Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 287 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona
 Kiedy Bóg stworzył dinozaury? 
Autor Wiadomość

Za bardzo odbiegliśmy od tematu .Myślę ,że ten wątek pownien być zamknięty .

To może tak: czy ktoś ma coś do napisania na temat?

;)

które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia,
niż kontemplacja.

P. M. Delfieux

Śr wrz 26, 2007 16:59

Szczerze mówiąc nie sądzę aby pojawiły się tutaj jakiekolwiek nowe argumenty czy wątki dyskusji.

Śr wrz 26, 2007 17:24

Chyba rzeczywiscie pytanie "kiedy" nie jest zbyt sensowne, choć myślę,żde zamysłem autorą watku była pewna prowokokacja. Mnie bardziej interesuje pytanie "czy", a jesli tak , to co z teorią ewolucji, która zakłada,że dinozauary, jak każde inne zwierzę z człowiekiem włącznie, jest produktem ewolucji.Ale może to już inny temat.

Śr wrz 26, 2007 17:27

Post Kiedy Bóg stworzył dinozaury?
Pewnie stworzył je wtedy kiedy stwarzał zwierzęta, czyli przed stworzeniem człowieka. :)

Paweł

Pn lut 04, 2008 18:01

Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)

N mar 23, 2008 15:26

dinozaury żyły pare tysięcy lat temu

A smok wawelski? Widziałem film, w którym pokazywano jak naukowcy wyciągnęli z morza dobrze zachowanego dinozaura: to musiał być on!
Tak więc ostatnie dinozaury żyły jeszcze jakieś 200-500 lat temu!

To olbrzymi żyli kilka tysięcy lat temu. Dinozaury żyły zdecydowanie dłużej.

Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".

N mar 23, 2008 16:28

jestem rowniez zdania ze Bóg stworzył dinozaury razem z resztą zwierząt, co nie trwało 1 dzień ziemski prawdopodobnie ale znacznie dłużej. Później nastapily jakies zlodowacenia, a pozniej pojawił sie czlowiek, ktorej Bóg stworzył, nie ewoluował z małpy nagle.. Tak mi się wydaje.

N mar 23, 2008 20:56

jeśli chcecie się przekonać że ewolucja jest totalną bzdurą, kiedy żyły dinozaury, ile lat ma ziemia, czego dowodzą skamieniałości polecam tą tanią książeczkę i wszystko się wam wyjaśni. Wtedy może zrozumiecie jak wiele trzeba mieć wiary, żeby uznać że ewolucja jest prawdą:

http://www.af.com.pl/sklep/product_info ... aa3bd82b89

Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)

Pt mar 28, 2008 22:54

Masa, wiesz jaki obecnie mamy wiek? Średniowiecze się skończyło już dawno temu. Jak można ignorować tyle milionów dowodów?
Przeczytaj jakąkolwiek książkę o historii wszechświata, a nie te wymysły ludzi podobnych do Ciebie.
Ziemia ma mieć 6 tysięcy lat? Przecież to jakiś absurd :D

Większość osób na tym forum żyje w cywilizowanym świecie, więc takie historyki o Ziemi mającej 6 tysięcy lat tutaj nikogo nie zwiodą.
Skamieliny. datowanie węglem, promieniowanie kosmiczne sprzed milionów lat, itd: jak można być tak ślepym? o_O

Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".

N mar 30, 2008 15:54

Masa, wiesz jaki obecnie mamy wiek? Średniowiecze się skończyło już dawno temu. Jak można ignorować tyle milionów dowodów?
Przeczytaj jakąkolwiek książkę o historii wszechświata, a nie te wymysły ludzi podobnych do Ciebie.
Ziemia ma mieć 6 tysięcy lat? Przecież to jakiś absurd :D

Większość osób na tym forum żyje w cywilizowanym świecie, więc takie historyki o Ziemi mającej 6 tysięcy lat tutaj nikogo nie zwiodą.
Skamieliny. datowanie węglem, promieniowanie kosmiczne sprzed milionów lat, itd: jak można być tak ślepym? o_O

Równie dobrze można powiedzieć:
Przekazy historyczne , naoczni świadkowie ,zmartwychwstanie ,ciąg przyczynowo-skutkowy ,cuda ,objawienia itd: jak można być tak ślepym?

Wierzę w Boga , naukę i rozum

Pn mar 31, 2008 20:07

Przekazy historyczne , naoczni świadkowie ,zmartwychwstanie ,ciąg przyczynowo-skutkowy ,cuda ,objawienia itd: jak można być tak ślepym?

Powiedzieć można ale to nie będzie prawda ...

Pn mar 31, 2008 21:36

Cytuj:

Więc uzasadnij dlaczego nie może to być prawda?

Wt kwi 01, 2008 13:19

Seweryn napisał(a):
Więc uzasadnij dlaczego nie może to być prawda?

A mnie, tak szczerze i z głębi serca, zupełnie nie obchodzi, kiedy te dinozaury zostały stworzone, czy stworzyła je ewolucja, czy rewolucja, czy są wytworem fantazji lub wielkim oszustwem paleontologów i muzealników (czego się nie robi by wyciągnąć kasę na wycieczkę na Gobi).
Mam to gdzieś.

Jest tyle naprawdę ważnych problemów współcześnie, że dywagacje o kościach są naprawę aż śmieszne.

Jeśli ktoś natomiast sobie wyobraża, że dywagując o dinozaurach, ewolucji, skamielinach etc. podważy wiarę w Boga, to się myli. Temat tu na forum był wiele razy wałkowany, więc daruję sobie rozwijanie dlaczego.
Wiadomo, że Biblia nie jest podręcznikiem do dziejów życia na Ziemi. I co tu więcej można nowego odkryć? Nic.

Wt kwi 01, 2008 14:06
Zobacz profil WWW

Ja oczywiście wierzę w ewolucję (nie to co niektórzy dewoci) i w dinozaury, że istniały, i wierzę w Boga. Dlaczego niby to się ma wykluczać to nie rozumiem, ludzie przeróżnie podważają Boga a ja usłyszałem kiedyś coś ciekawego...

(Po tym jak usłyszana była teoria, że Jezus to coś z kosmitami ma wspólnego i chciał zobaczyć co na ziemi będzie)

- A ja nie wierzę w ewolucję
- Jak to nie wierzysz w ewolucję
- No normalnie nie było jej
- No jak to a fakt, że mamy przeciwstawne kciuki
- Może kosmitom były potrzebne do kierowania ich pojazdów
- ... no a np dinozaury
- A nie dziwi Cię, że dopiero od niedawna je znajdujemy
- Co masz na myśli
- Nie wydaje Ci się, że te całe dinozaury to manipulacja całe wieki nic o nich nie było wiadomo aż tu nagle znajdują pełno ich szczątków - przypadek?
- No ale są dowody, datowanie węglem, i to i tamto i blebleble.
- A powiedz jako naukowiec, czy nie ma choć cienia szansy, najmniejszej, że te całe dinozaury, ewolucyjne gadanie nie jest manipulacją albo wpływem kosmitów...

No i tak ta gadka się ciągłą, chciałem ją pokazać tym, co nie wierzą w Jezusa bo może to manipulacja albo działanie kosmitów, to sytuacja ta była zostało odwrócona w stronę dinozaurów.

Tak tylo pokazałem.

Wt kwi 01, 2008 19:26

jeśli wierzysz w ewolucję - nie wierzysz w Boga... bo nie wierzysz Jego Słowu czyli nazywasz Go kłamcą, a Bóg jest Święty Święty i jeszcze raz Święty.

N kwi 06, 2008 13:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 287 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Następna strona