Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość

"o normalnych, przyzwoitych poglądach :) "...konkluzja nasówa sie sama - oponenci są "nieprzyzwoici i nienormalni"...

Skoro chcesz tak myśleć, to wolna wola. Mnie to nie boli.
Nawet nie mam chęci i czasu szukać z jakiego kontekstu to wyrwałaś. Dziwna to dla mnie metoda wnioskowania, bo napewno jako biegła interpretatorka PŚ wiesz że o interpretacji decyduje kontekst.

Alus napisał(a):
zgodnie z diagnozą Stanisława, pacienci dr. Strossmajera :D

Jeśli ich argumentacja jest typu: "A w Ameryce biją murzynów", to skojarzenie z "gołębicą" nasuwa się samo. To jak odruch Pawłowa.

Alus napisał(a):
Stanisławie - sprężyna nie służy do zabawy - może spłatać figla i przywalić naciągającemu.

O tym właśnie Osirisowi pisałem. Skoro bawisz się Alus sprężyną (nieumiejętnie czy celowo to już twój problem), to niech potem nikt do sprężyny nie ma pretensji.

Jeśli mogę ci dać radę - znowu będzie miał ktoś do mnie pretensje - to nim coś napiszesz, napisz sobie na brudno, przemyśl, sprawdź czy na temat, popraw. Nie tak emocjonalnie. Bo wychodzą delikatnie mówiąc "niezręczności".

SweetChild napisał(a):
Agora jest ... a nie instytucją o finansach zamkniętych i wyraźnym zabarwieniu ideologicznym.

Wybacz Sweet, ale inaczej nie mogę: Koń by się uśmiał.
O braku ideologicznego zabarwienia GW właśnie przedwczoraj pisał w swoim komentarzu ks. Stopka A nie mówiłem?
Moim zdaniem tytuł jest tylko "nieco" naciągany, bo może i tam sobie gdzieś tym razem pokątnie i mówił, ale w różnych wcześniejszych komentarzach nie było to zbyt widoczne. Nie mnie domniemywać dlaczego.
Odnośnie "otwartych" finansów Agory, to niewątpliwie są otwarte, ale jak to się dziś poprawno-politycznie mówi "inaczej". Znasz hasło "kreatywna księgowość"? Na pewno znasz.

SweetChild napisał(a):
Dlatego uważam, że GW jest bardziej obiektywna, co nie znaczy, że wiarygodna. Ekonomia ma bowiem swoje prawa i sensacjologia w mediach wydaje się być niezbędnym elementem walki o przetrwanie. "Wszyscy, którzy walczyli fair, zginęli" ;)

Skoro uznajesz sensacjologię za uprawnioną w GW, to uznaj również jej nieśmiałą odmianę w RM i ND, bo ta przynajmniej nie ślizga się po krawędzi pomówień.

Sweet, nie międlmy dalej tematu RM i GW, bo to całkowicie bezproduktywne. Ja zostanę przy swoim zdaniu, ty przy swoim.

Są ważniejsze bieżące tematy związane z kolejnymi etapami zapowiadanego Cudu 2. Irlandii: zablokowanie emerytom rozliczanym przez ZUS możliwości przeznaczenia 1% na fundacje, 7% wzrost cen żywności, zapowiadane podwyżki cen energii, serial "lub abonament" itd.

Nawet nie ma sensu wymieniać, bo co dzień pojawiają się nowe. Człowiek nie nadąża nadziwić się i skomentować. Dlatego też i nie dziwią mnie histeryczne reakcje zakochanych w Tusku, gdy się im przypomni o tych obietnicach. Muszą być w marnej psychicznej kondycji. Współczuję, ale przecież sami sobie wybrali, co pokochali.

A w Europie ile się dzieje. Choćby to wreszcie oficjalne spotkanie Barroso z bracią murarską, o którym wcześniej wspomniałem (Masoni w Komisji Europejskiej).
Pytanie tylko, czy to był błąd w sztuce (murarskiej), czy pełna premedytacja, otwarcie przyłbicy i powiedzenie: Patrzcie, kto tu rządzi?

Wt kwi 29, 2008 11:21
Zobacz profil WWW
Nie piszę emocjonalnie :) ...staram się widzieć w każdym człowieku "najmniejszego z tych braci Moich najmniejszych"...ale nie decyduję o świadomości interlokutorów - nawet gdy ktoś zechce być sprężyną :(
Bawiąc się sprężyną wywołuje się efekt tego rodzaju:
- "Księże Prałacie chcemy księdzu coś pokazać",
- "A co pokażecie- fi...ta?"

Wt kwi 29, 2008 11:58
Donald lepszy od obywatela ojca R. o 132% :!:

Ufamy Tuskowi, nieufność budzi o. Rydzyk
SONDAŻ CBOS

Obrazek
Fot. PAP

Według najnowszego sondażu CBOS, największym zaufaniem cieszy się premier Donald Tusk (66 proc.),
a największą nieufność wśród badanych budzi dyrektor Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk (66 proc. deklaracji nieufności).

