Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 26, 2025 23:25

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 168  Następna strona
 Radio Maryja, cz. 2 
Autor Wiadomość
Forum katolickie to nie ambona a radio telewizja spełniają funkcję ambony....czy z ambony mogą płynąć złe, nienawistne słowa???

Śr lut 20, 2008 11:07
kosiarz, nikt nikomu nie zabrania krytyki. Ale czesto mowi sie o krytyce pozytywnej, ktora ma pokazywac co mozna zrobic lepiej, a nie jak beznadziejny jest nasz przeciwnik. Chodzi o forme i cel krytyki: zniszczyc "wroga", czy pokazac mu jego bledy(?).
Niestety RM lubi raczej krytyke negatywna. Zachowuje sie tak jak KK w XIX w. kiedy grozily mu rozne nowe ideologie, sekularyzacja, zabieranie majatkow, tak jakby to bylo najwazniejsze. Prosze bardzo, niech pokazuja, co jest zle, niech robia to obiektywnie, daja dojsc do glosu tym, o ktorych mowia. Tylko czy to jest glowne zadanie rozglosni katolickich? Ja oczekuje od katolickich rozglosni pozytywnego obrazu swiata i drog do Boga i do innych ludzi, a nie goloslownych ostrzezen przed czyhajacymi wrogami, ktore jakos do tej pory sie nie spelnily. Wielokrotnie probujac sluchac RM, badz TV Trwam musialam wylaczyc odbiornik, bo budzily sie we mnie uczucia malo chrzescijanskie. I wlasnie takie formy, nazywam "sianiem nienawisci",jezeli budza one w sluchaczach wlasnie negatywne uczucia.

Śr lut 20, 2008 12:24
zbanowany na stałe

kosiarz - nie widzisz różnicy?
Forum katolickie to nie ambona a radio telewizja spełniają funkcję ambony....czy z ambony mogą płynąć złe, nienawistne słowa???

co to "złe" słowa? Twoje tak samo są "złe" jak moje, tyle tylko, ze Ty uważasz że są "lepsze"...Radio nawet katolickie, to nie żadne świete miejsce...właśnie obłuda tym się objawia, że raz ktoś Kościół chce postrzegać jako świecką instytucje, która powinna mieć takie same prawa i obowiązki jak kazda inna organizacja społeczna a z drugiej strony powinien być rozmodlony tylko i zamknięty w zachrystii.

Cytuj:
kosiarz, nikt nikomu nie zabrania krytyki. Ale czesto mowi sie o krytyce pozytywnej, ktora ma pokazywac co mozna zrobic lepiej, a nie jak beznadziejny jest nasz przeciwnik. Chodzi o forme i cel krytyki: zniszczyc "wroga", czy pokazac mu jego bledy(?).

to w takim razie co proponujesz zrobić z Platformą która chęć zniszcenia RM, wyraża dość jasno?

Cytuj:
Niestety RM lubi raczej krytyke negatywna. Zachowuje sie tak jak KK w XIX w. kiedy grozily mu rozne nowe ideologie, sekularyzacja, zabieranie majatkow, tak jakby to bylo najwazniejsze.

krytyka negatywna to moim zdaniem, coś w stylu; jesteś głupi, niewykształcony i gruby to pewnie głosowałeś na PiS....?
Nie widzę takich podziałów i tej krytyki w RM.

Cytuj:
Prosze bardzo, niech pokazuja, co jest zle, niech robia to obiektywnie, daja dojsc do glosu tym, o ktorych mowia. Tylko czy to jest glowne zadanie rozglosni katolickich?

a jakie są zadani rozgłośni katolickich? chwalić aborcje, eutanazję i okradanie współobywateli? czy może jak ostatnio kardynał Dziwisz, potepiac ludzi domagających sie swoich praw i godnej zapłaty za swą pracę?

Cytuj:
Ja oczekuje od katolickich rozglosni pozytywnego obrazu swiata

LOL....

Cytuj:
i drog do Boga i do innych ludzi, a nie goloslownych ostrzezen przed czyhajacymi wrogami, ktore jakos do tej pory sie nie spelnily

historia uczy nas inaczej...może własnie dlatego, ze są ludzie którzy ciągle nam o niej przypominają, mamy 17 lat spokoju.

Cytuj:
Wielokrotnie probujac sluchac RM, badz TV Trwam musialam wylaczyc odbiornik, bo budzily sie we mnie uczucia malo chrzescijanskie. I wlasnie takie formy, nazywam "sianiem nienawisci",jezeli budza one w sluchaczach wlasnie negatywne uczucia.

to oglądaj superstację, gdy ludzie dzwonią do niej...albo szkło kontaktowe.

Śr lut 20, 2008 20:14
Zobacz profil WWW
a jakie są zadani rozgłośni katolickich? chwalić aborcje, eutanazję i okradanie współobywateli? czy może jak ostatnio kardynał Dziwisz, potepiac ludzi domagających sie swoich praw i godnej zapłaty za swą pracę?

