Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 19:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Cytuj:
PiS nigdy do Rady Programowej TVP nie wybrał Gadzinowskiego, uczyniło to SLD z mocy ustawy ...6 lat temu!!!, która przewiduje, 10 jej członków z nadania partyjnego-sejmowego.

http://wiadomosci.onet.pl/1742714,11,1,1,,item.html

"Podczas tego posiedzenia na członka prezydium Rady wybrany został m.in. były poseł SLD, dziennikarz tygodnika "Nie" Piotr Gadzinowski. Według serwisu newsweek.pl, Gadzinowskiego wybrali "członkowie Rady związani z PiS i LPR"."

Bez komentarza . Ehh Pisiaczki :) i ja jestem "manipulowany" :)
Społeczeństwo dalo kopa PISowi i da jeszcze nie raz . Kaczyńskie same siebie niszczą - wystarczy ich cytować . Tyle chamstwa i agresji to nie ma u nikogo.

Popatrz na siebie...
Wybrańcy Po, Ci nie przeszkadzają? Kalisz, Boni...i setki czy nawet tysiące odradzających się "panów" IIIRP..to jest dopiero obłuda.
Wyciąga się bzdurny "awans" w podrzednej nic nie znaczącej Radzie, gdy codziennie mamy dziesiątki przykłądow powrotu ludzi "umoczonych" w przeszłości i znów stawianych na piedestale, w ministerstwach i rzadzie przez Platformę.

Wt maja 06, 2008 8:27
Zobacz profil WWW
"Bez papierosów i wódy mozna się spokojnie obejść" - może Ty, ja 9nie palę, piję b, żadko okazyjnie, tosty) - ale są tacy, którzy się nie obejdą :D
A tak poważnie - płacę za kablówkę - TVP 1,2 nie oglądam wcale,
za co mam płacić?

Wt maja 06, 2008 8:28
zbanowany na stałe

Cytuj:
A tak poważnie - płacę za kablówkę - TVP 1,2 nie oglądam wcale,
za co mam płacić?

a kto bedzie pózniej płacił? gdy już zostanie zlikwidowany abonament? to jest "wał" tysiącelcia" który Platforma nam wmawia...
A zaklady, firmy instytucje posiadajace odbiorniki TV, dlaczego mają nie płacic?? A dorobek narodowy gdzie się podzieje? To historia Polski, to dziedzictwo pokoleń Polaków, z ich abonamentu, znów złodzieje chcą kraść.
Dlaej na to pozwalacie.

Wt maja 06, 2008 8:34
Zobacz profil WWW

Popatrz na siebie...
Wybrańcy Po, Ci nie przeszkadzają? Kalisz, Boni...i setki czy nawet tysiące odradzających się "panów" IIIRP..to jest dopiero obłuda.
Wyciąga się bzdurny "awans" w podrzednej nic nie znaczącej Radzie, gdy codziennie mamy dziesiątki przykłądow powrotu ludzi "umoczonych" w przeszłości i znów stawianych na piedestale, w ministerstwach i rzadzie przez Platformę.

W przeciwieństwie do PISu który wprowadził SAMOOBRONE (jeszcze nie tak dawno zwaną ramieniem zbrojnym SLD) w której wielu byłych posłów SLD do rządu .
Czy Kalisz jest w rządzie PO ? A chcesz przykłady "nawróconych" posłów i działaczy SLD którzy w rzadzie PIS byli jakimiś viceministrami sekretarzami stanu (z nadania SAMOOBRONY większość ale o ile się nie myle to chyba ktoś się zdarzył też z nadania PIS) .