W czołówce rankingu zaufania kolejne pozycje zajmują: Lech Wałęsa (51 proc.),
Radosław Sikorski (50 proc.), Bronisław Komorowski (49 proc.) oraz Waldemar Pawlak (44 proc.).

Z brakiem zaufania spotykają się, oprócz o. Tadeusza Rydzyka,
także były premier Leszek Miller (57 proc.),
prezes PiS Jarosław Kaczyński (56 proc.),
oraz prezydent Lech Kaczyński (48 proc).

//mat

VIDE: http://www.tvn24.pl/-1,1547880,wiadomosc.html
.

Wt kwi 29, 2008 12:53

SweetChild napisał(a):
Agora jest ... a nie instytucją o finansach zamkniętych i wyraźnym zabarwieniu ideologicznym.

Wybacz Sweet, ale inaczej nie mogę: Koń by się uśmiał.
O braku ideologicznego zabarwienia GW właśnie przedwczoraj pisał w swoim komentarzu ks. Stopka

Przecież ja nie pisałem o braku zabarwienia ideologicznego GW. Po prostu na tle RM czy ND nie jest ono aż tak wyraźne. Chociażby dyskusja o eutanazji - przecież to jeden z tematów nurtujących przeciętnego obywatela, a GW otwierając debatę udostępnia jej łamy zarówno dla zwolenników jak i dla przeciwników. W mediach o wyraźnym zabarwieniu ideologicznym mielibyśmy tylko opinie entuzjastów eutanazji, przedstawiających ją jako cudowny środek na rozwiązanie wszystkich problemów współczesnego świata. Albo też jedynie opinie ludzi, którzy straszyliby nowym holokaustem itd.

Stanisław Adam napisał(a):
Odnośnie "otwartych" finansów Agory, to niewątpliwie są otwarte, ale jak to się dziś poprawno-politycznie mówi "inaczej". Znasz hasło "kreatywna księgowość"? Na pewno znasz.

Znam, ale nie widzę podstaw do takiego zarzutu. Takie przypadki zdarzają się wśród spółek giełdowych, ale nie można na ich bazie wnioskować, że każda spółka prowadzi kreatywną księgowość i oszukuje inwestorów. Podobnie przecież z faktu, że trafiają się księża-pedofile nie można każdego kapłana podejrzewać o pedofilię.

Skoro uznajesz sensacjologię za uprawnioną w GW, to uznaj również jej nieśmiałą odmianę w RM i ND, bo ta przynajmniej nie ślizga się po krawędzi pomówień.

Wybacz Stanisławie, ale inaczej nie mogę: Koń by się uśmiał. ;)
Chociażby Gruby w tym wątku wykazał, że jest inaczej.

Sweet, nie międlmy dalej tematu RM i GW, bo to całkowicie bezproduktywne. Ja zostanę przy swoim zdaniu, ty przy swoim.

A jednak muszę przyznać, że po kilku dyskusjach na Forum moje zdanie na temat RM czy ND zmieniło się na mniej negatywne.

Wt kwi 29, 2008 16:04
Stanisławie Adamie, ja też nie jestem mściwy, ale jestem konsekwentny, więc zapytam:
Czy zrozumiałes już, że nie nadejdzie taki czas abym musiał odszczekiwać to, co napisałem o Wojciechu Wybranowskim i jego paszkwilu opublikowanym w wielkopiątkowym "Naszym Dzienniku" :?:
Obiecywałeś, że odpowiesz na to pytanie, gdy wypierzesz rodzinne brudy.
Dużo jeszcze masz brudów we własnej rodzinie Mój Ty Zawiszo Czarny inaczej :?: :razz: :razz: :razz:
[/quote]

Stanisławie Adamie, to nadal aktualne!

Śr kwi 30, 2008 9:09

Donald lepszy od obywatela ojca R. o 132% :!:

Ufamy Tuskowi, nieufność budzi o. Rydzyk
SONDAŻ CBOS

Obrazek
Fot. PAP

Według najnowszego sondażu CBOS, największym zaufaniem cieszy się premier Donald Tusk (66 proc.),
a największą nieufność wśród badanych budzi dyrektor Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk (66 proc. deklaracji nieufności).

W czołówce rankingu zaufania kolejne pozycje zajmują: Lech Wałęsa (51 proc.),
Radosław Sikorski (50 proc.), Bronisław Komorowski (49 proc.) oraz Waldemar Pawlak (44 proc.).

Z brakiem zaufania spotykają się, oprócz o. Tadeusza Rydzyka,
także były premier Leszek Miller (57 proc.),
prezes PiS Jarosław Kaczyński (56 proc.),
oraz prezydent Lech Kaczyński (48 proc).

//mat

VIDE: http://www.tvn24.pl/-1,1547880,wiadomosc.html
.

Skąd wiesz, że to jest prawda, masz jakies podstawy ?

Śr kwi 30, 2008 9:50

Śr kwi 30, 2008 9:53
5. RAZ OBCHODZIMY DZIEŃ FLAGI RP

Obrazek

Powszechnie uważamy, że towarzyszy nam od zawsze.
Tymczasem biało-czerwona flaga jest "nasza" od niespełna 180 lat.
W piątek obchodzimy jej święto. Będzie hucznie i podniośle.

(...)

mtom//mat

VIDE:
http://www.tvn24.pl/-1,1548049,wiadomosc.html
.

Pt maja 02, 2008 6:39
(...)

Skąd wiesz, że to jest prawda, masz jakies podstawy ?

Po pierwsze primo to nie ja przeprowadzałem ten sondaż tylko profesjonalna instytucja.
A po drugie primo znikome zaufanie do oligarchy obywatela ojca R. potwierdza klapa propagowanej przez jego organy akcji przeciwko ratyfikowaniu Traktatu z Lizbony przez parlament (akcji na rzecz przeprowadzenia referendum ogólnokrajowego).

Pt maja 02, 2008 10:13
KOLEJNA SKARGA DO KRAJOWEJ RADY RADIOFONII I TELEWIZJI

Czy na antenie znów pojawią się wezwania do obrony Radia Maryja?
tvn24KRRiT raz upomniała ojca Rydzyka, ale nie nałożyła kary.
Teraz musi rozpatrzyć kolejną skargę na nadawanie reklam przez Radio Maryja.
Stacja jako nadawca społeczny nie ma do tego prawa - pisze "Gazeta Wyborcza".

Obrazek
Czy na antenie znów pojawią się wezwania do obrony Radia Maryja?
tvn24

(...)

//sk

VIDE: http://www.tvn24.pl/0,1548219,0,1,wiadomosc.html
.

Pt maja 02, 2008 10:35

Cytuj:
Po pierwsze primo to nie ja przeprowadzałem ten sondaż tylko profesjonalna instytucja.

Jo , richtig, ja też zawsze mówie - ja nic niewiem , ja tu tylko pracuje . :)

Cytuj:
A po drugie primo znikome zaufanie do oligarchy obywatela ojca R. potwierdza klapa propagowanej przez jego organy akcji przeciwko ratyfikowaniu Traktatu z

Ależ oczywiście ! Co ma piernik do wiatraka , a jeśli mówisz o totalitarnym łamaniu demokracji w Polsce i Europie w sprawie traktu , to sie zgadzam. To co ludzie mysla w Europie na ten temat nie żadnego znaczenia , ma być Eurokołchoz i koniec.

Pt maja 02, 2008 19:55
"Eurokołchoz"...to zależy od mentalności...kołchoźnikowi nawet pałac jawi kołchozem :D

Pt maja 02, 2008 20:57

To było żałosne kwilenie.
Tyle banałów, komunałów, truizmów, sloganów na metr kwadratowy nie słyszałem od lat.
Zero konkretów (Jak zresztą zawsze), tylko mgliste zapowiedzi.
Od paru miesięcy mamy wyłącznie same zapowiedzi, chyba tak będzie przez całą kadencje, bo tak jest najprościej rządzić.
Te obiadki dla każdego dziecka jak leci oraz boiska w każdej gminie i wsi, ze sztuczną murawą i oświetleniem.
Myślałem, że przedawkowałem drinka sysząc te pustosłowie.
Jakbym był na przemówieniu jakiegoś sekretarza KC.
Nawet myślałem, że Tusk uroni łzę mówiąc o naszych seniorach.
Co za szeroki gest z tym abonamentem, tylko zamiast znosić abonament dałby lepszą rewaloryzację rent i emerytur.
Seniorzy nawet nie są świadomi, że to ich rękami ma być zniszczona TVP.
Ponieważ z tych niewielu płacących to emeryci i renciści są w przewadze (chyba jakieś 60-80%)
Tylko w tym celu chce się ulżyć naszym seniorom.
Na prawde pomysłowy ten nasz Donek.
A jak załatwił i spacyfikował lekarzy. Tu należy mu się order.
Szkoda tylko, że najwięcej ucierpią pacjenci, ale oni w tej walce najmniej się liczą chociaż widnieją na sztandarach tak lekarzy jak i rządu.

So maja 03, 2008 7:17
To po co oglądałeś?...ja już od kilkunastu lat nie oglądam - bo gdyby zrobić analizę porównawczą wielu orędzi premierów, prezydentów, niewiele one się różnią.
Tylko J. Kaczyński więcej wstawił straszaków i potworów :D

So maja 03, 2008 8:20
To po co oglądałeś?...

Na pewno mi nie uwierzysz, ale spodziewałem się po nim czegoś nietuzinkowego.
Niestety, ale zawiodłem się sromotnie.
Moim zdaniem zostało dokonane nadużycie, bo orędzie powinno służyć dla jakiejś przełomowej, doniosłej dla kraju sprawy a odbył się żenujący spektakl z remizy strażackiej na skalę gminną.
Czy Donek jest tak bezrozumny, czy ma takich lichych doradców od marketingu?
Nasi - wszyscy - politycy obsuwają się po równi pochyłej, a ten występ był tego dowodem.

So maja 03, 2008 9:33
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 135  Następna strona