Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 17:29

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
 Ja Świadek Jehowy! 
Autor Wiadomość

Niestety ludzie sami się poniżają tym że toczą bezsensowne wojny o drobiazgi, szczegóły, bo najwyraźniej nie stać ich na nic więcej.

Bezsensowne? Krzyż jednoczy Chrześcijan. To tylko symbol, ale ważny.
Nadal czekamy na słowo "krzyż". Numer w USA zajęty?

Wt maja 13, 2008 19:25
A żeby jeszcze bardziej podnieść swoją wartość we własnych oczach poniżają inne wyznania by

Czy za poniżanie innych wyznań można uznać nazywanie Kościoła Katolickiego "Wszetecznicą Babilońską?

Wt maja 13, 2008 19:38

A więc jeżeli zawisł na pau to jak wytłumaczysz ten werset:"Dopóki na rękach Jego nie zobaczę śladu gwoździ i nie włożę palca mego w miejsce gwoździ i nie włożę ręki mojej do boku Jego, nie uwierzę" (J 20,25) Zgonie z tym Jezus został przybity gwoździami a nie zawieszony ![/i]

Nadal czekam na ODPOWIEDZ !

Wt maja 13, 2008 19:59

Nie odezwie się już pewnie bo w książeczce instruktażowej z centrali w USA nie ma odpowiedzi.

Wt maja 13, 2008 20:26

Tez tak myślę wcześniej pisał że nie ma czasu a na pewno musiał sie poradzić !! 8)

Wt maja 13, 2008 20:51

Cytuj:
Gdy znajdziesz czas to odpowiedz, które to Biblie sa sfałszowane.

Bardzo mnie to interesuje, ponieważ chrześcijanie-nie - katolicy. Dotychczas mówili o złej interpretacji.

I masz rację! Chodzi o złą interpretację niektórych fragmentów biblii. Ja –by dosadniej tu ująć- mowie że to są „fałszerstwa” Wówczas zawsze odezwie się jakiś nadzwyczaj prawy który broni innych racji.

shark napisał:

Cytuj:
Dziwne, że potomni szaleńca, który zakładał waszą sektę mówią o fałszowaniu Biblii

ŚJ są religią nie sektą. Tylko ktoś źle wychowany nie chce uszanować innych szacunkiem należnym każdemu wyznaniu które jest prawnie i legalnie uznawane przez państwo. Pewnie z zazdrości, strachu lub zawiści. Co by to nie było to jest czysty przejaw arogancji, snobizmu i ksenofobii. Na pewno nie przejaw umysłu Chrystusowego

Efe 4 Ja zatem, więzień w Panu, upraszam was, abyście chodzili w sposób godny powołania, którym zostaliście powołani, 2 z zupełnym uniżeniem umysłu i łagodnością, z wielkoduszną cierpliwością, znosząc jedni drugich w miłości, 3

shark napisał:

Cytuj:
Tak to fałszowanie wyszło mu na dobre, że wszystkie terminy "końca świata" już przeminęły, a wy dalej wierzycie w głupstwa wymyślone przez faceta z ameryki

To ciekawe? Ja jeszcze nie słyszałem o żadnym „terminie” „końca świata” u ŚJ, a jestem ŚJ od……nie pamiętam od kiedy. Długo. Pewnie masz na myśli określanie dat niektórych proroctw zamieszczonych w biblii –do tego jesteśmy obligowani przez Pana Jezusa- które były źle wyznaczane. To prawda! Ale każda takich „dat” była dementowana w miarę lepszego zrozumienia biblii. To przejaw skromności i uniżoności umysłu. Nigdy nie twierdziliśmy że wiemy coś na pewno poza kwestiami dogmatycznymi. Inaczej to się ma w innych wyznaniach chrześcijańskich gdzie jest zasada nieomylności i ex-catedra. Wprowadza się do takich wyznań dogmaty które przeczą sobie nawzajem i zmusza ludzi do wierzenia w absurdy.

shark napisał:

Cytuj:
Jestescie wyjątkowo niewiarygodni. Sekta, która ogłasza kilka razy "koniec świata" nie może być wiarygodna.

To kłamstwo i oszczerstwo! Nigdy nie ogłaszaliśmy czegoś takiego jak „Koniew świata” Proszę byś to udowodnił. W innym wypadku twoja buzia niczym się nie różni od cholewy. Cholewa ma to do siebie że tylko smród z niej wychodzi. Jeśli masz szacunek do własnej buzi to musisz udowodnić że jest ona warta więcej niż cholewa

shark napisał:

Cytuj:
raz określił date, a już jest kłamcą i głosi coś co jest sprzeczne z Biblią. Oczywiście zawsze można powiedzieć o fałszowaniu Biblii, ale w waszym przypadku jest to zbyt częste i wyjątkowo kłamliwe.

Pal jednak licho "koniec świata". Skoro nie uznajecie Chrytusa jako Syna Boga,

Nie wiem skąd jesteś, ale dla porównania powiem że tu gdzie ja mieszkam i głoszę– w puszczy Piskiej- jest taka wioska Kiełbasy. Są tam trzy chałupy w tym tylko jedna zamieszka i tam ludzie wiedzą dobrze że ŚJ przede wszystkim wieżą w Chrystusa Pana Syna Boga Ojca Jahwe. Trudno mi sobie wyobrazić –znając Kiełbasy- gdzie ty biedaku musisz mieszkać;--) skoro nie orientujesz się w podstawowych wierzeniach ŚJ, a podejmujesz się krytyki.

shark napisał:

Cytuj:
to nie jesteście chrześcijanami, a co więcej przekłamujecie Ewangelię, tym samym stajecie się synami "ojca kłamstwa".

Mocne słowa! W takim razie poproszę cię byś w sposób autorytatywny na podstawie biblii wykazał mi – i wszystkim którzy to czytają- kto to jest chrześcijanin. Następnie wspólnie porównamy nasze wyznania do tego co mówi biblia na temat chrześcijan i zobaczymy kto nim jest na prawdę

z ukrytymi ogrodami. Antoine de Saint-Exupery

Wt maja 13, 2008 20:51

Zwróćcie uwagę - 2 razy powtórzony ten sam post pełen bełkotu (teraz już pełnego jadu) i żadnej merytorycznej odpowiedzi.

Nadal czekamy na konkrety. W USA popołudnie, ktoś w Centrali powinien mieć dyżur. Płacisz składki, więc wymagaj!

Podwójny post usunięto - jo_tka

Wt maja 13, 2008 21:07

Znowu się pojawił a odpowiedzi nie dostałem ! A co do końca świata Russell(założyciel ŚJ) przepowiedział ze w 1918 roku ma sie rozpocząć królestwo Jezusa który jednak zmarł dwa lata przed tą datą jego następca Rutherford stwierdził ze w tym roku rozpoczęło sie królestwo Jezusa ale w sposób niewidzialny. Jaki w tym sens.... ?? :?

Wt maja 13, 2008 21:21

To kłamstwo i oszczerstwo! Nigdy nie ogłaszaliśmy czegoś takiego jak „Koniew świata” Proszę byś to udowodnił. W innym wypadku twoja buzia niczym się nie różni od cholewy. Cholewa ma to do siebie że tylko smród z niej wychodzi. Jeśli masz szacunek do własnej buzi to musisz udowodnić że jest ona warta więcej niż cholewa

Koniec świata w 1914r.:
http://watchtower.org.pl/w_obronie_wiary-49.php

Koniec świata w 1915 i 1918r.:
http://watchtower.org.pl/w_obronie_wiary-51.php

Koniec świata w 1925r.:
http://watchtower.org.pl/w_obronie_wiary-51.php

Koniec świata w 1975r.:
http://watchtower.org.pl/w_obronie_wiary-53.phtml

Koniec świata w 2000r.:
http://watchtower.org.pl/w_obronie_wiary-54.php

ŚJ w ONZ czyli przymierze ŚJ z apokaliptyczną Bestią:
http://www.watchtower.org.pl/onz.php

NO I KTO MA CHOLEWĘ W BUZI ??

Wt maja 13, 2008 21:43

shark napisał:

Cytuj:
Gdy znajdziesz czas to odpowiedz, które to Biblie sa sfałszowane.

Bardzo mnie to interesuje, ponieważ chrześcijanie-nie - katolicy. Dotychczas mówili o złej interpretacji.

I masz rację! Chodzi o złą interpretację niektórych fragmentów biblii. Ja –by dosadniej tu ująć- mowie że to są „fałszerstwa” Wówczas zawsze odezwie się jakiś nadzwyczaj prawy który broni innych racji.

