| Autor |
Wiadomość |
|
Mroczny Pasażer
|
Ku swojemu ogromnemu zdziwieniu młodziutka Juno (Ellen Page) dowiaduje się, że jest w ciąży. Za radą najlepszej przyjaciółki Lei postanawia znaleźć dla nienarodzonego dziecka bezdzietne małżeństwo, które zgodziłoby się je adoptować. Wkrótce natrafia na pasującą do jej oczekiwań parę, Marka i Vanessę.
Naprawdę polecam, pozytywny filmik z zarąbistą i idealnie dopasowaną muzyką. Trzeba zobaczyć. :>
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| Pn kwi 07, 2008 20:21 |
|
|
|
 |
|
AniaF
|
Dzisiaj ogladałam Przystanek Alaska 1,2 odcinek. Strasznie mi się podobał, rozśmieszył mnie jak do łez, nie mogłam się oderwać, "klimat" filmu idealnie trafia w moje poczucie humoru i te piękne widoki do tego.
Pozdrawiam Ania.
_________________ "Panie, wskaż mi drogi Swoje
ścieżek swoich naucz mnie !"
Psalm 25,4
|
| Wt kwi 08, 2008 19:33 |
|
 |
|
hitman
|
Mroczny Pasażer napisał(a):  Ku swojemu ogromnemu zdziwieniu młodziutka Juno (Ellen Page) dowiaduje się, że jest w ciąży. Za radą najlepszej przyjaciółki Lei postanawia znaleźć dla nienarodzonego dziecka bezdzietne małżeństwo, które zgodziłoby się je adoptować. Wkrótce natrafia na pasującą do jej oczekiwań parę, Marka i Vanessę. Naprawdę polecam, pozytywny filmik z zarąbistą i idealnie dopasowaną muzyką. Trzeba zobaczyć. :>
Ściągam  53%
|
| Wt kwi 08, 2008 23:44 |
|
|
|
 |
|
nospheratu
|
Złodziej.
_________________ Mors dicit
|
| Śr kwi 09, 2008 14:31 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Wg polskiego prawa, nie. ;]
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
| Śr kwi 09, 2008 15:33 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
A jak ściągasz? P2P? Bo jeżeli tak, to według prawa jesteś złodziejem. Z tym że najpierw powinni wsadzić tych, którzy za film chcą 60 zł na przykład...
|
| Śr kwi 09, 2008 15:45 |
|
 |
|
filippiarz
|
Ściąganie nie jest karalne, karalne jest udostępnianie.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Śr kwi 09, 2008 15:56 |
|
 |
|
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
filippiarz napisał(a): Ściąganie nie jest karalne, karalne jest udostępnianie.
Dokładnie  Jeśli kogoś nie stać na film - bo jest za drogi, a przecież nie wszyscy śpią na pieniądzach - to ściąga z sieci i nie jest to karalne dopóty, dopóki nie udostępniasz tego publicznie. Przyznam się, że z czasem tak robię, gdy płyta jest droga, a w danym momencie mam kasę na inne wydatki
Co do wątku to polecam film
Jest równie dobry jak powieść, która notabene, obok Salingerowskiego Buszującego w Zbożu, Keseyowskiego Lotu Nad Kukułczym Gniazdem oraz Greenowego Szukając Alaski należy do tych naj, naj w dziejach literatury zagranicznej 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| Śr kwi 09, 2008 16:32 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
Rita napisał(a): A jak ściągasz? P2P? Bo jeżeli tak, to według prawa jesteś złodziejem. Z tym że najpierw powinni wsadzić tych, którzy za film chcą 60 zł na przykład...
Tak jak pisał kolega wyżej, karalne W POLSCE jest udostępnianie muzyki/filmów i ściąganie/udostępnianie oprogramowania. Gdzieś już to tłumaczyłem na tym forum, jak znajdę to zapodam.
|
| Śr kwi 09, 2008 18:03 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
|
| Śr kwi 09, 2008 18:09 |
|
 |
|
nospheratu
|
Prawo prawem, ale nie wkurzyłbyś się gdyby muzyka\film\obraz który stworzyłeś dzięki różnym wyrzeczeniom szedł w sieci na prawo i lewo podczas gdy sam musisz się zadowolić śmiesznymi pieniędzmi i cieszyć się wyjściem na zero? I proszę tu bez płakania, że wszystko jest drogie, że koncerny zdzierają kasę itp.
Tak tylko przedstawiam swoje poglądy, a zdania w tej kwestii akurat nie zmienię.
_________________ Mors dicit
|
| Śr kwi 09, 2008 19:33 |
|
 |
|
Mroczny Pasażer
|
nospheratu napisał(a): Prawo prawem, ale nie wkurzyłbyś się gdyby muzyka\film\obraz który stworzyłeś dzięki różnym wyrzeczeniom szedł w sieci na prawo i lewo podczas gdy sam musisz się zadowolić śmiesznymi pieniędzmi i cieszyć się wyjściem na zero? I proszę tu bez płakania, że wszystko jest drogie, że koncerny zdzierają kasę itp.
Artysta, tworząc coś jest na to przygotowany więc i ja bym się przygotował. Nie zmienię tego, prawo to prawo, w jednych państwach ściąganie mp3 jest nielegalne, a u nas jest legalne, co ja na to poradzę? I tak kasiorę miałbym niemałą więc narzekać bym nie mógł bo próżny nie jestem.
|
| Śr kwi 09, 2008 22:27 |
|
 |
|
Bartas
|
Zrobił się mały offtop  więc wróćmy może do tematu, co?
A oglądał może ktoś z Was Step Up 2  ? Jeśli tak, to jakie są Wasze wrażenia po obejrzeniu tego filmu? 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
| So kwi 12, 2008 21:50 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Mroczny, większość programów używanych do ściągania filmów i innych plików działa na zasadzie ściągasz/udostępniasz. Jestem ciekawa jakiego programu używasz, że nie musisz udostępniać swoich plików.
Przepraszam za offtop, ale jestem ciekawa po prostu, bo mi samej nie uśmiecha się łamanie prawa i chętnie bym tego uniknęła.
|
| N kwi 13, 2008 9:14 |
|
 |
|
Bartas
|
Jeszcze raz serdecznie proszę o wrócenie do tematu
Zadałem pytanie: co sądzicie o filmie Step Up2? Ludzie (i to nie tylko młodzi) na ogół są bardzo zachwyceni tym filmem, ale ja mam wątpliwości czy tam faktycznie nie ma żadnego rozerotyzowania i wyuzdania
Jeśli ktoś oglądał to niech mi powie 
|
| Cz kwi 17, 2008 20:05 |
|
|
|