| Autor |
Wiadomość |
|
R6
|
Co się stało? Ktoś usunął z tego tematu moje narzekania w których twierdziłem, że traktuje się nas w tym przypadku jak dzieci i że owoc, jeśli zakazany, kusi mocniej. Co złego zrobiłem?
|
| N sty 20, 2008 20:29 |
|
|
|
 |
|
Parsifal
|
Snafu mówisz że na forum znajdują się treści satanistyczne... To że dział nazywa się satanizm to nie znaczy że takowy jest.
Ja bym raczej powiedział że wolnomyślicielstwo tam panuje a nie satanizm, czy jest tam pisane o czci Szatana  Nie 
|
| N lut 03, 2008 22:25 |
|
 |
|
snafu
|
Parsifal napisał(a): Snafu mówisz że na forum znajdują się treści satanistyczne... To że dział nazywa się satanizm to nie znaczy że takowy jest. Ja bym raczej powiedział że wolnomyślicielstwo tam panuje a nie satanizm, czy jest tam pisane o czci Szatana Nie
Czy internetowa wersja Biblii Szatana to treści satanistyczne?
_________________ "Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny." (Mt 25,13)
|
| N lut 03, 2008 22:58 |
|
|
|
 |
|
Rojza Genendel
|
snafu napisał(a): Parsifal napisał(a): Snafu mówisz że na forum znajdują się treści satanistyczne... To że dział nazywa się satanizm to nie znaczy że takowy jest. Ja bym raczej powiedział że wolnomyślicielstwo tam panuje a nie satanizm, czy jest tam pisane o czci Szatana Nie Czy internetowa wersja Biblii Szatana to treści satanistyczne?
Oczywiście że nie.
Dla przykładu, mam w domu wydanie Mein Kampf i uważam że jest to książka maksymalnie odstręczająca od nazizmu.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
| N lut 03, 2008 23:44 |
|
 |
|
czeresniowa
|
Rojza Genendel napisał(a): Dla przykładu, mam w domu wydanie Mein Kampf i uważam że jest to książka maksymalnie odstręczająca od nazizmu.
Mądre Dziewcze
Ech, kurcze, też to przeczytałam. Bo uważam, że czasem nawet takie rzeczy trzeba. Żeby wiedziec czemu ludzie kiedyś ulegali, czemu jeszcze ulegają, co kieruje taką bądź inną grupą społeczną. A ludzie na to patrzą od razu jak na zagrożenie w czystej formie. Komuś o zdrowych zmysłach na pewno nie zaszkodzi przekonać się lekturą, że Adolf był cianiasem, a black bible to nuda (mein kampf doczytałam, black bible odrzuciła mnie po kilku akapitach). No ale regulamin regulaminem.
_________________ Prof. dr hab. Joanna Senyszyn: "Gdyby głupota miała skrzydła, minister Kopacz fruwałaby niczym gołębica." http://powiedz-nie.c0.pl/
|
| Pn lut 04, 2008 21:51 |
|
|
|
 |
|
a.R.E.k.
|
Nierozumiem, jak mamy poznać innych i popatrzeć na coś z ich punktu widzenia skoro możemy się opierać tylko na chrześcijańskich linkach?
|
| So maja 24, 2008 16:51 |
|
 |
|
Noegrus
|
Imho to taka zbyteczna ochrona 'na zaś'.
_________________ o_O_o <- tlóiłoki podful s bagjen
|
| So maja 24, 2008 17:15 |
|
 |
|
reczula
|
Czy satanizm to nie jest przypadkiem skrajny ateizm połączony z antyklerykalizmem? W tym wypadku szatan to symbol walki z kościołem.
_________________ Tak, najlepiej zakazać samodzielnego myślenia, zorganizować Policję Myśli, albo nową inkwizycję i karać ewaporacją wszystkich, którzy się przeciwstawią. To rozwiąże wszystkie problemy.
http://nie-ma-darmowych-obiadow.mylog.pl/
|
| Pn maja 26, 2008 16:34 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
ateista nie jest kimś przeciwko Bogu tylko jest w niego niewierzącym tam samo jak w szatana.
Ateiście nie walczą z kościołem (no może co poniektórzy) mają swój światopogląd i nikomu nie chcą przeszkadzać.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Pn maja 26, 2008 18:21 |
|
 |
|
reczula
|
I dlatego napisałem, że połączony z antyklerykalizmem.
_________________ Tak, najlepiej zakazać samodzielnego myślenia, zorganizować Policję Myśli, albo nową inkwizycję i karać ewaporacją wszystkich, którzy się przeciwstawią. To rozwiąże wszystkie problemy.
|
| Pn maja 26, 2008 18:53 |
|
 |
|
0bcy_astronom
|
Ja nie jestem ateistą, ale dla mnie ateiści są tak samo daleko katolicyzmy co od satanizmu.
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
| Pn maja 26, 2008 19:28 |
|
 |
|
reczula
|
A ja jestem i uważam tak samo.
|
| Pn maja 26, 2008 21:06 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: (mein kampf doczytałam, black bible odrzuciła mnie po kilku akapitach). No ale regulamin regulaminem. To że jednej osobie nie zaszkodziło, nie znaczy, że szkodliwe...a tak a propos Mein Kampf jest hitem w krajach islamskich ... Cytuj: Nierozumiem, jak mamy poznać innych i popatrzeć na coś z ich punktu widzenia skoro możemy się opierać tylko na chrześcijańskich linkach?
A masz jakiegoś locka na inne strony internetowe, możesz łączyć sie tylko z tym forum
Nie spotkałam jeszcze satanizmu- nawet tego rzekomo "intelektualnego" który nie definiowałby siebie w opozycji do chrześcijaństwa...
|
| Cz maja 29, 2008 20:52 |
|
 |
|
angie21
|
mam pytanie do satanistów, co sprawiło, ze czcicie szatana?
co wam to daje? jak odczuwacie istnienie szatana w waszym zyciu?
|
| Pt maja 30, 2008 14:51 |
|
 |
|
No
|
0bcy_astronom napisał(a): Ja nie jestem ateistą, ale dla mnie ateiści są tak samo daleko katolicyzmy co od satanizmu.
Zależy którego... najbardziej popularny jest Satanizm laveyański który jest właśnie ateistyczny: http://pl.wikipedia.org/wiki/Satanizm_laveya%C5%84ski
|
| Pt maja 30, 2008 15:04 |
|
|
|