Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 18:33

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Plastikowy-penis-nietrzezwego-pasazera-pociagu-z-Krakowa,wid,10172898,wiadomosc.html
Już myślałem, że to o pewnym pośle PO z lubelskiego. Jego to nawet w telewizji pokazywali jak się bawił takim czymś. Zresztą ma wytwórnię żołądkowej gorzkiej, to już zupełnie by pasowało... :D

N lip 20, 2008 13:35
Eksperci potwierdzają wersję Ziobry ws. lekarzy

Znamienna historia naszych polskich biegłych. Biegli w swej sztuce to oni są, ale czy obiektywni?
Znam z autopsji sytuację, gdzie profesor medycyny wydał opinię niegodną jego tytułu, ale za to zgodną z oczekiwaniami instytucji która go powołała.

Cytuj:
"Gdyby nie błędy lekarzy, Jerzy Ziobro (ojciec Zbigniewa) mógłby żyć" - wynika z ekspertyz zagranicznych specjalistów.

i dalej:
Cytuj:
Trwające ponad półtora roku postępowanie - wszczęte na wniosek Witolda Ziobry, brata polityka PiS w kwietniu Prokuratura Rejonowa w Ostrowcu Świętokrzyskim postanowiła umorzyć.
- Zebrany materiał dowodowy nie dawał podstaw do postawienia komukolwiek zarzutów - tłumaczy tamtą decyzję zastępca prokuratora rejonowego Dariusz Dryjas. Przyznaje, że jedną z głównych przesłanek była kompleksowa opinia, sporządzona przez biegłych z Katedry i Zakładu Medycyny Sądowej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Nie dopatrzyli się oni uchybień w procesie leczenia Jerzego Ziobry, który zmarł na serce w lipcu 2006 r. w jednej z klinik krakowskiego Szpitala Uniwersyteckiego.

Cytuj:
Okazuje się jednak, że przeciwnego zdania są dwaj eksperci z Zachodu, którzy na prośbę byłego ministra przeanalizowali dokumentację medyczną ze szpitala. Jeden z nich to znany amerykański kardiolog interwencyjny z Uniwersytetu Loyola w Chicago prof. Fred Leya; drugi nie chce, by podawać jego nazwisko.

Teraz zobaczymy czy Ćwiąkalski upolityczni tą sprawę, czy też nie, bo powinien wznowić śledztwo.

N lip 20, 2008 15:03

Ziobr zapłacił to z i dostał taka opinię jakiej oczekiwał :D Podano gdzieś nazwiska tych biegłych?
Nie rozumiem dlaczego podważasz fachowośc polskich lekarzy. Chociaż w pewnym sensie rozumiem. Zawsze będziesz podważał to zo jest niezgodne z linią Jedynie Słusznej Partii Braci Bliżniaków.
To takie PiSomaniactwo

Widać także kołtunerię Ziobry, jego zacietrzewienie i kompletną ignorancję. Taki niedouczony wieczny studencina.
Kiedy ekspert z Zachodu stwierdził, ze słynny doktor G. nie popełnił błędu, to Ziobrze i PiSiakom było to nie w smak.
Teraz sobie Ziobro wynajął dwóch ekspertów, po to tylko by odowodnić swoja chorą teorie o zamordowaniu mu ojca. O podłosci żywota Ziobry już wiele napisano, ale onm sie już taki skrzywiony urodził

Pn lip 21, 2008 10:55
osiris

Ziobr zapłacił to z i dostał taka opinię jakiej oczekiwał :D .......................

Czyli zakładasz, że tamci biegli działali na zamówienie i podali wynik niezgodny z prawdą, ale zgodny z oczekiwaniami Ziobry?
Tak samo dobrze możemy rozumować w druga stronę, bo np. na takie wyniki biegłych polskich oczekiwał Ćwiąkalski, który tylko szuka gdzie i kiedy wbić szpilę znienawidzonemu przez niego Ziobrze.
Reasumując możemy od razu zakładać, że biegli działają niezgodnie z tym do czego są powłani, bo są - wg Twojej teorii - spolegliwi.
Moje gratuluacje shark.

Pn lip 21, 2008 11:04
Miałem możność oglądać pogrzeb Geremka w relacji (jednocześnie) TVN24 oraz Polsat News.
Relacja Polsatu była stonowana, dyskretna i dostosowana do rangi uroczystości.
W ujęciach Polsatu przeważały osoby z rodziny, trumna, przemawiający a gdzieniegdzie wtykano krótkie ujęcia różnych polityków, którzy byli jedynie dalekim tłem dla tej smutnej uroczystości.
A jak wyglądała transmisja w wykonaniu TVN24.
Byłem zażenowany.
W części relacji która miałem okazje oglądać całkowicie odwrócone proporcje.
Rząd, rząd, rząd, koalicjanci , Wałęsa z promieniującym opalenizną Kwaśniewskim, UW a rodzina zmarłego i trumna była tylko dla nich tłem.
Przełączałem co rusz kanały i nie mogłem wyjść z podziwu jak można transmitować różnie tą samą uroczystość.
Dziękuję Bogu, że zaistniał w mediach Polsat News, bo oglądanie świata przez kamery TVN-u to jakaś jego (świata) karykatura.
Solorz stanął na wysokości zadania, a TVN24 nie popisał się i jest to wybitny eufemizm.

Pn lip 21, 2008 14:38

Z całym szacunkiem do p. Geremka i pana Wałęsy i jego zadziwiających powiedzeń, które w publicystyce, a pewnie i w retoryce znalazły określenie "wałęsizm"... Nazwanie Geremka "największym Polakiem i patriotą"... Rozumiem, że Geremek dołączył do panteonu patronów III RP, ale bez przesady. Biorąc dosłownie ów szczery wałęsizm należałoby w panteonie sław Geremka postawić ponad Mieszkiem I, Bolesławem Chrobrym, Kazimierzem Wielkim, Janem III Sobieskim, Tadeuszem Kościuszką, Romanem Dmowskim, Józefem Piłsudskim i Karolem Wojtyłą. :shock:

Pn lip 21, 2008 17:03
Nikt z przemawiających nie stawiał prof. Geremka "ponad"...a "panteon" - oznacza ogół, bez stopniowania.

Pn lip 21, 2008 17:31
Tusk w kościele czuł się wyraźnie zagubiony.
Kiedy inni stali ze splecionymi rękoma w geście modlitwy on trzmał je z boku, czy wręcz czasami za plecami nie wiedząc co z nimi począć.
Teraz jestem pewny, że ten ślub w czasie kampani prezydenckiej to była tylko maskarada człowieka bardzo odległego od Boga i kościoła.
Czas przejrzeć w końcu na oczy.

Pn lip 21, 2008 17:47

Nikt z przemawiających nie stawiał prof. Geremka "ponad"...a "panteon" - oznacza ogół, bez stopniowania.

Wałęsa faktycznie mówił:
GW napisał(a):
(...)W mojej ocenie, Pan był największym z Polaków, największym z patriotów. Był Pan największym w tej klasie.(...)

co i mi wydaje się lekką przesadą, nawet biorąc pod uwagę, że słowa te padły na pogrzebie. Przyznam też, że w moim odczuciu lepiej rolę śp. Geremka oddał Kaczyński:

GW napisał(a):
Potrzebowaliśmy ludzi, którzy potrafili przełamać swój własny sposób myślenia. do tego potrzebna jest wielka intelektualna klasa. Miał ją Bronisław Geremek, który jest jednym z dwóch-trzech najważniejszych twórców tamtego przełomu - mówił Lech Kaczyński, podkreślając ewenement, jakim był masowy ruch "Solidarności", który potrzebował intelektualnego opanowania. Tylko nieliczni mogli zrozumieć, co się wtedy działo. Bronisław Geremek był jednym z tych nielicznych - mówił prezydent. - To dzięki niemu dzieje "Solidarności" nie zakończyły się w marcu 1981 - dodał. Wspominał internowanie Geremka. - Aresztowany nie poddał się: był doradcą podziemnych władz "Solidarności" - mówił prezydent. Podkreślał coraz ważniejszą rolę Geremka w opozycji w latach 80. i kluczową - przy Okrągłym Stole i we władzach III RP. - Można zadać pytanie, skąd tego rodzaju rola Bronisława Geremka. W mojej ocenie to sprawa inteligencji, charakteru i wielkiej umiejętności budzenia respektu u tych, którzy należą do najbardziej wpływowych na tym świecie, wybitnych intelektualistów, polityków, ale także - zwyczajnych przestępców, czego miałem przyjemność być świadkiem w roku 1983 - ocenia prezydent.

Pn lip 21, 2008 18:39
Wałęsa już ma taką manierę, a ponieważ nie jest erudytą a i z elokwencją jest na bakier, to tak sobie od czasu, do czasu chlapnie nieprzemyślaną myśl.
Że Geremek miał swoje zasługi, to chyba i ja mogę przyznać, ale że zdeklasował papieża, to takie faux pass mógł popełnić wyłącznie Wałęsa.

Pn lip 21, 2008 19:27
Cytuj:
Musimy stworzyć klan ludzi, którzy będą etosów politycznych i osobistych bronili - podkreślił. Nie wolno nie być czujnym przeciwko złu - apelował.

Jak dla mnie zabrzmiało to złowrogo.
Może trzeba będzie uszykować ustawę, że wszyscy, którzy będą źle świadczyć o uznanych przez PO i sprzyjających im za chodzące pomniki będa zakuci w dyby lub wywiezieni na Guantanamo.
Szczególnie ubodło mnie słowo KLAN oraz być czujnym przeciwko złu .
Czy Wam to się źle nie kojarzy, bo mi jak najbardziej.
Strach się bać. To było jak ostrzeżenie dla nieposłusznych. :shock:

Pn lip 21, 2008 19:39
Szczególnie ubodło mnie słowo KLAN oraz być czujnym przeciwko złu .
Czy Wam to się źle nie kojarzy, bo mi jak najbardziej.

Tak, masz rację!! Źle mi się to skojarzyło, bo skojarzyło mi się z "nowomową" PiSowską. Dziwię sie, że pan Edelman tak nisko upadł, że posłużył się tekstami tej partyjki bliźniaków. Musiał być naprawdę bardzo wzruszony i nie panował nad sobą, bo nie wierzę by chciał kiedykolwiek patronować tej nędznej i podłej partii.

Pn lip 21, 2008 19:59
Tak, masz rację Źle mi się to skojarzyło, bo skojarzyło mi się z "nowomową" PiSowską

Masz rację shark, tylko chciałem żeby to ktoś inny zauważył.
Tak krytykuje się tego typu retorykę a tu masz babo placek.
"Nasz człowiek" plecie takie androny.

Pn lip 21, 2008 20:06

Tak krytykuje się tego typu retorykę a tu masz babo placek.
"Nasz człowiek" plecie takie androny.

Oj, żeby nie było kolejnego wypadku na drodze. Dla ratowania honoru Michnika, czyli "naszych".

Profesor też ostatnio jakby popełniał błędy. Dziwnych wywiadów udzielał. Plótł trzy po trzy. Może o jedno słowo za dużo powiedział? Któż to wie? Wiek robi swoje. Wobec bliskiego kresu ziemskiej wędrówki człowiek mięknie, a skleroza też nie zawsze oszczędza.

Wt lip 22, 2008 2:10
Zobacz profil WWW

Ciekawe czy Edelman miał na myśli kryterium narodowościowe mówiąc o klanie. Bo taki już od dawna już istnieje i tworzy silne lobby.

Wt lip 22, 2008 2:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 104  Następna strona