźniej nie wiesz,ze wszyscy czterej siedzą w areszcie juz od 13 listopada ubiegłego roku.

A ty nadal powielasz brednie rohisteryzowanych pismaków na ten temat.
Tylko,ze im redakcje płaca, za robienie wody z mózgów naiwniakom takim jak Ty. :cry: :cry: :cry:

Śr lut 13, 2008 13:11

Jedynie zgadzam się z Twoją oceną dziennikarzy.
Nie wierzę za grosz w to co wypisują.

Śr lut 13, 2008 13:31
Cytuj:

Jedynie zgadzam się z Twoją oceną dziennikarzy.
Nie wierzę za grosz w to co wypisują.

Ale nadal powielasz ich brednie.
Przeciez tu taj niezaden dziennikarz, tylko Ty napisałeś tak:

"Podejrzewam, że żołnierze mieli by na wolności za dużo do powiedzenia, a w szczególności podzielenia się informacjami obciążającymi swoch przełożonych."

Nie potrafisz wskazać tych klewkowych przełożonych ale twierdzisz ze sa.

A ja jeszcze raz cCi tłumaczę,że wszyscy przełozeni tych strzelajacych zołnierzy - wszyscy ktorzy wydawali rozkazy - siedzą od 13 listopada w areszcie

Śr lut 13, 2008 13:55
Sześciu z tej przebywającej w areszcie niezbyt wspaniałej siódemki, to żołnierze 1 plutonu szturmowego "Delta" ze stacjonującego w bazie Waza Khwa zespołu „CHARLIE” - jednego z trzech takich zespołów wchodzących w skład Polskiej Grupy Bojowej.

Jeżeli wierzyć "Superwizjerowi"
vide:
http://www.tvn24.pl/12690,1538588,wiadomosc.html

to żołnierze tego plutonu tłumaczyli kryptonim swojego pododdziału na:
"Dynamiczny Element Likwidacji Terrorystów Afgańskich"
a do mundurów przyczepiali emblematy trupich czaszek.

Ciekawe, czy ich sanitariusz miał ksywkę
"dr Mengele" :cry: :cry:

.

Śr lut 13, 2008 14:44
Piszesz o bezpośrednich przełożonych, a ja pisałem przede wszystkim o wyższych rangą i funkcją. (podejrzewam, że logistyka nawaliła na całej lini i rozpoznanie było błędne)
Zreszta rozeznanie tam, kto jest cywilem, a kto talibem graniczy z cudem, tym bardziej z odległości kilometra, czy dwóch.
(vide wywiad z poszkodowanym afgańczykiem, który okazał się terorystą (sic!)
Nie mam zamiaru wdawać się w szczegółowe polemiki dotyczące zależności w wojsku, bo nie jestem specjalistą w tej dziedzinie.
Piszę jako laik i jaka jest moja opinia na ten temat na podstawie informacji, które do mnie docierają.
Przemyślenia mam własne, a nie zapożyczone z wypowiedzi innych dziennikarzy, choć zapewne jakiś tam wpływ na to wszystko mają w pewnym stopniu.
Tak w przedsiębiorstwie, firmie jak i jednostce wojskowej wszelkie błędy próbuje się zwalać na szeregowego pracownika lub żołnierza.
Samo życie.
Zapewne podobnie jest tutaj, bo nie wierzę, żeby żołnierze najniższej rangi i funkcji zachowywali się jak kowboje i mieli wolną rękę w terenie.
To jest absurd, a to właśnie im się zarzuca. (przede wszystkim)
Kompletną bezmyślność w działaniu i samowolę.

Śr lut 13, 2008 16:24
Piszesz o bezpośrednich przełożonych, a ja pisałem przede wszystkim o wyższych rangą i funkcją.
(...).

Osiris, brniesz zamiast spróbować dowiedzieć się, kto jeszcze może wchodzić wgrę.

Widzisz, tym sie różnimy,że ja potrafię wymienic te trzy nazwiska stopnie i funkcje dowódców kolejnych wyższych szczebli dowodzenia - wyższych od majora ktory siedzi i ktorego jego podwładni oskarzaja o wydanie zbrodniczego rozkazu.

