Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona
 Chwała SB! ;-( 
Autor Wiadomość

Jak chwała SB, to chwała.
Już nawet TVN24 nie kryje co o tym myśli.

Agentura nie jest od myślenia, agentura jest od wykonywania rozkazów.
Centrala stwierdziła, że Familia Tusca się wypaliła i trzeba postawić na nowe twarze i tyle, żadne tam myślenie.

osiris napisał(a):
Jedyna nadzieja w IV RP, która - może - przewietrzy to towarzystwo.

Jedyna nadzieja w stanie wojennym, że zatrzyma nadchodzący tajfun.
Media donoszą, że IPN zażąda od Lecha Wałęsy oddania akt SB. Chodzi o 2500 stron kserokopii dokumentów dotyczących nie tylko samego Wałęsy, ale między innymi Lecha Kaczyńskiego, Jacka Merkla i Bogdana Borusewicza.

Cz cze 26, 2008 7:19
Zobacz profil WWW
Agentura nie jest od myślenia, agentura jest od wykonywania rozkazów.

Może i tak. :shock:
Nie będa przypatrywał się każdej przechodzącej osobie, ale na pewno związki obecnych mediów z dawnymi służbami nie są bynajmniej luźne. :(

Cz cze 26, 2008 9:41
ale między innymi Lecha Kaczyńskiego,

To mnie naprawdę zszokowało...usłyszałam o tym wczoraj w RM...

Ale wyjaśnia pewne zagadkowe ruchy prez. Kaczyńskiego w sprawie traktatu z Lizbony na przykład... :? :? :?

Cz cze 26, 2008 10:01

Cytuj:

Ale wyjaśnia pewne zagadkowe ruchy prez. Kaczyńskiego w sprawie traktatu z Lizbony na przykład... :? :? :?

SB zbierało różne dane, jakie alkohole pija, czy skarpetki ma zawsze w jednakowym kolorze, jaki ma stosunek do kotów. Każda informacja mogła posłużyć w przyszłej "operacji" lub do szantażowania.
Całkiem możliwe że był/jest szantażowany, dajmy na to przez hodowców Persów.

Cz cze 26, 2008 11:10
Zobacz profil WWW
Jeśli jest- i jego brat o tym wie- to niestety pesymistyczna wersja Michalkiewicza- ze PiS też jest po tamtej stronie- to prawda... :-(

Cz cze 26, 2008 11:14

O, to na mnie pewnie też mają haka. Aby uprzedzić nieuniknione wyznam więc publicznie, że kiedyś wyszedłem na ulicę w butach nie do pary. Strasznie się obawiałem, że gdy ta informacja zostanie ujawniona, to mnie skompromituje i dlatego popierałem Traktat Lizboński ;(

Cz cze 26, 2008 11:45
A ja jako dziecko męczyłem mrówki, zabiłem dwa motyle, ochnaście pająków, setki komarów.
Zbrodniarz ze mnie jak się patrzy.
Nawet nie próbuję wejść do polityki, bo mają na mnie haków bez miaru.

Cz cze 26, 2008 12:36
no mozna sie smiać- co innego nam zostaje... :-(

Michalkiewicz napisał(a):

W miarę zbliżania się terminu likwidacji niepodległości Polski – co nastąpi niechybnie w razie ratyfikowania Traktatu Lizbońskiego przez prezydenta Kaczyńskiego i proklamowania 1 stycznia 2009 roku nowego państwa pod nazwą Unia Europejska – ambicje polityczne większości Polaków przenoszą się w dziedzinę przemysłu rozrywkowego.

Przykład dają najważniejsi mężykowie stanu, m.in. pan premier Donald Tusk. W polityce nic już zrobić nie może, w każdym razie – bez pozwolenia razwiedki, ale pojechać na mecz, a nawet samemu pograć w piłkę – zawsze.

Takie przeniesienie politycznych ambicji Polaków w dziedzinę przemysłu rozrywkowego najwyraźniej musi odpowiadać również gestapo – skoro w szowinistycznych ekscesach przodowały akurat niemieckie gazety dla Polaków. Tymczasem Niemcy nie dali Polakom nawet takiej satysfakcji, żeby mogli wygrać sobie futbolowy mecz, a na domiar złego gole strzelił Polak Łukasz Podolski, który z powodu udziału w piłkarskiej reprezentacji Niemiec przyjął był niemieckie obywatelstwo.

Teraz niektórzy domagają się od pana prezydenta Kaczyńskiego, by odebrał mu obywatelstwo polskie i w ogóle – jakoś napiętnował za zaprzaństwo, ale przecież pan Podolski tylko gra sobie w piłkę, podczas gdy pan prezydent Kaczyński , podobnie zresztą jak pan premier Tusk, zrzeknie się niepodległości Polski.

Cz cze 26, 2008 12:42

Cytuj:

Teresse, oczywiście mozna się tu doszukiwac sbeckiego spisku, ale prawda jest bardziej przyziemna. Wy, radiomaryjni, stanowicie zbyt mały elektorat, zeby kierowac się waszymi pogladami. Ile was tam jest, góra dwa, trzy miliony, tyle co ateistów. Jestescie super, jak trzeba PIS wesprzec przed wyborami, ale nieprzyjecie traktatu lizbońskiego było wbrew opinii podstawowego elektoratu PIS. A PIS liczyć umie...
Aż mi was troche zal...

Cz cze 26, 2008 13:11

no mozna sie smiać- co innego nam zostaje... :-(

Michalkiewicz napisał(a):
(...)

Dzięki, też cenię felietony Michalkiewicza jako środki rozweselające. Barwny język, ładny styl i ta bujna wyobraźnia. Miło się czyta, chociaż tym tekstem o robieniu laski mnie rozczarował. Ale widocznie prawa rynku robią swoje i trochę brukowego humoru jest niezbędne, aby przeżyć jako poeta.

Cz cze 26, 2008 13:44

Stanisław Adam czy ty musisz każdego obrażać? W prawie każdym poście jest: agentyra, trędowaci, popaprańcy itp. Szkoda że jescze nie piszeż o żydomasonach... Napisz nam jeszcze jak tam zdrowie Ojca Dyrektora...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz cze 26, 2008 14:47

Stanisław Adam czy ty musisz każdego obrażać? W prawie każdym poście jest: agentyra, trędowaci, popaprańcy itp. Szkoda że jescze nie piszeż o żydomasonach... Napisz nam jeszcze jak tam zdrowie Ojca Dyrektora...

Tak szczerze jak jest naprawdę, to nie wiem - ze względów bezpieczeństwa kontaktujemy się sporadycznie i tylko przez łącznika. Ale wczoraj gdy wypowiadał się na antenie głos miał całkiem rześki i energią buhający.
Jeszcze da wam do wiwatu.

Aha, o żydomasonach też pisałem. Poszukaj sobie, z pewnością znajdziesz.
Chyba, że ktoś u was nawalił i nie zarejestrował. Ale to już, wybacz, nie moja wina. Zawsze mieliście bajzel w teczkach.

Cz cze 26, 2008 15:31
Zobacz profil WWW

Wiesz, nie wiem jak ty, ale ja swoich teczek w IPN nie mam (za młody jestem).

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Cz cze 26, 2008 16:08

Wiesz, nie wiem jak ty, ale ja swoich teczek w IPN nie mam (za młody jestem).

W demokracji każdy ma swoją teczkę. Demokratycznie, równość wobec prawa tego wymaga.
Poza tym ja nie mówiłem o Twojej teczce w IPN, ale ow Waszych teczkach. No, tych w których raporty kapusiów i z nasłuchu lokujecie.
Czytaj uważniej, bo zwątpię w Wasz profesjonalizm.

Cz cze 26, 2008 17:41
Zobacz profil WWW

Czy ty człowieku masz jakiś problem? Mówiąc "wasz" masz na myśli kogo? Mnie i?

Cz cze 26, 2008 17:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 190 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna strona