Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N wrz 21, 2025 19:31

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona
 Bierzemy ślub || sukienka 
Autor Wiadomość

Czereśniowa miło, że jesteś :) (nie ma to jak opuszczenie dwóch stron wątku).

U mnie podobna sytuacja jak u Rojzy. Ja obstawiam USC, a luba kościelny. Po bardzo konstruktywnej dyskusji (jeszcze bez latających noży) tymczasowy rozejm. To jedna z tych sytuacji gdzie jedna strona musi odstąpić. Już się śmieję na myśl o przekroczeniu progu świątyni, a ze spowiedzi to wyjdzie pewnie starcie tytanów. ;)

Pn mar 24, 2008 11:19
nospheratu:zawsze mozesz wystepowac jako strona niewierzaca:) I zadnej spowiedzi miec nie musisz...
Ale ,zeby nie bylo ze zachecam do nie brania przez Ciebie slubu...
Tylkow razie czego,jakby mialo Was to dzielic bardzo:)
P.S> mile to,ze jestes w stanie tak sie poswiecic dla lubej:D :P
P.S. Fiu fiu ile to teraz par watek czeresniowej powynajdywal:D Prawie jak swatka :p

Pn mar 24, 2008 11:38

Już się śmieję na myśl o przekroczeniu progu świątyni

Mój sobie robi podśmiechujki, ze boi się, żebym po wejściu do kościoła nie zamieniła się w roztopioną smołę albo coś podobnego :-)

Pn mar 24, 2008 14:34

Cieszę się że tyle par :) Bo to po prostu znaczy że jest tu wielu szczęśliwych ludzi.
To naprawdę coś wyjątkowego znaleźć sobie w życiu tego kogoś kto jest nam najlepszym przyjacielem (a jeszcze dodatkowo pociąga nas fizycznie). To jest coś po prostu bardzo wartościowego... nawet bez ubierania tego w jakieś wzniosłe sentencje, a tym bardziej w lukrowane różowe serduszka. To po prostu wspólna codzienność, świadomość, że to jest to, że zdarzyło się (znalazło się) kogoś tak bliskiego, że aż się samemu nie wierzyło że tak może być - póki się nie znalazło.
Nospheratu w kościele :) O, jacie, o jawaswszystkich :-D

Pn mar 24, 2008 22:57
Moderator

czereśniowa, odpowiadając na Twoje pytania... Moja córka ma 4,5 miesiąca i ma na imię Weronika :) Jak zniosłam czas po porodzie? Teraz sobie myślę, że czułam się okropnie, ale wtedy tak nie myślałam :) Miałam lekki poród i fizycznie czułam sie dobrze, miałam taką adrenalinę, że w szpitalu nie mogłam w nocy spać. Adrenalina opadła po kilku dniach, a jak wspomnę naszą pierwszą noc z dzieckiem w domu, to zimny pot mnie oblewa. Szczerze wtedy pomyślałam: jak tak ma wyglądać moje życie, to ja wysiadam. Bo to jest tak, że czeka się na dziecko całe 9 miesięcy, a ono i tak pojawia się NAGLE i wywraca dotychczasowe życie do góry nogami. Dosłownie. Trzeba się więc odnaleźć w nowej sytuacji, na nowo ułożyć wiele spraw. Nam to zajęło mniej więcej miesiąc, a teraz, kiedy Weronka jest już większa mamy naprawdę luz.
Jejku, ja naprawdę mogę gadać o tych sprawach bardzo dużo, ale nie chcę innych zanudzać, a tym bardziej przerażać :D Z chęcią poopowiadam na PW lub w jakimś oddzielnym wątku ciążowo-babskim czy jak :D Chociaż nie wiem czy na forum wiara.pl wypada... :oops: :D
A, i jeszcze chciałam powiedzieć, że też się cieszę, że tyle ludzi z forum bierze ślub. Tym bardziej, że swojego męża poznałam właśnie tu ;)
Pozdrawiam :)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Wt mar 25, 2008 11:26

Jejku, ja naprawdę mogę gadać o tych sprawach bardzo dużo, ale nie chcę innych zanudzać, a tym bardziej przerażać :D Z chęcią poopowiadam na PW lub w jakimś oddzielnym wątku ciążowo-babskim czy jak :D Chociaż nie wiem czy na forum wiara.pl wypada... :oops: :D

Wypada, jak najbardziej :-D
Twórz wątek 8)

Wt mar 25, 2008 12:55
Jak stworzycie watek to wklejcie linka :P To bedzie super :D

Śr mar 26, 2008 22:41
a tak w ogole to jakie obraczki wybraliscie macie zamiar wybrac posiadacie

Cz mar 27, 2008 17:04

Obrazek
Na poczatku chcielismy cos bardziej wymyslnego. Jakies wzory, biale zloto, kombinacje. Ale z drugiej strony takie wymyslne obraczki nie sa wystarczajaco jednoznaczym symbolem malzenstwa, sa jak kazdy inny pierscionek, a nawet troche obciachowe do noszenia dla mezczyzny - mam na mysli rzucajace sie w oczy kamyki, wzorki. A prosta obraczka z zoltego zlota jest jednoznaczna, trdycyjna.
Pozdrawiam serdecznie,
Michal

P.S. Jakie obraczki Wam sie podobaja? Pytanie kieruje do wszystkich, ale przede wszystkim do tych ktorych w ciagu najblizszego roku temat dotyczy.

