Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 22, 2025 12:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
 Mecze online na żywo !!! 
Autor Wiadomość
Bardzo wesoło się wypowiada na temat Podolskiego Mirek Orzechowski http://miroslaw-orzechowski.blog.onet.pl/... Tylko nie wiem do końca czy wg tego kolesia się nic nie stało (koniec wpisu z 8 czerwca), czy doszło do zdrady i działania przeciwko własnemu narodowi (wpisy 9 i 10 czerwca) ;)

Taki fajny temat, a ty zajmujesz sie kimś tak żałosnym jak Orzechowski. No nie psuj tematu, bo zaczyna już śmierdzieć. Propozycja krótka! Orzechowskiego wyrokiem sądu uznać za ubezwłasnowolnionego, zamknąć w psychiatryku i po sprawie :D

No!
Teraz do tematu. Jak dzisiaj obstawiacie? Ja uważam, że mecz będzie zacięty i może być ostry. Mamy ogromne szanse, bo Austria nie jest zbyt dobrą drużyną. Różnie to jednak bywa, bo na Holandię też nikt nie liczył, a dali ostro czadu mistrzom świata.
Ja typuję 3:2 - oczywiście dla nas :)

Cz cze 12, 2008 17:00

ale niestety tak to jest jak po pierwszym golu gra się "na przetrwanie"...można było przypuszczać ze sędzia pomoże gospodarzom... :?

Jestem zachwycona tym nowym Brazylijczykiem- naprawdę się stara - wszędzie go pełno- w obronie, w ataku, rozgrywa... :)

Cz cze 12, 2008 22:04
"sędzia pomoże gospodarzom"...ten podyktowany karny to raczej nie z sympatii do gospodarzy ile odwet za wyeliminownie druzyny Anglii z Euro 2008.
Gdyby sędziowe zawsze odgwizdywali karne za takie sytacje - mwszyskie mecze kończyłyby sie dwucyfrowym wynikiem :D
Przeciez przy kazdym roznym, wolnym w poblizu bramki typowe są przepychanki pod bramkami.

Pt cze 13, 2008 8:25

ten podyktowany karny to raczej nie z sympatii do gospodarzy ile odwet za wyeliminownie druzyny Anglii z Euro 2008.

Ale przecież my nie wyeliminowaliśmy Anglików z Euro 2008, więc czemu na nas miałby brać odwet?

Mi z kolei podoba się ten obrazek
Obrazek

Karny był faktycznie mocno dyskusyjny, takie przepychanki w polu karnym nie są bowiem niczym niezwykłym. Jednak nie da się nie zauważyć, że Lewandowski wyraźnie ciągnie Austriaka za koszulkę, mimo iż parę sekund wcześniej sędzia upomina zawodników za przepychanki i nakazuje powtórzyć rzut wolny. Dość zuchwałe zachowanie, coś jak uczeń ściągający pod okiem nauczyciela, których chwilę wcześniej zwrócił mu uwagę. Fakt, wszyscy ściągają, ale akurat ten wyleci z klasy z pałą.

Gdy spojrzeć na mecz całościowo, to też trudno powiedzieć, że zostaliśmy strasznie skrzywdzeni. Gol Rogera ze spalonego, na początku pierwszej połowy zagranie Golańskiego, za które akurat karny nie byłby niczym dziwnym. Nie można też powiedzieć, że byliśmy drużyną wyraźnie lepszą, w zasadzie remis najlepiej wydaje się oddawać przebieg gry. Nie zmienia to faktu, że sędzia popełnił całą serię pomyłek i wczoraj trudno mi było znaleźć jakieś cenzuralne określenia na tego Angola :dokitu:

Pt cze 13, 2008 9:36
Nie my...Chorwaci i Rosjanie...ale z bloku wschodniego...więc niechęć dotknęła nas:((( Mecze nie zawsze wygrywają druzyny lepsze...piłka jest okrągła i często decyduje fuks lub pomoc sędziego.
Pierwszy mecz z fuksem to przegrana Polaków z RFN w wodzie po kostki i fuks G. Mullera a a teraz sędzia robi wynik....wiele sytuacji było dyskusyjnych, np powtórzenie wolnego.

