Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
arcana85 napisał(a): No to spoko - wyszło że jestem ortodoksyjnym żydem :D
Chyba jednak poduczę się angielskiego albo zaczekam na polską wersję :D
Jeśli chodzi o ścisłość to są tylko żydzi i poganie...
|
Cz cze 26, 2008 15:35 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
Nie martw się. Wystarczy tylko dobry słownik, aby wyłapać kontekst zdania.
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Cz cze 26, 2008 15:56 |
|
 |
jo_tka
|
No, jeśli uzdrowiciel jest katolikiem (nie mówię o formalnej przynależności, ale o tym co głosi), to ja jestem chińska królowa...
Arcana, nie przejmuj się  Mnie też tam wyszło jakieś inne wyznanie za pierwszym razem  Na szczęście Bóg nie będzie nam robił testów 
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Pt cze 27, 2008 12:22 |
|
|
|
 |
Sareneth
|
To nie ma być test dla tych, którzy są pewni swojej wiary. Np. ja wiem w co wierzę, więc też sobie tego testu nie robiłem Zrobiłem go później i wyszło mi, że jestem neopoganinem...
_________________ ...lecz kiedy Jedyny opuścił swych czcicieli, jego Słowo pozostało...
...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...
|
Pt cze 27, 2008 12:31 |
|
 |
bietka.romaniak
|
Jestem katoliczką.
Wierzę w Boga w Trzech Osobach, z przekonania...i powiem za świętym Piotrem ( może niezbyt dokładnie zacytuję z pamięci) :"Panie dokąd pójdziemy, Ty masz słowa żywota wiecznego". 
|
Pt cze 27, 2008 20:01 |
|
|
|
 |
Uljana
|
nie potrzebuje żadnego testu, wiem że jestem chrześcijanką, wierzę w Boga wszechmogącego, Jezusa Chrystusa, Kościół jeden, święty, powszechny i apostolski...
_________________ Modlitwy nie zmieniają świata, ale zmieniają ludzi, a ludzie zmieniają świat.
|
So cze 28, 2008 17:39 |
|
 |
LilyRose84
|
Jest jeden jedyny (wg mnie) prawdziwy i dobry test, który może określić kim jestem i w co wierze itd. Jest tym testem samo życie....Każdego dnia wykonuję ten test i nie raz może się wynik tego testu zmienić.
|
So cze 28, 2008 18:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jo_tka napisał(a): No, jeśli uzdrowiciel jest katolikiem (nie mówię o formalnej przynależności, ale o tym co głosi), to ja jestem chińska królowa...
Arcana, nie przejmuj się :-) Mnie też tam wyszło jakieś inne wyznanie za pierwszym razem :-) Na szczęście Bóg nie będzie nam robił testów :-)
Zapewne byłaś chińską królową w którymś wcieleniu, tylko zapomniałaś, tak jak większość, bo nie wszyscy przeszli na stronę życia wiecznego. Ja ponad 100 razy podchodziłem do duchowości w 648 wcieleniach, aż wreszcie osiągnąłem apogeum, czyli oświecenie, ale tylko codziennymi afirmacjami, których część jest na portalu, na który zapraszam, bo może ktoś mi dorówna lub weźmie przykład, by wreszcie szerzej otworzyć sobie oczy codzienną afirmacją Biblii www.uzdrawiacz.blogownia.pl
|
So cze 28, 2008 18:28 |
|
 |
Sareneth
|
Ja nie umieszczałem tego testu, aby był powodem do sporów, kłótni itd. Można np. sprawdzić, czy to w co wierzymy w pełni pokrywa się z tym, czego naucza nas nasz kościół.
|
N cze 29, 2008 15:37 |
|
 |
kmicic19
|
Do uzdrowiciel1960 piszesz ze jesteś chrześcijaninem a religia chrześcijańska (o ile sie nie mylę) nic nie mówi o reinkarnacji tylko że po śmierci jest sąd a potem to już do nieba albo do piekła i tu sam sobie przeczysz  A stan Oświecenia to chyba w buddyzmie... Ale cóż mogę być w błędzie:)
|
N cze 29, 2008 17:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
kmicic19 napisał(a): Do uzdrowiciel1960 piszesz ze jesteś chrześcijaninem a religia chrześcijańska (o ile sie nie mylę) nic nie mówi o reinkarnacji tylko że po śmierci jest sąd a potem to już do nieba albo do piekła i tu sam sobie przeczysz :) A stan Oświecenia to chyba w buddyzmie... Ale cóż mogę być w błędzie:)
Owszem jesteś w błędzie, bo prawdziwy chrześcijanin jest święty, lecz proponuję ci zajrzeć na mój portal, gdzie dowiesz się więcej o istnieniu we wszechświecie, jeśli chodzi o ścisłość to już napisałem, że religia jest wytworem człowieka, a nie Boga i to właśnie człowiek zmieniał ją jak chciał i dlatego ludzie dzisiaj błądzą, bo szatan oślepił nawet i księży, a wszystko jest zapisane w Piśmie Świętym, tylko trzeba go czytać lub słuchać codziennie, by mieć bliższy kontakt z Bogiem przez Jezusa Chrystusa... www.uzdrawiacz.blogownia.pl
|
N cze 29, 2008 18:26 |
|
 |
gibsson
|
 Wierzysz?Kim jestes?
danbog napisał(a): Uważam się za agnostyka , ale że takiej opcji niema podczepiłem się pod ateistów.
To ze uwazasz sie (na razie) za agnostyka nie oznacza ze "nie wierzysz".
Pytanie jest o wiare a nie o religie...,ktore wyplywaja w dalszej wyliczance.
Po przyjacielsku doradzilbym Ci wybor : inny (ostatni)
|
Pn cze 30, 2008 9:07 |
|
 |
gibsson
|
 Wierzysz?Kim jestes?
Pawello90 napisał(a): Ateista. Słaby ale ateista :D Choc do kosciola chodze :D
Pawello! jestes wspanialy!, ales mnie zastrzelil.
Zdradz mi do jakiego kosciola chodzi nawet "slaby" ateista i po co?
|
Pn cze 30, 2008 9:19 |
|
 |
gibsson
|
 Wierzysz?Kim jestes?
inny napisał(a): Jestem INNY :D
TAK TRZYMAJ!
|
Pn cze 30, 2008 9:22 |
|
 |
kmicic19
|
Do uzdrowiciel 1960
Napisał pan:Jestem w 648 wcieleniu i byłem już wszystkim co jest kilkakrotnie. Ponad 100 razy podchodziłem do duchowości w 647 wcieleniach. I mogę stwierdzić, że się wykonałoWykrzyknik! Dlatego głoszę prawdę, która jest EWANGELIA CHRYSTUSA i będzie potrzebna zagubionym istotom przez szatana, by mogły wyjść z tego bagna i nie pchać się do wiecznego jeziora ognistego na siłę i na wieki.
Jeżeli był pan w 648 wcieleniach a jest Pan teraz w 647- tego nie rozumiem:( to sie cofa do zera tak i jak będzie 0 to jest się oświeconym ?
Znam się na biologii i o ile mnie wiedza z zoologii nie myli to gatunków zwierząt jest kilka milionów i kilka jeszcze nie odkrytych a tu Pan pisze że był w 648 wcieleniach i wszystkim co jest kilkakrotnie ale cóż naukowcy to tylko ludzie i mogą się mylić
Druga rzecz która mnie intryguje- Pisze pan że religie wymyślili ludzie- a religia zazwyczaj opiera sie na wierze w Boga, czyli wynika z tego że Boga wymyślili ludzie.
Wiedzę opiera Pan na Biblii którą napisali ludzie:) Następna rzecz ewangelii było więcej i to ludzie zadecydowali co ma się w niej znajdować, które odrzucić:)
I kurcze ostatnia rzecz pisze Pan że niewierni zostaną potępieni na wieki jak sie to ma do reinkarnacji to dwie różne rzeczy albo reinkarnacja albo wieczny spoczynek ale może nie jestem aż tak bardzo "oświecony" żeby to pojąć
PS. Jak to jest być tasiemcem jak to wygląda od środka zawsze mnie to ciekawiło:) Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia w życiu:)
|
Pn cze 30, 2008 9:40 |
|
|
|