Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz.3
Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
Gruby napisał(a): A moze zostałeś zatrudniony na staż na etacie papieża albo nawet Ducha Świetego  :razz:
Na razie na etacie Wyroczni. Osiris to nawet podobnie do oracle 
|
Cz lip 24, 2008 17:12 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
20 stron błędów we wniosku przeciwko Ziobrze? DZIENNIKARZE (GW) SPRAWDZILI PRZEPISY
Cytuj: - Wniosek (o uchylenie immunitetu Zbigniewowi Ziobrze) jest sprzeczny z niedawnym postanowieniem Sądu Najwyższego i z komentarzem do kodeksu karnego, którego współautorem jest sam minister Ćwiąkalski - pisze "Gazeta Wyborcza", która staje w obronie byłego ministra i ocenia: - PO źle postąpiło z Ziobro. Pośpiech przez naciski Cytuj: Posłowie PiS zwracają na jeszcze jeden aspekt sprawy - pośpiech przy rozpatrywaniu wniosku o uchylenie immunitetu, co świadczyć może ich zdaniem o politycznych naciskach.
Mnie nic nie dziwi w tej sprawie oprócz jendego.
Co się nagle stało Gazecie Wyborczej, że stają w obronie Ziobry?
Wczoraj też w TVN24 dziennikarz Żakowski stanął w obronie prezydenckiego weta w sprawie ustawy kominowej oraz był przeciwny projektowi PO w sprawie finansowania partii politycznych.
Coś dziwnego dzieje się wokół PO w gremiach, które dotychczas bezkrytycznie popierały PO i zaciekle atakowały PiS.
I to jest najbardziej zadziwiające w tym wszystkim.
|
Pt lip 25, 2008 10:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Młodzieżówka Platformy Obywatelskiej wysłała swoim działaczom instrukcję, jak przyczynić się do popularności swojej partii. Głównym zadaniem młodych ma być... pisanie pozytywnych komentarzy na temat PO na portalach internetowych. Gazeta ujawnia notatkę partyjnej młodzieżówki, w której czytamy: "Sekretarz Generalny Platformy Obywatelskiej Grzegorz Schetyna zwrócił się do nas z prośbą o utworzenie grupy ds. monitoringu sieci. (...) Wszystkie ręce na pokład! Praca grupy miałaby polegać na dodawaniu na kilkunastu największych polskich portalach komentarzy życzliwych Platformie Obywatelskiej (...)."
Źródło poprzedniego postu i tego to TVN24 portal.
I znów, nie dziwi mnie ta wiadomość, tylko zadziwia skąd ten nagły zwrot w mediach na niekorzyść PO???
Druga sprawa, to nasuwające się pytanie: Ilu "agentów" młodzieżówki PO pisuje tutaj? 
|
Pt lip 25, 2008 10:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ale dzisiaj kwiatków się nazbierało.
Cytuj: Kluby PO, PSL i Lewicy oraz koła SdPl-Nowa Lewica i Demokratyczne Koło Poselskie wyraziły w piątek w specjalnym oświadczeniu "głębokie ubolewanie" w związku z incydentami podczas ostatniego posiedzenia Komisji Regulaminowej i Spraw Poselskich. Cytuj: Osąd tych zdarzeń i tego, kto ponosi za nie odpowiedzialność zostawiamy opinii publicznej" - napisali posłowie w oświadczeniu. Podkreślili, że po raz pierwszy w historii polskiego parlamentaryzmu doszło do zablokowania prac komisji regulaminowej.
Fajne to.
Taka delikatna manipulacja, coś na zasadzie wg znanego powiedzenia zająca o lisie: "Ja nie będe wskazywał kto jest winny, ale jak strzelę w ten durny, rudy łeb"
|
Pt lip 25, 2008 10:50 |
|
 |
meritus
|
Za awanturę odpowiedzialne jest PO, które nie potrafi poinformować pana Ziobro w odpowiedni sposób i które prowokuje wysyłając na zastępstwo do prowadzenia obrad komisji warchoła. Mogli wysłać jeszcze Palikota albo Zulugulę, może też połykacza ognia.
|
Pt lip 25, 2008 11:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Meritus, wszystko było perfekcyjnie przygotowane, ale próbuje wskazywać się jedynego winnego, czyli PiS.
Tak przy okazji trzeba jeszcze raz podkreslić, że PO opanowało prawie całkowicie internet i tutaj trzeba upatrywać ta niebywałą popularność PO w rankingach.