Pt cze 13, 2008 9:55

Nie my...Chorwaci i Rosjanie...ale z bloku wschodniego...więc niechęć dotknęła nas:(((

Może, chociaż ja bym tak daleko nie szukał. Bardzie prawdopodobne wydaje mi się, iż sędzia wiedział o swoich wcześniejszych pomyłkach (przede wszystkim gol ze spalonego) i chciał nieco wyrównać bilans, bo fala krytyki jego decyzji i tak była nieunikniona. Gdybyśmy my wygrali, to Austriacy zrównaliby go z murawą.

Alus napisał(a):
(...) wiele sytuacji było dyskusyjnych, np powtórzenie wolnego.

Trzeba jednak przyznać, że to nie pierwsza taka sytuacja na tych Mistrzostwach. W innych meczach też zdarzało się, że rzuty rożne czy wolne były powtarzane. Może takie są wytyczne UEFA, że gdy zawodnicy przepychają się w polu karnym, to udziela się im ostrzeżenia i powtarza stały fragment gry?

I jeszcze raz powtórzę, sędzia był słaby, podarował Austriakom karnego, ale w całokształcie aż tak bardzo nie zostaliśmy skrzywdzeni, bo też dostaliśmy gola w wyniku błędu sędziego. Nie zmienia to faktu, że niesmak pozostaje, bo wynik jest wypaczony. Powinien zostać odgwizdany spalony i nie powinno być karnego, a wówczas mecz potoczyłby się innym, nieskrzywionym torem. Całkiem prawdopodobne, że nie udałoby nam się nawet zremisować, ale wówczas można by mieć pretensje wyłącznie do siebie.

Ciekawe czy UEFA/FIFA kiedyś w końcu zrobią coś, aby takie wpadki się nie zdarzały, czy też football jest niereformowalny jak socjalizm i jesteśmy skazani na niekończące się pasmo błędów i wypaczeń.

Pt cze 13, 2008 10:12
Nasze Euro 2008 już się raczej zakończyło. Niestety nie dorastamy poziomem do wielu drużyn, a Euro to drużyny na najwyższym poziomie, to nie Mundial, gdzie można sobie zdobyć punkty strzelając gole jakimś azjatyckim państewkom.
Po tym co pokazali Chorwaci, mam nikłą nadzieję na jakieś zwycięstwo. Tylko przedziwny (porównywalny do cudu) zbieg okoliczności moża nam dać szansę na wyjście z grupy. Nie łudźmy się! Chorwaci to liderzy, Niemcy zrobią wszystko by wyjść z grupy. Nam pozostaje tylko wyjść z twarzą.
Jednak trzeba podziękować chłopakom, dali z siebie tyle ile mogli, na więcej niestety nas w dzisiejszych czasach nie stać.

Jeżeli chodzi o sędziów. Hmmm dali ciała w przypadku bramki Rogera i "odpracowali" to przy karniaku.

Do Euro 2012 mamy jeszcze trochę czasu. Mam też nadzieję, że ten czas zostanie wykorzystany w sposób odpowiedni. Na poczatek to bym rozkurzył na 4 wiatry cały PZPN. To banda śmierdzących nierobów i ignorantów zgarniających ogromną kase za (sory) pier.......e w stołki. Nie wierzę by w prawie 40 mln kraju nie można było znaleźć piłkarskich talentów i stworzyć z nich podstawową jedenastkę. Sposoby szkolenia młodzieży są niestety kiepskie. Małe regionalne kluby sa nie tyle niedofinansowane, co toczone przez nowotwór w postaci miejscowych "działaczy". Czyli regionalnych darmozjadów na wzór tych z PZPN-u. Zamiast dofinansować chętną i utalentowana młodzież, finansuje się pijackie orgie działaczy. To akurat fakt dobrze mi znany. Obsługiwałem bowiem imprezę pewnego klubiku i widziałem dokładnie co się na takich "konferencjach" dzieje. Alkohol, dziewczynki - full wypas, oczywiście ponad stan. Ale co tam!! Zamiast strojów i obuwia , kupi sie dzieciakom trampki i koszulki od "chińczyka". Ważne by "działacze" mieli za co pić i mieli z czego opłacać prostytutki i to nie jakieś tirówki, ale profesjonalistki całą gębą!!!

Trudno tak już jest i chociażby Leo stawał na głowie to nic więcej nie wyciągnie. Minimalne szanse jeszcze są i jeżeli nam się uda...to i tak nic nie zmienie w tym poscie. Jedynie podziękuję chłopakom i Leonowi za próbę, bo chcieli, a że nie wyszło to już inna historia.

