Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
No napisał(a): Kto powiedział, że nie chce? Jeśli mam nóż to moge go użyć by zrobić sobie kanapke albo zabić Seweryna a poco bawoły miały rogi? Albo węże jad ?
Więc niczym nie różnisz się od bawołu.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt kwi 11, 2008 23:02 |
|
|
|
 |
No
|
Nic dziwnego skoro to dzięki mnie bawół jest bawołem
|
Pt kwi 11, 2008 23:05 |
|
 |
Seweryn
|
No napisał(a): Nic dziwnego skoro to dzięki mnie bawół jest bawołem
Nie bawół jest bawołem , tylko ty zabijając masz zwięrzęce instynkty , być może dlatego jestes niewierzący , bawół też nie wierzy.
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Pt kwi 11, 2008 23:08 |
|
|
|
 |
Atei
|
Zło istniało już miliony lat przed człowiekiem. Istnieją na to niepodważalne dowody. Zwierzęta zabijały się nawzajem, walczyły o terytorium. Świadczą o tym skamieliny zwierząt, na podstawie których można wywnioskować że umierały one w cierpieniach (połamane kości, nietypowe ułożenie kości).
Jeśli za zło uznać międzygatunkowe akty seksualne, to też to miało miejsce.
Także choroby zabijające zwierzęta były czymś normalnym.
_________________ Wierzę w naukę i rozum.
Przychodzi taki moment, kiedy naukowiec z uśmiechem na twarzy mówi: "to niemożliwe, to cud!". Po chwilach podniecenia przychodzi czas wytrwałych poszukiwań, aby w końcu ktoś mógł krzyknąć: "wiem!".
|
Pt kwi 11, 2008 23:09 |
|
 |
Seweryn
|
Człowiek ma szansę walki ze złem , ale niestety niektórzy ludzie zachowują się jak zwierzęta o których piszesz .
|
Pt kwi 11, 2008 23:23 |
|
|
|
 |
dobry_dziekan
|
Z zwierzęta zachowują się zgodnie z "wolą bożą", no bo przecież zostały tak okrutnie stworzone, prawda?
Stworzone by walczyć walczyć ze sobą.
_________________ "Mówią, że niepełna wiedza jest rzeczą niebezpieczną, ale jednak nie tak złą, jak całkowita ignorancja." T. Pratchett
|
So kwi 12, 2008 9:57 |
|
 |
Kamyk
|
No chyba nie bardzo, bo co z Izajaszowym "Wilk zamieszka z barankiem, pantera leżeć będzie z koźlęciem, lew będzie jadł słomę jak wół, dziecko włoży rękę do nory kobry"?  Cała przyroda została stworzona do życia w harmonii ze sobą
|
So kwi 12, 2008 10:03 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: "Wilk zamieszka z barankiem, pantera leżeć będzie z koźlęciem, lew będzie jadł słomę jak wół, dziecko włoży rękę do nory kobry"?
Dlaczego tak nie jest i nigdy nie było?
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
So kwi 12, 2008 10:04 |
|
 |
Kamyk
|
Już mówiłem - bo przez człowieka weszło na świat zło
|
So kwi 12, 2008 10:06 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: Już mówiłem - bo przez człowieka weszło na świat zło
Jak przez człowieka, kiedy człowieka nie było?
_________________ By wierzyć należy odrzucić wszelki sens, rozsądek i zrozumienie - Marcin Luter.
|
So kwi 12, 2008 10:16 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
tzn. za nie wyrządzajacy nikomu krzywdy a będący jedynie nieposłuszeństwem grzech pierwszych ludzi sprawiedliwy i miłosierny Bóg pokarał nie tylko ich potomków ale przy okazji i wszystkie zwierzęta i rośliny?
nieźle.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
So kwi 12, 2008 10:19 |
|
 |
No
|
Kamyk napisał(a): No chyba nie bardzo, bo co z Izajaszowym "Wilk zamieszka z barankiem, pantera leżeć będzie z koźlęciem, lew będzie jadł słomę jak wół, dziecko włoży rękę do nory kobry"?  Cała przyroda została stworzona do życia w harmonii ze sobą
To poco wilk miał kły, pantera ciało stworzone do pościgów, lew ogromną paszcze a kobra jad? Taka harmonia wydaje się stanem sztucznym ...
|
So kwi 12, 2008 11:29 |
|
 |
Radaromontis
|
Kod: To poco wilk miał kły, pantera ciało stworzone do pościgów, lew ogromną paszcze a kobra jad? Taka harmonia wydaje się stanem sztucznym ...
Żeby po pojawieniu się człowieka mogły sprawniej czynić zło xD...
|
So kwi 12, 2008 11:37 |
|
 |
No
|
WaszJudasz napisał(a): tzn. za nie wyrządzajacy nikomu krzywdy a będący jedynie nieposłuszeństwem grzech pierwszych ludzi sprawiedliwy i miłosierny Bóg pokarał nie tylko ich potomków ale przy okazji i wszystkie zwierzęta i rośliny?
nieźle.
A co najgorsze nieważne ilu ludzi potem wybrało Boga, to (nie do końca świadoma zresztą) decyzja tej pary będzie zawsze nadrzędna...
|
So kwi 12, 2008 11:50 |
|
 |
Kamyk
|
WaszJudasz napisał(a): tzn. za nie wyrządzajacy nikomu krzywdy a będący jedynie nieposłuszeństwem grzech pierwszych ludzi sprawiedliwy i miłosierny Bóg pokarał nie tylko ich potomków ale przy okazji i wszystkie zwierzęta i rośliny?
nieźle.
Nie, Bóg nie pokarał. Natura uległa przemianie, ale to nie Bóg ją przemienił
|
So kwi 12, 2008 13:34 |
|
|
|