Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 0:50

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona
 czym jest Biblia dla ciebie 
Autor Wiadomość

N maja 18, 2003 23:35
Zobacz profil WWW

N maja 18, 2003 23:48

Ja czytam List Boga do ludzi a nie książkę... mam swoje tempo wertowania kartek... dzieki za rade

Pn maja 19, 2003 0:00
Zobacz profil WWW

polecam się na przysłośc. I pamiętaj ufaj tylko Biblii, a nie objawieniom.

Pn maja 19, 2003 0:05

Ach a ja nie czytałam nic w oryginale bo nie jestem poliglotką! zZnaczy ze co... moja wiara jest pusta bo nie wiem jaka jest prawda? :?

Pn maja 19, 2003 9:12

No widzisz dzika, tak to jest z nami katolikami. od lat zyjemy w bledzie.
KK mimo ze istnieje juz tyle wiekow, wciaz nurza sie w strasznych bledach :lol:

Na szczescie znalazla sie jedna czysta perelka w rodzaju SzP. locowskiego, odznaczajaca sie wyjatkowa bieglascia w interpretowaniu Biblli, co wiecej to nie zwykla bieglosc, to PRAWDZIWA interpretacja slowa Bozego. Prawdziwa i jedynie sluszna (hmm skad ja znam to okreslenie?)
Pozotaje nam tylko schylic czola z pokora, umazac sie prochem (w ramach pokuty) i pojsc ta jedyna sluszna droga prawdy :lol: :lol: :lol:

re locowski

Czlowieku wyluzuj troche i zacznij gadac po ludzku.
Czyzbys byl tak bardzo oswiecony?? W jaki sposob dostapiles tego oswiecenia?? uchyl nam rabka tajemnicy.
Takich (pozal sie boze) interpretatorow jak ty, to na przelomie wiekow istnienia KK byly tysiace!!!!!.
dziwne jest jedno, ich juz nie ma o wiekszosci zapomniano, a KK istnieje nadal.
Czyli wniosek jeden - to oni bladzili nie KK. Bo PRAWDY nie mozna schowac, ona zawsze wyjdzie na jaw i przetrwa wszystko.

p.s.
Tak na zakonczenie to gratuluje znajomosci greki i hebrajskiego (a moze to nie hebrajski a jidysz :lol: ), nie kazdy moze sie poszczycic tak wielkimi umiejetnosciami. Cos mi sie widzi ze marnujesz sie na tak poslednim forum :lol:

pozdrowka

Pn maja 19, 2003 10:03

re dzika
Pozotaje nam tylko schylic czola z pokora, umazac sie prochem (w ramach pokuty) i pojsc ta jedyna sluszna droga prawdy :lol: :lol: :lol:

Beli wiesz jak bywa z tym popiołem i objawieniami?
Pewien znajomy ks miał kazanie w środę popielcową i powiedział:
" Niektórym wystarczy posypać na głowe szczyptę popiołu i pójdą nawróceni i oswieceni, niektórym to nie wystarczy i trzeba nasypaś im garść popiołu i pójda nawróceni , innym i to nie starczy a wtedy trzeba im całą szuflą popiołu posypać głowę! Jednak sa i tacy którym nawet i to nie wystarczy a wtedy nie pozostaje nic innego jak im z tej szufli przylać ;) "

Myśle ze panu Locowskiemu też ktoś przylał i go tak oswieciło! :badgrin:

Pn maja 19, 2003 10:39

KK upada najbardziej to widac w krajach typowo katolickich np. polska, hiszpania. wstepem do upadku kosciola byla po czesci reformacja. ona udowodnila, ze papiestwo bardziej ufa nawiedzonym wizjonerom niż Słowu Bożemu. reformacja pogrązyla papiestwo w upadku co bylo do czasów reformacji stymulowane. papież udowodnil, ze urzed papieski nie jest straznikiem Słowa Bożego, ale strażnikiem interesów koscioła. reformacja trwa juz kilkaset lat i z kazdym rokiem znajduje wielkie uznanie wsrod mlodziezy. ostatnio zauwazyle w rozmowach z ateistami, ze bardziej sa sklonni poznac Boga przez Słowo Boże, niż przez cala szopke, ktora dzieje sie w kosciele katolickim. CHWAŁA PANU ZA REFORMACJE !!!.

Pn maja 19, 2003 12:05

locowski a słyszałes kiedys o tym, że Kościół "migruje" :?:

Pn maja 19, 2003 12:51
Zobacz profil WWW

Post Biblia
Panie locowski-Są różne mozliwości czytania Biblii jest ich dużo. Jesli jestes znawcą Biblii czytałes rozne tłumaczenia, to dlaczego nie dostrzegłes w tej wielości najwazniejszego, przesłania? Bog jest Miłościa czytaj Biblie jak list od Niego do Ciebie. Jak to pojmiesz, nie będziesz nauczał- i siał nienawiści, tworzył podziały a dazył do Jedności.

Pn maja 19, 2003 12:54

Pn maja 19, 2003 12:56
Zobacz profil WWW

Pn maja 19, 2003 13:03

Lars_P własnie tak czytam. owszem uznaje ekumenizm, ale nie pod taką postaci jak to przebiega teraz. moje slowa sa wyrazem sprzeciwu wobec postawy watykanu w procesie ekumenicznym.

Pn maja 19, 2003 13:09

Locowski przez ciebie wszystkie tematy sa zrównane z ziemia , gdyz piszesz wszewdzie to co masz niepisac a to co piszesz powinno być w innym miejscu

prosze ściślej na temat

Pn maja 19, 2003 13:13

nie poradze nic ze rożne tematy lacza sie ze soba w pewnym momencie. pozatym to nie ja wspomnialem pierwszy o ekuzmenizmie jezel o to chodzi. radze ci sledzic uwaznie kto co mowi.

Pn maja 19, 2003 13:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 170 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Następna strona