Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 21, 2025 20:17

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 perpetum mobile 
Autor Wiadomość
Post perpetum mobile
według wszystkich naukowaców nie istnieje ale dla mnie istnie jest to materja czy cialo właczone w ruch i nie pobiera enargi ale dla mnie jest takim czym jes Bog ona nie pobiera energi a sam nam dajie

Pt gru 17, 2004 12:34

to udowodnij jeszcze naukowo istnienie Boga.... to wtedy naukowcy uznaja twoj wywod za sluszny :biggrin:

Pt gru 17, 2004 13:17

jesli nie ma jednoznacznych dowodow na to ze cos nie istnieje, to mozna uznac ze nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze to nie istnieje... wiec to nie wyklucza istnienia

Pt gru 17, 2004 17:02

jesli nie ma jednoznacznych dowodow na to ze cos nie istnieje, to mozna uznac ze nie mozna jednoznacznie stwierdzic, ze to nie istnieje... wiec to nie wyklucza istnienia

Julia, to jak chcesz jednoznacznie stwierdzić, że coś nie istnieje?

Według tego co napisałaś to nie można powiedzieć że coś nie istnieje.

Czyli rozumiem, że duchy, ufo, zjawiska paranormalne, gumisie, krasnale, zmory, muminki, inne wymiary, reinkarnacja istnieją naprawde.

Pt gru 17, 2004 19:59
Perpetum mobile nie może istnieć co wynika z zasady zachowania energii.

Jeśli dobrze zrozumiałem lukiemu chodzi o to, że Bóg jest w pewnym sensie perpetum mobile. Tyle, że Bóg stworzył również energię (wg mojego rozumienia nauczania chrześcijańskiego) i zatem temat perpetum mobile w ogóle nie dotyczy Boga.

So gru 18, 2004 0:12

Perpetum mobile nie może istnieć co wynika z zasady zachowania energii.

Jeśli dobrze zrozumiałem lukiemu chodzi o to, że Bóg jest w pewnym sensie perpetum mobile. Tyle, że Bóg stworzył również energię (wg mojego rozumienia nauczania chrześcijańskiego) i zatem temat perpetum mobile w ogóle nie dotyczy Boga.

wiem o co ci chodzi znam zasady zachowani enargi jestem elktronikem ale chodzi mi oto ze jak bog stworzył enargie raz i jej juz nie pobiera

So gru 18, 2004 9:46

Istnienie Boge moge udowodnic np tym: ktoś nie słyszał a słyszy, ktoś nie miał nogi do pachwiny nagle patrzysz a mu noga rośnie i wstaje. Kobieta ma obciete jajniki jest słowo do niej kierowane, że Bóg ja uzdrawia idzie na badanie aby to potwierdzic do tego lekarza, ktot\ry sam jej je usowal i co sie okazuje, ze jajniki obydwa sa na swoim miejscu. Wiec jak mozna to inaczej udowodnic ?? :)

So gru 18, 2004 11:39
Zobacz profil WWW

Istnienie Boge moge udowodnic np tym: ktoś nie słyszał a słyszy, ktoś nie miał nogi do pachwiny nagle patrzysz a mu noga rośnie i wstaje. Kobieta ma obciete jajniki jest słowo do niej kierowane, że Bóg ja uzdrawia idzie na badanie aby to potwierdzic do tego lekarza, ktot\ry sam jej je usowal i co sie okazuje, ze jajniki obydwa sa na swoim miejscu. Wiec jak mozna to inaczej udowodnic ?? :)

Choc jestem wierzacym bardzo prosto obale twoj wywod
(nie neguje uzdrowien jako boskich cudow) ale zauwaz ze w inncyh religiach i kulturach tez takie uzdrowienia byly:

Cytuj:
czciciele bogini Hekate musieli - w okresie kiedy przybywa księżyca - napełnić moździerz jaszczurkami, kadzidłem i mirrą, po czym rozgnieść to wszystko na miazgę. Wtedy miała ukazywać im się we śnie. Jakkolwiek groteskowy wydałby się nam dziś ten proceder, relacje współczesnych przypisują mu wiele skutecznych uzdrowień

Stwierdzonym faktem jest, że cudowne uzdrowienia miały miejsce w różnych świątyniach na świecie - w Europie, Ameryce, Indiach i w Japonii. Sam zwiedzałem wiele słynnych miejsc pielgrzymek w Japonii - na przykład słynną świątynię Diabutsu, gdzie stoi ogromny posąg modlącego się Buddy. Ta 13-metrowa rzeźba z brązu zwana jest „wielkim Buddą”, Widziałem, jak młodzi i starzy ludzie kładli mu u stóp ofiary. Piętrzyły się tam pieniądze, ryż, owoce. Płonące świece, zapach kadzidła i błagalne modlitwy sprawiły, że był to dla mnie niezapomniany widok.
Nasz przewodnik przetłumaczył nam modlitwę młodej dziewczyny, która z głębokim ukłonem położyła na ołtarzu ofiarnym dwie pomarańcze i zapaliła świecę. Dowiedzieliśmy się, że dawniej była niemową, głos odzyskała u progu tej świątyni. Teraz zaś dziękowała Buddzie za cudowne uzdrowienie, które było możliwe tylko dzięki jej dziecięcej wierze. Pełna była radosnej ufności, że Budda znów pozwoli jej śpiewać piosenki, jeśli tylko ona dopełni pewnego rytuału, odbędzie post i złoży stosowne ofiary. Tak też zrobiła, a jej podświadomość otwarła się na tę niezachwianą wiarę i przyniosła upragnione uzdrowienie.

So gru 18, 2004 11:59

Tyrael - mogę uwierzyć, że z podświadomości można odzyskać głos, bo tu może grac rolę czynnik psychologiczny.
Ale w odrastanie nogi z podświadomości nie uwierzę - daruj...

So gru 18, 2004 12:02
Tyrael - mogę uwierzyć, że z podświadomości można odzyskać głos, bo tu może grac rolę czynnik psychologiczny.

zawsze sie tesz milo pomarzyc

So gru 18, 2004 12:17

Coz pewnie sa pewne granice ale jezeli mialabys odpowiednia wiare to moglaby Ci nawet noga odrosnac... :D
A tak wracajac do tematu to po prostu cudowne uzdrowienia OBIEKTYWNIE rzecz biorac nie sa dowodem na istnienie Boga.

So gru 18, 2004 12:24
jo_tka napisał(a):

Coz pewnie sa pewne granice ale jezeli mialabys odpowiednia wiare to moglaby Ci nawet noga odrosnac... :D
A tak wracajac do tematu to po prostu cudowne uzdrowienia OBIEKTYWNIE rzecz biorac nie sa dowodem na istnienie Boga.

Tak owszem granice ale pomysle tesz o tym ze ona moga nasz dobrwadz do obledu

So gru 18, 2004 12:26

Pewnie ze moga - zawsze skrajnosci sa niezdrowe i niepolecane :biggrin: s

So gru 18, 2004 12:30
luki napisał(a):

Pewnie ze moga - zawsze skrajnosci sa niezdrowe i niepolecane :biggrin: s

ja wiem ale zobacz z ta noge pewani ci chodzilo o przyklad ale to co stworzy Bóg jes cene ale moze kiedy uda sie udowedni pepetum moblie

So gru 18, 2004 12:36

Tyrael - zapewne :) I zamienić miejscami Himalaje z Rowem Mariańskim również :) Tylko pytanie wiarę w co/ czy może Kogo?

So gru 18, 2004 12:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona