Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 22:28

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 104  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3 
Autor Wiadomość

W demokracji następuje zmiana rządów, jednak duża część naszych elit (np. przez TV itp) mówi wyraźnie, kto jest godzien rządzenia, a kto nie,
bo społeczeństwo "nie dojrzało".
2,5 roku temu wyraźnie odrzucano demokratyczny wybór, i nie chodziło o poglądy skrajne.

Co znaczy "odrzucono"? Unieważniono wybory? Miał miejsce jakiś zamach stanu? Poszanowanie demokracji nie polega przecież na tym, aby się każdym wyborem społeczeństwa zachwycać. I tak gdy partia X wygra wybory, to mam prawo uważać, że społeczeństwo nie dojrzało, a gdy wygra partia Y to liczę się z tym, że ktoś będzie się upierał, iż społeczeństwo zostało zmanipulowane. A gdybym był częścią elit i był przekonany, że partia X nie jest godna rządzenia, to uważałbym za swój obowiązek podzielić się swoim osądem z pozostałymi obywatelami. Rolą elit nie jest bowiem przyklaskiwanie tłumowi.

Wt lip 22, 2008 17:30

A mnie twoje religijne, też bądź łaskaw ich nie ujawniać. Aha, robiłeś jakiś sondaż, mianowany zostałeś reprezentantem, że wypowiadasz się w imieniu "większości"?
Bo ty oczywiście swoje przekonania religijne możesz ujawniać. A moja religia również nie powinna cię interesować.

Nie. Nie robiłem sondażu. Wszyscy ludzie chcą rozmawiać o twoich poglądach politycznych...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt lip 22, 2008 17:35
Jednym słowem CUD!! Wszystkie przekręty zniknęły!! :o

W sumie Adam Ci wszystko wyłożył łopatologicznie.
Dodam tylko, że jak się wszystko zamiata pod dywan to problem nie istnieje i stąd ta posucha w mediach.
Teraz rzeczywiście jest po staremu.
Korupcja kwitnie jak w szambie, które przyschło z wierzchu i się smród nie roznosi.
Jak skwapliwie PO próbuje skrywać te incydenty, to mamy przykład Karnowskiego.
Jota w jotę jak sprawa Rywina.
Gdzie jest ta szeryf Pitera?
Jedynie świetnie odgrywa rzeczniczkę rządu, którą nie jest, ale de facto jest.
A jedynym jej zajęciem to zaciekłe poszukiwanie kwitów (razem z Ćwiąkalskim) na Kamińskiego i Ziobrę (robi sie to wręcz kuriozalne), więc nie ma czasu szukać korupcji wśród swoich, bo i po co.

Wt lip 22, 2008 18:28

Pożyjemy zobaczymy. ciekawe tylko jak wyjaśnisz te rosnące słupki poparcia dla PO i te spadające dla PiS. przekupili CEBOS? Zapłacili tym ludziom? kolejny CUD? Jak tak, to już mamy 4 jako dowód na istnienie waszego Boga...

...i nadejdzie dzień, kiedy powróci Jedyny. I znów rozlegnie się dźwięk Sarenetha...

Wt lip 22, 2008 18:51
"Donald Tusk mógł dopuścić się przestępstwa kryminalnego"
Cytuj:
Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez premiera Donalda Tuska złożył w Prokuraturze Apelacyjnej w Warszawie poseł PiS Zbigniew Ziobro

Może to pierwsze światełko w tunelu.
Jednak nachodzą mnie czarne myśli, że PO może posunąć się do rzeczy, które nawet nie potrafię sobie teraz wyobrazić.
Zobaczymy, jakie odwetowe ruchy wykona Ćwiąkalski, bo ta zniewaga krwii wymaga na 100%.

Wt lip 22, 2008 18:52
Zapłacili tym ludziom?

Nie - ogłupili przynajmnie 25% , a reszta to żelazny elektorat i to cała zagadka.
Nieprawdaż jaka prosta?

Wt lip 22, 2008 18:53

zwróć uwagę na magiczne słówko "mógł"... Ojciec rydzyk mógł przylecieć z kosmosu. I co? I nic! brakuje dowodów...

Wt lip 22, 2008 18:54
Nie można pisać w zawiadomieniu, że popełniono przestępstwo, bo to może tylko stwierdzić sąd prawomocnym wyrokiem.
Widocznie jesteś lekko osłabiona przez słońce skoro tak prostych zależności nie potrafisz zrozumieć.

Wt lip 22, 2008 18:56

Mój drogi. po raz kolejny mnie obrażasz. Nie dość, że sugerujesz osłabienie przez słońce, to jeszcze robisz ze mnie kobietę! :D Wstyd!! :D

Cytuj:
Zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa przez premiera Donalda Tuska złożył w Prokuraturze Apelacyjnej w Warszawie poseł PiS Zbigniew Ziobro
Mój drogi jak widać jednak można...

Wt lip 22, 2008 18:59
Twój nicj mnie zmylił, ale nie wiem co jest obraźliwego w tym, że uznałem, iż jesteś kobietą?
Nie wiem też co ma ten cytat udowodnić.
Zawiadamia sie o możliwości popełnienia przestępstwa, bo takie są fromułki w tego typu zawiadomieniach.
Prasa poszła za tym i napisała , że "MÓGŁ" popełnić, a nie że popełnił i nie wiem gdzie tu magia.

Wt lip 22, 2008 19:04

Piszesz o tym i nie rozumiesz. Napisałeś dokładnie to, oco mi chodziło.

A nie obrażam się. Już pisali do mnie jak do kobiety. niektóre nicki są mylące...

Wt lip 22, 2008 19:15
Janusz Palikot: Uważam prezydenta za chama
POSEŁ PO (ZNÓW) OBRAŻA LECHA KACZYŃSKIEGO

Nadworny błazen PO znów wraca do dawnej formy.
Ta retoryka jest bardzo typowa dla całego PO, więc raczej te wygłupy już na mnie nie robią żadnego wrażenia.
Na początku wzbudzał - u mnie - kontrowersje, a teraz politowanie.
I dobrze. :)
Kiedy Bóg chce kogoś ukarać odbiera mu rozum. :D

Wt lip 22, 2008 21:35
Janusz Palikot: Uważam prezydenta za chama
POSEŁ PO (ZNÓW) OBRAŻA LECHA KACZYŃSKIEGO

Osiris, jak zwykle łżesz jak bury kaczor i cynicznie fałszujesz to, co naprawdę powiedział Palikot.
A powiedział tak:

"Jeżeli zapis tej rozmowy opublikowany w "Dzienniku" jest prawdziwy,
to uważam Lecha Kaczyńskiego za chama. Życzę Polakom żeby jak najszybciej przestał być prezydentem
- powiedział w "Magazynie 24 godziny" w TVN24"

VIDE: Portal TVN24
http://www.tvn24.pl/0,1558241,0,1,palik ... omosc.html

Osiris, chwytasz różnicę :?: :razz: :razz: :razz:

Śr lip 23, 2008 6:06
Nadchodzi czas spełnienia obietnic :!:

PO w czasie kampanii wybordzej zapowiadała, że będzie dążyła do zmiany zasad finansowania partii.

17 lipca skierowano do I czytania na posiedzeniu Sejmu poselski projekt ustawy
o zniesieniu finansowania partii politycznych z budżetu państwa

Projekt dotyczy zmian w sposobie pozyskiwania środków na działalność statutową partii politycznych;
wnioskodawcy proponują przekazywanie 1% podatku dochodowego od osób fizycznych
na zasadach zbliżonych do wspierania organizacji pożytku publicznego

Tekst projektowanej ustawy znajdziecie na stronach Sejmu
Szukajcie druku nr 764 :!: :wink:
.

Śr lip 23, 2008 6:39
Osiris, jak zwykle łżesz jak bury kaczor i cynicznie fałszujesz to, co naprawdę powiedział Palikot.

Gruby, juz nawet nie potrafię się na Ciebie gniewać, bo jak obruszać się na człowieka dotkniętego tą przypadłością co Palikot, czyli odjęciem rozumu.
Ten wytłuszczony tytuł w moim poście jest wklejony z portalu TVN24, a nie mojego pomysłu.
Kula - kolejna zresztą - w płot.
W sumie obraziłeś nie mnie, a portal TVN24, he, he. :D

Śr lip 23, 2008 6:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1547 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 104  Następna strona