Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość

Grubciu, nadinterpretacja :razz: ale w cale mnie to nie dziwi, wszak to u Ciebie normalka 8)
SweetChild
Cytuj:
w jednym i drugim przypadku jest to jakaś wizja, którą na siłę wszyscy muszą przyjąć

Jedna jest Polska-Ojczyzna i jedne są zasady. Już napisałem, że każda próba ograniczenia suwerenności na rzecz innego kraju jest zdradą.
Cytuj:
Nie licz na to, że tak bez mrugnięcia okiem Polacy oddadzą się w łapy ONRu.

ONR nie jest partią ;-)
Mam jednak nadzieję, że kiedyś ugrupowanie narodowe dojdzie do władzy 8)

So kwi 05, 2008 8:45

Moherowa manifestacja odwołana ;-)
05.04.2008 08:37~Gruby

Tak gwoli wyjaśnienia ewentualnych niejasności.
To o wieszaniu jest reakcją na na hasło NOP o treści:
"Powieś swojego posła!. Głosuje przeciwko Polsce za eurokonstytucją? Niech gnida wisi! na murze, na słupie, na latarni!
zmieszczone na forum o dumnej nazwie "WIARA.PL"

Spotkało się ono tam z poparciem ze strony prawdziwych Polaków i oczywiście katolików, a w szczególności przez niejakiego "Metalika", który indagowany czy jest za wieszaniem przeciwników bez sądu, odpowiedział tak:
"Jeżeli nadszedłby dzień sprawiedliwości to wszystko odbyłoby się tak jak 214 lat temu."
Tu na naszym forum tez nie brakuje takich o mentalności tego "Metalika" wiec postanowiłem przypomnieć, że kij ma dwa końce ;-(

VIDE: http://www.tvn24.pl/1,251,24,42402662,1 ... forum.html

Ps.

Metalik, jeżeli w moich wypowiedziach jest nainterpretacja, to sam jestes jej przyczyną.

Zadałem Ci konkretne pytania w sprawie tego Twojego wieszania.
Zamiast odpowiedzieć równie konkretnie i na temat, odesłałeś mnie 214 lat wstecz.
A więc masz czego chciałeś Grzegorzu... :razz: :razz: :razz:

So kwi 05, 2008 9:33
Metalik - "moja wizja patriotyzmu"...właśnie dlatego Jezus powołał światłego faryzeusza Szawła.
Bo gdyby pozostawił głoszenie Ewangelii Apostołom podzielającym Twoją "wizję patriotyzmu", chrześcijaństwo funkcjonowałoby przez kilka lat jako mała sekta żydowska - jak setki innych - a po 2 tys. latach nikt nie wiedziałby nic o żadnym Jezusie :diabel:

So kwi 05, 2008 9:36

Metalik, jeżeli w moich wypowiedziach jest nainterpretacja, to sam jestes jej przyczyną.

To, że nie potrafisz zrozumieć pewnych rzeczy to tylko Twoja wina :razz:
Ja z historii wiem jak postąpiono z Targowiczanami-zdrajcami.
Cytuj:
Zamiast odpowiedzieć równie konkretnie i na temat, odesłałeś mnie 214 lat wstecz.

Mądrej głowie dość dwie słowie :razz:

So kwi 05, 2008 9:56
(...)
To, że nie potrafisz zrozumieć pewnych rzeczy to tylko Twoja wina :razz:
(...)Ja z historii wiem jak postąpiono z Targowiczanami-zdrajcami.

Ales doskonale rozumiem,ze w Katyniu zrobiłbys karierę :evil:
Ale ja zadałem czi proste, mozna powiedzieć techniczne pytania

Gruby napisał(a):
Metalik, zabezpiecz mi jasność
Opowiadasz się za wieszaniem przeciwników politycznych tak po bolszewicku, bez sądu :?:

Kto miałby decydować o tym kogo powiesić :?:
Motłoch, czy jakiś organ jedynie słusznej partii :?:
Kto miałby wieszać :?:
Dobrowolcy czy jakas nowa ubecja :?:

a Ty jakos nie potrafisz na nie odpowiedziec, .
Cyba musze zweryfikować poglad o mTwojej mozliwosci zrobienia kariery w Katyniu.

Jako wykonawca to tak, ale na organizatora to nawet tam byłbyś za cienki :twisted:

So kwi 05, 2008 10:06

Wiesz co, cienki to ty jesteś mimo ksywy Gruby :razz: :D

So kwi 05, 2008 10:13

Metalik napisał(a):
Kolego, moja wizja patriotyzmu nie polega na wasalstwie i podległości wobec innych państw, ale na pełnej suwerenności mojego kraju.
Jeszcze jedno: co to za pełna suwerenność, w której o losie danego kraju nie mogą decydować jego obywatele, a jakieś jedynie słuszne partie czy organizacje? W każdym razie moja wizja patriotyzmu nie polega na wasalstwie i podległości wobec NOP ani żadnych innych samozwańczych wyzwolicieli.

Jakieś jednie słuszne partie powiadasz?...

Już rozumiem, o ile nie nazywaja się PO (w traktatowej koalicji z PSL, SLD i PiS). Wtedy jak najbardziej mogą decydować za obywateli, wtedy nie są samozwańczymi wyzwolicielami. W stosunku do nich wasalstwo i POdległość są wręcz zalecane.

Na tym POlega twoja "wizja" patriotyzmu? Dobrze uchwyciłem jej sens?

