Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2
Autor |
Wiadomość |
Stanisław Adam
|
Alus napisał(a): Ja marnuję czas?  ...mnie w odróżnieniu do Ciebie, nie irytują wypowiedzi ludzi nie identyfikujących się z moimi poglądami...i nie zapędzam do dokształacania 
Przeceniasz się. Nie irytujesz mnie.
Po prostu miłość bliźniego to również troska o dobro jego duszy. Z nakazu Caritas staram Ci się najdelikatniej jak to możliwe wskazać gdzie błądzisz.
Ale masz wolną wolę, więc czyń co chcesz.
Pozwalam. 
Śr kwi 02, 2008 15:46 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): (...) Gruby, dobrze się czujesz? Zaczynasz cytować sam siebie. I to żeby tylko zdanie, dwa, ale cały esej. Opamiętaj się.
Stanisławie Adamie, przepraszam
To wszystko przez te przyzwyczajenia z czasów pierwszej PRL. Ciągle pamiętam, że niektórym (nie będę wymieniał którym) trzeba kilka razy powtórzyć to samo, aby do nich dotarło
A może ja coś przegapiłem i nie zauważyłem, że przyznałeś, iż
Artykuł p. Wojciecha Wybranowskiego opublikowany w "Naszym Dzienniku” w Wielko Piątek, nie ma nic wspólnego z rzetelnością dziennikarska i jest tylko podłym paszkwilem – stekiem bzdur i oszczerstw rzucanych na poprzedniego prezydenta Rzeczypospolitej
|
Śr kwi 02, 2008 16:00 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Alus - katoliczka, boeing - katolik, Gruby - komunista, SweetChild - liberał. I wszyscy dmą w tę samą trąbę. Prawdziwa jedność ponad podziałami.
To świadectwo na to, że nie jesteśmy uzależnienie od "padlinożernych" mediów Ojca Tadeusza Dyrektora Naczelnego Sępa
Niestety, ale wszystkie media Rydzyka śmierdzą padliną, tymbardziej że piszą w nich (lub sie wypowiadają) byli bolszewicy lub szaleni księża, których nikt poważnie nie traktuje.
GN ma to w sobie, że jest politycznie niezależny i na szczęście nie jest uzależniony od tego wariata z Torunia.
Zdarzają się w GN artykuły z którymi się nie zgadzam, ale to normalne. Jednak nie zdarzyło się bym, napotkał tam cokolwiek tak obrzydliwego jak w ND.
Nie czepiaj się więc GN, zajmij się lepiej Rydzykowymi mediami, które trącą gnojówką.
|
Śr kwi 02, 2008 22:38 |
|
|
|
 |
Stanisław Adam
|
boeing napisał(a): Cytuj: Alus - katoliczka, boeing - katolik, Gruby - komunista, SweetChild - liberał. I wszyscy dmą w tę samą trąbę. Prawdziwa jedność ponad podziałami. To świadectwo na to, że nie jesteśmy uzależnienie od "padlinożernych" mediów Ojca Tadeusza Dyrektora Naczelnego Sępa  Niestety, ale wszystkie media Rydzyka śmierdzą padliną, tymbardziej że piszą w nich (lub sie wypowiadają) byli bolszewicy lub szaleni księża, których nikt poważnie nie traktuje. GN ma to w sobie, że jest politycznie niezależny i na szczęście nie jest uzależniony od tego wariata z Torunia. Zdarzają się w GN artykuły z którymi się nie zgadzam, ale to normalne. Jednak nie zdarzyło się bym, napotkał tam cokolwiek tak obrzydliwego jak w ND. Nie czepiaj się więc GN, zajmij się lepiej Rydzykowymi mediami, które trącą gnojówką.
Matematyk dodałby: cbdu (co było do udowodnienia).
Dziękuję Ci boeing, za to Twoje świadectwo. Świadectwo prawdziwej miłości bliźniego. Miłości w Chrystusie, jak na katolika przystało.
Masz rację, na katolickim forum na wszystko należy patrzeć przez pryzmat chrześcijańskich wartości.
Przekonałeś mnie.
Sweet, przepraszam że ująłem Ciebie na ww. liście. Zbyt się pośpieszyłem. Musisz nad sobą jeszcze popracować - by sięgnąć ideału.
Gruby, do Twojej wypowiedzi też się ustosunkuję, ale sam rozumiesz, koszula bliższa ciału, najpierw trzeba brudy w rodzinie uprać.
Cz kwi 03, 2008 1:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Stanisław Adam napisał(a): (...) Gruby, do Twojej wypowiedzi też się ustosunkuję, ale sam rozumiesz, koszula bliższa ciału, najpierw trzeba brudy w rodzinie uprać.
W porządku, będę cierpliwie czekał - byle nie ad mors…
Jeżeli wiec będziesz zbytnio zwlekał, to będę Ci przypominał
Dla ułatwienia przypomnę, że na tym forum sprawę te poruszyłem dopiero 23 marca o godz 20:53 w odpowiedzi na jakąś zaczepkę ze strony „Metalika”
Jest to w tej chwili do znalezienia na stronie 69
Ty włączyłeś się do dyskusji 25 marca o godz. 6:09 - z naiwną nadzieją
prorokując, że będę musiał coś tam w tej sprawie odszczekać.
