Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 15:42

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
 Kontrowersyjna reklama ciuchów marki "House" 
Autor Wiadomość

Post Kontrowersyjna reklama ciuchów marki "House"
Myślę, że to jest dobre miejsce na podjęcie tego tematu.
Od jakiegoś czasu zauważam w swoim mieście kontrowersyjne billboardy reklamujące ciuchy marki House. Zastanawiam się do czego zmierzał autor tej reklamy, pokazując człowieka, który na jednym zdjęciu trzymał różaniec, tym widniał napis "strzeż mnie, Ojcze", na drugim zaś trzyma dwa palce przytknięte do ust, a z nich wysuwa język i przy tym jest napisane "69 sposobów, jak nie utracić dziewictwa". Co Wy o tym myślicie?

Śr mar 19, 2008 12:37
Zobacz profil WWW

Post Re: Kontrowersyjna reklama ciuchów marki "House"
Bartas napisał(a):
Co Wy o tym myślicie?

Stare jak internet.

Śr mar 19, 2008 12:45

Post Re: Kontrowersyjna reklama ciuchów marki "House"
Bartas napisał(a):
Myślę, że to jest dobre miejsce na podjęcie tego tematu.
Od jakiegoś czasu zauważam w swoim mieście kontrowersyjne billboardy reklamujące ciuchy marki House. Zastanawiam się do czego zmierzał autor tej reklamy, pokazując człowieka, który na jednym zdjęciu trzymał różaniec, tym widniał napis "strzeż mnie, Ojcze", na drugim zaś trzyma dwa palce przytknięte do ust, a z nich wysuwa język i przy tym jest napisane "69 sposobów, jak nie utracić dziewictwa". Co Wy o tym myślicie?

Co ja o tym myślę?
Myślę, że pomysłodawca tej reklamy to nie wyżyta seksualnie świnia. A firma która tak się reklamuje, reklamuje się po świńsku (tu przepraszam nainteligentniejsze po człowieku stwożenia boże).

Śr mar 19, 2008 13:58
Zobacz profil WWW

Za dużo jestem w internecie. Bezwiednie przyswajam www-standardy i zaczynam walić błędy jak wykształciuchy.
Oczywiście powinno być "stworzenia". :oops:

Śr mar 19, 2008 14:02
Zobacz profil WWW

Ponieważ firma House sprzedaje brzydkie, fatalne jakościowo i drogie ubrania, to musi czymś przyciągnąć uwagę.
Uważam że to żałosne.

Śr mar 19, 2008 21:54
A ja myślę, że autor tej reklamy trafił idealnie w grupę celową. Z marketingowego punktu widzenia jest to idealna opcja. Kontrowersyjna. Zapadająca w pamięć. Po prostu perfekt.

Ja osobiście w obraniach tej firmy nie chodzę. I nie chodzi o reklamę, chodzi o styl. W takim się nie łapię. Co nie zmienia faktu, że biorąc pod uwagę grupę kliencką firmy oraz poszerzając ja do grupy celowej reklama jest jak najbardziej ok. W sensie dla mnie. Oczywiście katolików może ona obrażać i mają oni prawo protestować. Ale w całościowym ujęciu trafia ona do ludzi, do których miała trafiać. Za teorię 5+.

Crosis

Śr mar 19, 2008 22:54

Mnie tylko zastanawia czemu ci wielce odważni marketingowcy nie odważą się zrobić reklamy ośmieszającej islam. Boją się? Ojej biedne tęgie głowy.

Śr mar 19, 2008 22:58
Bo nie opłaca się ośmieszać coś, co nie jest popularne.

Crosis

Śr mar 19, 2008 23:00
Ten jak zawsze - Crosis. Bez silenia się na uzasadnienie, bez samodzielnego dostrzegania innych stanowisk. Ot taka klasyczna marketingówka w Ciebie - głośno z przygłupim pouczaniem wygłaszanie bzdurnych opinii. To Ty nie możesz ruszyć sam z siebie móżgnownicą i pomyśleć, że szczyty intelektu ta reklama nie sięga ale to pikuś. Ważniejsze, że nie dostrzegasz sam z siebie, że pewne grupy mogą to zinterpretować jako brak szacunku (tak tak, potrzeby marketingowców nie są najważniejsze) ale też że to wcale nie znaczy ze reklama ma nie zaistnieć, raczej że mamy tu klasyczny problem różnych typów wolności, które się wzajemnie wykluczają.
Ale nie , ty musisz bezmyślnie papryczyć. Zobaczyłeś reklamę i z faktu że ona jest wywnioskowałeś, że bezbłędnie musi trafiać w grupę docelową. A co ty o tym wiesz? Nie ma żadnych danych. Tak naprawdę w ten sposób jak Tyś to zrobił można wszystko potraktować. Jest coś widowiskowe - trafia w 100% w grupę docelową. Głupie, marketingowe, bezsensowne pierdolenie.

Śr mar 19, 2008 23:19

Bo nie opłaca się ośmieszać coś, co nie jest popularne.

Crosis

Kiepskie wytłumaczenie tak jak już kolega wyżej napisał. I ja nie mówię tylko o Polsce, ale też o całym świecie. Ci wielcy odważnie marketingowcy nie odważą się na ośmieszenie islamu. Trochę z nich hipokryci no, ale cóż, cwani są bo katolicyzm ośmieszyli. Tylko, że dla mnie to raczej przejaw głupoty tych ludzi bo wyreklamować coś taką metodą każdy debil potrafi.

Śr mar 19, 2008 23:54

Nie trzeba być żadnym katolikiem, żeby zauważyć że coś tu nie gra. Do tego jak przeczytałem ustawę jaką chcieli do rządu wpuścić to juz wogóle wymiękłem..
Z Crosis się zgodzę że reklama spełniła swoją funkcję. Tylko za jaką cenę? Naprawdę byle osoba o inteligencji ukwiału potrafi dostrzec tutaj chamstwo i brak kulktury twórców.
Jedna z reklam, które my reklamujemy..
Piszemy na forum, w gazecie itp.
To tak jakbym stwierdził że jestem przeciętniakiem i chcąc się wybić poszedł na miasto, ściągnął spodnie itp.. Będę sławny, napiszą o mnie w gazecie, ktoś mnie zaprosi gdzieś.. ale nie przejmujmy się. Tacy znikają tak szybko jak się pojawili.
Możemy teraz czekać aż kochana firma wygra Nagrodę Darwina..

Najlepszym podsumowaniem będzie tutaj piosenka Pod Budą..
"Tokszoł"

Przybyło stołów bilardowych
i na ulicach Ameryka
Dokoła podgolone głowy
i disco polo gra muzyka
a w telewizji jakiś młodzik
nie wiedzą diabli skąd się wziął
w zasadzie nic mu nie wychodzi
za to co chwilę krzyczy wow !
Wow ! Talk show
Ktoś przed kamerą spodnie zdjął
Nie wstydzi żadnej się rozmowy
i jest niezwykle kontaktowy
wow ! Talk show
ktoś przed kamerą spodnie zdjął
powiedział ile razy może
i z kim od wczoraj dzieli łoże
Europejczyk a nie jakiś koł
wow ! talk show
A moja córka gdzieś w kąciku
nad ważnym się zdaniem poci
i nagle pyta mnie po cichu :
tatusiu co ta za idioci

więc myślę sobie głupia sprawa
zaczynam bredzić coś o pracy
wreszcie uczciwie odpowiadam
to nasi córciu są rodacy
Wow ! Talk show.....

Cz mar 20, 2008 0:18
Za to Ty Miksturka musisz się jak zawsze unieść "świętym oburzeniem" na mojego posta. Ja po prostu stwierdziłem, że reklama doskonale wpisuje się w obecny trend marketingowy.

Zamiast się oburzać na reklamę zastanówcie się dlaczego w Polsce ta reklama skutkuje... Bo raczej to to o czymś świadczy. Zajmujecie się popytem ale zapominacie o podaży...

Crosis

Cz mar 20, 2008 9:43
Tfu... zajmujecie się podażą, a zapominacie o popycie...

Crosis

Cz mar 20, 2008 9:44

Zamiast się oburzać na reklamę zastanówcie się dlaczego w Polsce ta reklama skutkuje... Bo raczej to to o czymś świadczy. Zajmujecie się popytem ale zapominacie o podaży...

Dude, nie chcę Cię rozczarować, ale niestety ta reklama nie baudzo skutkuje.

Cz mar 20, 2008 9:54
Widziałeś rezultaty HOUSE? Bo ja nie. Sam fakt tego, że taka strategia jest próbowana świadczy o tym, że jest na to popyt. Nad tym się trzeba zastanowić.

Crosis

Cz mar 20, 2008 12:29
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona