Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 17:04

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona
 Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 

Czy kościół katolicki powinien istnieć ?
Ankieta wygasła Pt cze 27, 2008 9:03
TAK 64%  64%  [ 25 ]
NIE 36%  36%  [ 14 ]
Liczba głosów : 39

Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 
Autor Wiadomość

Duchowni robią tysiące razy więcej rzeczy dobrych niż złych... To że raz na jakiś czas się zdarzy ktoś zły (nawet bardzo zły) to jest normalne, zawsze zdarzy się jakiś zły policjant, zły lekarz czy zły żołnierz albo zły nauczyciel, ale mówić że jest więcej złych niż dobrych to jest co najmniej niedorzeczne.

To wymień te złe rzeczy a ja zacznę wymieniać dobre i zobaczymy kto będzie miał więcej co? Załóż nowy temat jeżeli chcesz podjąć wyzwanie.
I zwróć uwagę że Ty będziesz wymieniała zdarzenia z całej polski które usłyszysz w wiadomościach a ja będę wymieniał tylko z 3 parafii blisko mnie. 8)

So maja 31, 2008 8:22

Bo widzisz, RACJONALISTA.PL jest przeznaczony dla ludzi poważnych obdarzonych inteligencją, wiedzą i refleksją. Ci "inni" będą tylko tam rechotać...

Bo widzisz, racjonalista.pl jest założony od początku do końca w celu propagowania idei ateistycznych. Ja jestem członkiem Kościoła więc mnie to nie ruszało. Wiesz nie odbieram nikomu wartości rozumu ani nie przyczepiam plakietki "czołowy baran rzeczpospolitej"- niech sobie każdy wierzy w co chce.
Jestem zwolennikiem rozumu tylko pod dwoma względami:
a) ratowanie życia ludzkiego i pogłębianie wiedzy medycznej
b) pogłębianie wiedzy o świecie i prawach nią rządzących.
Wkurza mnie tylko kiedy ludzie znajdą jakiś lelawy argument i od razu dochodzą do wniosku, że Boga nie ma a Kościół nie ma racji bytu.
mariolcia napisał(a):
Dlatego nikt na tym Forum nie założył tematu "Dobrodziejstwa Kościoła Katolickiego"- może dlatego że o dobrych rzeczach tej instytucji uzbiera się raptem kilka stron a o złych setki.

Wiesz co powiem Ci coś i lepiej sobie te dwa przysłowia zapamiętaj:
1: przysłowia są mądrością narodów
2: prawda nie musi się bronić
Swoją drogą ciekawi mnie dlaczego tak się uczepiłaś Kościoła Rzymskiego? Czy to jedyny Kościół na świecie? Przecież bardzo podobny do Niego jest Cerkiew Prawosławna.

Pisałaś, że drżysz o losy kościoła. Odnoszę dziwne wrażenie że drżysz ale z szyderczego szatańskiego śmiechu, że robisz zamęt który może zdestabilizować sytuację Kościoła Rzymskiego.

Jeśli jesteś członkiem "cudownych kościołów protestanckich" to napisz. Wtedy Cię zrozumiem. Ale póki co wara od czegoś, w czym nie masz udziału. Jeśli jesteś ateistką to nie wiem czemu się martwisz i siejesz zamęt.

Brakuje mi tu tylko jeszcze krytycznych uwag na temat Matki Bożej... Ale sądząc po Twoim toku myślenia za niedługo się takowe pojawią. W takim wypadku jednak będziesz miała we mnie największego wroga jaki chodzi po świecie.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

So maja 31, 2008 8:30

To wymień te złe rzeczy a ja zacznę wymieniać dobre i zobaczymy kto będzie miał więcej co? Załóż nowy temat jeżeli chcesz podjąć wyzwanie.
I zwróć uwagę że Ty będziesz wymieniała zdarzenia z całej polski które usłyszysz w wiadomościach a ja będę wymieniał tylko z 3 parafii blisko mnie. 8)

Ja podejmuję rękawicę jeśli zrobi to Mariolcia. I podobnie jak Obcy_Astronom będę się obracał w kręgu 3 sąsiednich parafii. Zobaczymy kto zbierze solidne argumenty a kto czcze gadanie.

