Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
(...) a nie komentowac tego co nie pisałem.

Uczył Marcin Marcina, a sam.... :razz: :razz: :razz:

Przypominam jeszcze raz.
Stanisław Adam twierdził, że pieniądze, które dostaliśmy z UE w ciągu 46 miesiecy, czyli do końca lutego br. to były zwrocone "nasze" pieniadze.

Wykazałem, że nie "nasze" tylko "niemieckie" :razz:

Wtrąciłes się do dyskusji, zaatakowałeś mnie personalnie i z sofistycznym zapędem zacząłeś komentować to, czego ja nie pisałem :!:

N kwi 13, 2008 11:39
- "Czy Ziobro aresztuje Listkiewicza"...Ty wiesz o czym piszesz? - aresztowania sędziów. działaczy piłkarskich rozpoczęły się ponad 2 lata temu...to na co czekał Twój ukochany Ziobro przez 2 lata? :D
- "walka z korupcją"...a przez 2 lata też nie doszukał się mafii wśród policji, biznesu - sprawa śmierci Olewnika.
Bylejakiej tanecznicy zawadza rąbek od spódnicy...ile media negatywnie pisały o rządach SLD, AWSu, teraz wiekszość z nich równo punktuje PO....tyle, że wy brzydzicie się GW i nie czytacie :D
Żadna opcja polityczna nie labidziła tak o wrednych mediach co PiS, który miał na dodatek do dyspozycji media toruńskie.

N kwi 13, 2008 11:43
zbanowany na stałe

Stanisław Adam twierdził, że pieniądze, które dostaliśmy z UE w ciągu 46 miesiecy, czyli do końca lutego br. to były zwrocone "nasze" pieniadze.

I owszem, uważam, że się mylił...to była tylko niewielka część, pieniędzy z których nas wcześniej oskubano.

N kwi 13, 2008 11:44
Zobacz profil WWW
Pomyłki udawadnia sie konkretnymi dowodami - "ja uważam" to żaden argument...to tylko Twoje osobiste zdanie.

N kwi 13, 2008 11:49

Gruby, chyba mnie jednak nie zrozumiałeś (albo nie chciałeś).

Ja nie mówiłem o znakowanych pieniądzach, no wiesz, takich jak przy zakupie kontrolowanym.

Ja mówiełem o pełnym bilansie wyrażonym w jednostkach pieniężych. Pełnym! Od chwili rozpoczęcia podchodów do anszlusu.

Takim bilansie, który uwzględnia wszystkie straty (w tym utracone korzyści), wszelkie prywatyzacje (w tym wrogie przejęcia), itd.
Czyli - wszystkie koszty anszlusu.

N kwi 13, 2008 11:51
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

- "Czy Ziobro aresztuje Listkiewicza"...Ty wiesz o czym piszesz? - aresztowania sędziów. działaczy piłkarskich rozpoczęły się ponad 2 lata temu...to na co czekał Twój ukochany Ziobro przez 2 lata? :D
- "walka z korupcją"...a przez 2 lata też nie doszukał się mafii wśród policji, biznesu - sprawa śmierci Olewnika.
Bylejakiej tanecznicy zawadza rąbek od spódnicy...ile media negatywnie pisały o rządach SLD, AWSu, teraz wiekszość z nich równo punktuje PO....tyle, że wy brzydzicie się GW i nie czytacie :D
Żadna opcja polityczna nie labidziła tak o wrednych mediach co PiS, który miał na dodatek do dyspozycji media toruńskie.

Czy mozesz mi zacytowac jeden artykuł, w którym media o nakladach znaczącycyh i z list najbardziej opiniowtworczych krytykują poczynania Platformy? Oczywiście możesz też napisać, ze nie krytykuja bo wszystko jest wspaniale....

Pierwsza część Twego tekstu jest dla mnie mało zrozumiała...Nie wiem o co Ci chodzi...Pisałem z sarkazem o tytułach które pojawiłby się za rzadów PiS-u..i tylko tyle. Na te same wiadomości oczywiście.

Jeżeli chodzi o "sprawę" Olewnika, to za Ziobry została ona wyjaśnmiona a winni zatrzymani, jak byś nie wiedziała...co do "politycznego" aspektu sprawy zobaczymy co zrobi pan prokurator-adwokat Ćwiąkalski, sądzę, ze nic nie zrobi....ale pożyjemy zobaczymy.
Wyobrażasz sobie coby się działo gdyby Ziobro oskarżał polityków innych partii za rzadów PiS-u bez dowodów? Bolszewizm i zagrozenie demokracji...Gruby by tu cały net zarzucił swoimi tekstami...
On miał dowody, nagrania, taśmy...a wy dalej, ze oskarza neiwinnie.....obłudnicy :?

