Autor |
Wiadomość |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
wtedy jest to obojętność,niechęć, czycokolwiek,ale-samo zaprzeczenie kochania nie jest uczuciem. tak jak milczenie to coś więcej niż nie-mówienie.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Cz maja 01, 2008 22:23 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): wtedy jest to obojętność,niechęć, czycokolwiek,ale-samo zaprzeczenie kochania nie jest uczuciem. tak jak milczenie to coś więcej niż nie-mówienie.
A obojętność jest uczuciem?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz maja 01, 2008 22:25 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
tak,ma ,że sie tak wyrażę-temperaturę emocjonalną. zero. natomiast nie-kochanie nie ma żadnej.
jezu,nie wierzę ,że prowadzę tę dyskusje.
...i w dodatku napisałem 'jezu' . strach pomyśleć jakie z tego wyciągniesz wnioski.
_________________ O ile Roland się orientował, religia krzyża jako kolejna nauczała, że miłość i morderstwo są ze sobą nierozerwalnie związane, a koniec końców Bóg i tak zawsze pije krew.
|
Cz maja 01, 2008 22:29 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): tak,ma ,że sie tak wyrażę-temperaturę emocjonalną. zero. natomiast nie-kochanie nie ma żadnej.
jezu,nie wierzę ,że prowadzę tę dyskusje.
...i w dodatku napisałem 'jezu' . strach pomyśleć jakie z tego wyciągniesz wnioski.
To na koniec zapytam czy chodziłeś na języ polski . Jest takie coś jak czasownik , odpowiada on na pytanie co robi? .Nie kocha to właśnie czasownik . Jak może coś robić ktoś kto nie istnieje?
_________________ Jestem po ślubie. Fotograf i kamerzysta z Koszalina których polecam http://www.akcjafilm.pl Videofilmowanie również super. Opinia moja i żony.
|
Cz maja 01, 2008 22:33 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
'nie kocha' to nie czasownik tylko czasownik poprzedzony partykułą.
nie ma w języku polskim czasownika 'nie kocha' podobnie jak 'nie śpi' albo 'nie mówi' .
owszem,chodziłem na j. polski, jak widzisz nawet co nieco zapamiętałem
|
Cz maja 01, 2008 22:36 |
|
|
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): 'nie kocha' to nie czasownik tylko czasownik poprzedzony partykułą.
nie ma w języku polskim czasownika 'nie kocha' podobnie jak 'nie śpi' albo 'nie mówi' .
owszem,chodziłem na j. polski, jak widzisz nawet co nieco zapamiętałem
Aha to nie czasownik tylko czasownik ,więc na jakie pytanie odpowiada?
|
Cz maja 01, 2008 22:38 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
'nie kocha' to nie czasownik, tylko dwie odrębne częsci mowy -czasownik (kocha) i partykuła (nie).
tak jaśniej?
|
Cz maja 01, 2008 22:40 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): 'nie kocha' to nie czasownik, tylko dwie odrębne częsci mowy -czasownik (kocha) i partykuła (nie).
tak jaśniej?
No właśnie ,więc ten czasownik poprzedzony partykułą , odpowiada na pytanie co robi?
|
Cz maja 01, 2008 22:42 |
|
 |
Seweryn
|
Ale mniejsza z tym , dobranoc.
|
Cz maja 01, 2008 22:49 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
wiesz,podobno Qetzalcoatl interesuje wielu ludzi.
co robi? -interesuje.
o wielkie nieba,jak to -interesuje? -przecież Go nie ma!!!
hmm...musi być gdzies w tym jakiś szwindel.
|
Cz maja 01, 2008 22:52 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): wiesz,podobno Qetzalcoatl interesuje wielu ludzi.
co robi? -interesuje.
o wielkie nieba,jak to -interesuje? -przecież Go nie ma!!!
hmm...musi być gdzies w tym jakiś szwindel.
Zapewniam cię że nikogo on nie interesuje prócz ciebie.Ateiści tak mają wymyślają rzeczy których nie ma ,a potem się tym interesują.
|
Cz maja 01, 2008 22:56 |
|
 |
WaszJudasz
zbanowany na stałe
|
Ach ci Aztekowie. Toltekowie zresztą też. jedna zgraja niepoprawnych krwiożerczych ateistów.
|
Cz maja 01, 2008 22:58 |
|
 |
Seweryn
|
WaszJudasz napisał(a): Ach ci Aztekowie. Toltekowie zresztą też. jedna zgraja niepoprawnych krwiożerczych ateistów.
Tak oczywiście.
Ps Chciałbym mieć tyle czasu na rozmowy o Bogu co ty, ale niestety muszę iść spać Dobranoc.
|
Cz maja 01, 2008 22:59 |
|
 |
No
|
Cytuj: Zapewniam cię że nikogo on nie interesuje prócz ciebie
Czyli jednak kogoś interesuje.
|
Cz maja 01, 2008 23:19 |
|
 |
Użyszkodnik
|
Seweryn napisał(a): Nie moge się martwic że nie darzy mnie uczuciem ktoś kto nie istnieje . Przecież Allah i Jahwe to ten sam bóg, więc sam sobie zaprzeczasz. Seweryn napisał(a): Zapewniam cię że nikogo on nie interesuje prócz ciebie. Mnie interesuje - argument rozbity. Seweryn napisał(a): Ateiści tak mają wymyślają rzeczy których nie ma ,a potem się tym interesują.
Przecież Latający Potwór Spaghetti istnieje.
_________________ "Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić." - Albert Einstein
|
Pt maja 02, 2008 10:47 |
|
|
|