So kwi 05, 2008 10:48
Zobacz profil WWW
(...)
Już rozumiem, o ile nie nazywaja się PO (w traktatowej koalicji z PSL, SLD i PiS). Wtedy jak najbardziej mogą decydować za obywateli, wtedy nie są samozwańczymi wyzwolicielami. W stosunku do nich wasalstwo i POdległość są wręcz zalecane.

(...)

Na tą "traktatową" koalicję w ostatnich wyborach odało swoje głosy 10 294 091 wyborców
Do tego trzeba dodać głosy oddane na poslow PiS ktorzy głosowali za ratyfikacją czyli liczac w roporcjonalnie jakieś kolejnych 2 901 443 wyborców.
Tak wiec za tymi ktorych chce wieszać NOP stoi skromnie liczac ponad 80% tych co oddali ważne głosy w ostatnich wyboracz do Sejmu :!:

A ten Twój NOP, wprawdzie zarejestrował swoj komitet wyborczy ale nie zdołał zarejestrować ANI JEDNEGO KANDYDATA :!:

Dostrzegasz różnicę :?:
A teraz takie komucho-narodowe gminne faszyściki wzywaja do wieszania posłow wybranych przez naród w wolnych demokratycznych wyborach.

Byłoby to załosne, gdyby nie było tak śmieszne. :razz: :razz: :razz:

Ps.

A le to,że na polskim , katolickim forum zamieszczane sa wezwania do politycznych mordow i zdobywaja aplauz takich jak Ty i Metalik, to juz nie jest smieszne.

So kwi 05, 2008 11:34

Gruby, jak zwykle nie czytasz tego co piszą poprzednicy.

Wróć się wcześniej i zauważ łaskawie, że NOP nie jest mój (podejrzewam że raczej Wasz, wy zawsze tworzyliście pod przykrywką takie twory).

Po drugie, zauważ również, że my nie jesteśmy tak krwiożerczy, jak wy czerwoni. Gdyby tak było, to po haśle "A na wiosnę, zamiast liści, na drzewach wisieć będą komuniści", dziś nie mógłbyś tu na czerwono pisać, nie zawsze najmądrzej, co widać.

So kwi 05, 2008 14:36
Zobacz profil WWW
Stanisławie...siedzisz jeszcze w PRL? :D - wtedy miano "jedynie słuszna" było adekwatne....akutualnie to obywatele Polski-wyborcy przesądzili.....odmawiasz im patriotyzmu???.
Ci "renegaci" po kilkanaście godzin stali w kolejkach do urn wyborczych - sądzisz, że dla kaprysu, czy z nudy?
Można się obrażać na taki wynik :D ...ale nie da się powtórzyć ukochany przez Metalika 1794r, reaktywować jakobinów i podburzyć motłoch do rewolucji aby wywieszać na latarniach niechcianych posłów:D :D

So kwi 05, 2008 15:46

Alus, o czym bredzisz, bo nie widzę związku?

So kwi 05, 2008 15:49
Zobacz profil WWW

Alus: Możesz artykułować swoje poplątane myśli jednak nieco czytelniej?

So kwi 05, 2008 15:53
Zobacz profil WWW
Nie mogę :D ...Twoje akcentowanie "PO" gdzie się tylko da, świadczą jednoznacznie, że nie potrafisz przyjąć wyników wyborów - a teraz jeszcze PiS się zbiesił i wszedł w koalicje traktatową :D
Przykład?...."Na tym POlega twoja "wizja" patriotyzmu?....wasalstwo i POdległość".

So kwi 05, 2008 16:42
Przy okazji roztaczania ponurych wizji "waslstwa i Podległości" z racji Traktatu Lizbońskiego, przypominają mi się już podobne scenariusze :D
- przed referendum Konstytucyjnym straszono m.in. że zgodnie z normatywani w niej zawartymi, państwo będzie mogło odbierać dzieci niepokornym rodzicom...do dziś nie dość, że państwo nie odbiera, to jeszcze nie dość nadzoruje dlatego dewianci tłuką pałami trzylatki i żywe wrzucają do studni :( :(
- przed referendum unijnym straszono - "Niemiec nas wykupi" - a teraz okazuje się, że Polacy wykupują nadgraniczne domy, działki, mieszkania w Niemczech :)
Gdy ktoś fałszywie krzyczy "gore", to na kolejny wzniecany krzyk nikt nie reaguje - chożby naprawdę istniało zagrożenie :D

So kwi 05, 2008 16:54

Jedna jest Polska-Ojczyzna i jedne są zasady. Już napisałem, że każda próba ograniczenia suwerenności na rzecz innego kraju jest zdradą.

Też już napisałem, że dla mnie suwerenność polega na tym, iż o losie danego kraju decydują jego obywatele. Jak miałaby w praktyce wyglądać Twoja wersja suwerenności? Nie widzę innej możliwości niż jakiś zamach stanu czy rewolucja, a potem dyktatura.

Jeszcze jedno. Cofnijmy się o kilkaset lat do czasów rozbicia dzielnicowego. Mamy księcia X i księcia Y. Pierwszy wynegocjował dla swojego księstwa określone warunki i włączył się w budowanie wspólnej Polski. Drugi uparł się na pełną suwerenność, podjął walkę zbrojną, ale przegrał i jego księstwo zostało siłą wcielone do Polski na dużo gorszych prawach.

Kto Twoim zdaniem był patriotą, a kto nie? Jeśli obaj, to który wybrał lepszą drogę? Czy ocena będzie jednakowa z perspektywy księstwa X lub Y oraz z perspektywy Polski?

So kwi 05, 2008 21:07
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 135  Następna strona