P.S.
Tak już poza dyskusją. Jako Gliwiczanin, ciesze sie, że chłopak z mojego miasta jest tak świetnym piłkarzem :)

Pt cze 13, 2008 10:32
A Kurski to przewidział :o ...przed meczem mówił o lewym karnym dla austriaków (wypowiedź na stronie www. gazeta).

Pt cze 13, 2008 10:34
A sędzia Webb będzie musiał mieć oczy z tyłu głowy...już policja angielska jst zmobilizowana do ochrony jego rodziny.
Wariatów jest mnóstwo...a po necie krąży jego nr telefonu, adres email, adres domowy i sypią się pogróżki :(

Pt cze 13, 2008 12:16
Szans nie mają już żadnych.
A sędzia Webb będzie musiał mieć oczy z tyłu głowy...już policja angielska jst zmobilizowana do ochrony jego rodziny.
Wariatów jest mnóstwo...a po necie krąży jego nr telefonu, adres email, adres domowy i sypią się pogróżki :(

No tak :( Na szczęście to nie kibice, ale kibole, czyli umysłowo upośledzona wersja kibica. Czasami kiedy czytam lub słyszę wypowiedzi takich osobników, to sie zastanawiam nad sensem zakazu eutanazji i kary śmierci.

Pt cze 13, 2008 12:32
Ja nic nie słyszałam że Roger był na spalonym... :? gdzie tak mówili ??

Co musiałby się stać by Polacy wyszli z grupy ??

Pt cze 13, 2008 15:48

Ja nic nie słyszałam że Roger był na spalonym... :? gdzie tak mówili ??

Np. w Polsacie, ale generalnie wszędzie się o tym mówi i pisze. Poza tym na powtórkach na własne oczy widziałem. A Leo Beenhakker skomentował to tak: "Jeżeli ktoś mówi, że my zdobyliśmy bramkę ze spalonego, to mogę na to powiedzieć, że w takim razie sędzia popełnił dwa błędy"

Teresse napisał(a):
Co musiałby się stać by Polacy wyszli z grupy ??

Musielibyśmy wygrać z Chorwacją, a Austria z Niemcami. Wówczas Niemcami z 3 punktami jadą do domu, a my z Austriakami mamy po 4 punkty i decyduje liczba strzelonych i straconych bramek. Ponieważ Austria pierwszy mecz przegrała 1:0, a my 2:0, to musielibyśmy wygrać przynajmniej o jednego gola wyżej niż Austriacy.

Pt cze 13, 2008 16:12
Ja oglądałam online na Soccer2 i tam nie mówili że był spalony... :-)

Poza tym gol Podolskiego w meczu z nami tez był spalony wg mnie... :-)

Pt cze 13, 2008 16:26

Musielibyśmy wygrać z Chorwacją, a Austria z Niemcami. Wówczas Niemcami z 3 punktami jadą do domu, a my z Austriakami mamy po 4 punkty i decyduje liczba strzelonych i straconych bramek. Ponieważ Austria pierwszy mecz przegrała 1:0, a my 2:0, to musielibyśmy wygrać przynajmniej o jednego gola wyżej niż Austriacy.

Teoretycznie jest to możliwe, ale praktycznie to musiałby być cud. Potrzebujemy z 3:0 z Chorwacją, a reszta później w rękach Austrii.

Eh szkoda tego, jestem zły, co się wczoraj nabluzgałem to moje. A czułem, że coś się wydarzy. Cóż, Webb pokazał, że nie nadaje się na profesjonalnego sędziego. Tyle błędów to szok (najlepszy był rzut wolny dla Austrii za to, że jakiś ziep się przewrócił rotfl). Amator, a to co zrobił na końcu to zwykłe skurczy*stwo. Ale jak to się mówi, głupich nie sieją.

Teraz pomyślcie sobie co by się działo jakby taki człowiek sędziował finał.

Pt cze 13, 2008 16:37

zostały na razie :

Austria
Chorwacja
Czechy
Francja
Grecja
Hiszpania
Holandia
Niemcy
Polska
Portugalia
Rosja
Rumunia
Szwecja
Turcja
Włochy

Ja Chorwatom- tez Słowianie
:-) i jeszcze nigdy nie wygrali Euro

Najmniej życzę Francji- za całokształt... :-)

zastanawialiście się kiedyś po co są te dzieci które wprowadzają piłkarzy na boisko- ja mam swoją koncepcję, ale może ktoś wie...??

Pt cze 13, 2008 16:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona