Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 12:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 135  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 2 
Autor Wiadomość

Bo to nie są żadni liberałowie.W Polsce w rzeczywistości po 1989 to librałowie jeszcze nie rządzili /chyba,że ma się światopogląd Leppera/.
Skoro państwem rzekomo rządzi ugrupowanie liberalne to gdzie jest radykalna obniżka i uproszczenie systemu podatkowego,rynkowe rozwiązania w ochronie zdrowia,oddanie mienia zagrabionego przez czerwonych złodzieji po 1945 r prawowitym właścicielom?Cemu nadal bogaty rolnik płaci niższe składki ubezpieczenia od pracownika zatrudnionego w przedsiębiorstwie.Dlaczego istnieje przymus ubezpieczeń w ZUS ,a nie mamy mozliwości w tym państwie wolnego wyboru ubezpieczyciela,czy to jest wolność?Więc sie pytam,gdzie tu widzicie jakiś liberalizm?

Cz cze 12, 2008 15:15
Próbujesz przemówić nam do rozsądku... masz zatem monopol na rozsądek :D

Cz cze 12, 2008 15:46

Więc sie pytam,gdzie tu widzicie jakiś liberalizm?

Cyryl, spokojnie. Nie wszystko naraz. Robieniem cudów rządzą twarde prawa. Ich się nie przeskoczy tak z marszu.

Symptomy poprawy już są. Choćby kwestia "oddania mienia zagrabionego przez czerwonych złodzieji po 1945 r prawowitym właścicielom". Nie pamiętasz co Donald obiecał w Izraelu? A skoro obiecał, to będzie.

Po kolei cudek po cudku, wszystko zostanie naprawione. Przynajmniej to co zdewastowali kaczyści.

Cz cze 12, 2008 15:48
Zobacz profil WWW

Więc sie pytam,gdzie tu widzicie jakiś liberalizm?

Dlatego pisałem lyberała. Coraz więcej wskazuje też na to, że rację miał prof. Gomółka i żadnej reformy finansów publicznych nie będzie przynajmniej do wyborów prezydenckich, a pewnie i kolejnych parlamentarnych.
Socjalizm jest jak entropia, co by nie robić, jego poziom stale rośnie.

Cz cze 12, 2008 16:24
osiris napisał(a):
Wreszcie Tusk wykombinował coś mądrego.
Nie jestem z tych, co by tylko krytykował li tylko dlatego, że jest z PO.

A ja nie jestem z tych, co by chwalili tylko dlatego, że jest z PO. I niestety muszę stwierdzić, że znowu wykombinował coś niemądrego. Powoli zaczynam żałować, że głosowałem na tego lyberała.

Za to widzę, że z Tobą jesteśmy prawie idealnie w przeciwfazie ;)

SweetChild, Tusk wyślił mądrze, ale wyłącznie pod siebie, bo łatwiej rozdawać z czyjejś kieszeni.
Posunięcie pod publiczkę, ale płacić będą pracodawcy przymuszeni ustawą, a nie rząd.
Mądry to Tusk jest, ale dla własnej korzyści.
Taka podwyżka - malusieńka - płacy minimalnej, przy tak dużych podwyżkach nośników energii, które już są i następnych, to kropelka w morzu potrzeb.

Cz cze 12, 2008 19:16
Gruby, jestem podły i złośliwy, tu się zgadzam, ale to wszytko dla Waszego dobra. :)
Czasami potrzebna jest terapia wstrząsowa.

