|
|
|
Ojcze czemus mnie opuscil!!!
Autor |
Wiadomość |
Seweryn
|
 Re: Ojcze czemus mnie opuscil!!!
PETRONIUSZ napisał(a): Seweryn napisał(a): PETRONIUSZ napisał(a): I pytanie drugie modlitwa Jezusa w ogrodzie oliwnym to raczej beletrystyka: sam Jezus potwierdza iz uczniowie spali podczas tej modlitwy Skad znamy wiec jej tresc ? Jaki problem dla Boga , aby w Piśmie Świętym znalazł się tekst którego nikt nie słyszał ? Nie ma problemu - teoretycznie wszystko jest mozliwe . Tak to juz jest ze tam gdzie logika nie wystarcza trzeba odwolac sie do sil wyzszych i sprawa jest jasna . Niestety coraz czesciej Kosciol cofa sie albo ucieka do mistyki. Po dyskusji doszlismy jednak do wniosku ze mozliwe jest aby ta modlitwa miala miejsce i jej tresc byla znana - Jezus wg. logiki musial byc szpiegowany w Ogrodzie Oliwnym . Trudno dopuscic mysl ze Judasz idac po ludzi majacych pochwycic Jezusa pozostawil Go bez nadzoru .Uczniowie wraz z Jezusem mogli udac sie gdziekolwiek- i szukaj wiatru w polu
Przecież Stwórca w rzeczy samej jest siłą wyższą , więc nielogiczne byłoby tej siły nie uwzględniać .
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So kwi 26, 2008 9:53 |
|
|
|
 |
R6
|
Ale tak to można bronić innych religii że są prawdziwsze od chrześcijaństwa bo choć absurdalniejsze od niego to przecież Bóg wszystko może i religia absurdalniejsza może być lepsza. 
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
So kwi 26, 2008 10:21 |
|
 |
PETRONIUSZ
|
R6 napisał(a): Ale tak to można bronić innych religii że są prawdziwsze od chrześcijaństwa bo choć absurdalniejsze od niego to przecież Bóg wszystko może i religia absurdalniejsza może być lepsza. 
Dlatego mysle ze jesli bedziemy szukac i wyjasniac to chyba nie bedziemy szkodzic religii jak mysla fanatycy ( a nazbieralo sie ich  !!!!!)
_________________ tylko pytania sa latwe.....niestety
|
So kwi 26, 2008 10:44 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
PETRONIUSZ napisał(a): Dlatego mysle ze jesli bedziemy szukac i wyjasniac to chyba nie bedziemy szkodzic religii jak mysla fanatycy ( a nazbieralo sie ich  !!!!!)
Szukać i wyjaśniać trzeba ,tym bardziej ,że Ateiści do tej pory nie mągą wyjaśnić jak powstał materiał z którego są zbudowani , a tym samym nie wiedzą kim są i z kąd pochodzą. Skoro nie mogą wyjaśnić kim są , to jak chcą wyjaśnić kim jest Stwórca?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
So kwi 26, 2008 11:06 |
|
 |
PETRONIUSZ
|
Seweryn napisał(a): PETRONIUSZ napisał(a): Dlatego mysle ze jesli bedziemy szukac i wyjasniac to chyba nie bedziemy szkodzic religii jak mysla fanatycy ( a nazbieralo sie ich  !!!!!) Szukać i wyjaśniać trzeba ,tym bardziej ,że Ateiści do tej pory nie mągą wyjaśnić jak powstał materiał z którego są zbudowani , a tym samym nie wiedzą kim są i z kąd pochodzą. Skoro nie mogą wyjaśnić kim są , to jak chcą wyjaśnić kim jest Stwórca?
ATEISTA- to czlowiek o okreslonych pogladach dla ktorego wiara jest czyms zbednym , dlaczego wiec pojawaja sie na katolickich forach ? Odpowiedz jest tak prosta ze az smieszna - szukaja Boga . Potwierdzaja swoja samotnosc . Siedza niby wygodnie a cos ich gniecie w tylek i szukaja CO!! 
_________________ tylko pytania sa latwe.....niestety
|
So kwi 26, 2008 11:31 |
|
|
|
 |
snafu
|
Proszę trzymać się tematu.
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
So kwi 26, 2008 12:55 |
|
|
|