Autor |
Wiadomość |
krystianman
|
jesli chodzi o seriale to polecam dr House, leci na AXN jakos wieczorami (pn, sr, pt). dodatkowo Lost mnie wciagnal.
z polskich to te nowe w miare sa przystepne: 39,5 i Teraz albo nigdy.
z filmow polecam Podalej Dalej, Bang Bang You're Dead (to dla zbuntowanych nastolatków) i taki pamiętam był film niezły (polski) w którym grali Damięcki, Wesołowski chyba tez, w trakcie wojny akcja sie toczy, aktorzy grali mlodych ludzi z marzeniami a tu ciach - wojna. ale bardzo dobry film. tytułu nie pamiętam. (chyba 'jutro pojdziemy do kina' albo jakos tak)
|
Śr maja 07, 2008 10:18 |
|
|
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
A jeśli chodzi o polskie filmy komediowe to szczególnie polecam kultowego Kilera oraz Kilerów 2-óch w reżyserii Juliusza Machulskiego.
W filmie tym została pokazana satyra z przestępców oraz z naiwności i pomyłek policjantów, którzy po faktycznym odkryciu swej pomyłki, usprawiedliwiają się w najróżniejsze sposoby.
Cenię ten film przede wszystkim za świetną grę aktorów, w pierwszym rzędzie Janusza Rewińskiego, Jerzego Stuhra, Jana Englerta (których nawiasem mówiąc uwielbiam za ich talent aktorski). Cezary Pazura w swojej tytułowej roli wypadł bardzo dobrze, ale jakoś dziwnie mi się go ogląda w takiej "poważniejszej", mimo że już wcześniej grywał podobne postaci. Nie mniej jednak jego kreacja również jest ciekawa.
Jeśliście tego filmu nie widzieli to obejrzyjcie koniecznie  Ubaw po pachy gwarantowany 
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Śr maja 07, 2008 20:24 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
NIEUCHYWTNY
Ciekawy film, dość mroczny. Oddział do zwalczania przestępczości cybernetycznej trawia na stronę, na której psychopata nazywo pokazuje filmiki, jak w męczarniach i w wyszukany sposób zabija swoje ofiary - a na długośś ich cierpienia (szybkość śmierci) ma wpływ decydujący... ilość odwiedzin na stronie z kamerą.
Film dość prosty, mało skomplikowana fabuła. Końcówka też. Taki sobie. Ale można obejrzeć.
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz maja 08, 2008 21:24 |
|
|
|
 |
Bartas
|
Troszkę horroru nie zaszkodzi
Dziś robię sobie wieczorny Wywiad z Wampirem
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn maja 12, 2008 20:45 |
|
 |
Norma
|
Myślisz, że nie istnieją ? heh... 
|
Pn maja 12, 2008 21:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co do "Wywiadu z wampirem", to w moim przekonaniu nie jest to horror jako taki, ale jest to raczej dramat wykorzystujący elementy poetyki gotyckiej. Niemniej jednak jest to jeden z najlepszych filmów, jakie oglądałem. Polecam gorąco.
|
Pn maja 12, 2008 23:45 |
|
 |
Bartas
|
|
Wt maja 13, 2008 20:31 |
|
 |
Norma
|
Moja mama tak mówi: światem rządzi kobieta, seks i pieniądze.
|
Wt maja 13, 2008 21:52 |
|
 |
Bartas
|
Norma napisał(a): Moja mama tak mówi: światem rządzi kobieta, seks i pieniądze.
Z przekonaniem czy z ironią? 
|
Śr maja 14, 2008 7:44 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Światem może nie, ale na pewno rynkiem.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Śr maja 14, 2008 14:43 |
|
 |
Bartas
|
A nie powinny, bo to miejsce dla facetów!!!! 
|
Śr maja 14, 2008 16:18 |
|
 |
Norma
|
Bartas napisał(a): Norma napisał(a): Moja mama tak mówi: światem rządzi kobieta, seks i pieniądze. Z przekonaniem czy z ironią? 
Ja bardzo kocham swoją mame.
|
Śr maja 14, 2008 19:38 |
|
 |
Bartas
|
Norma napisał(a): Bartas napisał(a): Norma napisał(a): Moja mama tak mówi: światem rządzi kobieta, seks i pieniądze. Z przekonaniem czy z ironią?  Ja bardzo kocham swoją mame.
No, i bardzo dobrze, bo ja swoją też. Natomiast ja pytam czy Twoja mama mówi o tym seksie i pieniądzach z ironią czy z przekonania? 
|
Śr maja 14, 2008 19:41 |
|
 |
Norma
|
Z braku laku, lubi się wygadać poprostu. 
|
Śr maja 14, 2008 19:47 |
|
 |
Bartas
|
Norma napisał(a): Z braku laku, lubi się wygadać poprostu. 
No, to możemy sobie podać ręce, bo moja też
A wracając do filmów (żeby nie offtopować) to zapytam czy interesują kogoś filmy o tematyce wojennej różnych epok? Jak tak, to jakie?
|
Śr maja 14, 2008 19:57 |
|
|
|