Cz cze 12, 2008 19:19
"dla Waszego dobra"...nie wiem czy mówisz do Grubego - "Waszego towarzyszu", czy chcesz dobra wszystkich na wzór :D :
http://www.polskaludowa.com/dokumenty/p ... PZPR_1.htm

Cz cze 12, 2008 20:42
Alus, cały czas przyrównujesz mnie i moje wypowiedzi do jakowegoś towarzysza z lat PRL-u.
Różnica jest taka, że oni zrobili komuś krzywdę a potem to tłumaczyli na swój komuszy sposób, a ja nikomu krzywdy nie zrobiłem i nie muszę się z tego pokrętnie tłumaczyć, że to dla Waszego dobra kogoś ukatrupiłem.
Ja tylko tłumaczę z polskiego na nasze i przedstawiam mój punkt widzenia.
A tak w ogóle to wszystko jest w humorystycznej konwencji, bo szybciej można żółwia nauczyć sprintu, niz Polaka przekonać do swoich racji. :D

Pt cze 13, 2008 7:48
Wszyscy przedstawiamy swoje punkty widzenia, racje, poglądy...ale sarkazm w rodzaju "wypranych mózgów" to domena smutnych panów z PRL, którzy nawet nie potrafili pojąć, że jest to uwłaczające obu stronom :(
Nauczony ich historią nie powinieneś wchodzić w ich kalosze....
Rzeczywistość zmienia się co dzień i naprawde jest o czym dyskutować - nie koniecznie o zasobności mózgów interlokutorów :)
Masz gorący temat...odwet angielskiego sędziego za wyeliminowanie reprezentacji Anglii na Euro 2008 :( :(

Pt cze 13, 2008 7:57
Polacy generalnie grają słabo, i tylko momentami wspinali się na wyżyny.
Drugą połowę meczu oglądałem z niekłamaną przyjemnością, ale to za mało żeby wygrać.
Dobrze grać trzeba przez cały mecz, a nie pół i nie ma co zwalać teraz na sędziego.
Polacy nie dorastają do pięt Niemcom jak i Chorwatom, którzy są - jak dla mnie - rewelacyjni.
Dobrze, że Polacy odpadną, bo udział w turnieju, gdzie o zwycięstwach decydowałby li tylko szczęśliwy traf a nie dobra piłka, to kał dla oczu.
Niech Polacy nauczą się grać dobrą piłkę przez 90 minut, a nie liczą na same fuksy.
I tą uwagę kieruję tak samo do Tuska, który liczy wyłącznie na cuda zamiast wziąść się do prawdziwej pracy.

Pt cze 13, 2008 8:13
Może Cię nie interesować :D ...świństwo, a tym ewiedentnie było podyktowanie karnego, to fakt niezależny od zainteresowań.

Pt cze 13, 2008 8:32
Może Cię nie interesować :D ...świństwo, a tym ewiedentnie było podyktowanie karnego, to fakt niezależny od zainteresowań.

Alus nie ośmieszaj się. (nie ze względu na to, iż jesteś kobietą)
Tak myślą wyłącznie Polacy, a innych opinie są bardzo zróżnicowane, chociażby ta, iż gol Polaków też był kontrowersyjny, więc te dwie kontrowersyjne decyzje sędziego znoszą się i chyba najbardziej sprawiedliwym wynikiem powinno być 0:0, co w sumie odwzorowywało poziom obu drużyn.
Obie są takie sobie i powinny odpaść.

Pt cze 13, 2008 10:50

świństwo, a tym ewiedentnie było podyktowanie karnego, to fakt niezależny od zainteresowań.

Wygląda na to, że porażki chodzą parami, a piątek 13-tego to wymarzona data na taki spacerek:
"Nie" dla traktatu - wstępne wyniki w Irlandii

Pt cze 13, 2008 10:59
To może być cios nie tyle dla unii co dla Grubego, który może się już nie podnieść po takim nokaucie.
Chyba Irlandia zaraziła się kaczyzmem, bo jak inaczej to tłumaczyć? :D

"Nie" dla traktatu - wstępne wyniki w Irlandii
SZMARAGDOWA WYSPA POGRĄŻY UNIĘ?

Widać Irlandczycy nie muszą szukać długopisu jak Lechu, bo kopneli w zadek traktat.
No, ale może sie mylę, poczekajmy do końca.
Jednakowoż sygnalizuje sprawę za mediami.

Pt cze 13, 2008 11:01

Pt cze 13, 2008 11:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2025 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 135  Następna strona