PiS zapomniał, że teraz jednym z ważnieszych mediów kształtujących opinie elektoratów jest także internet, a nie tylko radio i TV.
Tutaj właśnie PO znalazło 25% elektoratu, które zdecydowało o ich końcowym sukcesie. Genialne posunięcie.
|
Pt lip 25, 2008 11:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chciałbym jeszcze raz wrócić do sprawy działalności polityczno-propagandowej PO w internecie, bo jest to niezwykle znamienne szczegolnie na tym forum.
Te forum jest jakby klasycznym przykładem takiej agitacyjnej działalności.
Cytuj: Anonimowość, która jest największą zaletą dla użytkowników internetu, jest w ocenie dr Migalskiego tym, na czym bazują politycy. – Na forach nie trzeba podawać swoich danych, więc możliwości zorganizowania wielu zbiorowych akcji jest oczywiste. Słyszałem nawet, że można wynająć zewnętrzne firmy, które zajmują się prowadzeniem w sieci akcji poparcia dla partii i nagonek na przeciwników politycznych – podkeśla dr Migalski.
Czy Wam to coś nie przypomina, bo mi jak najbardziej.
Ileż to razy mieliśmy tu do czynienia z niewybredną nagonką na elektorat PiS-u, szczegolnie wtedy kiedy PiS był u władzy.
Gdzie np. miała też początek akcja "schowaj babci dowód" jak nie właśnie w internecie, która wzbudziła wiele śmiechu jak i sympatii dla PO wśród najmłodszego elektoratu..
To była piękna koronkowa robota ludzi z PO.
Skąd My to wszystko znamy jak nie z działalności SB, która właśnie tak by wykorzystywała nowe medium, gdyby wtedy mogła z niego korzystać.
|
Pt lip 25, 2008 14:12 |
|
 |
meritus
|
Widać wyraźnie jak ważny i niedoceniany jest internet przez niektóre środowiska. Ludzie siedzący przed komputerem mają często inne poglądy niż ogół społeczeństwa. Przykładem jest choćby UPR, w internecie mimo swojej faktycznej niszowości dość popularna. I nie dziwią mnie apele o. Rydzyka, który wielokrotnie do tłumów na Jasnej Górze apelował by "wchodzić w internet". Słowa swe kierował nawet do babć, żeby poprosiły wnuka by pokazał itd.
Ważne jest by "wchodzić w internet" - sprawa ta dotyczy nie tylko środowisk politycznych, ale i naszego Kościoła. Głównym narzędziem komunikacji, czy przekazu w Kościele jest wciąż ambona i prymitywna gazetka parafialna, w której nic lub prawie nic nie ma. Nie ma co rozwijać teraz sprawy gazetek i jakości kazań, bo nie miejsce na to, ale właśnie sprawa wchodzenia w internet. Wydaje się, że potrzebę wykorzystania nowoczesnych środków komunikacji doceniana jest tylko przez o.Rydzyka.
Co do polityki - PiS miał duży potencjał medialny. Miał bo już raczej nie ma niestety. Kiedy miał, to wygrali wybory prezydenckie i parlamentarne. W ostatnich sami sobie kopali gole do własnej bramki, prowadząc akcję medialną "głosuj, zmień kraj" czy jakoś tak, która została odczytana w najprostszy i łatwy do przewidzenia sposób. Ludzie nie załapali, ze chodzi o budowanie IV RP, o to, żeby pomóc dokończyć planowane reformy. Ludzie załapali to jako "zmień rząd".
Swoją drogą PO na antypisowskiej propagandzie daleko nie zajedzie, szczególnie przy całej miernocie swoich leniwych rządów. Nieustanne zrzucanie wszelkiego zła na PiS jest propagandowo skuteczne, bo obrzydza tę partię, ale taka prymitywna Niesiołowsko-Palikotowa propaganda zwycięstwa, ani dobrych rządów Platfusom nie da. Będą następne wybory na których zyskają tylko socliberałowie z SLD.
|
Pt lip 25, 2008 14:32 |
|
 |
Stanisław Adam
|
osiris napisał(a): Cytuj: Na forach nie trzeba podawać swoich danych, więc możliwości zorganizowania wielu zbiorowych akcji jest oczywiste. Słyszałem nawet, że można wynająć zewnętrzne firmy, które zajmują się prowadzeniem w sieci akcji poparcia dla partii i nagonek na przeciwników politycznych – podkreśla dr Migalski.
