Jakiej muzyki słuchasz w tej chwili?
Autor |
Wiadomość |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
David Gilmour - Red Sky At Night z płyty On An Island. Jego debiut na saksie
Miłego dnia  Właśnie wychodzę na zajęcia  Bogu dzięki to już ostatnie w tym tygodniu 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pt mar 07, 2008 7:50 |
|
|
|
 |
Paweł 93
|
Bartas napisał(a): Zastanawiam mnie co w tym całym Kurcie było takiego, że stał się taką legendą?
Może po prostu był dobry w tym co robił ?
A poza tym: Nirvana - Smells Like Teen Spirit 
|
So mar 08, 2008 14:14 |
|
 |
Bartas
|
Paweł 93 napisał(a): Bartas napisał(a): Zastanawia mnie co w tym całym Kurcie było takiego, że stał się taką legendą? Może po prostu był dobry w tym co robił ?
Nie wiem. Na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia nie zrobił  Lubię Nirvanę, nie powiem, ale żeby od razu nazywać legendą? Przecież to są nasze czasy, młode lata, a poza tym ... to już era komercyjnego rockowego grania
u mnie:
Led Zeppelin - Kashmir
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
N mar 09, 2008 0:11 |
|
|
|
 |
Paweł 93
|
Bartas napisał(a): Nie wiem. Na mnie jakiegoś szczególnego wrażenia nie zrobił
Hm... Może właśnie dlatego magazyn Rolling Stone (sorry, że tak ciągle o tym Rolling Stone, ale uważam ten magazyn za najlepsze źródło wiedzy o naprawdę dobrej muzyce ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif) ) stawia go na 2. miejscu listy najbardziej niedocenionych gitarzystów wszech czasów  I jeszcze na 12. miejscu listy najlepszych gitarzystów wszech casów
Poza tym: Red hot chili peppers - Suck My Kiss
|
Wt mar 11, 2008 14:08 |
|
 |
Bartas
|
O wiele większe wrażenie zrobił na mnie Pearl Jam
Paweł 93 napisał(a): Może właśnie dlatego magazyn Rolling Stone stawia go na 2. miejscu listy najbardziej niedocenionych gitarzystów wszech czasów  I jeszcze na 12. miejscu listy najlepszych gitarzystów wszech czasów  [/b]
Cóż, w moim przekonaniu to on nie należy ani do najbardziej niedocenionych ani do najlepszych. Po prostu ciął dość dobre riffy, które ja też (jako słuchowiec i samouk i amator) potrafiłbym wyciąć. To nic trudnego jeśli zna się te 15 akordów
Co do tematu:
Genesis - No Son Of Mine
Bardzo ładny, przebojowy utwór ze świetnym, wybitnym tekstem

|
Wt mar 11, 2008 19:16 |
|
|
|
 |
Bartas
|
|
Cz mar 13, 2008 20:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
David Fonseca "Kiss Me, Oh Kiss Me"
tutaj
|
N mar 16, 2008 22:26 |
|
 |
Bartas
|
Green Day - Walking Contradiction
Komercha czy nie komercha, ale miła dla ucha  Dla mnie to jest odskocznia od ambitnego rockowego grania 
|
Pn mar 17, 2008 21:55 |
|
 |
arc
|
Serj Tankian - Lie Lie Lie
_________________ arcarc
|
Śr mar 19, 2008 10:03 |
|
 |
Bartas
|
R.E.M. - Everybody Hurts
|
Śr mar 19, 2008 10:10 |
|
 |
Bartas
|
2Tm2,3 - Wysławiajcie Pana (Psalm 118)
Utwór zamykający nową płytę Dementi. Jest on najdłuższy i najbardziej "przebojowy", jeśli można tak to określić. Po prostu melodia jest miła uszom i bardzo szybko zapada w pamięć  Śpiewa ją Budzy
PS: Dziś na kanale TVP Kultura o godz. 23:05 będzie emitowany koncert Tymoteusza z Teatru Polskiego w Poznaniu. Następnego dnia koncert będzie raz jeszcze emitowany, ale już tylko w TVP Poznań o godz. 18.25
Niestety nie byłem na tym koncercie, bo czas mi na to nie pozwalał, więc dziś go sobie obejrzę. Ponoć rewelka! 
|
Cz mar 20, 2008 22:16 |
|
 |
dear life
|
Może aktualnie nie, ale baardzo często Led Zepellin "Stairway to heaven"  Uwielbiam ! Nawet grać się tego uczę  Pozdrawiam wszystkich fanatyków dobrej muzyki 
|
Cz mar 20, 2008 22:29 |
|
 |
Bartas
|
dear life napisał(a): bardzo często Led Zeppelin No, proszę  To jeden z najważniejszych zespołów w historii muzyki rozrywkowej  dear life napisał(a): Pozdrawiam wszystkich fanatyków dobrej muzyki 
Również
PS: Właśnie skończył się koncert 2Tm 2,3. Wrażenia? Rewelacja!!!!!!  Bardzo żałuję, że mnie tam nie było. Zapewne nie był transmitowany w całości (bo jak dla mnie był za krótki), ale i tak wielkie dzięki dla TVP Kultura. Jutro na pewno obejrzę powtórkę w TV Poznań:)
Co do tematu: 2Tm2, 3 - Każda rzecz ma swój czas (Koh 3, 1-15)
|
Pt mar 21, 2008 0:11 |
|
 |
arc
|
Teraz słucham ciszy*
*(no, gdyby nie ten wiatrak w komputerze! - zaraz go wyłączę)
_________________ arcarc
|
Pt mar 21, 2008 16:41 |
|
 |
filippiarz
|
A ja słucham wstępnej realizacji pierwszego z utworów deathowej kapeli w jakiej zamierzam pograć na basie
Domowa samoróbka:
http://filippiarz.wrzuta.pl/audio/sTnsY6fAm6/death_1
Dla tych, którzy nie wiedzą po co w zespołach są basiści - pomiędzy 1:48 i 2:00 nie nagrałem basu bo mi się nie chciało
Dla uważnego słuchacza różnica w brzmieniu powinna być dosyć wyraźna
Aha, poszukiwany gitarzysta solowy i wokal - ktoś chętny? (Wawa)
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
Pn mar 24, 2008 21:01 |
|
|
|