Mi to nie przeszkadza . Bo nie stosuje odpowiedzialności zbiorowej . III RP tworzyli w niemałej mierze Kaczyńskie Jak za nieprawidłowości III RP nie odpowiada minister srawiedliwości który można powiedzieć 20% czasu trwania III RP był u władzy to kto odpowiada ? Równie dobrze mółgby powiedzieć Oleksy czy Miller . Kaczyńskie byly w sejmie , byli u władzy . Współtworzyli III RP jak cała reszta .
Nie zrozumiałe numery z początku lat 90 ? A kto ich nie miał ? Kaczyńskie ? A sprawa nierozliczenia protoplasty PIS - PC , umorzenie długów PC za czasów PIS ? Ustawa Głapińskiego (która była nazwana jedna z najbardziej korupcjogennych w historii III RP) - z ramienia PISu kierował Polkomtelem . Nieruchomości PISu ? Współzałożyciel i członek zarządu PC który poszedł siedzieć za FOZZ ? Nieruchomości ktore PIS przejał po PC (a długi umorzyli sobie :) ) .
Odcinanie sie od III RP w wydaniu Kaczyńskichjest śmiechu warte . Oni w III RP byli od samego początku od okrągłego stołu w którym uczestniczyli .

Tak btw. nawet termin IV RP nie PIS wymyślił a były poseł PO - Śpiewak .

Wt maja 06, 2008 8:43
Kto będzie płacił później?...a nie wiesz, że aktualnie abonamento to fikcja?
Płaci 30-35% odbiorców....zakłady, instytucje wcale nie płacą.
Cała ta walka o abonament to bardziej wrzawa medialna, niz rzeczywisty problem.
PO daje Niderlandy a obrońcy bronia fikcyjnej "misyjności" - sprawę skwitował idealnie prezes Urbański - "tyle misyjności ile oglądalności", najbardziej misyjny aktualne zatem jest "taniec na lodzie"...a "niebezpieczni idioci" łapia się na tą fikcję :(

Wt maja 06, 2008 8:45

Hmmm nizej piszesz, ze nie oglądałeś TVP dośc długo, a tutaj piszesz o Pospieszlaskim...no ale ok.

Znaczy nie wiem czy program Pospieszalskiego jeszcze nadaje ale z tego co pamietam to jeszcze pod koniec 2006 i na poczatku 2007 nadawał .

Cytuj:
To jest jedyny program w którym stają naprzeciwko siebie opcje o światopogladach odmiennych, i nigdy nie zauważyłem by jedni albo drudzy byli blokowani w swych wypowiedziach...Dopuszczane są nawet skarajne wypowiedzi jednych jak i drugich..był pan Palikot, była posłanka Senyszyn...i jakoś zadno z nich nie oskarżało Pospieszlaskiego o cenzurę.
To wszystkie przykłądy tego "upolitycznienia"? i ponownie pytam co słowo "upolitycznienie" znaczy?

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 47344.html
http://www.wirtualnemedia.pl/article/22 ... aly_PO.htm
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 47344.html
http://wyborcza.pl/1,76842,4603651.html

Poczytaj jeszcze ci znajde link od takiej organizacji chyba się nazywa "freedom house" ktora bada niezaleznosc dzienikarzy w różnych krajach i co ona ma do powiedzenia o Polsce i polskich mediach . Z góry ci powiem że do TVN , Polsatu i reszty tych "liberalnych" mediow wiekszych zastrzezen nie ma jedynie do Naszego Dziennika , TV Trwam TVP , NIE i kilu podobnych gazet i TV .
No ale zapomniałem rząd światowy rządzi i uwział się na biednych bliźniaków z Polski .

Cytuj:
oczywiście to też kłamstwo....

http://www.itvp.pl/info/news.html?channel=-1&news=522563

No teraz sobie porównaj kilka dni przed wyborami jest "zrywany" program żeby pokazać konferencje aresztowania zwykłego posła PO . TVP mniej szumu narobiła jak Lepper miał być aresztowany .
Btw. mówiłem o głównym wydaniu Wiadomości .

Jasno pisałeś, o wiadomościach w TVP ogólnie..no ale...
Nie wiem jaki program był "zrywany" ani w której stacji...dziś w dobie archiwizacji i dostepności materiaów na biezaco, uważam, ze powinieś sie posługiwać materiałami i linkami, dla udokumentowania Twych opini, gdyż już dwukrotnie wykazałem że mijasz się z prawdą...

