Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 13:05

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona
 Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 

Czy kościół katolicki powinien istnieć ?
Ankieta wygasła Pt cze 27, 2008 9:03
TAK 64%  64%  [ 25 ]
NIE 36%  36%  [ 14 ]
Liczba głosów : 39

Zgnilizna w Kościele Katolickim a kwestia wiary. 
Autor Wiadomość
a jak dla mnie temat nie ma sensu jest tylko prowokacją ..

mariolcia powiedz mi w ktorym miejscu jestem zawistny wobec ateistów czy protestantów ? napisałem w swoim poście że sa ataki ale nie ma sensu sie kłocić , i napisalem tez ze prowadze calkiem przyzwoity dialog z protestantami i nie kłocimy sie. Powiedz mi do jakiego kościoła należysz bo słowo protestanci to bardzo szerokie pojęcie. O ile wiem Kościół Ewangelicko -Augsburski napewni nie traktuje KK jako zgnilizny a przynajmniej jak rozmawiałem z kolegami luteranami to nie mieli nic przeciwko KK ani niem ieli nic do papieża poprostu traktują nasz kościoła jako jeden z wielu chrześcijańskich. Co wiecej dowiedizałem sie ze reformacja wystapiła przeciw Baptystom czego nie wiedziałem.

Pn cze 02, 2008 13:04

Skoro prasa i internet ma was tylko bawić a fakty o księżach-pedofilach i innych lubicie pomijać lub bagatelizować to dlaczego aż 30% uczestników powiedziało 'NIE" istnieniu Kościoła Katolickiego ?

Wiem że wyśmiewacie prasę bo dla was prawdziwą prasą jest zapewne tylko "Gość Niedzielny" czy "Słowo" a moze i coś od Ojca Tadeusza.

Jakbyś poczytała parę innych moich postów, to wiedziałabyś, że moja ulubiona gazeta to "Wyborcza".

Gwoli ścisłości, zaznaczyłem opcję tak, (choć sam jestem niewierzący) bo w według mnie, każdy ma prawo wyrażać swoją duchowość, w taki sposób, jaki chce.

Pn cze 02, 2008 13:20
Czyli wedle tego z czym zgodziła sie ALUS Kosciół to zbiór ludzi i twór ludzi w którym wszelkie złe i dobre rzeczy są tylko markowane przez Boga- Bóg pełni w nim rolę Levi Straussa czy Big Stara czyli firmy markującej dobre produkty jak i buble.

Cytuj:
a jak dla mnie temat nie ma sensu jest tylko prowokacją ..

Ten temat jest prowokacją do myślenia i dlatego wielu tutaj razi.

Leeerek a czy pytałeś kolegów luteranów czy jest wśród nich aż tylu niegodziwców co wśród katolickich kapłanów...

Pn cze 02, 2008 14:32

Tylu czyli ilu? W koło o tym gadasz. To odpowiedz - ILU?

Pn cze 02, 2008 15:12
Dla mnie 100 to już tłum bo kapłanami powinny zostawać osoby starannie wybrane, godne tego i o dobrym dla innych sercu a nie szubrawcy i pijacy.

Dla Ciebie nawet 100000 bo i tak nie chciałbyś tego zauważyć OBCY_ASTRONOMIE.

Pn cze 02, 2008 15:17
ZAPRASZAM NA ROZMOWY W TOKU W TVN, DZIś BęDZIE O KSIęDZU PEDOFILU

Pn cze 02, 2008 15:24

A ilu było by dużo ?
Dla mnie 100 to już tłum bo kapłanami powinny zostawać osoby starannie wybrane, godne tego i o dobrym dla innych sercu a nie szubrawcy i pijacy.

Dla Ciebie nawet 100000 bo i tak nie chciałbyś tego zauważyć OBCY_ASTRONOMIE.

Może 100 może nawet więcej dopuszcza się zachowań skandalicznych bądź oburzających. Więc teraz się zapytam, jak według Ciebie powinna wyglądać rekrutacja na księdza? Myślisz, że żadna czarna owca się tam nigdy nie wpęta?

Pn cze 02, 2008 15:30
Rozmowy w Toku czyli szczyt zakłamania księży-pedofilów.

Pedofilia jest uleczalna, a tak w ogóle ten ksiądz już odpokutował...- jak ksiądz z kurii może usprawiedliwiać w taki sposób zboczeńca i kryminalistę PEDOFILA ? A gdzie w jego wypowiedzi miejsce na uczciwość i sumienie duszpasterza ? Nie mówiąc już o sumieniu księdza-PEDOFILA.

I to jest właśnie jedna z form zgnilizny toczących KATOLICYZM.

Pn cze 02, 2008 16:24

Dla mnie 1 to już za dużo.
Poza tym nie wydaje Ci się, że kryteria, które tu napisałaś, powinny dotyczyć wszystkich ludzi (aby mieć dobre serce, nie być szubrawcem, pijakiem), a nie tylko kapłanów?

Cytuj:
ZAPRASZAM NA ROZMOWY W TOKU W TVN, DZIś BęDZIE O KSIęDZU PEDOFILU

Czemu tak nie krzyczysz, aby pokazać dobro czynione przez kapłanów?

Pn cze 02, 2008 16:31

Ręce opadają... Mariolcia nie wiem jak Ty to widzisz ale coś mnie łamie w kościach że działasz pod wpływem jakiegoś obiegowego stereotypu.

W mojej parafii była rodzina należąca do Kościoła Ewangelicko- Augsbuskiego i żyło im się tu dobrze. Pewnie żyliby tu dalej gdyby nie dom który sobie wybudowali kilka kilometrów dalej (chcieli być bliżej starych już rodziców). Nikt u nas się do nich nie strzępił (a mieszkam w miejscowości gdzie 99,999999999999999999999999999% ludności jest katolicka) a czasem nawet przychodzili gościnnie do kościoła na mszę (np kiedy mieli pilny wyjazd i nie mogli iść na nabożeństwo do swojego zboru).

Całkiem mile ich wspominam.

Wiesz co siejesz tutaj niepotrzebny zamęt. Jak masz jakieś dokładne dane statystyczne to chętnie je przejrzę. Tylko najpierw je podaj.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pn cze 02, 2008 16:40

Nie twierdzę, że to nie mogło mieć miejsca, ale nie wierze w program rozmowy t toku kiedy dotyczy przeżyć zwykłych ludzi. Tak samo jak w program Żerego Springera.

Pn cze 02, 2008 16:44
Powiedz lepiej co sadzisz o zakłamaniu księdza-pedofila i jego kolegi z kurii przedstawionych w reportażu ?

Dlaczego katolicki faryzeizm mówi że:

- ZWYCZAJNY PEDOFIL ma być karany surowo i bezlitośnie za swój czyn i ma długo pokutować w więzieniu bo jest zwykłym zboczeńcem.

-KSIĄDZ-PEDOFIL to biedny, biedny chory człowiek którego najlepiej nie karać a tylko mu współczuć i modlić sie za niego. Oczywiście o więzieniu dla niego nie ma mowy bo on sam sobie jakoś tam swoją pedofilię odpokutuje...przykładowo tym razem z małymi chłopcami.

Pn cze 02, 2008 16:46

Jeżeli dla Ciebie tak wygląda odpokutowanie to może stąd się wziął twój problem.

Pn cze 02, 2008 16:58

Bądź łaskawa podać liczby a nie suche "fakty" bez potwierdzenia. Nie twierdzę że problemu nie ma ale prawdę powiedziawszy w całej mojej diecezji nie spotkałem się z takim przypadkiem. Owszem- ksiądz w ferworze walki na boisku niechcący podbił ministrantowi oko... ale to nie jest jeszcze powód do robienia larum.

LICZBY kobieto, LICZBY a dopiero potem OPINIE ANTYKATOLICKICH I ANTYKLERYKALNYCH MEDIÓW.

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pn cze 02, 2008 17:04

Mariolcia, prosiłbym Cię jednak o odpowiedź na moje pytania. dodam jeszcze jedno
Cytuj:
Dlaczego katolicki faryzeizm mówi że:

- ZWYCZAJNY PEDOFIL ma być karany surowo i bezlitośnie za swój czyn i ma długo pokutować w więzieniu bo jest zwykłym zboczeńcem.

-KSIĄDZ-PEDOFIL to biedny, biedny chory człowiek którego najlepiej nie karać a tylko mu współczuć i modlić sie za niego. Oczywiście o więzieniu dla niego nie ma mowy bo on sam sobie jakoś tam swoją pedofilię odpokutuje...przykładowo tym razem z małymi chłopcami.

Co to jest katolicki faryzeizm?

Pn cze 02, 2008 17:16
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 266 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona