Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 8:45

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość
osiris - zapomniałem dodać, że byłabym SRODZE ZAWIEDZIONA gdybyś nie umieścił tej informacji pogrubiona czcionką - byłam pewna na 1000%, że pierwsze co "walnie po oczach" to ta iformacja :D :D

Pn cze 23, 2008 7:53
głosowało ponad trzykrotnie mniej wyborców niż wzaledwie 8 miesięcy temu

Bo ludzie mają już dość polityki tak w ogóle, a nie że PiS-u.
Trzeba być matołem, żeby nie zrozumieć takiej oczywistej oczywistości.
Może nam grozić podobna sytuacj w wyborach powszechnych ponieważ obywatele zrozumieli, że tak naprawdę to ich wybór nie przekłada się na ich oczekiwania.
Rozczarowanie za rozczarowaniem.

Pn cze 23, 2008 8:31
Sukcesy Malostkowego Brata *PREZYDENTA* - LARK-a

Słaby półmetek Kaczyńskiego
NAJNOWSZY SONDAŻ PREZYDENCKI

Lech Kaczyński nie powinien walczyć o reelekcję - tak uważa ponad 70 proc. respondentów,
przepytanych przez GfK Polonia na zlecenie "Rzeczpospolitej".
A co na to prezydent? - Nie ma najmniejszych powodów, by prezydent nie ubiegał się o ponowny wybór
- mówi "Dziennikowi" Michał Kamiński z Kancelarii Prezydenta.

Obrazek

Na pytanie, czy Lech Kaczyński powinien ubiegać się powtórnie o urząd prezydenta,
aż 48 proc. badanych odpowiedziało "zdecydowanie nie", a 25 proc. - "raczej nie".

Przeciwnego zdania było 24 proc. pytanych. Odpowiedź "zdecydowanie tak" wybrało 11 proc. badanych,
a "raczej tak" - 13 proc. 3 proc. ankietowanych nie miało w tej sprawie zdania.

Z badań GfK Polonia wynika również, że aż 68 proc. badanych źle ocenia pracę Lecha Kaczyńskiego,
a tylko co czwarty respondent jest zadowolony z głowy państwa.

Telefoniczny sondaż przeprowadzono w dniach 21-22 czerwca, na 1000-osobowej, reprezentatywnej próbie dorosłych Polaków.
(...)

Więcej VIDE:
http://www.tvn24.pl/-1,1554661,wiadomosc.html
.

Ps.
Osisris, miło,ze potwierdasz,iż w mateczniku PiS na Podkarpaciu też juz maja dosyc polityków PiS
kandydata PiS olało dwie trzecie tych, co jeszcze 8 miesiecy temu głosowało na kaczystów.
Wyglada to na poczatek końca ;-)

Pn cze 23, 2008 8:52
"Rozczarowanie za rozczarowaniem"...a myślałam, że "światełko w tunelu" :D

Pn cze 23, 2008 9:00

"Rozczarowanie za rozczarowaniem"...a myślałam, że "światełko w tunelu" :D

Widział światełko w tunelu, a Wy mu od razu wykazujecie, że to pociąg jedzie. Też bym się rozczarował ;)

Pn cze 23, 2008 10:21
(...0
Przez 50 lat patrzę jak się uprawia ten zagon Polską zwany.
Po 1945 zaorali nas i tak zostało do dzisiaj.

Przez 50 lat :?:
Liczysz od momentu poczecia, czy porodu :?: :lol:

Pn cze 23, 2008 11:03
Telefoniczny sondaż przeprowadzono w dniach 21-22 czerwca, na 1000-osobowej, reprezentatywnej próbie dorosłych Polaków.

Czytałem kiedys obszerny reportarz na temat tego jak sie robi tego typu sondaże.
Śmiech na sali.
Komputer losowo wybiera telefony i dzwonią jak popadnie.
Może sie trafic 1000 sprzątaczek, albo tysiąc inteligenmtów.
Jak popadnie taki mamy sondaż i "reprezentatywną" grupę obywateli.
To primo.
Secudno, kompletnie mnie nie obchodzą te sondaże, bo wybory będą rozstrzygać nie sondaże.
Sondaże mają za zadanie urabianie niewyrobionej opini publicznej i tak właśnie urobiły Wasze mózgi. :D

Pn cze 23, 2008 14:42

Pn cze 23, 2008 14:44
Dzięki a wykład o sondażach....zapomniał już jak piał z zachwytu, że 70% Polaków w sondażu "zaczęli wreszcie myśleć i dają Tuskowi pstryczka w nos" :D
"Czasami osiris napisze, aby napisać.
Nie ma żadnej głebi, tylko jest bo jest" :D :D

Pn cze 23, 2008 15:52

Czytałem kiedys obszerny reportarz na temat tego jak sie robi tego typu sondaże.
Śmiech na sali.
Komputer losowo wybiera telefony i dzwonią jak popadnie.
Może sie trafic 1000 sprzątaczek, albo tysiąc inteligenmtów.
Jak popadnie taki mamy sondaż i "reprezentatywną" grupę obywateli.

Tylko jaka jest szansa, ze trafi się tysiac sprzątaczek albo tysiąc inteligentów? Jesli tylko uwzgledniają uwarunkowania geograficzne (a tak robia), to jest szansa na w miare poprawny sondaż. Oczywiście dzwonią tylkko na stacjonarne, wiec odpadają ci co korzystaja tylko z komorek i internetu (czyli statystycznie: młodzi,pracujacy,wykształceni, wyposazeni w słuzbowe komorki). Nie wiem jak duza to grupa, ale z pewnoscia się powiększa....i jest to raczej elektrorat PO.

Pn cze 23, 2008 17:53
Zwracam uwagę na to,ze w komunikacie jest mowa o reprezentatywnej próbce.
Oziris, masz jakieś dowody na fałszerstwo wyników, czy też skłonność do oszczerstw wyssałeś i jest to Twoja natura :?: :evil:

Pn cze 23, 2008 18:04
Oziris, masz jakieś dowody na fałszerstwo wyników

Widzę, że wściekłość zaciemnia Ci mózg.
Podważam wiarygodność wszelkich sondaży, a nie fałszerstwo.
Czytaj dokładnie i włącz funkcję analizy tekstu w swoich zwojach mózgowych.

Pn cze 23, 2008 21:30
LICZBA POLSKICH EMIGRANTÓW WCALE SIĘ NIE ZMNIEJSZA

Cytuj:
Okazuje się, że popularne hasła głoszące wielki powrót Polaków z emigracji, mijają się z prawdą - pisze "Metro".

Tylko idiota mógł wierzyć w slogany głoszone przez Tuska Cudotwórcę.
Gdyby ludzie powszechnie znali języki zachodnie i nie trzymał ich sentyment, to tutaj byłaby pustynia.
W kraju zostali by tylko urzędnicy na ciepłych posadkach plus politycy.
Rozum nakazuje jechać tam gdzie żyje się lepiej i godniej, a nie gdzie człowiek jest oszukiwany na każdym kroku i dymany z każdej strony.

Wt cze 24, 2008 7:03
podważanie wyników sondażu przeprowadzonego na reprezentatywnej próbce jest sugestia popapraństwa lub fałszerstwa wyników.

Wt cze 24, 2008 7:42
Gruby, widzę, że dalej nie rozumiesz o czym piszę.
Dla mnie reprezentatywność w onych sondażach jest brana z sufitu, bo dzwoni się na chybił trafił, a nie wybiera świadomie - rzeczywiście - reprezentatywną grupę respondentów.
OT CO.
Nie ma tam ani słowa o celowym fałszerstwie, ale jak widać ciężko Tobie zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi.
Zdejmij hełm, to może szybciej do Ciebie to dotrze.

Wt cze 24, 2008 7:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104  Następna strona