Potrafie takze wymienic trzy kolejne (coraz wyższe) stanowiska i nazwiska takich, którzy ewentualnie odpowiadaja za to, co sie zdarzyło moralnie i politycznie
jedno z tych ostatnich nazwis juz wymieniłem - tego na samym xcczubku czyli lecha Kaczyńskiego.
Spróbuj moze uzupełnic liste o te brakujace 5 nazwisk zamiast wyłapywać moje literówki.
Powodzenia :-)

Śr lut 13, 2008 18:51
Gruby, widzę, że bawi Ciebie ta wyliczanka po nazwisku i stopniu.
Mnie to nie kręci, bo nie mam na tyle czasu, żeby w takie szczegóły wchodzić.
Piszę ogólnikami, bo mi się tak podoba i nie interesuje mnie, że masz z tego powodu zgagę i drganie powieki.
To nie konkurs na zasadzie, kto więcej wie na dany temat.
Piszę komentarze i swoje opinie na przedmiotowy temat i to mi wystarczy.
Ja Ci sie to nie podoba, to wyłącznie Twój problem nie mój.
Przykładowo - jesli napiszę, że mi się PO nie podoba, to nie muszę po nazwisku wymieniać całej formacji ze sprzątaczkami włącznie i określać, którego tuskmana mniej, a którego więcej nie lubię.
Jak napisze o trzęsieniu ziemi to nie musze studiować sejsmologii.JKak nie rozumiesz tak prostych zależności, to wróć się do szkoły.

Śr lut 13, 2008 22:28
Gruby, widzę, że bawi Ciebie ta wyliczanka po nazwisku i stopniu.
Mnie to nie kręci, bo nie mam na tyle czasu, żeby w takie szczegóły wchodzić.
Piszę ogólnikami, bo mi się tak podoba i nie interesuje mnie, że masz z tego powodu zgagę i drganie powieki.
(...)
.

Piszesz, bo tak jak wiekszość dziennikarzy ztabloudów jesteś nieuk i len
Piszesz glustwa broniąc podejrzanych o mordownie ludnosci cywilnej w obcym kraju, ale o to niech suie martwi Twój spowiednik.

I rak jesteś leprzy od niejakiego Politowskiego z "Polski Zbrojnej" bo wie i łże z premedytacją.

A wracając dio sprawy,.

Wszyscy polscy dowódcy wydajacy rozkazy i komendy do ostrzelania bezbronnej afgańskiej wioski siedzą w areszcie i nie da sie zwlic winy na innych dowódców.
taka jest prawda i żadne Twoje ogólniki jej nie zmienia

Śr lut 13, 2008 23:48
glinianą lepiankę cywilną od wojskowej to ja nie wiem
nie wiem też
jak w Afganie odróżnić cywila od wojskowego
bo nie noszą nalepek "cywil" "żołnierz"

z tego co opowiadają "ruskie" weterany
to nie da sie tego zrobić

trzeba strzelać do wszystkie co sie rusza jesli chce sie przeżyć
ale uwaga
nie nieszczyć upraw narkotyków bo tez mozna nie przeżyć

kto jest głównym producentem narkotyków
kto jest głównym odbiorcą
kto tego musi pilnować

nie słyszałem żadnego komunikatu w TV
żeby w Afganie jakaś makówka spadła

przeciez Amerykanie są niewinni
to Polacy strzelaja do cywilów

Cz lut 14, 2008 2:39
(...)
przeciez Amerykanie są niewinni
to Polacy strzelaja do cywilów

Jasne, po to przecież ma się Wielkiego Brata, aby za niego odwalać mokrą robotę - to oczywista oczywistość :!:
Nie mogę tylko pojąć skąd w kraju rzekomo w 98% katolickim, tak wielu pochwala mordowanie bezbronnych :?:

A żeby nie było nieporozumień, to wyjaśniam,że wcale nie przesądzam o winie naszej niezbyt wspaniałej siódemki żołdaków.

To powszechna obrona w mediach pokazuje jak wielu w Polsce jest ludzi gotowych usprawiedliwic najwieksze draństwo i napotworniejszą zbrodnię - z gwałtem i morderstwem włączne, - jeżeli oskarżonym jest Polak i Katolik :evil: :evil:

Cz lut 14, 2008 6:30
Piszesz, bo tak jak wiekszość dziennikarzy ztabloudów jesteś nieuk i len

Przeczytaj uważnie swój post skąd pochodzi cytat, to sam zobaczysz kto tu jest rzeczonym leniem i nieukiem.
Tylu byków i literówek na metr kwadratowy to rzadko komu daje się zrobić.
Przyganiał kocioł garnkowi. :D

Cz lut 14, 2008 9:18
Podejrzewam, że żołnierze mieli by na wolności za dużo do powiedzenia, a w szczególności podzielenia się informacjami obciążającymi swoch przełożonych.
(...)

Osiris, przypominam oco chodzi, bo najwyraźniej usiłujesz o tym zapomnieć i chcesz,zeby zapomnieki inni czytelnicy.

Powtórzyłes rozpowszechniana przez dziennikarkie hieny bzdurę, a teraz gledzisz o wszystkim, b, najchetniej o moich literówkach, aby tylko nie odpowiedzieć na proste pytanie

Jakich to niby przełozonych mogliby obciażyć aresztowani wojacy :?:

Cz lut 14, 2008 9:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 324 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 22  Następna strona