Jest to obecnie na stronie 71
Podkreśliłem „na tym forum”, gdyż na forum „TVN24 – Szkło kontaktowe” zareagowałem natychmiast po zauważeniu tego paszkwilu, czyli w Wielki Piątek, tj. 21 marca o godz. 8:56
vide:
>Awers kwitów na prezydenta Kwaśniewskiego i jego rodzinę<
Jestem ateistą, ale w przeciwieństwie do W. Wybranowskiego -dziennikarza z rzekomo katolickiego dziennika – chociaż swędziały mnie paluszki i wabiła klawiatura, postanowiłem poczekać z poruszeniem tej sprawy na okres poświątecznym, aby uszanować powagę tego dnia - o ile wiem ważnego dla rzeczywiście wierzących w Boga
.
|
Cz kwi 03, 2008 8:23 |
|
|
|
 |
Metalik
|
Bardzo dobra akcja 
|
Pt kwi 04, 2008 8:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I jakże wpisuje się w przesłanie Ewangelii 
|
Pt kwi 04, 2008 8:57 |
|
 |
Metalik
|
Co ma do tego Ewangelia? Zdrajców zawsze wieszano, to sprawiedliwa kara.
Zresztą (niestety) ta akcja to tylko metafora.
|
Pt kwi 04, 2008 9:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
"niestety"...radzę Ci w "imie Boga" dorwać jednego i własnoręcznie powiesić..."łoże Madejowe" zapewnisz sobie na bank
Żałosne  ...i niektórzy oburzają się na szkalujące określenie "mściwy jak polskie katolik".... a ty dowód na dłoni 
|
Pt kwi 04, 2008 9:26 |
|
 |
SweetChild
|
Metalik napisał(a): Co ma do tego Ewangelia? Zdrajców zawsze wieszano, to sprawiedliwa kara. Zresztą (niestety) ta akcja to tylko metafora.
Historia kołem się toczy i za jakiś czas następni wieszają jako zdrajców tych, co wcześniej sami wieszali. Rewolucja pożera własne dzieci.
|
Pt kwi 04, 2008 9:31 |
|
 |
Metalik
|
Nie pierwszy raz zniekształcasz nauczanie kościoła i chyba nie ostatni. Poza tym wobec Ojczyzny mamy pewne obowiązki, między innymi karanie zdrajców, bo profanują dziedzictwo przodków, którzy niejednokrotnie przelewali swoją Krew. Obojętność wobec ich haniebnych czynów, bądź darowanie im ich win jest grzechem 
|
Pt kwi 04, 2008 9:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Metalik napisał(a): Co ma do tego Ewangelia? Zdrajców zawsze wieszano, to sprawiedliwa kara. Zresztą (niestety) ta akcja to tylko metafora.
Wieszanie bez sądu i udowodnienia winy
Tak po bolszewicku 
|
Pt kwi 04, 2008 9:37 |
|
 |
SweetChild
|
Metalik napisał(a): Poza tym wobec Ojczyzny mamy pewne obowiązki, między innymi karanie zdrajców, bo profanują dziedzictwo przodków, którzy niejednokrotnie przelewali swoją Krew. Obojętność wobec ich haniebnych czynów, bądź darowanie im ich win jest grzechem 
Na tej zasadzie ja musiałbym powiesić Ciebie i Tobie podobnych, o ile oczywiście Wy byście mnie wcześniej nie powiesili. I w ten sposób masowo byśmy się wieszali ku chwale Ojczyzny.
|
Pt kwi 04, 2008 9:53 |
|
 |
Metalik
|
SweetChild napisał(a): Na tej zasadzie ja musiałbym powiesić Ciebie i Tobie podobnych, o ile oczywiście Wy byście mnie wcześniej nie powiesili. I w ten sposób masowo byśmy się wieszali ku chwale Ojczyzny.
Na jakiej podstawie doszedłeś do takich wniosków???
Kto jest zdrajcą wie każdy patriota i nie mieszaj.
|
Pt kwi 04, 2008 10:04 |
|
 |
SweetChild
|
Metalik napisał(a): SweetChild napisał(a): Na tej zasadzie ja musiałbym powiesić Ciebie i Tobie podobnych, o ile oczywiście Wy byście mnie wcześniej nie powiesili. I w ten sposób masowo byśmy się wieszali ku chwale Ojczyzny. Na jakiej podstawie doszedłeś do takich wniosków??? Kto jest zdrajcą wie każdy patriota i nie mieszaj.
Skoro ja jako patriota jestem za Traktatem jako leżącym w żywotnym interesie Polski, to Ty będąc przeciwko godzisz w te interesy i jesteś zdrajcą. Poza tym nawołując do rewolucji czy wojny domowej drugi raz działasz w na szkodę kraju, tym bardziej że miałoby to być wieszanie patriotów przez zdrajców. Czyli działanie podobne to eliminowania domniemanych zdrajców przez Armię Ludową.
|
Pt kwi 04, 2008 10:14 |
|
|
|