Jeżeli o fałszowanie biblii to przekład nowego świata jest bardzo dobrze sfałszowany. W słowa które świadkom nie pasowały zostały zastąpione nowymi (bardziej odpowiadającymi dla ŚJ) Przykład: słowa Jezusa, który wisząc na krzyżu powiedział do dobrego łotra: Zaprawdę, powiadam ci: Dziś ze Mną będziesz w raju (Łk 23,43), zostały zmienione na: Dziś ci mówię: Ty będziesz ze Mną w raju! co zmienia zupełnie kontekst !

Wt maja 13, 2008 21:54

Co tu dopatrywać się sensu. To sekta działająca na korzyść cwaniaków z USA, omamiona prostymi chwytami socjotechnicznymi. Niech jadą na misje do Afryki i Am. Płd. pomagać ludziom i tym sposobem przekonywać ich do swoich idei, zamiast wyrywać wyznawców religiom z bogatych krajów, licząc na ich nieprzygotowanie. Chodząc po domach mają jeszcze jakieś szanse, ale moim zdaniem w Internecie żadnych. Do odpowiedzi można wszak jakoś się przygotować, nawet kiedy podawany przez nich szczegół był nieznany. Tracą tu element zaskoczenia.

Panie JacekJ - kto mieczem wojuje od miecza zginie. Sam żeś Pan zaczął niniejszy wątek od tego pala zamiast Krzyża. Potem okazało się, że to nieistotne...Ha, ha, ha.

Jedź Pan nawracać Muzułmanów. Okazja męczeńskiej śmierci za portfel mocodawców.

Wt maja 13, 2008 21:54

No właśnie-dlaczego ŚJ nie mają swojej strony po polsku a przede wszystkim dlaczego nie ma forum?-ze strachu przed zniszczeniem ichniejszej 'teologii' przez inne wyznania.
Kiedyś mieli zabroniony dostęp do internetu.Ale ilość zgonow i odejść jest większa niż ilość nowoochrzczonych,dochody spadają więc trzeba szukać frajerow poprzez net.I tu też klapa,a poza tym początek klopotow doktrynalnych gdy poznaje się prawdę...

Wt maja 13, 2008 22:06

Jest strona polska ŚJ: http://www.watchtower.org/p/index.html

Wt maja 13, 2008 22:12

Rzeczywiście.Niedawno dwuosobowa bojówka ŚJ mowila mi,że nie mają strony.
Ile profilaktycznie forum nie ma.

Wt maja 13, 2008 22:20
Nie wiem skąd jesteś, ale dla porównania powiem że tu gdzie ja mieszkam i głoszę– w puszczy Piskiej- jest taka wioska Kiełbasy. Są tam trzy chałupy w tym tylko jedna zamieszka i tam ludzie wiedzą dobrze że ŚJ przede wszystkim wieżą w Chrystusa Pana Syna Boga Ojca Jahwe. Trudno mi sobie wyobrazić –znając Kiełbasy- gdzie ty biedaku musisz mieszkać;--) skoro nie orientujesz się w podstawowych wierzeniach ŚJ, a podejmujesz się krytyki.

No tak, wioska trzychałupowa, daleko od cywilizacji, daleko od koscioła, to i łatwo ludziom namotać w głowie :)

Cytuj:
To kłamstwo i oszczerstwo! Nigdy nie ogłaszaliśmy czegoś takiego jak „Koniew świata”

Wiem, że to wstydliwa sprawa dla waszej sekty, dlatego tak ostro zareagowałeś. Nie muszę jednak otwierać mojej "śmierdzącej cholewą" buzi, bo dowody dał ci user o nicku "On".
Taka praktyką wieszczenia Apokalipsy ŚJ charakteryzowali się od samego poczatku swojej działalności. Kiedy jednak kilka razy im nie wyszło to zakrzykują swoją głupotę i zazwyczaj już nie wracaja do mieszkania osoby, która im to przypomina :).
Coś mi się wydaje Jacusiu, że ty też stąd odejdziesz w głusze swojej puszczy piskiej i zakończysz swoje "misjonarzowanie" na trzech chałupach w Kiełbasach :)

Wt maja 13, 2008 22:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 122 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona