Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 11, 2025 20:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 450 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona
 Dlaczego faceci lubią piwo? 
Autor Wiadomość

Ja w sylwestra znalazłem piwo, które szczerze pokochałem. Wszystko mi w nim odpowiada i jest idealnie takie, jakie pragne-smak, kolor, butelka... nawet kaca po nim nie mam, choć wstawić się nim potrafie. Tylko jedna rzecz na minus- cena :/ Oczywiście myśle o Grolschu i jego niemal 9zł za niecałe 0,5 litra... -_-'

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

So lut 16, 2008 12:19

MP, "Get a life", nie oznacza wcale "zasmakuj zycia", a to, ze ktos w tym znaczeniu tego zwrotu uzywa, to uzywa go blednie,
Jezeli uzyty zostal do Akcji w tym znaczeniu, to na jakiej podstawie.

Co jak co, ale widać, że się nie znasz na slangu internetowym oraz w zasadzie amerykańskim. Owszem, jest to lekko ironiczne, ale od kiedy ironia jest obrazą? Chociaż sory, dla Ciebie pewnie jest.

Ogółem nie, nie masz racji, nie jest to obraźliwe, jest to ironiczne/sarkastyczne zachęcenie do odejścia od monitora i porzucenia pier.dółkowatych problemów internetowych i zajęcie się prawdziwym, realnym życiem.

Ogółem polecam wikipedię bo naprawdę, bzdury pleciesz. :>

Z ciekawości, od kiedy masz internet?

So lut 16, 2008 12:29

Może i nie jestem koneserem, ale piwo za 9 zł to dla mnie za drogie ;) :P
Czasami tylko się szarpnę na Guinnessa :)

So lut 16, 2008 13:13

Ogółem nie, nie masz racji, nie jest to obraźliwe, jest to ironiczne/sarkastyczne zachęcenie do odejścia od monitora i porzucenia pier.dółkowatych problemów internetowych i zajęcie się prawdziwym, realnym życiem.

Co do tego przyznam rację, że nie warto zajmować się głupkowatymi problemami internetowymi (a takimi są spory i kłótnie userów między sobą, ironiczne i sarkastyczne komentarze takie jak np. te MP i Crosisa,) lecz lepiej zająć sie czymś pożytecznym, a jak już to dyskusje na forum powinny dotyczyć tematyki pomagającej we wzroście i formacji chrześcijańskiej.

So lut 16, 2008 13:43

Kamyku, dla mnie piwo nawet za 6 zł. w pubie jest za drogie ;) dlatego kupuję w sklepie i piję w domu ;)

So lut 16, 2008 13:58
Zobacz profil WWW

Najdroższe, które wypiłem to kosztowało 14,5 zł za 0,5. Całe szczęście, kumpel stawiał :D Z drugiej strony było naprawdę dobre i dobry news- z tego co się zorientowałem jest teraz tańsze. Brovaria- Poznań. Polecam, choć bez garnitura troche głupio się tam czułem ;)
Cytuj:
lecz lepiej zająć sie czymś pożytecznym

Fajnie, że tak sądzisz i fajnie, że sama się do tego nie stosujesz i nakręcasz różnorakie dyskusje, jak choćby tą :D

And shame on you

So lut 16, 2008 15:53

Najdroższe, które wypiłem to kosztowało 14,5 zł za 0,5. Całe szczęście, kumpel stawiał

Heh, kiedyś u kumpla na urodzinach w knajpie byliśmy, no i solenizant powiedział, że każdemu stawia po browcu - jaki tylko chcemy, nawet najdroższe. No to ja wziąłem Guinnessa, wszyscy jakieś takie drogie egzotyki ;) Jeden kolo, co wziął jakieś mega wypasione-drogie piwo, po jednym łyku puścił swój kufel w obieg. Wszyscy kolektywnie stwierdziliśmy, że piwo za te kilkanaście złotych było gorsze od tygodniowych sików ;) Z drogimi piwami mam generalnie różne doświadczenia, a najbardziej lubię tradycyjne polskie marki :)

So lut 16, 2008 15:57

Cytuj:
Najdroższe, które wypiłem to kosztowało 14,5 zł za 0,5. Całe szczęście, kumpel stawiał

Heh, kiedyś u kumpla na urodzinach w knajpie byliśmy, no i solenizant powiedział, że każdemu stawia po browcu - jaki tylko chcemy, nawet najdroższe. No to ja wziąłem Guinnessa, wszyscy jakieś takie drogie egzotyki ;) Jeden kolo, co wziął jakieś mega wypasione-drogie piwo, po jednym łyku puścił swój kufel w obieg. Wszyscy kolektywnie stwierdziliśmy, że piwo za te kilkanaście złotych było gorsze od tygodniowych sików ;) Z drogimi piwami mam generalnie różne doświadczenia, a najbardziej lubię tradycyjne polskie marki :)

O kurde, to Ty rozrywkowy facet jesteś :P

So lut 16, 2008 16:31
Zobacz profil WWW

9 plnow za butelke.. hmm.. moze jakbym wiedzial ze jest tego warte, to pewnie bym nabyl, ale zeby eksperymentowac - no way.

a na temat klocenia sie po netÓ bardzo podobal mi sie obrazek
Obrazek

So lut 16, 2008 21:18

Ja - niezmiennie - preferuję Wareczkę czerwoną, ew. Tyskie lub Okocim, oczywiście też Carlsberg :)

Pytanie w temacie jest... hm, jakby retoryczne. Trunek lubiany prawie wszędzie w naszej kulturze, że tak powiem - i nie tylko przez panów. Po prostu :D

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N lut 17, 2008 8:59
Zobacz profil WWW
Odnośnie różnych "fancy" piw, to muszę powiedzięć, że Polska jest pod tym względem krajem konserwatywnym.

Ostatnim tematem mojej hotelowej sesji w Trierze było piwo belgijskie. A więc wynajęte autko, godzinka drogi do Luxemburga i zakupy :D Belg poleca - my do koszyka.

Potem faktyczna konsumpcja. Okazuje się, że jedno z piw, słodkie jak cholera, z posmakiem brzowskwini, należy pomieszać z innym, nieco podobnym w smaku do naszego Dębowego. Nie muszę nadmieniać, że efekt jest paskudny. Cena w przeliczeniu około 20 zł.

Muszę jednak przyznać, że nie będąc głupi i nie ufając całkowicie gustowi Belga zakupiłem od razu kilka sprawdzonych "Leffe". Polecam! :)

Crosis

N lut 17, 2008 11:32

Tja, niektóre piwa "nieprzeciętne"- jeśli wogóle można tak powiedzieć o dostępnych tutaj piwach- są nienajsmaczniejsze...
Bardzo niemiło wspominam moją pojedynczą przygodę z franziskanerem. Był o-chy-dny.
Nie wiem też czemu pełno ludzi w poznaniu i okolicach zachwyca się czarną fortuną(to akurato do drogich nie należy)- raz kupiłem, wypiłem jeden łyk i to było pierwsze i ostatnie piwo w życiu, które wylałem.
Tak więc jak dla mnie- Grolsch i Kozel są "de best" :-)

Co do innych alko- będąc jakiś czas temu w Budapeszcie zakochałem się w winach. Nigdy wcześniej jakoś ich specjalnie nie lubiłem, a teraz mogę pić butelkami :D Chciałbym jeszcze spróbować najmocniejszego wina na świecie- mszalnego 8)

And shame on you

N lut 17, 2008 12:19

Dobry watek założyłaś, Teresse ;) Jak nie ma o czym gadać, to o pogodzie albo o piwie ;)
Lubie piwo, najbardziej to pierwsze po wysiłku - np. długiej trasie w górach, wtedy może być nawet "dog in the fog" w jakimś wiejskim sklepie na Pogórzu, po obniżonej cenie, bo mu się ważność kończy... Bo w tym przypadku istotne jest, w jakim towarzystwie pite :D Nie lubię "warki strong" bo to za słodkie dla mnie (kawy i herbaty nie słodzę bo nie lubię, może dlatego). Lubię czasami irlandzkie, ale nad guinessa przedkładam "red murphy". Poza tym supermarketowa taniocha, typu żywiec, leżajsk, i inne popularne, odpowiada mi. A, co nie muszę się snobizować! :)

N lut 17, 2008 14:19

crosis ty szczesliwa mendo.. kurde.. tak sie po swiecie po szlajac, alkoholi sie opic, zarcia sprobowac, kobiet zazyc.. a tu. eh.
zdradz swoja recepte na szczescie! :)

N lut 17, 2008 17:49

Poniedziałek: I egzamin, II egzamin, Bosacka Slivovica.
Wtorek: kurefska...
Środa: abrakadabra...
Czwartek: czachy...
Piątek: pobudka na Mazowszu :shock:
Sobota: Stolica -> Kozel (nie lubię tego miasta)
Niedziela: home, sweet home

Notka osobista: Jeżeli coś wali salwą 52% lub większą i nie jest czyste to unikać.

N lut 17, 2008 20:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 450 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30  Następna strona