N kwi 13, 2008 11:52
Zobacz profil WWW
zbanowany na stałe

Pomyłki udawadnia sie konkretnymi dowodami - "ja uważam" to żaden argument...to tylko Twoje osobiste zdanie.

a czytałas tekst ,który link podalem we wczesniejszym poscie...?
Więc kto tu "udawadnia dowodami"...eh, a już dawno sobie obiecałem, przyznawać rację ludzim, po co ja sie "produkuję" w beznadziejnych sytuacjach....

N kwi 13, 2008 11:55
Zobacz profil WWW

Zignorowałaś MÓJ wpis:
viewtopic.php?p=336898#336898
To do Ciebie nie podobne.
Zadziwiasz mnie.
:o

N kwi 13, 2008 11:56
Zobacz profil WWW
Kosiarz, nieźle sparafrazowałeś mój post.
Gratulacje.
Tak właśnie było by gdyby u władzy nadal pozostawał PiS.
Alus, nigdy - za tamtej - kadencji nie było takiej bryndzy informacyjnej.
Media na siłę - wtedy - nakręcały wszelakie wiadomości podnosząc byle kał do roli sensacji i tragedii narodowej.
Wszystko miało na celu deprecjonowanie ówczesnej władzy.

N kwi 13, 2008 11:57
kosiarz - pisałeś z sarkazmem, a ja mogę Ci przedstawić masę artykułów krytykujących poprzednie rządy przed PiS a zerknij czasem do GW i zobaczysz czy tak oszczędza PO, jak ty sugerujesz.
Posłuchaj "Skaner polityczny"...70% wypowiedzi dziennikarzy jest krytyczna wobec aktualnej ekipy rządzacej - dziś np. na temat ustawy medialnej.
osiris - a nie pamietasz za tamrej ekipy 3 razy dziennie zwoływane konferencje prasowe przez min, kochających media...niszczarki, gwożdzie, pudła ustaw :D ?
Ale za Ziobry nikt "nie dostrzegł" dziwnego samobójstwa Piotrowskiego. Ja też mogę zadziwiać :D - ale poprostu nie zauważyłam...a wzrost cen i inflacji rozpoczął się od poczatku 2007r - drożała energia elektryczna, gaz, materiały budowlane, ceny mieszkań, grunty.
A spożywka skokowo o 20-30% - sery żółte, mleko, chleb...chleb kosztował w moim miescie ponad 2 zł, teraz spadł do 1,80 zł.

N kwi 13, 2008 12:58
A spożywka skokowo o 20-30% - sery żółte, mleko, chleb...chleb kosztował w moim miescie ponad 2 zł, teraz spadł do 1,80 zł.

Chyba żyjemy w innych krajach.
U mnie za czasów PiS chleb był za 1,60-1,80 a teraz jest po 2-2,40.
Czyż nie dziwne to?
Jeżeli będziemy się przerzucali takimi rozbieżnymi informacjami, to na pewno do żadnej konstruktywnej tezy nie dojdziemy.
"Każda sroczka swój ogon chwali" :D
Inna sprawa, że w lubuskiem już od dawien dawna mamy inne ceny jak w całym kraju (tzn. wyższe)
Jednakowoż u mnie ceny chleba poszły w dół, a nie do góry.

N kwi 13, 2008 15:03
Miało być, że u mnie ceny chleba poszły do góry, a nie w dół.

N kwi 13, 2008 15:04
A w lubelskiej "Stokrotce" w Kielcach chleb jest po 1,80 :)
Nabiał z Krasnegostawu macie pycha

N kwi 13, 2008 16:11
zbanowany na stałe

O fakty nie warto się spierać, faktem jest szybko rosnąca inflacja ....więc skądś musi czerpać te wzrosty...

Jeżeli zaś chodzi o krytykę ze strony GW poprzednich rządów, przypomina mi się, ze już na ten temat była dyskusja...

