Dlaczego faceci lubią piwo?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
O widzisz myself, część recepty zdradził już nosper - najpierw studia  Między innymi tak, jak on je opisał
Potem - do pracy
Crosis
|
| N lut 17, 2008 23:08 |
|
|
|
 |
|
myself
|
studia w toku.. widze ze dluga droga przede mna.. coz. zacisniem zeby.. przejdziem odre przejdziem warke bedziem pijakami.. tfu polakami :D nvm
| Pn lut 18, 2008 0:01 |
|
 |
|
nospheratu
|
W każdym razie to alternatywa wykluczająca, studia albo praca. Wartościowanie skutkujące fałszem implikuje poważne zaburzenia czasoprzestrzeni, przewartościowanie ego lub pasywny homoseksualizm. 
_________________ Mors dicit
|
| Pn lut 18, 2008 0:08 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
NO ja akurat będę musiał i pracować i studiować  Czeka mnie jeszcze zaoczna magisterka ;>
Crosis
|
| Pn lut 18, 2008 0:43 |
|
 |
|
nospheratu
|
Na zaocznych to jeszcze ujdzie, myślałem o dziennych. 
|
| Pn lut 18, 2008 10:05 |
|
|
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Ze względu na Wielki Post zachowuję tymczasową abstynencję, ale chciałbym wiedzieć jakie piwo polecilibyście mi, które mógłbym skonsumować zaraz po świętach Wielkanocy, jakiego jeszcze nie próbowałem. Mam na myśli regionalne, bądź zagraniczne, które są dostępne w sklepach na terenie naszego kraju  Z góry dziękuję 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Pn lut 18, 2008 14:15 |
|
 |
|
nospheratu
|
- Czarny Specjal
- Specjal Mocny aka Czerwony
|
| Pn lut 18, 2008 15:30 |
|
 |
|
Kamyk
|
Perła - całkiem niezłe, z lubelskiego, na pewno do dostania w hipermarketach 
|
| Pn lut 18, 2008 17:51 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem czy jeszcze istnieje, ale bydgoski Kujawiak - godny polecenia.
Jak za graniczne to polecam:
Rothaus - niemiecki.
Ewentualnie Furstenberg Weizen - ze Szwarzwaldzkiego browaru
Crosis
|
| Pn lut 18, 2008 18:34 |
|
 |
|
myself
|
wszystkie pochodne ciechana (teh p0wer) i koziel (dobre 7% i to bez dolewania spirolu)
| Pn lut 18, 2008 20:53 |
|
 |
|
Vroo
|
Kamyk napisał(a): Cytuj: Jeden kolo, co wziął jakieś mega wypasione-drogie piwo, po jednym łyku puścił swój kufel w obieg. Wszyscy kolektywnie stwierdziliśmy, że piwo za te kilkanaście złotych było gorsze od tygodniowych sików ;)
Mógł brać piwo importowane z gatunku, który nie jest popularny w Polsce. To jednak często zupełnie inne napoje. :-)
Parę lat temu na imprezie w pracy mielismy barek "piwa świata" - niestety połowa się nie nadawała do picia, choć na pewno byłyby drogie. :-)
Z moich niedawnych odkryć: Ciechan pszeniczny - jedno z niewielu dobrych polskich piw pszenicznych, a tańsze od importowanych Franziskanerów i Paulanerów. :-) Niestety trudne trochę do dostania.
_________________ Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale MOCY, MIŁOŚCI i trzeźwego MYŚLENIA (2Tm 1,7)
Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków
|
| Pn lut 18, 2008 23:03 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
A ja praktycznie jestem abstynentem.
Jedynie kiedy piję alkohol to bardzo rzadko i to winko półwytrawne podczas niedzielnego obiadu u mojej narzeczonej. 
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Pn lut 18, 2008 23:50 |
|
 |
|
myself
|
ciechan pszeniczny to miszcz nad miszczami.. a ciechan miodowy zaraz za nim :D
winko... do obiadu.. taa. fajne. chociaz dawno temu nei pilem wina ktore by spowodowalo ze oniemialbym z zachwytu. kiedys pokonalo mnie wino hiszpanskie o gleboko porzeczkowym smaku. no rozkosz, ale od tamtej pory nie moge go znalezc..
| Wt lut 19, 2008 0:23 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja polecam japońskie śliwkowe... ciężki smak, słodki... ale niepowtarzalny
Crosis
|
| Wt lut 19, 2008 0:47 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Crosis napisał(a): Nie wiem czy jeszcze istnieje, ale bydgoski Kujawiak - godny polecenia.
Jak najbardziej istnieje! Wprawdzie nie wiem jak smakował ileśdziesiąt lat temu, ale teraz jak na moje potrzeby jest miodny. :>
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| Wt lut 19, 2008 8:32 |
|
|
|