[...] Nikt jakoś nie czepia sie innych katolickich lub zbliżonych do katolickości mediów. Tak więc nie katolickośc, ale jego parodia ( w przypadku mediów Rydzyka) skłania inne media do ataków.

Cytuj:
to w takim razie co proponujesz zrobić z Platformą która chęć zniszcenia RM, wyraża dość jasno?

Jakieś konkrety proszę!! Bo to że obecny rząd chce zatrzymać kasę którą Rydzykowi dawał poprzedni, to nie jest żadna chęć niszczenia. To uczciwa procedura, a nie lizanie tyłka jakie uprawiały oszołomy od Kaczyńskich.

Rydzyk i jego Medialne Imperium , podlega takim samym prawom jak wszystkie inne media. Niech się więc spręża, a nie liczy na to, że polityczne osły będą mu dawać "na tacę" z naszych kieszeni.
Skończyło się okradanie, czas się wziąć do roboty. Najgorsze jest to, że Prowincjał nie będzie już tolerował takich siupów Rydzyka, jakie tolerował Klafka, czy jak tam się zwał ten mały, uległy i kiepski Redemptorysta.

[...] - usunięcie moje, powód ten sam, co zawsze. Kamyk

Śr lut 20, 2008 20:27
zbanowany na stałe

Jakieś konkrety proszę

Czy powiedział; wykończyć?

Cytuj:
Muszę powiedzieć, że ta wypowiedź doskonale ukazuje tę całą strategię Platformy, jaka jest realizowana. Jeżeli popatrzymy na reakcję posłów Platformy, łącznie z premierem, to widzimy, że ich nie oburza to, co powiedział poseł Palikot, ale właśnie, że powiedział. Zwróćmy uwagę na to, jak skomentował premier Tusk w Polskim Radiu, że publiczne wypowiedzi polityka o wykańczaniu jakiejkolwiek organizacji są niedopuszczalne. Zwróćmy uwagę, nie że w ogóle ktoś się tak wypowiada, ale że publicznie się wypowiada. Nie wiem, jaki miał zamysł, niemniej jednak obnażył strategię Platformy. To samo jeśli weźmiemy pod uwagę wypowiedź wicemarszałka Sejmu Niesiołowskiego: "Generalnie zgadzam się z posłem Palikotem, ale użył niefortunnych słów", więc znowu mamy to samo - oczywiście zgadza się i zdaje się, że premier też się zgadza, tylko nie te słowa. No jak tak można, przecież dżentelmeni, doktorzy nie używają takich słów, jak doktor poseł Palikot, który mówi, że tak naprawdę w interesie Kościoła i PO leży to, by PO wykończyła Rydzyka. Tak że PO powinna szeroko manifestować poparcie dla Kościoła, czyli właśnie, że są zdjęcia, najlepiej z papieżem, z biskupem, z proboszczem, ale tak naprawdę prowadzić grę przeciwko Radiu Maryja, a dokładnie Ojcu Dyrektorowi. I też radzi, co Kościół, czyli ma na myśli tych hierarchów i księży, którzy by w jakiś sposób czy w domniemaniu sympatyzowali z PO, że oni mają się oburzać, ale to oburzenie jest teatralne.

http://www.informacje.int.pl/Palikot-wykonczyc-ksiedza-n1290.html

Cytuj:
Jak powiedział prezes KFB Waldemar Janeda, moherowy beret ma stale przypominać Tuskowi, że polityk musi ważyć słowa, bo bardzo łatwo może obrazić ludzi. Zdaniem członków Forum sejmowa wypowiedź Tuska o "moherowej koalicji" wprowadziła sztuczną linię podziału w społeczeństwie.

Tusk dzieli!...

Śr lut 20, 2008 20:39
Zobacz profil WWW

Jeżeli znów chodzi o ostatni link, sory kosiarz, ale znów robisz nas w bambuko. To link sprzed trzech ( no dobra dwóch i dwóch miesięcy) lat. Czy ty potrafisz wogóle czytać ze zrozumieniem? Co to wogóle jest Krajowe Stowarzyszenie Bezrobotnych??? To jeszcze istnieje? Nie podpieraj się jakimiś enigmatycznymi i dziadowskimi pseudo-stowarzyszeniami. Czy ty myślisz, że tutaj siedzą same małolaty lub idioci? Spójrz lepiej w lustro...
Prymitywizm bije z twoich postów straszliwy. Może daj sobie spokój i przestań pisać i ośmieszać się

