| 

Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 

| Autor | Wiadomość |  
			| Stanisław Adam 
   | Alus napisał(a): Trafiłam    ....Stanisław w poszukiwaniu spisków i agentów nie brzydzi się sięgnąć do "wiarygodnego" źródła - "Wprost", tygodnik zawłaszczony przez esbeka, sekretarza KCPZPR   Nie trafiłaś. Pudło. Od prawie pół roku Wprost jest własnością cypryjskiej spółki._________________

Gdy rozum śpi, budzą się po.twory.

|  
			| Pn cze 30, 2008 8:32 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

| Stanisław Adam napisał(a): Alus napisał(a): Trafiłam    ....Stanisław w poszukiwaniu spisków i agentów nie brzydzi się sięgnąć do "wiarygodnego" źródła - "Wprost", tygodnik zawłaszczony przez esbeka, sekretarza KCPZPR   Nie trafiłaś. Pudło. Od prawie pół roku Wprost jest własnością cypryjskiej spółki .Tej samej od ktorej kupujemy rosyjski gaz czy tez rosyjska  ropę          

|  
			| Pn cze 30, 2008 8:58 | 

|  
		|  |  

| Stanisław Adam napisał(a): Gruby napisał(a): Wiem ze trywializuję, bo prawdziwa wiara w Boga niewiele ma wspolnego  z tym co czynia ww.  ale jednak ....   Ale punktem wyjścia jest zawsze zaczynanie od siebie, dawanie świadectwa całym sobą , że jest się lepszym od takich dajmy na to "jak J.R. Nowak, St. Michalkiewicz, W. Wybranowski... ". Masz długą i kamienistą drogę przed sobą. Życzę wytrwałości. Powodzenia.Jestem, bo chociaż jestem ateista przestrzegam te  przykazania boże, ktore nie są  "ideologiczne", no moze jeszcze z tym o cudzołóstwie jestem na bakier    A  J.R. Nowak i W Wybraniecki  z tymi przykazanianmi sa bardzo czesto na bakier..
 Ps. 
 Moja droga niestety dobiega konca  

|  
			| Pn cze 30, 2008 9:02 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

| Tylko 80% i to dopiero od pół roku, a tow. Król pozostawił sobie 20% .
 Jakby na to nie patrzeć - Stanisławie powołujesz się na media esbeckie "polskojęzyczne"    

|  
			| Pn cze 30, 2008 9:06 | 

|  
		|  |  
			| Stanisław Adam 
   | Alus napisał(a): Jakby na to nie patrzeć - Stanisławie powołujesz się na media esbeckie "polskojęzyczne"    Taka jesteś wrażliwa? A gdyby ci obrączka do do pełnego kibelka wpadła, to co, nie wyjęłabyś? Tak i ja, zakładam gumowe rękawice, maskę z gazika i okulary ochronne i wydobywam z łajna to co źli ludzie tam przytopili.
 Nawet Gazeta Wyborcza i der Dziennik pisują prawdę - przecież też "polskojęzyczne" - słusznie bo praktycznie mniemając, że trzeba się przecież jakoś uwiarygadniać . WSI24, przecież też esbecko konotowanej, też to się zdarza. Prawda jest prawdą, niezależnie od tego jak skalane usta ją mówią .
 Czy akurat te cytowane wiadomości okażą się prawdą, czas pokaże._________________

|  
			| Pn cze 30, 2008 10:35 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  

| Stanisłaaaawie???.....upały cy co    ....."GW, Dziennik pisują prawdę"  

|  
			| Pn cze 30, 2008 11:22 | 

|  
		|  |  

| LARK jak Urban, czyli arogancja władzy    
 Ci co czasy stanu wojennego znają z autopsji  pamiętają pewnie różne zagrywki ówczesnego ministra propagandy.
 Osławione   „Rząd się sam wyżywi”  to tylko niewinna  próbka.

On pluł nam swoimi słowami w twarz, a my mogliśmy tylko bezsilnie zaciskać zęby.

Dla mnie podwyżka wynagrodzenia,  którą LARK zafundował prezesowi  IPN Kurtyce w dniach,
 gdy media huczały o 60 tysiącach nagrody, którą  otrzymał  tenże prezes,
 to wręcz akademicki przykład  takiej urbano-podobnej arogancji władzy

Nie wnikam, czy te 60 tysięcy nagrody, zostało przyznane i wypłacone zgodnie z prawem.
 Nie kwestionuje prawa pracodawcy do podwyższenia wynagrodzenia dyspozycyjnemu pracownikowi.

Ale przyznanie  tej pożyczki  właśnie w tych dniach, zanim  została wyjaśniona sprawa   nagród,
 odczuwam,  jak policzek

LARK dobitnie i pogardliwie, tak jak niegdyś  Urban, pokazał,
 że on tu rządzi, a my możemy tylko pyskować
 i tak jak w czasie stanu wojennego bezsilnie  zaciskać zęby

Ale do czasu panie LARK
       .

|  
			| Pn cze 30, 2008 12:23 | 

|  
		|  |  
			| Stanisław Adam 
   | Alus napisał(a): Stanisłaaaawie???.....upały cy co    ....."GW, Dziennik pisują prawdę"  Alus, na zdrowy chłopski rozum! Przecież gdyby we wszystkim kłamały, to nawet największe matoły by się w tym od razu połapały. A tak, gdy nieprawda otulona jest prawdą, to nawet prawdziwa inteligencja czytuje GW czy Dziennik i cmokają: dobre, dobre ..._________________

|  
			| Pn cze 30, 2008 12:55 | 

|  
		|  |  

| I jak tu nie wierzyć w to, że Kaczyńscy są namaszczeni przez górę.
 Kiedy oni razem byli u władzy przed nami była tylko świetlana przyszłość i wszystko szło z górki.
 Teraz kiedy Tusk dorwał sie do koryta to wiatr w oczy i pod górkę.
 Nawet światowe trendy są przeciwko PO.
Litr benzyny za 6 zł? To nie utopia! KOSZMAR SIĘ SPEŁNIA
 Szczegóły tutaj: http://www.tvn24.pl/-1,1555552,wiadomosc.html Mówi się: "Lepszym szczęście sprzyja i to się sprawdza na 100%"
 Bóg jest przeciwko Tuskowi, PO oraz popierającej go SB-ecji.

|  
			| Pn cze 30, 2008 15:03 | 

|  
		|  |  

| Większej bzdury jak żyję jeszcze nie słyszałam!!!...
"Bóg jest przeciwko Tuskowi".....był już taki facet w historii - jakbyś nie wiedział to nazywał się Hitler - pisał on  - "Bóg jest z nami".
 Do czego jeszcze sięgniesz???....poradzę Ci.... gdy Tuskowii coś się uda, to pluj w niebo, bo widocznie Bóg zmienił upodobania.

|  
			| Pn cze 30, 2008 15:45 | 

|  
		|  |  

| Cytuj: gdy Tuskowii coś się uda, to pluj w niebo, bo widocznie Bóg zmienił upodobania.Niezbadane są ścieżki Pana.     Dlatego też jeśli taka będzie wola jego i będzie mu sprzyjać, to nie mam nic przeciwko temu i nie wiem dlaczego miałbym pluć.
 Jeżeli coś takiego przychodzi Tobie do głowy, to zapewne Ty złożeczyłaś 2,5 roku temu rzucałaś gromy w kierunku niebios.     Dla mnie ważne, żeby wszystkim się powodziło, ale chyba nie będzie tak jak sobie zamarzyłaś.
 Na razie Pan Bóg odwrócił się od Tuska i PO.   

|  
			| Pn cze 30, 2008 17:21 | 

|  
		|  |  

| Pan Bóg nie preferuje a także nigdy nie odwraca się od nikogo....tylko ludzie porzucają Boga zwalając swoje przewiny na Niego. 
 Mnie nie przyszłoby do głowy, że Bóg podziela moje polityczne preferencje    A zapomniałeś, że "wszelka władza pochodzi od Boga"?

|  
			| Pn cze 30, 2008 20:06 | 

|  
		|  |  

| Cytuj: tylko ludzie porzucają Boga zwalając swoje przewiny na Niego. Może być jak chcesz.
 Tusk porzucił Boga, więc Bóg nie sprzyja Tuskowi.
 Pierwszy raz kiedy go wykorzystał w kampani wyborczej na prezydenta biorąc ślub kościelny na pokaz.
 Było to jedno z bardziej obrzydliwych posunięć z wykorzystaniem kościoła i wizerunku Boga.
 Za to do niego (mowa o Tusku) czuję pogardę.
 Zakłamanych ludzi jest wielu, ale na największe potępienie zasługuja ludzie, którzy na świadka biora Boga do czczych rzeczy.
 Takoz on postapił przy tym ślubie kościelnym.

|  
			| Pn cze 30, 2008 21:42 | 

|  
		|  |  

| Palikot zaproponował:
Cytuj: W jednym z magazynów dla panów powiedział, że "miękkie narkotyki można by chyba zalegalizować". Teraz wiem co to jest przyjazne państwo.
 Przyjazne dla:
 1. Małżeństw homoseksualnych
 2. Adopcji dla homoseksualistów
 3. Narkotyków
 4. Palikota, który ma chyba nie równo pod sufitem, a jest przez państwo - mimo tego - tolerowany, bo przecież wszystkie dzieci nasze są. 

|  
			| Wt lip 01, 2008 7:32 | 

|  
		|  |  

| osiris - wybacz, ale Twoja obsesja na punkcie PO i Tuska przekroczyła krytyczna granicę:(
 Wiesz kogo preferuje Bóg, wiesz kto opuścił Boga.
 Tworzysz bujdy na resorach.
 Dorzucę Ci nowe osoby do obrzucania obelgami...S. Blumsztain oddaje order a J. Rakowiecki nie przyjął....zapałaj "swietym oburzeniem" - wszak znasz upodobania Boga     i huzia na wroga  

|  
			| Wt lip 01, 2008 8:08 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach