Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 0:03

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Jestem na kilku forach internetowych i coś niecoś wiem. Wiem, że istnieje taka opcja edycji, która kończy się po 24 godzinach. Prościej mówiąc: User piszący tekst, ma 24 h na to by go zmienić, po tym czasie opcja edycji (zmian) zostaje zablokowana.
Być może 24h to za długo, ale nie wiem może da sie to skrócić? (nie jestem mocny w informatyce :) ).

Tutaj nie chodzi o to by ktoś mógł zmieniać swoje posty, które napisał miesiąc wcześniej, ale o to by miał możliwość poprawki na jakiś określony czas.
Wiem, że taka opcja jest możliwa i zależy tylko od dobrych chęci.

Jeżeli tych chęci u was nie ma, to rzeczywiście temat jest niepotrzebnie wałkowany. Tylko proszę byście nie zasłaniali sie jakimiś dziwolągami, bo to będzie tylko i wyłącznie źle świadczyć o was samych :).
Napiszcie wprost "NIE, BO NIE!" i wszystko stanie sie jasne :)

Pt cze 13, 2008 10:49

Kochani my naprawdę pamiętamy o Waszym postulacie, ale na tej platformie forum ta opcja nie zostanie wprowadzona. Tej decyzji póki jesteśmy na tym forum nie można zmienić. Ale jeżeli tylko pojawi się taka możliwość to zobaczymy co się da zrobić. :)

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pt cze 13, 2008 17:20

Kochani my naprawdę pamiętamy o Waszym postulacie, ale na tej platformie forum ta opcja nie zostanie wprowadzona. Tej decyzji póki jesteśmy na tym forum nie można zmienić. Ale jeżeli tylko pojawi się taka możliwość to zobaczymy co się da zrobić. :)

Skaranie boskie z tą Platformą. Nawet na forum musi bruździć.

Pt cze 13, 2008 20:28
Zobacz profil WWW

A mam pytanie - czemu nie jest to możliwe :?: Na dole, w stopce, jest "Powered by phpBB © 2005 phpBB Group" - czy nie ma jakieś aktualizacji :?: Zresztą, nie chce mi się wierzyć, że nawet z 2005 r. wersja nie ma opcji edycji (a jeśli nie ma - to są chyba aktualizacje, w których jest - co?). Czy może po prostu ktoś, kto czuwa nad forum i jest osobą decyzyjną nie chce się na to zgodzić :?: Bo to jest zasadnicza różnica.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

N cze 15, 2008 8:12
Zobacz profil WWW

ToMu to, że wisi 2005 to wisi ;) W każdym razie wszelkie zmiany jakie są prowadzone na forum (a są choć nie widać ;) ) dotyczą tylko bezpieczeństwa. Jeżeli coś nie jest wprowadzone to też głównie ze względu bezpieczeństwa, ale nie umiem Ci powiedzieć czy w 100% chodzi o to :] /choć wydaje mi się, że tak/

Użytkownik rzadko obecny na forum.

N cze 15, 2008 11:35

Czy nie warto przenieść posty z tematu Akcja słuchaczy Radia Józef- co myślicie o akacji i radiu? do tematu Radio Józef - misja radia katolickiego zagrożona?
Faktycznie oba tematy dotyczą tego samego problemu.

N cze 15, 2008 12:37
Zobacz profil WWW

N cze 15, 2008 12:58

ToMu to, że wisi 2005 to wisi

A zmienienie tego chyba problemem wielkim nie jest :)

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem - edycji nie będzie... ze względów bezpieczeństwa :?: Nie bardzo rozumiem kontekst. Na xxx forach ta opcja jest, fora nie są hackowane, nie są niszczone itp. A życie to sporo ułatwia.

Pn cze 16, 2008 9:51
Zobacz profil WWW
Oj TomU - czepiasz się. Każdy przecież wiem, że dołącznie do forum możliwości edycji posta tylko do momentu, kiedy ktoś na niego odpowie to straszna dziura w bezpieczeństwie.

No i oczywiście wieelka praca dla admina.

Mi samemu przytrafiło się to, że jakieś taga nie domknąłem, linka źle wstawiłem....

Proponuję za każdym takim razie monitować moda odpowiedzialnego za dział, żeby posta poprawił :D:D

Crosis

Pn cze 16, 2008 11:57

No, jak włączą edycję to się hakierzy rzucą na forum, zaiste. XD

Nie no, śmieszne są te argumentacje przeciw edycji. Co Wy myślicie, że wszyscy będą manipulować postami? XD

BTW skoro nie wierzycie, że to nic nie szkodzi to włączcie tę edycję na miesiąc chociażby. Zobaczycie jak wielkie będzie Wasze zaskoczenie, o wszechwiedzący admini.

Pn cze 16, 2008 12:12

BTW nawet na forum Oazy mają edycję (czasową). Także Wasz brak tej opcji to typowy epic fail.

BTW 2 brak edycji tylko powoduje powstawanie postów tego samego autora pod sobą. Ot wystarczy, że komuś po wysłaniu posta coś jeszcze przyjdzie do głowy. Ale cóż, to nie mój problem, chcecie burdel to go macie.

Pn cze 16, 2008 12:14

Wersja forum z 2005... no cóż, to już zabytek :/ I chyba tylko z tego powodu ją jeszcze trzymacie...

Pn cze 16, 2008 13:01

Wcale nie robota dla moda - robota dla moda jest wtedy, kiedy ktoś np. nie napisze czegoś, i wysyła posta za postem, żeby dopisać; albo po wysłaniu zauważył że z kodem coś pomylił, i wysyła identycznego posta z kodem poprawionym. Wtedy mod musi pousuwać.

A jak jest edycja - każdy sobie może poprawić. Problemu nie ma - po edytowaniu i tak widać dokładnie, kiedy zmieniono posta, więc można łatwo dojść, czy zmiana w poście nastąpiła przed czy po tym jak ktoś do tego posta się odniósł.

Pn cze 16, 2008 13:38
Zobacz profil WWW

Dalibyście sobie wreszcie spokój. Jest opcja podglądu? Jest. A więc można dotąd szlifować post, aż będzie idealny co do treści i formy.

Skoro powiedziano, że takiej reformie Platforma nie podoła, to powiedziano. I - trzeba to z ufnością zaakceptować i nie wydziwiać.
Wiadomo jest, że każda wersja forum ma swoje wymagania co do sprzętu i środowiska oprogramowania (wydolność serwera, system operacyjny, wersja PHP, wersja bazy danych) i pewnych rzeczy się nie przeskoczy bez wyłożenia kasy. Czy to takie trudne do pojęcia?

A co do rzekomej sporadyczności ataków hackerskich czy spamerskich na innych forach to tylko admini i moderatorzy tych for wiedzą naprawdę jak jest. Raczej się tym nie chwalą. Starają się jak najszybciej usunąć skutki tak by dla użytkowników były niewidoczne.
Notabene, chwalenie się tym to dla hackerów też cenna informacja na ile zastosowany sposób był skuteczny. Więc nie ma się co dziwić, że to się ukrywa.

Pn cze 16, 2008 13:58
Zobacz profil WWW

A więc można dotąd szlifować post, aż będzie idealny co do treści i formy.

Pn cze 16, 2008 14:01
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 222  Następna strona