Odpowiedz na resztę pozniej...

Cytuj:
"Nierozumni twórcy portalu wiara", nie potrafią zrozumieć czytanego tekstu Suszę zęby ...cytują "Dziennik" dyżurną gazetą PiS za kadencji rządów owej partii - wtedy wiarygodna w 100%...który teraz gryzie rękę łaskawcy Smuteczek
Wybrany na w-ce Przewodniczącego - gwoli ścisłosci....fakt niezaprzeczalny głosami PiS.
Pasują fakty? - czy znów zrobisz woltę, abu udowodnić, że to ufoludki głosowały "za"?
"Cisza" - nudno - prawda?...za kadencji koalicji to się działoWykrzyknik!..'chamy", "warchoły", podpisywanie poprawek umów koalicyjnych...

a jednak....idziesz w zaparte, zamist się przyznać do swojej "winy" niezrozumienia....Dalej manipulujesz teraz już swiadomie.

Dlaczego piszesz zdania biorąc je w cudzysłow?Czy ktoś je napisał? proszę żródlo np to;

"Nierozumni twórcy portalu wiara"

Znow manipulujesz?
Nie pisałem, ze portal Wiara nierozumie tekstu lub jego twórcy, pisałem że osoba o nicku Alus go nie zrozumiala i maiałem rację.
To, ze przyznajesz że został wybrany na przewodniczącego, a wcześniej pisałaś wielokrotnie, że został przez PiS wybrany do Rady... opierajac swe teorie bzdurne, na Twej wyobrazni, powinno być jedynie dla Ciebie następną nauczką / ktorą to już z kolei?/.

Była to rozgrywka polityczna pomiedzy PiS-em a PO, nic wiecej.
Rada Programowa TVP, to czysto opinotworczy organ, Gadzinowski jako wiceprzewodniczący jeden z dwóch, ma tyle samo do gadania co mial wcześniej, czyli nic.

Moze skomentujesz wybranie posła Kalisza przez PO na szefa komisji d/s
niewiadomych? Chociaż nie komentuj....lepiej.[/b][/quote]

Wt maja 06, 2008 8:55

Tak BTW wyszedł mix połowa mojego postu połowa kolegi . Nie można edytować więc tylko informauje :)

Wt maja 06, 2008 8:56

najbardziej misyjny aktualne zatem jest "taniec na lodzie"

Którego misyjność polega m. in. na popularyzowaniu zajefajnego języka gwiazd popkultury.

Wt maja 06, 2008 10:01
Którego misyjność polega m. in. na popularyzowaniu zajefajnego języka gwiazd popkultury.

W TVP jest miejsce na misję, jak na komercję.
Trzeba tylko zachować proporcje, które są teraz zachwiane na korzyść chały i komercji.
Trzeba zrobić porządek w TVP, a nie ją zamykać za brak misji.
Ciekawe co powiedzą później na temat TVP obecni krytykanci abonamentu i wszystkiego związanego z TVP, kiedy do telewizji publicznej dorwą się ludzie PO.
Wtedy wrócimy do tematu, i zakładam się o duże pieniądze, że - nagle - temat TVP zejdzie z tego forum.
Nie będzie problemu, bo nie będzie PiS w TVP.

Wt maja 06, 2008 10:55
Dobrze, że informujesz - bo naprawdę uwierzyłabym, że nie rozumiem czytanego tekstu :D

Wt maja 06, 2008 11:58

Trzeba zrobić porządek w TVP, a nie ją zamykać za brak misji.

Ja nie uważam, aby TVP pełniła ważną i społecznie pożyteczną rolę w państwie. Tak uważałem za czasów Kwiatkowskiego, Dworaka, Wildsteina, tak uważam obecnie i tak (zapewne) będę uważał, gdy łapę na niej połozy PO.

