Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

Najlepiej metal mieszać z metalem 8)

No, i tak trzymać, A.!!!! :spoko: :) :)

So kwi 26, 2008 17:12
Zobacz profil WWW

Jeżeli chodzi o mieszankę metalu z jazzem, to przychodzi mi do głowy Maudlin Of The Well. polecam.

N kwi 27, 2008 18:01

Metalu słucham od kilku dobrych lat. Prawdą jest, że metal może źle na człowieka wpłynąć. Ostatnio Nergal, wokalista "Behemoth", na koncercie podarł Biblię, którą publiczność zaczęła podpalać. Metal może być statnistyczny, w końcu gatunek Black Metal nie wziął się z kosmosu. Ale jest też Power Metal, thrash metal i wiele innych metalów. Osobiście słucham Power Metalu i Syphonic Metalu. Power cechuje się nawiązaniami do fantasy i mitologii. Nie musi skłaniać ludzi do palenia Pisma.

Ale może. Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem.

Przy okazji słucham też reggae i podobnych rytmów. Ludzie, którzy słuchają metalu, często potrzebują po prostu dawki agresji, gniewu, motywacji, a nic tak mnie nie pcha do przodu jak potężna dawka bohaterskich czynów w postaci ślicznie oprawionej piosenki okraszonej mocnym brzmieniem.

A reggae jest dobre dla odprężenia.

Pozdrawiam.

N kwi 27, 2008 18:19

Ostatnio Nergal, wokalista "Behemoth", na koncercie podarł Biblię, którą publiczność zaczęła podpalać

No, tego to ja już nie popieram. W ogóle nie słucham takich zespołów jak Gorgoroth, Behemoth, bo te są faktycznie satanistyczne. Nawet główni przedstawicie metalu nie dopuścili się tego czynu, aby publicznie podrzeć i spalić Biblię. Mowa oczywiście o Black Sabbath.

Szymon_G napisał(a):
Przy okazji słucham też reggae i podobnych rytmów (...) reggae jest dobre dla odprężenia

Reggae też dużo słucham i bardzo lubię :) Zawsze kojarzyła mi się z miłością, szacunkiem i pokojem. Dla mnie to muzyka typowo chrześcijańska :)

Pn kwi 28, 2008 21:51
Zobacz profil WWW

faktycznie, gdyby wszyscy się upalili, to chrystusowe ziarno nie upadłoby wcale na nieurodzajną glebę ;)

Crosis

Pn kwi 28, 2008 22:06

Power cechuje się nawiązaniami do fantasy i mitologii. Nie musi skłaniać ludzi do palenia Pisma.

Jak to nie?! To chyba oczywiste, że trzeba z imieniem Thora na ustach i toporem w garści napadać, palić i rabować chrześcijańskie świątynie i klasztory! A do tego trzeba pamiętać, że trzeba jako mighty immortal warrior przetrzeć drogę dla biednych, uciskanych elfów, które z pewnością byłyby prześladowane przez kościół. Poza tym trzeba złupić watykan, bo tam na pewno ważne itemy leżą i wogóle najróżniejsze artefakty. Nie można też zapominać o pomocy uciskanym poganom, na Swarożyca! I wogóle wszystkim uciskanym! Krew, stal, topór i bracia w metalu! Ave, slava i wogóle!

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn kwi 28, 2008 22:40

Crosis

Pn kwi 28, 2008 23:39

Chrześcijaństwo w oparach zielska...

faktycznie, gdyby wszyscy się upalili, to chrystusowe ziarno nie upadłoby wcale na nieurodzajną glebę ;)

Ponieważ nie chcę schodzić z tematu, wypowiem się krótko :)

Crosis!

Muzyka reggae ogólnie rzecz biorąc zakładała miłość i pokój, ale nie w duchu chrześcijańskim. Jednakże w ciągu ostatnich dwóch dekad powstało dość dużo chrześcijańskich zespołów grających muzykę reggae, którym wcale nie chodziło o legalizację marihuany, aprobatę rozwiązłego trybu życia, ale o tworzenie muzyki i godnego dlań przesłania, inspirując się tylko twórczością zespołów niechrześcijańskich, bo przecież najważniejsza jest muzyka.