Cz mar 27, 2008 19:34

http://img121.imagevenue.com/img.php?im ... _949lo.jpg

Cz mar 27, 2008 23:15
My juz mamy wybrane:) Aczkolwiek podobaly nam sie insze...ale cena,byla zbyt porazajaca...
Rojza nie dziala ta strona:(
Pozdrawiam w cieple wiosenne popoludnie !
Wiosna!

Pt mar 28, 2008 15:02

Nas też cena poraziła. Aczkolwiek doszliśmy do wniosku, że takie np. stroje ślubne to nie są na całe życie, a obrączki tak. Oczywiście w sukience czy garniturze powinno się wyglądać ładnie, ale niekoniecznie musi się to odbywać nakładem aż takich pieniędzy - na coś co włoży się raz, albo kilka razy w życiu (jeśli ktoś bierze ślub w garsonce, to może i jeszcze ją założy - praktycznie - ale i tak nie gwarantuję że wiele razy będzie miec okazję się w niej pokazać: bo a to kolor nie taki, a to okazja nieodpowiednia, a to figura już nie ta). Więc stwierdziliśmy sobie, że stroje jak stroje, ale zaszalejemy z obrączkami. Ale ceny chyba lepiej nie zdradzać :x

Rojza,
Ubi tu Caius, ibi ego Caia :)
Chcieliśmy grawerkę z takim właśnie tekstem wewnątrz obrączek... Ale to kiedyś. Później chceliśmy z imionami, datą ślubu... Ale... jak się dowiedzieliśmy że taka zabawa (w naszym sklepie, na naszym modelu obrączek) kosztowałaby nas 15 tysięcy zł, to odpuściliśmy. Nawet mając takie pieniądze "do zmarnowania" wolelibyśmy je zmarnować na wakacje, albo nowe meble :)

rozalka, mateola,
Jak najbardziej popieram stworzenie tematu o ciąży, rodzicielstwie. To coś pięknego, i na pewno nie oderwanego od życia, ani od wiary.

Mój pies chyba wyczuwa moją ciążę. Nie wiem czy odbywa się to drogą naśladowania domowników i znajomych przejawiających zainteresowanie moim brzuchem (mimo, że jeszcze nic nie widać), ale chyba nie. Nigdy wcześniej tak nie robił, a teraz bardzo często kładzie głowę na moim brzuchu gdy sobie odpoczywamy na kanapie [w ogóle strasznie się wpycha w paradę i robi konkurencję Michałowi], przestał na mnie skakać na przywitanie, zachęcać do dzikich zabaw, za to często się przytula i nie spuszcza mnie z oczu.

Pt mar 28, 2008 16:22

Post czeresniowa
Twoj slub, Twoja sukienka, moim zdaniem bardzo ladna, chociaz slub to jedyna w zyciu okazja zeby wygladac jak ksiezniczka, ale to Twoj wybor :-) jesli chodzi o buty to moim skromnym zdaniem pasowalyby balerinki na niskim obcasie i z odkrytymi palcami. Mysle ze tak jak sukienka buty powinny byc lekkie i delikatne. Pozdrawiam i zycze bys w dniu slubu byla piekna i szczesliwa!

Cz kwi 17, 2008 16:38
jesli chodzi o buty to moim skromnym zdaniem pasowalyby balerinki na niskim obcasie i z odkrytymi palcami.

Moim zdaniem buty z odkrytymi palcami są nieodpowiednie na ważne okazje- nawet w przypadku upału...

Cytuj:
Ale... jak się dowiedzieliśmy że taka zabawa (w naszym sklepie, na naszym modelu obrączek) kosztowałaby nas 15 tysięcy zł, to odpuściliśmy. N

Kurczę, ale się z młodych zdziera...Nic dziwnego, że media promują rozwody...jak ktos 3 razy bierze ślub- to 3 razy kupuje to wszystko...

Swoją drogą można by po prostu kupić dwa złote pierścionki normane pewnie byłoby duzo taniej...

Pt kwi 18, 2008 16:58

Pt maja 30, 2008 10:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 217 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15  Następna strona