Gdy dwa lata, rok temu o tych "możliwościach" napomykałem to mnie zakrzykiwano lub obśmiewano. Tu na forum Wiary nie było to aż tak widoczne, ale na blogowisku Salon24 a jakże. Wystarczyło coś niepochlebnego na PO lub pozytywnego dla PiS napisać, a od razu zlatywały się chmary najętych (lub wolontariuszy, pożytecznych idiotów nigdzie nie brakuje) "popaprańców" ze standardowymi wyzwiskami, kłamstwami, dywagacjami nie na temat itp.
Pt lip 25, 2008 15:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja mam tylko nadzieję, że PiS wyciągnie właściwe wnioski i zacznie z tego nowego miedium wyciskać ile tylko się da.
Trzeba przyznać, że jeżeli chodzi o mydlenie oczu w sposób nowoczesny to PO osiągnęła wysoki pułap, który ciężko będzie PiS-owi przeskoczyć, ale musza oni spróbować, bo następne wybory tuż, tuż.
Już teraz powinny działać internetowe bojówki na wzór PO-wiańskich i zdobywać nowe przyczółki.
Teraz 18-20 latkowie będą języczkiem u wagi w przyszłych wyborach i to bez dwóch zdań.
Jeśli PiS to przegapi, to po nich.
|
Pt lip 25, 2008 15:53 |
|
 |
meritus
|
Co do wypowiadania się w internecie to mimo, że pozornie jest tu największa wolność wypowiedzi, to także obowiązuje najsilniej autocenzura i cenzura prewencyjna dyktowana polityczną poprawnością. Przypłaciłem moje wypowiadanie się wyrzuceniem z dwóch chrześcijańskich for dyskusyjnych - w tym z jednego za pisanie o stalinowskich sympatiach Szymborskiej, czy Kuronia. Także na tym forum musiałem walczyć z cenzurą, gdy w temacie o Radiu Maryja umieściłem informację ze strony ambasady USA o spotkaniu ambasadora USA z członkami żydowskiej loży B'nai B'rith, która upominała się u niego o żydowskie wielomiliardowe roszczenia wobec naszego narodu i skarżyła się na Radio Maryja.
Na uprawianie niesiołoszczyzny i palikocizny w internecie jest zawsze miejsce. Na niektóre odmienne poglądy często niestety nie.
Kwestia ta też wiąże się z tym, że wiele czołowych portali należy do systemu medialnego, w którym PO jest swoistym narzędziem kreowania przez media polityki i rzeczywistości. Wpisuje się w to podkopywanie mediów publicznych przez to ugrupowanie, jakby na zamówienie TVN-u i POlsatu. Stąd te nieprzypadkowe sympatie wobec PO widoczne na WP czy w Onecie chociażby.
|
Pt lip 25, 2008 16:43 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Druga sprawa, to nasuwające się pytanie: Ilu "agentów" młodzieżówki PO pisuje tutaj? 
Nie udawaj, że nie wiesz
Zresztą jak Ciebie czytam to stwierdzam, że ja już nic nie muszę pisać, bo Ty robisz najlepszą antyreklamę PiS (moim skromnym zdaniem oczywiście).
|
Pt lip 25, 2008 17:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: moim skromnym zdaniem oczywiście
Na szczęście to tylko Twoje zdanie oraz pozostałej młodzieżówki PO obecnej na tym forum (i zapewne nie tylko na tym)
Mnie Twoje wypowiedzi na mój temat ani nie ziębią, ani nie grzeją. 
|
Pt lip 25, 2008 18:06 |
|
 |
SweetChild
|
osiris napisał(a): Na szczęście to tylko Twoje zdanie oraz pozostałej młodzieżówki PO obecnej na tym forum (i zapewne nie tylko na tym) Aha  osiris napisał(a): Mnie Twoje wypowiedzi na mój temat ani nie ziębią, ani nie grzeją. 
I dobrze, bo nie mam zamiaru nikogo obrażać, a chciałbym być trendy i nie bawić się w POlityczną POprawność.
W każdym razie życzę POwodzenia 
|
Pt lip 25, 2008 18:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
SweetChild, szkoda że jest tak mało oponętów z podobna klasą jak Twoja.
Przyjemnie jest się z Toba spierać w przeciwieństwie do Grubego, która to polemika przypomina okładanie się brudnymi szmatami wyciągniętymi z szamba.
Za to jesteś bardziej niebezpieczny od Grubego, bo Twoja kultura słowa może zmylić przeciwnika. 
|
Pt lip 25, 2008 18:32 |
|
|
|