Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?
Autor |
Wiadomość |
Zencognito
|
Lisa Gerrard & Pieter Bourke - Circulation of Shadows
|
Śr lut 13, 2008 22:50 |
|
|
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Coś miłego od rana

_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz lut 14, 2008 10:13 |
|
 |
whistle
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 12:43 Posty: 275 Lokalizacja: Imielin
|
Normalnie poezja
Są gorsi - Zwyczajny
Polecam!
_________________ "ktokolwiek nas spotyka od Niego przychodzi
tak dokładnie zwyczajny że nie wiemy o tym.."
|
Cz lut 14, 2008 10:58 |
|
|
|
 |
Bartas
|
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Cz lut 14, 2008 11:20 |
|
 |
Bartas
|
Elton John - Sacrifice
Elton John - I'm Still Standin'
Wiem, wiem - gej  I co z tego?  Na pewno jest artystą nieprzeciętnym 
|
Cz lut 14, 2008 19:48 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
A ja was troszkę zdziwię...
Nienawidzę techna! (ale to nie jest ten powód do zdziwienia)
Dla mnie techno to jeden pseudoartystyczny góra 5 sekundowy banalny motyw muzyczny powtarzający się w koło przez 3 i pół minuty od czasu do czasu zmieniający się na refren, gdzie podczas całego wykonania w tle wali pseudo muzyczny bęben... Dla mnie techno to nie jest w ogól sztuka, techno może napisać każdy kto umie ułożyć koło siebie 10 pasujących dźwięków i powtarzać je tak długo aż bębenek w tle nie skończy grać...
Nie lubię też Hip Hopu... I choć tu melodia ma już jakieś ręce i nogi to z reguły wszystkie piosenki są takie same (jak emo)
Cały świat jest okrutny, nikt nas nie rozumie, baby to &%#@$ a faceci to &%(*&, ulica wszystkich wychowała, tylko silniejszy przeżyje itp... Co prawda zdarzają się wyjątki od tego tematu, ale ogólnie nie lubię hh...
Ja lubię min. dźwięk elektrycznej gitary i lubię rocka. Lubię takie coś jak... Lady punk (Ale się zdziwiliście co nie.  ) lubię też T.love oraz Myslovitz czy happysad. itp
Ale co was jeszcze bardziej raczej zdziwi to uwielbiam muzykę klasyczną!
A J.S.Bacha to w szczególności.
2 miejsce zajmuje Mozart a trzecie Beethoven.
Ja widzę sztukę w najczystszej postaci słuchając klasyki, gdzie żadna nutka nie jest dziełem przypadku. Gdzie każdy dźwięk jest przemyślany. Np 5 symfonia... Każdy niby zna a założę się, że jeden na 50 słyszał ją w całości. A dla mnie tam właśnie najleprza jest ostatnia minuta.
Ale jak napisałem uwielbiam Bacha i jakby nie było uczę się gry na organach kościelnych. 
|
Pt lut 15, 2008 1:23 |
|
 |
Bartas
|
utwór: Lady Stardust
And he was alright, the band was altogether Yes he was alright, the song went on forever And he was awful nice Really quite out of sight And he sang all night long
|
Pt lut 15, 2008 11:13 |
|
 |
Bartas
|
Paul McCartney And The Wings - Live And Let Die
 Dopiero teraz, przed chwilką, zorientowałem się, że bardzo dobrze znany i ceniony przeze mnie Live And Let Die, zamieszczony na płycie Use Your Illuision I zespołu Guns N Roses jest tylko coverem, a oryginalne autorstwo przypisuje się byłemu Beatlesowi oraz jego zespołowi The Wings. Wiedziałem natomiast bardzo dobrze o scoverowanym utworze Boba Dylana Knockin' On A Heaven's Door, który znajduje się na Use Your Illusion II, ale o Live And Let Die nic nie pisano
 Nobody's perfect. Nie zajmowałem się nigdy w jakiś szczególny sposób solowymi dokonaniami Słynnej Czwórki
|
Pt lut 15, 2008 22:07 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Stare Dobre Małżeństwo - Między nami tyle śniegu
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
So lut 16, 2008 12:55 |
|
 |
Zencognito
|
Eliane Elias "I fall in love to easily" 
|
So lut 16, 2008 13:28 |
|
 |
Bartas
|
rozalka napisał(a): Stare Dobre Małżeństwo - Między nami tyle śniegu
Chylę czoła, Rozalko  uwielbiam ich, jestem wychowany na ich twórczości. Oni, tak samo jak Marek Grechuta, (Panie, świeć nad Jego duszą) kojarzą mi się z ambitną i kulturalna społecznością studencką
Poza tym - są z Poznania. Miałem przyjemność poznać ich osobiście i uważam, że to bardzo fajni ludzie, tacy do przysłowiowego "tańca i różańca"
u mnie z kolei Wolna Grupa Bukowina - Bez słów
|
So lut 16, 2008 13:48 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Cytuj: ambitną i kulturalna społecznością studencką
To coś w stylu alkoholik-abstynent, szybki żółw czy sucha woda
R+ - Mutter

_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
So lut 16, 2008 16:00 |
|
 |
Bartas
|
A. napisał(a): To coś w stylu alkoholik-abstynent, szybki żółw czy sucha woda 
Nie! Nie pijący, nie palący kulturalni i rozmodleni ludzie! A byli i są tacy
co do tematu: Elton John - Sacrifice
|
So lut 16, 2008 16:34 |
|
 |
Zencognito
|
Enigma - The return to innocence

|
So lut 16, 2008 20:34 |
|
 |
hitman