Czemu nie mamy moralności Maryji?
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
szkoda...
|
| Wt maja 06, 2008 0:11 |
|
|
|
 |
|
Norma
|
Z tego co wiem, to Maryjii się zawsze chce, zgłoś się do niej.
|
| Wt maja 06, 2008 0:15 |
|
 |
|
niktszczególny
|
opat_90 napisał(a): Chciałbym zobaczyć śmiejącego się do rozpuku Pana Boga, który czyta gdybające wypociny ateistów.
Ja to czuję inaczej:
- kiedy Pan Bóg czyta gdybające wypociny ateistów czasem lekko się uśmiechnie, ale ogólnie nie jest mu do śmiechu
- kiedy Pan Bóg czyta gdybające wypociny chrześcijan tarza się ze śmiechu
|
| Wt maja 06, 2008 6:21 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Co do Maryi, to moim zdaniem nie słusznie nazywa się ją "zawsze dziewicą", bo skąd wiadomo, czy Pan Bóg nie zechce mieć z nią kiedyś klasycznego stosunku ? Nieznane są wyroki boskie !
Co do tematu.
To bardzo smutne jest to, że Pan Bóg nie stworzył wszystkich ludzi tak dobrych i kochających jak Maryja. To moim zdaniem nie jest do końca sprawiedliwe.
|
| Wt maja 06, 2008 8:00 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gdyby Pan Bóg stworzył Cię "dobrym i kochającym jak Maryja" nie miałbyś żadnej możliwości poużywania sobie na tym forum 
|
| Wt maja 06, 2008 12:06 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Norma ..."chętnie posłucham"..podobnie jak ten obraz, do którego mówił dziad 
|
| Wt maja 06, 2008 12:08 |
|
 |
|
Norma
|
Ale co chcesz usłyszeć ? Puszki Pandory ?
|
| Wt maja 06, 2008 17:52 |
|
 |
|
Adamek
|
R6 napisał(a): Maryja była doskonalsza od pierwszych rodziców. Pytałem czemu nie można było od razu stworzyć takich istot zamiast rajskich naiwniaków słuchających rad węża.  Na razie dostaje same bajeczno-poetyckie i życzeniowe odpowiedzi. Czy ktoś tu umiecie odpowiadać wprost na zadane pytanie?
R6 - odpowiedź prosta do bólu ... uważaj i czytaj uważnie:
Maryja nie była doskonalsza od pierwszych rodziców... Pewnie gdybyś Ty był Bogiem utworzyłbyś wszystko doskonale (jak u Orwela...) bez bólu pomyłek zbawienia i odkupienia, nawet szatana stworzyłbyś uczciwego i miłosiernego... na szczęście Bogiem nie jesteś, ufff...
odpowiedziane wprost?
Popełniasz błąd logiczny: zakładasz coś (fałsz) a następnie przez to udowadniasz tezę - obojętnie do jakich wniosków dojdziesz (prawda czy fałsz) zawsze będziesz miał wtedy rację: tak często postępują politycy i akwizytorzy... no ale zasadniczo to trochę dziecinne...
_________________ Wszystkie rzeki płyną do morza, a morze wcale nie wzbiera;
|
| Wt maja 06, 2008 20:21 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ja słucham, analizuję i przyswajam lub odrzucam...to Ty non stop kpisz i jednocześnie piszesz.."chętnie posłucham co mają do powiedzenia oświeceni".
Kilkoro z was zachowuje się na tym forum jak puszka Pandory.
Ja "przyswajam" - to na forum katolickim czuje się między swymi.
a gdy "odrzucam" - nie odpowiada mi ideologia ateizmu - to nawet nie szukam stron ateistów.
Inna sprawa -wierzący czy ateista - jeśli zachowuje się arogancko, bliźnierczo z zamysłem dokuczenia innym - prezentuje siebie jako prostaka...przecież swoim zachowaniem wystawia świadectwo sobie i tylko sobie.
|
| Wt maja 06, 2008 20:36 |
|
 |
|
Norma
|
Czego ty chcesz ode mnie ?
Co Ci się w moich słowach nie podoba ?
Chcesz mi dokuczyć, nauczyć się czegoś, czy może moja obecność Ci przeszkadza ?
|
| Wt maja 06, 2008 21:49 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przeczytaj swoje teksty a zobaczysz..5.05. o godz 22,24 chcesz posłuchać opinii a o 23,53 kwitujesz, że "Biblia i baśnie wskazują sposób na przekształcenie zranien zadanych przez ojca i matke....".
Jak sie to ma do tematu?
opat - wg Ewangelii Maria Magdalena była tą kobietą z której Jezus wypedził 7 demonów, tradycja czy apokryfy, przydają Marii Magdalenie najstarszy zawód świata 
|
| Wt maja 06, 2008 22:05 |
|
 |
|
Norma
|
Alus napisał(a): Przeczytaj swoje teksty a zobaczysz..5.05. o godz 22,24 chcesz posłuchać opinii a o 23,53 kwitujesz, że "Biblia i baśnie wskazują sposób na przekształcenie zranien zadanych przez ojca i matke....". Jak sie to ma do tematu? owe zranienia można przenosić na własne dzieci, jeżeli się ich nie uleczy, terapią jest Biblia, legendy i baśnie. Alus napisał(a): opat - wg Ewangelii Maria Magdalena była tą kobietą z której Jezus wypedził 7 demonów, tradycja czy apokryfy, przydają Marii Magdalenie najstarszy zawód świata 
a mimo tego jest świętą, nie ważne jak się zaczyna życie, ważne jak się je kończy.
|
| Wt maja 06, 2008 22:12 |
|
 |
|
Masa
|
do autora...
jakiej moralności Marii??
Maria była tylko człowiekiem, była więc grzeszna, ludzie zacznijcie czytać Biblie!
_________________ Nie wstydzę się ewangelii Chrystusowej; jest ona bowiem mocą Bożą ku zbawieniu każdego, kto wierzy. (Rzymian 1:16)
|
| Śr maja 07, 2008 12:24 |
|
 |
|
R6
|
Była grzeszna a teraz jest siódmym cudem? Jeśli się pomyliłem to wtedy dziwny wydaje mi się ten kult Matki Boskiej.
_________________ Wadą wiary jest to, że jest wiarą.
http://wiadomosci.onet.pl/2084260,12,zl ... ,item.html
|
| Śr maja 07, 2008 12:34 |
|
 |
|
krystianman
|
no dla mnie tez jest dziwny kult Maryji. w Biblii nic nie ma o tym zeby czcic Maryje ponad to zeby jej nalezal sie szacunek od nas z tego tytułu ze urodzila Jezusa i byla dobra kobieta.
ale byla grzeszna. tak jak my wszyscy.
|
| Śr maja 07, 2008 13:56 |
|
|
|