Wt kwi 29, 2008 15:49
Zobacz profil WWW
http://pl.youtube.com/watch?v=tHhZ2LThpv4
Wyrąbanie zrobili , ogólnie bardzo pozytywnie jestem zaskoczony, z wyjątkiem ostatniej sceny - ehh Nergal musiał sobie porwac biblię , widac myśli że jeszcze szokuje ...

Ale ogólnie super ;)

N maja 04, 2008 18:26

Nergal musiał sobie porwac biblię , widac myśli że jeszcze szokuje

Nergal to psychopata i pomyśleć, że taki ktoś jest magistrem historii i uważa się za patriotę. Na łamach kwietniowego Teraz Rocka, w dziale Strip-Tease (pytania, nawet te najbardziej intymne, :? kierowane do artystów przez fanów - przyp. tłum.) mówił, odpowiadając na to pytanie bardzo zadowolonych z tego incydentu 3 fanów (podobne sformułowanie pytań), że dla niego Biblia to po prostu LIES.

Pn maja 05, 2008 20:55
Zobacz profil WWW
Dusky napisał(a):
Nergal musiał sobie porwac biblię , widac myśli że jeszcze szokuje

Nergal to psychopata i pomyśleć, że taki ktoś jest magistrem historii i uważa się za patriotę. Na łamach kwietniowego Teraz Rocka, w dziale Strip-Tease (pytania, nawet te najbardziej intymne, :? kierowane do artystów przez fanów - przyp. tłum.) mówił, odpowiadając na to pytanie bardzo zadowolonych z tego incydentu 3 fanów (podobne sformułowanie pytań), że dla niego Biblia to po prostu LIES.

no ale teledysk jest bardzo dobrze zrobiony co jak co
a muzyka też świetna (muzyka w sensie gry na instrumentach, nie słów - tutaj jest zbyt dużo sporów by teraz rozwijac je ;) )

Wt maja 06, 2008 1:05

no ale teledysk jest bardzo dobrze zrobiony co jak co
a muzyka też świetna (muzyka w sensie gry na instrumentach, nie słów - tutaj jest zbyt dużo sporów by teraz rozwijac je ;) )

To nie zmienia postać rzeczy. Ich muzyka ma w sobie dużo negatywnej energii, zarówno pod względem tekstowym jak i muzycznym :)

Śr maja 14, 2008 18:56
Zobacz profil WWW

Ich muzyka ma w sobie dużo negatywnej energii, zarówno pod względem tekstowym jak i muzycznym

Czyt. Grają metal.

I warto przypomnieć, że to zespół, który osiągnął więcej niż większość polskiej hały- różne feel, dody, sacro-polo-rubiki są przy nich dosłownie i w przenośni niczym.

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

So maja 17, 2008 17:04

Czyt. Grają metal.

I warto przypomnieć, że to zespół, który osiągnął więcej niż większość polskiej hały- różne feel, dody, sacro-polo-rubiki są przy nich dosłownie i w przenośni niczym.

Oczywiście, że tak!!! Z całą pewnością. To co wymieniłeś to faktycznie hała beztalencia :)

Chciałem tylko zaznaczyć, że nie lubię gdy się moich uczuć religijnych obraża. Dlatego nie wybieram zespołów satanistycznych typu Vader, wspomniany Behemoth, Gorgoroth czy Kat ... ;)

So maja 17, 2008 18:26
Zobacz profil WWW

Post Re: kocham metal
espeja napisał(a):
metalu słucham od lat...i wbrew założeniom wielu ludzi związanych z kościołem, nie stałam się ani satanistką, ani ogólnie złą osobą... Śmieszy mnie najeżdżanie przez katolocką propagandę na zespoły metalowe, nazywanie ich wcielonym złem... to żałosne i śmieszne!

Ale to chyba przede wszystkim to damo uzyskiwanie celowej przyjemności z słuchania tej muzyki jest grzechem. Zapamiętaj to. Nie odtwarzaj tych utworów nawet w myślach.

Bóg jest tylko jeden. Nie ma boga poza BOGIEM. Nie chcę iść do piekła! Nie chcę być potępiony bez końca! Wszystko, co nie jest Bogiem, jest stworzeniem jedynego Boga, jaki istnieje we wszechbycie. Bóg jest niezmienny, bez początku, bez końca.

Pt cze 06, 2008 10:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 47  Następna strona