Wyborcza, ma określoną jasną linię...to ..trockizm? liberalny socjalizm?- wszystko naraz ...., kojarzony z Geremkiem, Mazowieckim i dziesiejszą PD, atakowali Milera, sprzyjali Kwaśniewskiemu, ...wszyscy byli "doradcy" Solidarności i okrągło stołowi "układowcy"...obiecali komuchom bezkarność i z dużym powodzeniem się z tego wywiązują. wspólna Europa na wzór trockistowski im się marzy, i te marzenia realizują.
Oni nigdy nie wierzyli a nawet nie chcieli upadku komunistów, chcieli zmian wewnątrz tego bloku a nie jego całkowitej porażki.

Współcześni trockiści twierdzą, że upadek ZSRR i państw Bloku Wschodniego potwierdziły przypuszczenia Trockiego (np. w proces upadku ZSRR i PRL mocno zaangażowane były biurokratyczne ekipy Gorbaczowa i Jelcyna, a także Jaruzelskiego – Kiszczaka).

Jedną z elementarnych podstaw trockizmu jest krytyka tejże stalinowskiej biurokracji jako ciała niszczącego państwo robotnicze i prowadzące w ostateczności do restauracji kapitalizmu. Trocki nazwał ten proces stalinowską kontrrewolucją (termidorem) polityczną. Aby proletariat odzyskał władzę, powinno jego zdaniem dojść do proletariackiej rewolucji politycznej, która obali panowanie kasty biurokratycznej.

Cytuj:
Jednym z podstawowych elementów trockizmu jest teoria permanentnej rewolucji swego czasu przeciwstawiana stalinowskiej koncepcji "budowy socjalizmu w jednym kraju". Teoria rewolucji permanentnej opiera się na marksistowskim założeniu, że budowa socjalizmu, a wcześniej dyktatury proletariatu musi mieć charakter międzynarodowy (już Fryderyk Engels w pracy Zasady komunizmu pisał: "Czy rewolucja będzie mogła dokonać się w jednym poszczególnym kraju? Nie, jest to niemożliwe [...]").

Jest to realizowane teraz w Europie...zjednoczenie, nie narodowych państw, ale skonfederowanie gospodarcze, polityczne i ideologiczne, pod wspólnym "mianownikiem"...

Oczywiście jest to odmiana wspólczesna, biorąca pod uwagę "wypatrzenia" komunizmu... mocno antyklerykalna...antykościelna.

PiS nie mieścił się w żaden sposób w tych ramach, był i jest zwalczany jako największy wróg...czemu się nie dziwię.

"Socjalizm tak!, wypaczenia nie"....to hasło A. Michnika

Cytuj:
Zgodnie z retoryką Komunistycznej Partii Polski scena polityczna w II RP dzieliła się na formacje demokratyczne (KPP i jej sojusznicy lub klony) i faszystowskie (cała reszta). I ta koncepcja tkwi jak kołek w mózgu naczelnego „Gazety Wyborczej”. Jeżeli do władzy dochodzą ludzie niezwiązani z obozem demokratycznym (obozem Michnika) demokracja jest w niebezpieczeństwie. Zresztą jak kpił już w 1990 r. przyszły publicysta „Gazety Polskiej” Jacek Kwieciński – samo zakładanie partii politycznych bez zgody środowiska Michnika jednoznacznie określało ich faszystowski charakter.

http://www.zapis-slaski.salon24.pl/30762,index.html

N kwi 13, 2008 19:00
Zobacz profil WWW

Więc 1% dla wszystkich to sprawiedliwe czy nie.."liberalny" SweetChild-zie ...?

Przede wszystkim nie było mowy o tym, czy jest to sprawiedliwe czy nie, ale czy wszyscy płacą tyle samo. I w matematyce klasycznej 1% od 1000zł to więcej niż 1% od 100zł. Dokładnie 10 razy więcej, czyli o rząd wielkości. Żadne zaklęcia o sprawiedliwości społecznej tego nie zmienią.

A czy sprawiedliwe, to już inna sprawa. Poczucie sprawiedliwości każdy może mieć inne, bo to trudno zmierzyć czy obliczyć. Moim zdaniem nie jest sprawiedliwe, aby obywatele cieszący się równymi prawami i mający jeden głos w wyborach płacili różne podatki. Za sprawiedliwy uważam podatek pogłówny. Nie znaczy to jeszcze, że domagam się jego wprowadzenia, pewien stopień niesprawiedliwości jestem w stanie zaakceptować w imię spokoju społecznego.

N kwi 13, 2008 20:05
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 135  Następna strona