[...] - usunięcie moje, powód ten sam co zwykle. Kamyk

Śr lut 20, 2008 20:52
kosiarz - wcale nie "lepsze" i zgadzam się, że radio katolickie to nie święte miejsce.
Bazuje jednak i powołuje się na Święte Księgi....i nic na to nie poradzę, że od katolickich mediów oczekuję prawdy, dobra, szczerości, uczciwości, nie wytykania palcem innych, dzielenia na "prawdziych Polaków -katolików" i "katolewicę", "naszych dobrych Żydów" i "złych nie naszych Żydów", rzeczników legalizacji eutanazji, wieloletniego działacza satelity PZPR jakim było SD opluwającego dawnych towarzyszy i oczywiście podziału na "dobrych" biskupów i "liberałów" biskupów.....dużo????.... tak dużo, ale to podstawa chrzescijaństwa.
Od lat czytam GN i nigdy nie spotkałam na łamach tygodnika tego z czym mamy do czynienia w przypadku RM i Ndz.
RM tak często cytuje Jana Pawła II, więc jeden cytat więcej:
- "Czego dzisiaj pragnie nas nauczyc nasz Boski Mistrz, każdego z osobna...Zaproponował nowa koncepcję życia, zasadniczy punkt Nowej Ery, którą przyszedł głosić.
Nowy duch ma być łagodny, wielkoduszny, prosty, a przedewszystkim szczery. Unikac ma arogancji, osądzania innych oraz szukania swego", Jan Paweł II "Modlitwy i rozważania na każdy dzień roku".

Śr lut 20, 2008 21:29

kosiarz

Jeżeli dla ciebie głównym reprezentantem PO jest Palikot, to gratuluję. To taki sam typ jak Macierewicz, ale PO nie daje mu żadnej władzy.

Chciałbym również przypomnieć jak to "katolik" Rydzyk proponował "zatopić Platforme"

Cz lut 21, 2008 14:49

Według mnie O.Rydzyk podaje się tylko za katolika (duchownego) bo w jego przypadku przyniesie mu to spore korzyści.
Ale to tak tylko moje zdanie.

Cz lut 21, 2008 15:34

Pt lut 22, 2008 14:22
Zobacz profil WWW
Nie ściemniaj :D
Wszyscy wiedzą, że Sławoj - Głódź biskup jest radiomaryjowcem i to bezkrytycznym. To tak jakbym ja swemu bratu wysłał list pochwalny. Tylko, że ja nie mam możliwości przybicia logo kurii.
Ciekawe ile Głódź tego dnia wypił :D

Pt lut 22, 2008 17:24

Dla mnie to,że Radio Maryja wzbudza tyle nienawiści i kontrowersyj jest tylko jednym z dowodów na jego katolickość i a contario,to,że wrogowie Kościoła nie czepiają się Tygodnika Powszechnego czy innych lalusiowatych pisemek jest dowodem na to,że poszły one z nimi na kompromis.
Szkoda,że masa katolików dziś zapomina,że bycie chrześcijaninem to nie głaskanie wszystkich po główce i ignorowanie różnic,lecz WOJNA,jak to ujął św. bernard militia christiana. Krzyż jest i ma być zgorszeniem i kamieniem obrazy, ma wywoływać kontrowersje i będzie je wywoływał!

So lut 23, 2008 1:12
Wg Twoje teorii Gość Niedzielny też zatem poszedł na kompromis :D ....zatem nie uwłacza Ci pisać na forum portalu GN? :D :lol:

So lut 23, 2008 10:09
Dla mnie to,że Radio Maryja wzbudza tyle nienawiści i kontrowersyj jest tylko jednym z dowodów na jego katolickość i a contario,to,że wrogowie Kościoła nie czepiają się Tygodnika Powszechnego czy innych lalusiowatych pisemek jest dowodem na to,że poszły one z nimi na kompromis.
Szkoda,że masa katolików dziś zapomina,że bycie chrześcijaninem to nie głaskanie wszystkich po główce i ignorowanie różnic,lecz WOJNA,jak to ujął św. bernard militia christiana. Krzyż jest i ma być zgorszeniem i kamieniem obrazy, ma wywoływać kontrowersje i będzie je wywoływał!

Tak tak :D
Kolejna szalona teoria. Tak samo możnaby powiedzieć o lefebvrystach, którzy to nie cieszą się sympatią w kościele. Najwidoczniej są prześladowani dlatego, że są bardziej katoliccy od całej reszty :D

Może byś tak joker zrozumiał prosta sprawę. Nie czepia się nikt katolickich audycji w RM, ale tylko i wyłącznie chamskich politycznych działań, a także cwaniackich przekrętów finansowych jakie robi Rydzyk i jego prawa ręka Król.

So lut 23, 2008 10:54

Może byś tak joker zrozumiał prosta sprawę. Nie czepia się nikt katolickich audycji w RM, ale tylko i wyłącznie chamskich politycznych działań, a także cwaniackich przekrętów finansowych jakie robi Rydzyk i jego prawa ręka Król.

Dokładnie. Różne inne media katolickie nie są atakowane na aż taką skalę, lecz swoją katolickością wywołują sprzeciw znacznej ilości ludzi. RM z kolei wywołuje sprzeciw, a nawet wrogość nie swoją katolickością - bo przecież główne zarzuty dla RM to antysemityzm i upolitycznienie

So lut 23, 2008 10:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2517 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 168  Następna strona