|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Ile czasu poświęcasz na rozmowę z Bogiem?
Autor |
Wiadomość |
nomines
Dołączył(a): Cz gru 27, 2007 15:17 Posty: 1233 Lokalizacja: Nowy Sącz
|
 Ile czasu poświęcasz na rozmowę z Bogiem?
Nie chodzi mi tu nawet o klepanie pacierzy. Chodzi mi o to, czy potraficie powiedzieć Bogu o wszelkich bolączkach życia?
Ja prawdę powiedziawszy nie liczę czasu poświęcanego na modlitwę. Może tylko dlatego, że "szczęśliwi czasu nie mierzą".
Pytanie ma skłonić do refleksji: czy (ja, użytkownik Forum.wiara) potrafię znaleźć czas dla Boga? Jak wygląda moja modlitwa?
Pozdrawiam
_________________ "Nauka robi 95 kroków. Pozostałe 5 trzeba przejść na klęczkach." Zenon Ziółkowski
http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)
|
Cz maja 29, 2008 14:21 |
|
|
|
 |
monika001
|
Rozmowa z Bogiem - to dla mnie najważniejsze chwile każdego dnia.
Czas "liczę", bo mam określone obowiązki. Ale zawsze staram się aby Bóg był na pierwszym miejscu, aby był obecny każdego dnia i w każdej chwili mojego życia. 
|
So cze 07, 2008 12:22 |
|
 |
trade
|
monika001 napisał(a): ... aby był obecny każdego dnia i w każdej chwili mojego życia. 
To jest coś niesamowicie ważnego, też staram się "żyć w obecności Boga", to taka modlitwa duszy nawet bez słów czy myśli. Wtedy można zrealizować to o czym mówił Jezus a mówił aby nieustannie się modlić.
|
So cze 07, 2008 12:34 |
|
|
|
 |
Annnika
|
Na pewno za mało
Ale uczę się nawet i krzyczeć jak taka potrzeba.
|
So cze 07, 2008 14:05 |
|
 |
chrzesnijanin16_kk
|
Jezeli chodzi o rozmowe z Bogiem to moj caly dzien jest modlitwa ...Bo jezeli powiedzmy jestem w szkole i mnie ocs gryzie to zwracam sie do Boga tak samo na dworze ...To jest moja rozmowa zOjcem... Takie dluzsze rozmowy mam 3 razy dzinnie rano jak wracam ze szkoly i wieczorem...
POZDRAWIAM... 
_________________ Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada,
lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma,
lecz przez to, czym dzieli się z innymi.
...Jan Pawel II
|
N cze 15, 2008 20:58 |
|
|
|
 |
tataGraddy
|
więcej czasu stanowi dla mnie przygotowanie "cichej izdebki", niż sama modlitwa. tu hałas dzieciaków, prośby żony, z innej strony tv, pokusy szatana.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów, bez podawania jakiejkolwiek przyczyny. Autor nie wdaje się w dyskusje, które według jego mniemania nie przyniosą korzyści obu stronom.
|
Pn cze 16, 2008 13:00 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|