Obcy_Astronom proponuję zacząć notować gdzieś nasze argumenty żeby wszystkich nie zapomnieć :) więc kartka i długopis w dłoń i jedziemy :)

Pozdrawiam

So maja 31, 2008 8:35

Nie jestem biegłym psychologiem, ale wydaje mi się, że albo doznała jakiejś krzywdy (nie koniecznie fizycznej) z winy jakiegoś duchownego i teraz chce udowodnić jaki to cały katolicyzm świata jest zły, albo po prostu ma taki kaprys bo to "fajna zabawa".

Tyle, że wydaje mi się, że nie miała prawie żadnego kontaktu z kościołem ni ludźmi z niego i nie wie o czym mówi.

Czy jeżeli okaże się, że w jakiejś fundacji dobroczynnej był jakiś zły człowiek który sobie np przywłaszczył trochę pieniędzy to znak żeby nigdy już żadnej fundacji charytatywnej na świecie nie przekazać ani grosza bo i tak on zostanie skradziony?

So maja 31, 2008 8:40
"obdarzonych..wiedzą" - po ch...ę osobie posiadającej wiedzę obczytywanie gniotu typu racjonalista?
"Dobrodziejstwa KK" - oczywistość nie wymaga udawadniania.
To ludzie zagubieni non stop coś "udawadniają", dowodzą swoich "racji" :D ....nie spią po nocach i drżą :D
Wiedza i inteligencja podpowiada, że Bóg się nie myli i nie kontestują zapewnień - "bramy piekielne go nie przemogą"....dlatego mogą spać spokojnie i nie drżeć :D

So maja 31, 2008 8:46
zayważcie jak duze ataki sa na KK . To o czymś świadczy, Kościół Katolicki który broni racji i wartości chrześcijańskich jak rodzina, jak heteroseksualizm i jak życie nie bedzie lubiany bo to przeciez takie sredniowieczne. Szkoda że widzi sie że jakiś ksiadz kogoś obmacywał albo jechał po pijaku a nie widzi sie jak wiele dobra sie robi. Dla upiedliwych kk to tylko kościoł którego członkami są ludzie i jestesmy grzeszni i słabi i zdarza nam sie upaść. Ksieza to nie Chruystus że sa bez grzechu. Oni sa tak samo słabi ale apsotoł Paweł pisal że mamy pamietać tych dobrych co prawdzą dusze do zbawienia i nasladowac ich jesli wiedli życie pelne swietosci , bo oni zdadzą z tego sprawe. Taki ksiadz ma szczegolny obowiazek i krzyż i bedzie tym bardziej rozliczony. Nie bójcie sie kazdy z nas odpowie przed Bogiem. Co ja mam wyjść z KK dlatego że jakiś ksiadz jest pedofilem ? I co z tego !! On za to odpowie ale nie wyjde z KK który oferuje mi sakramenty który chornbi zycie. NIe raz słyszałem od protestanta że mozna sex przed slubem , mozna prezerwatywy bo o tym nie ma w Piśmie. I co z tego o samochodach tez nie ma w Pismie a jednak jeździmy nimi. Dlatego zarówno KK jak i inne wspolnoty chrzescijanskie sa potrzebne bo jeden znajdzie Boga u Luteran a inny w KK . np ja odnalazłem mego Stwórce w KK i prosze nie obrażać KK bo ja czuje sie obrażony. Bóg nie bedzie nas sie pytal czy byles w KK czy gdzie indziej ale co masz w sercu dlatego nie potepiajmy sie nawzajem a nie bedziemy potepieni. Ja szanuje braci protestantów a wiecie czmeu ? bo czasem moge z nimi pogadac i prowadzimy fajny dialog.

A temat jak dla mnie jest troche bezsensu bo jest prowokujący i zaraz zrobi się pyskówka.

So maja 31, 2008 13:10
OPATY_90, Leeerki, Obce_astronomy, Alusy...
Wasza zawiść wobec ateistów, protestantów czy ludzi rozsądnych i umiejących korzystać z rozumu, ani nie zasłoni zgnilizny katolicyzmu ani jej nie zatrze czy osłoni katolickim fałszem

A prawda jest właśnie poniżej:
Zakon jezuitów wypłaci rekordowe odszkodowanie w związku ze skargą 110 Eskimosów ws. molestowania seksualnego. Odszkodowanie wyniesie łącznie 50 mln dolarów - podaje "The Los Angeles Times".
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... 84984.html

Życzę Wam i wam podobnym byście kiedyś poznali i zrozumieli sens słów: PRAWDA i MORALNOŚĆ.

So maja 31, 2008 16:28

Życzę Wam i wam podobnym byście kiedyś poznali i zrozumieli sens słów: PRAWDA i MORALNOŚĆ.

Życzę wam, mariolciu, żebyście się nauczyli kiedyś czytać ze zrozumieniem i logicznie myśleć

So maja 31, 2008 16:38
Życzę wam, mariolciu, żebyście się nauczyli kiedyś czytać ze zrozumieniem i logicznie myśleć

Umiem i to i to czego i wam polecam Kamyku:)

So maja 31, 2008 17:07

Droga mariolciu, gdybym widział, że potrafisz, to bym Ci tego nie życzył. skoro zaś życzę, znaczy to, że tego nie widzę. Jeśli twierdzisz, że jednak potrafisz, to postaraj się jednak zrobić z tego użytek, kiedy piszesz tutaj, a udowodnisz mi swoje słowa

Bo póki co nie tylko wygadujesz zwykłe brednie, szafując oszczerstwami pod adresem Kościoła, popełniając przy tym sporo błędów logicznych, ale również wkładasz innym użytkownikom w usta słowa, których nie tylko nie powiedzieli, ale z którymi się jawnie nie zgadzają

So maja 31, 2008 18:24
"Wasza zawiść wobec ateizmu"..."wasze" nie wlazły na forum ateistów, aby siać nienawiść i bez problemów śpią po nocach i nie drżąc o losy ateizmu :D :lol:

So maja 31, 2008 18:32

OPATY_90, Leeerki, Obce_astronomy, Alusy...
Wasza zawiść wobec ateistów, protestantów czy ludzi rozsądnych i umiejących korzystać z rozumu, ani nie zasłoni zgnilizny katolicyzmu ani jej nie zatrze czy osłoni katolickim fałszem

(...)

A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...
Alus napisał(a):
"Wasza zawiść wobec ateizmu"..."wasze" nie wlazły na forum ateistów, aby siać nienawiść i bez problemów śpią po nocach i nie drżąc o losy ateizmu :D :lol:

Warto docenić spokojny sen, prawda drogi Alusie? :D

So maja 31, 2008 22:45
A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...

Zaprawdę biedny ten świstak bo nie starczy mu sreberek by zawinąć w nie wszystkie brudy Kościoła... :)

Cytuj:
Bo póki co nie tylko wygadujesz zwykłe brednie, szafując oszczerstwami pod adresem Kościoła

Kamyk jeśli artykuły prasowe są dla Ciebie bredniami to rzeczywiście nie znasz pojęcia PRAWDY.

N cze 01, 2008 8:48

Bredniami jest dla mnie robienie z przypadków normy ogólnej. Nie ma to nic wspólnego z logiką

N cze 01, 2008 9:06
Jeśli dla Ciebie artykuły prasowe są wykładnią PRAWDY...to gratuluję poczucia humoru :D :lol:

N cze 01, 2008 9:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna strona