Wt maja 06, 2008 12:05
zbanowany na stałe

Kto będzie płacił później?...a nie wiesz, że aktualnie abonamento to fikcja?
Płaci 30-35% odbiorców....zakłady, instytucje wcale nie płacą.
Cała ta walka o abonament to bardziej wrzawa medialna, niz rzeczywisty problem.
PO daje Niderlandy a obrońcy bronia fikcyjnej "misyjności" - sprawę skwitował idealnie prezes Urbański - "tyle misyjności ile oglądalności", najbardziej misyjny aktualne zatem jest "taniec na lodzie"...a "niebezpieczni idioci" łapia się na tą fikcję :(

znów bzdury...instytucje i firmy płacą w 90%, gdyż na nie łatwo nałożyć karę, kontroluje je także ZAIKS.
TVP sama sie finansuje, po zdjeciu abonamentu, bedzie finansowana z podatków naszych w 100%, gdyż zadna telewizja prywatna nie zgodzi się by TVP zabierala reklamy i była fianansowana jeszcze z budzetu, to jasne.
Dlatego dziś Polsat i TVN, nie chcą tych zmian.
Finansowanie kazdej instutucji, szczegolnie takiej jak TVP rodzi patologie przestępcze jak i nadmiernego wydawania i "pompowania", co znamy z prl-u.
Rozwiązania przyjete w innych krajach pokazują jasno, ze tylko telewizja publiczna finansowana przez społeczeństwo może mu służyć.
"Misyjność" to nie tylko program, ale napisze po raz kolejny; utrzymywanie dziedzisctwa narodowego-medialnego, filmowego, olbrzymich archiwów wypracpowanych przez pokolenia Polaków, służenie Poloni i Polakom na całym swiecie, propagowanie Polski - reklamowanie, przedstawianie dorobku Polaków itp...

Wt maja 06, 2008 18:47
Zobacz profil WWW
Myślałem, że już mnie nic nie przestraszy, a tu masz.
Zastanwiałem się cały czas, jak to możliwe, że ceny (od kilkunastu lat) idą ostro w górę (gaz, prąd....ect) a oni jak mantrę powtarzają, że mamy kilkuprocentową inflację.
Wziąłem blankiety z 2000 roku oraz obecne i nie było złudzeń, ceny poszły o 100-200% w górę, a ci dalej swoje, że spoko, mamy kilka procent inflacji.
W tym roku ceny ida wybitnie odstro w górę, a Tusk pokazuje na każdym kroku swoją siłę spokoju.
Na przekór rzeczywistości chce udowodnić, że wszystko jest w porządku i pod kontrolą.
Nic szczególnego się nie dzieje i sielanka trwa w najlepsze.
Ciekawe kiedy będzie erupcja rzeczywistości, która obudzi polityków z uśpienia.

Wt maja 06, 2008 20:39
Ja trzymam opłaty przez rok, więc nie mam namacalnego dowodu, ale od lat, jako że ja prowadzę rachunki domowe.. jak pamiętam za energię elektryczną moje wydatki wzrosłu o ok 20%. (w ciagu 12 miesięcy opłaty niemal jednakowe :) )
W latach 1990r -2001r wzrost energi wynosił ok. 223%

Wt maja 06, 2008 21:52
zbanowany na stałe

W latach 1990r -2001r wzrost energi wynosił ok. 223%

gdzie tak napisali? chyba 23000 tys.%....

tu masz zarobki przed denominacją w 1990 roku i pozostałych latach, takze po denominacji złotego.

Cytuj:
09-1990 368.000 M.P. Nr 32, poz. 256 z 1990 r.
01-1990 120.000 M.P. Nr 2, poz. 17 z 1990 r.

po denominacji zarabialibyśmy...12 zł i 36,80,-

czyli za energię nie mogliśmy płacić więcej niż, 1-2 zł....na dzisiejsze pieniądze... :shock:

http://www.assess.pl/place.html

Śr maja 07, 2008 8:05
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 135  Następna strona